سينمای ما - یادداشت‌های هفتگی امیر قادری-21/ در آستانه جشنواره فیلم کوتاه تهران؛ / بحران فیلمسازان کوتاه و مقاله سوزان سونتاگ
شنبه 17 بهمن 1388 - 2:33

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (35 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (134 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (321 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (69 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (98 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (345 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1339 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



یادداشت‌های هفتگی امیر قادری-21/ در آستانه جشنواره فیلم کوتاه تهران؛
بحران فیلمسازان کوتاه و مقاله سوزان سونتاگ
بحران فیلمسازان کوتاه و مقاله سوزان سونتاگ


سینمای ما - امیر قادری: خیلی خیلی منتظر جشنواره فیلم کوتاه تهران‌ام و دارم این چیزها را می‌نویسم. مثل هر سال قرار است بنشینیم و چشم به در منتظر بمانیم بلکه سر و کله یک استعداد جدید پیدا شود. عقده‌ای شدیم بس که منتظر زدن این تیتر ماندیم: «جوان‌ها دارند می‌آیند» و مناسبت‌اش پیش نیامد. روزگاری بود که شاکی بودیم از دست قدیمی‌ها. آن‌هایی که اسم‌شان را پیرمرد گذاشته بودیم؛ که با همان افکار، ایده‌ها، نشسته‌اند وسط راه و نمی‌گذارند جوانی وارد شود. و حالا با اجازه شما به نظرم می‌رسد بهتر است دست روی دست بگذاریم و منتظر فیلم ساختن همان قدیمی‌ترها باقی بمانیم. بس که فیلمسازهای جوان از خود همان قدیمی‌ترها دارند پیرمردی‌تر فیلم می‌سازند. که ابتلائات و محدودیت‌ها و مشکلات‌شان یکی است. این روزها از تماشای تعدادی از فیلم‌های جشنواره رویش فارغ شده‌ام. برگزار کننده‌های جشنواره تلاش‌شان را کرده بودند، تا جایی که می‌توانستند، درک‌شان را از مفهوم «فیلم دینی» گسترش داده بودند. کوشیده بودند که بازه وسیع‌تری از فیلم‌ها و فیلمسازان را در این حوزه قرار دهند. پس نگویید که اگر فیلم خوبی در کار نبوده، فقط به خاطر محدودیت‌های برگزاری چنین جشنواره‌ای است. ترس‌ام وقتی بیش‌تر شد که دیدم کمبودها و نقصان‌های معمول فیلم‌های کوتاه، بین فیلم‌‌های تولید شده در امسال هم وجود دارد. جوان‌ها همچنان مترصد جستجوی معنا در جایی هستند که متعلق به خودشان نیست. که نمی‌توانند لمس‌اش کنند. جایی در روستا، یا آسمان، یا پیچیده در تمثیل و نماد. دیگر اشتیاق و ولع و تیزچنگی برای انتقال مستقیم تاثیر به تماشاگر وجود ندارد. فیلمسازها بی هیچ وجدی به سوژه مقابل لنز دوربین‌شان چشم می‌دوزند. هیچ موجی منتقل نمی‌شود. هیچ جور مبارزه‌ای میان فیلمساز و مدیوم، فیلمساز و قوانین، و فیلمساز و تماشاگر، برای برداشتن حجاب و حاضر شدن در کانون تاثیر وجود ندارد. پیش از این‌ها فکر می‌کردیم که امکان خلق آن لحظه طلایی، بیش‌تر در میان آثار فیلمسازهای جوان وجود دارد. لحظه‌ای که در آن ناخودآگاه فردی و جمعی، نبض زمان، آگاهی فردی و همچنین کاربلدی هنرمند به عنوان یک تکنیسین، با هم جمع می‌شود تا به هدف بزند. فعلا اما هنرمندان جوان ما نه فقط با چارچوب‌های پذیرفته شده هنری و اجتماعی مبارزه نمی‌کنند؛ بلکه با کمال میل به آن‌ها تن در می‌دهند تا در سخت‌ترین موقعیت عالم قرار نگیرند. یعنی لحظه‌ای احساس آزادی نکنند. این است که سراغ تعهدات اجتماعی می‌روند، یا امید می‌بندند تا پدیده «تفسیر» از راه برسد و آن‌ها را که پشت نماد و استعاره پنهان شده‌اند، نجات دهد. تا به این ترتیب معنایی به اثرشان ببخشند.
×××
جشنواره فیلم کوتاه پارسال البته از همیشه امیدوار کننده‌تر بود. تک و توک فیلم‌هایی بودند که سازندگان‌شان شهوت‌اش را داشتند تا مستقیما و در سالن سینما مخاطب‌شان را تحت تاثیر قرار دهند. صاحب این صداقت بودند تا خودشان را پشت تعهدات اجتماعی و ارزش‌های فراتر از واقع پنهان نکنند و مسئولیت خودشان و کارشان را بپذیرند. (یادم هست در مراسم اختتامیه یکی از این جشنواره‌ها، فیلمسازی که برنده جایزه هم شده بود، لنگان لنگان روی سن رفت تا بگوید او و گروه‌اش در زلزله بم آسیب دیده‌اند... یا چیزی در همین مایه‌ها). فیلمسازهایی که اشتیاق بازنمایاندن آن چه در برابر لنز دوربین‌شان جاری بود را داشتند. که سعی می‌کردند زحمت یاد گرفتن فن را برای تحت تاثیر قرار دادن مخاطب، برخودشان هموار کنند. این همه فیلم کوتاه ساخته شده در این سال‌ها، ختم شده به پدید آمدن یک شهرام مکری، که تازه او هم حداکثر استفاده از قابلیت‌هایش را نمی‌‌کند. خواستم بگویم یک دانه شهرام مکری کم است.
×××
امکان‌اش هست برگزار کنندگان جشنواره امسال فیلم کوتاه، یک نسخه از مقاله «علیه تفسیر» سوزان سونتاگ را بدهند دست فیلمسازهای جوانی که یک کارت انداخته‌اند گردن‌شان و از در سینما فلسطین رد می‌شوند و انگار هیچ برای‌شان مهم نیست صدایی از آن تو بلند می‌شود یا نه؟ بیش‌تر آماده‌ایم تا یک نفر میکروفنی بگیرد جلوی صورت‌مان تا از محدودیت‌های بیرونی و اجتماعی (و نه البته هزار توی سنگ بسته درون خودمان) حرف بزنیم.


منبع خبر : اعتماد
سه شنبه,14 آبان 1387 - 1:13:4

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو
اخبار مرتبط:

نظرات

امین
سه‌شنبه 14 آبان 1387 - 3:26
-3
موافقم مخالفم
 

سلام اقای قادری

من یه فیلم کوتاه تو جشنواره اخیر دیدم که هنوزم که هنوز مو قعی که بهش فکر می کنم خیلی روم تاثیر می ذاره . واقعا فوق العاده بود . اسمش ( بومرنگ) بود اما سازندش رو یادم نمیاد.

نمی دونم این فیلم رو دیدید یا نه . اما خیلی فوق العاده است . ادم از دیدنش لذتی می بره که شاید تولیدات یک سال سینمای بلند ما این حس رو به ادم نمی بینه و ادم و عاشق فیلم کوتاه می کنه.

اصلا این فیلم و دیدی اقای قادری؟

علی
سه‌شنبه 14 آبان 1387 - 13:19
1
موافقم مخالفم
 

جشنواره کی برگزار میشه؟

مهلت ارسال تا کی هست؟اگه میشه یه توضیح کامل بدین ممنون

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.753960132599 seconds.