سينمای ما - نقد همیشه پای یک زن در میان است در دانشگاه علوم پزشکی / هیچ فیلمی در ایران فضایی مثل فیلم من نداشته است
چهارشنبه 24 آذر 1389 - 16:16

I نظرسنجی I

مایل به تماشای کدامیک از نسخه‌های فیلم «جرم» (مسعود کیمیایی) در سینما هستید؟




سينماي جهان
«گفتار پادشاه» در هفت رشته نامزد دريافت جوایز گلدن گلوب شد
موفقیت‌های «شبکه اجتماعی» در فصل جوایز هم ادامه دارد
«قوی سیاه»‌ در 12 رشته نامزد جوایز منتقدان رسانه‌ای‌ شد
هاليوود به قربانگاه جوانان تبديل شده است
ميشل يوئه نقش «سان سوچي» را بازي مي‌كند
ضارب لئوناردو دي‌كاپريو به دو سال زندان محكوم شد
برلوسکونی نزدیک به 000/400 یورو به جشنواره ونیز رشوه داده است
آدام سندلر و کوین جیمز در کمدی " پیشخدمت‌های هتل" بازی می‌کنند
برادران واچوفسکی نسخه‌ مدرن رابین هود را می‌سازند
مایکل مان بزودي پروژه تلویزیونی"ماهی تن بزرگ" را می‌سازد
«ژولیده‌پولیده» به صدرنشینی «هری پاتر» پایان داد
«شبکه اجتماعی» بهترین فیلم سال 2010 شد


سن پطرزبورگ


  (446 رأي)

کارگردان :
بهروز افخمی
ملک سلیمان


  (342 رأي)

کارگردان :
شهریار بحرانی
شکلات داغ


  (80 رأي)

کارگردان :
حامد کلاهداری
یک جیب پر پول


  (70 رأي)

کارگردان :
قدرت‌الله صلح‌میرزایی
بعدازظهر سگی سگی


  (80 رأي)

کارگردان :
مصطفی کیایی



نقد همیشه پای یک زن در میان است در دانشگاه علوم پزشکی
هیچ فیلمی در ایران فضایی مثل فیلم من نداشته است
هیچ فیلمی در ایران فضایی مثل فیلم من نداشته است


سینمای ما - با پخش كليپي از زنده‌ياد خسرو شكيبايي و گراميداشت ياد و خاطره‌ي او؛ فيلم‌سينمايي «هميشه پاي يك زن در ميان است» شامگاه گذشته ـ 17 مرداد ماه ـ در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي؛ نقد و بررسي شد.

كمال تبريزي كارگردان اين فيلم در جمع دانشجويان گفت:در سينماي ايران نيازمند تجربه كردن برخي فضاهاي تازه، متفاوت و غيركليشه‌اي هستيم و به جرأت مي‌توان گفت كه فضايي مانند اين فيلم، تاكنون در هيچ‌يك از فيلم‌هاي ايراني وجود نداشته است.

وي ادامه داد: من احساس مي‌كنم سينماي ما به اين‌گونه قدم‌ها و تجربيات جديد نياز دارد. به هر حال اين‌كار، اولين تجربه‌ي من در اين زمينه بوده و قطعا بي‌نقص هم نيست و در عين حال اجازه ندادم سختي‌هاي اين راه مانع كار شود و جسارت لازم را براي ورود به چنين فضايي از من سلب كند.

او در ادامه با اشاره به اهميت مخاطب، تصريح كرد: در اين فيلم نيز سعي شده است علاوه بر موضوع خانواده به روابط زن و مرد نيز توجه شود. ما در اين فيلم ريشه‌يابي مي‌كنيم كه علي‌رغم تضاد ظاهري دو جنس با يكديگر، آن‌ها مي‌توانند در كنار هم قرار گيرند و در واقع اين فيلم ريشه‌ي تمامي مشكلات اجتماعي را در قالب خانواده و نوع ارتباط زن و مرد مورد بررسي قرار مي‌دهد.

اين كارگردان همچنين به نگارش فيلم‌نامه‌ي اين فيلم اشاره كرد و گفت: براي نگارش اين فيلم‌نامه كار زيادي صورت گرفت و بازنويسي‌هاي متعددي برروي آن انجام شد. اما همواره در حين نگارش فيلم‌نامه و در زمان اجرا اين ويژگي را مدنظر داشتيم كه علاوه بر كمدي، مفهومي كاملا غيرانتزاعي را در روند اتفاقات طبيعي به تصوير بكشيم و در قالب كمدي از اتفاقات جامعه كمك گرفتيم تا نتيجه‌ي رئاليستي خود را بيان كنيم؛ بنابراين حركت از مصاديق به سمت مفاهيم از برنامه‌هاي اصلي ما در ساخت اين فيلم بود.

كمال تبريزي در بخش ديگري از اين نشست يادآور شد: در ساخت «هميشه پاي يك زن در ميان است» سعي كردم از قدرت سينما استفاده كنم و مسايل زن و مرد ، نيرو و انرژي موجود در آن‌ها را در قالب نوعي طنز و شوخي به تصوير بكشيم و همواره سعي داشتيم شوخي‌ها را به سمتي هدايت كنيم كه در پايان حس برتري‌ كه زنان مي‌توانند در عرصه‌هاي مختلف نسبت به مردان داشته باشند را مطرح كنيم.

تبريزي همچنين با اشاره به محدوديت‌هايي كه منجر به افزايش فعاليت ذهن هنرمند مي‌شود، خاطرنشان كرد: در قسمت‌هايي از اين فيلم به ناچار براي جلوگيري از برخي مميزي براي بيان مطالب دلخواه؛ به ترفندهاي مختلفي متوسل شدم. البته فضاي تخيلي فيلم نيز تا حد زيادي مرا در اين زمينه ياري كرد و شايد در نهايت همين محدوديت‌ها موجب شد كار به شكل بهترين درآيد!

در ادامه‌ي اين نشست حبيب رضايي بازيگر هم درباره‌ي كم‌كار‌ي‌هايش در حوزه بازيگري و اشتغال‌اش به انتخاب بازيگران گفت: معمولا در انتخاب بازيگران ابتدا سبك بازي را تعيين مي‌كنيم و بعد بازيگراني كه توانايي ايفاي نقش در آن سبك را دارند، مورد بررسي قرار مي‌دهيم. البته معمولا در هر سبكي تعداد انتخاب‌هاي ما به چند چهره‌ي خاص محدود مي‌شود و نمي‌توانيم انتخاب‌هاي متعددي داشته باشيم.

او درباره‌ي نقش امير كه براي او تجربه‌ي جديدي بوده است هم گفت: به هنگام پيشنهاد كمال تبريزي براي ايفاي نقش «امير»، احساس كردم در زمينه‌ي انتخاب بازيگر به درجه‌اي رسيده‌ام كه بتوانم علاوه بر همكاري و ياري بازيگران فيلم، خود نيز جزئي از آن‌ها باشم و شايد اين روند را در آينده نيز ادامه بدهم.

حبيب رضايي توضيح داد: در ساخت «هميشه پاي يك زن در ميان است»، همواره اصرار داشتيم علي‌رغم طنز بودن فيلم، بازيگران با جديت وارد كار شوند و نقش‌هاي خود را كاملا جدي ايفا كنند.

داريوش بابائيان پخش‌كننده هم در توضيحات خود درباره‌ي فروش اين فيلم گفت: مخاطبان فيلم طي هشت روز اكران استقبال شايسته‌اي از آن به عمل آورده است و در اين ميان تيتراژ فيلم از مواردي بود كه مورد توجه اكثريت افراد قرار گرفته بود و حتا برخي از افراد در طول اين مدت چهار الي پنج‌بار علاوه بر فيلم، براي ديدن تيتراژ آن به سينماها رفته بودند.

او همچنين موفقيت اين فيلم در برقراري ارتباط با مخاطب را صددرصد دانست و افزود: آمار نشان مي‌دهد اين فيلم بدون استفاده از تبليغات آن‌چناني، خود معرف خود بوده است و شايد بتوان گفت، يكي از پنج فيلم پرفروش بعد از انقلاب به شمار مي‌رود.

بنا بر اين گزارش، در ابتداي اين مراسم هم دكتر عليرضا زالي رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در نقد و بررسي خود از فيلم «هميشه پاي يك زن درميان است» گفت: همه‌ي افرادي كه با كارهاي تبريزي آشنايي دارند مي‌دانند كه آثار او طعم گزنده‌اي به لايه‌هاي اجتماعي دارد و اگرچه در طول اكثر اين فيلم‌ها با نوعي پارادوكس و تضاد مواجه‌ايم اما در پايان كارگردان دريچه‌اي از مسرت و اميد را به روي مخاطب خود مي‌گشايد.

او در ادامه عنوان كرد: علي‌رغم تمام مشخصات فني و تكنيكي فيلم‌هاي تبريزي، در جاي‌جاي اين فيلم نوعي ساختارشكني وجود دارد؛ از جمله تيتراژ اين فيلم كه در نوع خود بي‌نظير است و از مواردي است كه در سينما كم‌تر مورد توجه قرار مي‌گيرد. در حاليكه در اين فيلم تيتراژ مناسب و زيبا موجب شده است، مخاطب تا آخرين لحظه سالن سينما را ترك نكند.

زالي در ادامه به تضادها و پارادوكس‌هايي كه با دقت و تيزهوشي در فيلم گنجانده شده اشاره كرد و توضيح داد: در بخشي از فيلم هنگامي كه ميان زوج جوان منازعه شكل مي‌گيرد، هردو از سلاح فرافكني استفاده مي‌كنند و مي‌بينيم كه در اين موارد مردان جوان به فريادكشيدن و زنان جوان به گريه‌كردن پناه مي‌برند و اين فرافكني در ميان اغلب زوج‌هاي جوان جامعه نيز ديده مي‌شود.

زالي در ادامه به كنار هم قراردادن نسل جوان و نسل ميانسال اشاره كرد و درباره‌ي ايفاي نقش هنرمندان اين فيلم گفت: هنرمندان اين فيلم و به خصوص رضا كيانيان بسيار خوب ايفاي نقش كرده‌اند و تبريزي نيز بابت مسايل فني، انتخاب بازيگران و توزيع مناسب نقش‌ها ميان آن‌ها و توزيع بار كميك بسيار موفق عمل كرده و به نظر مي‌رسد ساختارشكني او در قالب ديالوگ‌هاي كميك از تأثيرپذيري خاصي برخوردار است.

زالي در پايان سخنان خود اظهار خرسندي كرد از اينكه، مردم قدرشناس ايران به خوبي قدر و منزلت اين فيلم را دريافته‌اند و با اهداي جايزه‌ي خود در جشنواره‌ي فجر نيز اين نكته را به اثبات رساندند.

كمال تبريزي هم از نگاه دقيق و تيزبين دكتر زالي قدرداني كرد و گفت: چه‌قدر خوب است در سينما نيز صاحب چنين فضاهايي باشيم، چراكه نقد دكتر زالي از نظر من اولين نقدي از اين فيلم است كه با صداقت انجام شده است.

گفتني است: در اين مراسم كه اجراي آن را امير پوريا منتقد سينما برعهده داشت، لوح تقدير و نشان يادبود دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به رسم يادبود به عوامل فيلم سينمايي «هميشه پاي يك زن درميان است»، اهدا شد.


منبع خبر : ایسنا
شنبه,19 مرداد 1387 - 3:57:34

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو
اخبار مرتبط:

نظرات

ساناز
شنبه 19 مرداد 1387 - 10:47
-3
موافقم مخالفم
 

بازم میگم.یه بنجل خسته کننده بود این فیلم.همین.


شنبه 19 مرداد 1387 - 11:17
3
موافقم مخالفم
 

maloome ke hichki too cinemaye iran ye chenin filmi ba ye chenin fazayi nadashte aghaye tabrizi shoma me3 inke khodetun ro daste kam gereftida ! faghat ye filme dige vojud dasht unam marmulak tabrik migam behetun

................................................................

www.30nemaema.persianblog.ir

saghar
شنبه 19 مرداد 1387 - 12:27
-3
موافقم مخالفم
 

kamelan movafegham inghar mozakhraf bud mashala

harfe digeai nabud aghaie tabrizi?????????????khejalta nakeshida

سجاد حقيقت
شنبه 19 مرداد 1387 - 14:34
-2
موافقم مخالفم
 

اصلا فيلم خوبي نبود

همه چيز بر منطق اتفاق استوار بود

samira
شنبه 19 مرداد 1387 - 20:41
6
موافقم مخالفم
 

salam,be nazare man ke ziad ghashang nnabood be joz bazie mr.modiri & mr.kianian dastanesh loos bood

ramin.dust
يکشنبه 20 مرداد 1387 - 1:15
1
موافقم مخالفم
 

ishun in aghaie zali nesbati ba aghaye tabrizi nadaran

حمید رضا عربی
يکشنبه 20 مرداد 1387 - 2:35
2
موافقم مخالفم
 

خود گویی خود خندی عجب مرد هنرمندی!

اصولا در سینمای ما که زیر مجموعه ای از جامعه ما می باشد ،همانطور که این جامعه مشکل جنسی دارد متاسفانه آن را به این زیر مجموعه که باید مهد هنر باشد(حداقل در جامعه ایران که به جرات می توان گفت هیچ هنری دیگری در آن وجود ندارد) کشانده است.اینکه این آمار فروشها آنقدر به چشم می آید، همه از آن نشات می گیرد که تماشاگر عام(خصوصا عام امروز که به معنی کلمه عام هستند)پا به سینما می گذارند تا این مدلها (فراهانی،افشار،کوثری و...)را ببیند.بدتر ار آن هم این آقایان تهیه کننده ها و کارگردانها هستند که رگ خواب این مردم را پیدا کرده اند و پولهای این تماشاگران پینیکیو ماب را به جیب خود سرازیر می کنند.باید به حال جامعه ای گریست که آنقدر جامعه شناسان به گوشه رانده شده اند که کمال تبریزی جرات می کند و به زبان می آورد که فیلمش به مشکلات روابط زناشویی پرداخته است.او دروغ می گوید و منتها بدتر آن است که به دروغهایش تعظیم هم می کند.کمال تبریزی!تو را با نبرد دلیران چه کار؟تو اگر انسان متظاهر هستی باش ما کاری با تو نداریم(یعنی نمی توانیم داشته باشیم) شما کارگردانان(کارگردانان؟؟؟) که اسم خود را فیلمهایتان با افتخار و غرور در پایان تیتراژ جولان می دهید بدهبد ولی حداقل بعد از اکرانهایتان سکوت بفرمایید.می دانید و می دانیم چه می کنید؟بوی پول متاسفانه شما را کور و کر نموده است ولی باز هم می گویم این بوی پول که شما را دیوانه کرده است بوی کثیف آن است که به سراغ شما ها آمده است و الا کور نمی شدید.متاسفم!متاسفم!متاسف.

محمد رضا
يکشنبه 20 مرداد 1387 - 7:38
4
موافقم مخالفم
 

آقاي حميد رضا عربي تو رو خدا تو ديگه بس كن. ديگه از اينهمه پز روشنفكري كه مردم بي سواد خطاب به اين نوشته ها و رويدادها ميدن خسته شديم. من خودم خيلي افراد تحصيلكرده رو ميشناسم كه از فيلم خوششون اومده. مثل آقاي زالي. قطعا ديگران بي سواد نيستن. حرف دهنت رو اول مزه مزه كن!!! شما هم با اين يادداشتت(يادداشت؟؟؟) خوش باش.

محمد رضا
يکشنبه 20 مرداد 1387 - 7:42
2
موافقم مخالفم
 

راستي اين رو هم بگم كه در مطالبي كه موافق اين فيلم هست مثل اين صفحه ، هر كي نظر ميده مخالف فيلمه و ميگه اه اه چه فيلم بدي. ولي در مطالبي كه مخالف اين فيلمه هر كي نظر ميده از فيلم تعريف ميكنه. البته درباره تمام فيلمها همينطوره. در واقع ما وقتي با چيزي موافقيم وقتي مطلب مواففق با عقيدمون رو ميبينيم احتياج به نظر دادن نمي بينيم. ولي وقتي مطلبي مخالف نظر ما باشه اون موقع تند و تند كامنت ميدي. اين صفحه هم همينطوره

حامد دنیرو
يکشنبه 20 مرداد 1387 - 19:3
0
موافقم مخالفم
 

هیچ تکنیک یا حس بازی تازهای از گلی و رضایی و مدیری ندیدییم ... بازی کیانیان خوب بود .. حداقل یه چیزه تازهای از بازیشه دیدیم .....

..

..

...

.....

......

.....

..

...

من نفهمیدم فیلم جی شد !

.

...

...

..

.

.

ارمان
چهارشنبه 23 مرداد 1387 - 12:9
-1
موافقم مخالفم
 

وقتی برای دیدن فیلم به سینما رفتم خیلی جاخوردم اصلا انتضار چنین فیلمی رو نداشتم ولی وقتی از سینما بیرون اومدم بیشتر جا خوردم چون دیدم مردم از فیلم خوششون نیومده.

راضی
پنجشنبه 24 مرداد 1387 - 11:12
-1
موافقم مخالفم
 

از اون فیلمایی بود که وقتی از سینما میای بیرون باید روش یه کم فکر کنی تا بهتر درک کنی چی شد.اون وقت میفهمی که چقدر جدید بود . ای کاش رو فیلم نامه اس بیشتر وقت میذاشتن تا اینجوری نشه

سمانه
پنجشنبه 24 مرداد 1387 - 20:51
0
موافقم مخالفم
 

یادم نمیره که بهمن ماه زمان جشنواره فجر برای دیدن این فیلم به سینمای آزادی رفته بودم.هوای خیلی سردی که دماغا قندیل می بست تا پشت سینما صف بود فکر کنید هزارتا آدم توی صف بودند که توی یه سالن سیصد نفری جا بشن همیشه پای یک زن در میان است رو ببینند قالیباف هم با خانوادهاش اومده بود همه فکر کردند عجب فیلمی هست واقعا خوشحالم که اون روز از صف اومدم بیرون بی خیال فیلم شدم ...........حالم بهم خورد برای گلشیفته ای که بوتیک و میم مثل مادر رو بازی کرده متاسفم.....این فیلم خیلی چیپ بود مثل یه جوکی بود که تاحالا صدبار شنیدی برات خیلی بی مزه است

چه پایانی داشت!! عزیزم دوست دارم!!! ایی

تکلیف ما مشخص نبود که به کیانیان بخندیم یا وقتی گلشیفته گریه می کنه ما هم بغض کنیم دلمون واسش بسوزه آخه من نمی دونم کارگردان خودش تشخیص نداده که گلشیفته نباید توی این فیلم مثلا کمدی این طوری با بغض حرف بزنه یا گریه کنه

جریان اون آنجلینا جولی مسخره رو هم نمی فهمم که تازگی توی فیلما میاد که به اصل داستان هم ربطی نداره ابتدای فیلم زنها فرشته اند هم بود..........برای کمال تبریزی که مارمولک رو ساخته متاسفم !!!!!!!!

علي
شنبه 2 شهريور 1387 - 13:34
-3
موافقم مخالفم
 

براي تبريزي عزيز خيلي متاسفم كه اين فيلم در كارنامه اش ثبت شد.

میثم
چهارشنبه 21 اسفند 1387 - 23:0
2
موافقم مخالفم
 
هیچ فیلمی در ایران فضایی مثل فیلم من نداشته است

من کارهای آقای تبریزی رو اغلب دوست دارم ام خیلی زیاد با این فیلم موافق نبودم

آقای تبریزی می گن فضاش فرق می کرد شاید هم درست می گن ولی من با این فضا خوش نبودم

راستش آخرش نفهمیدم این خانم پری طلعت نماینده چه تیپ آدمهایی بوده

اما سعی میکنم یه چند بار دیگه هم ببینمش تا بفهمم

آقای تبریزی رو هم خیلی دوست دارم و براش آرزوی موفقیت می کنم

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       








             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 1.28935194016 seconds.