سينمای ما - نشست سینماگران و مسئولان اوقاف؛ / جعفری جلوه: فقدان روابط میان‌بخشی از اساسی‌ترین مشکلات حوزه فرهنگ است
سه‌شنبه 13 بهمن 1388 - 9:28

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1333 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



نشست سینماگران و مسئولان اوقاف؛
جعفری جلوه: فقدان روابط میان‌بخشی از اساسی‌ترین مشکلات حوزه فرهنگ است
جعفری جلوه: فقدان روابط میان‌بخشی از اساسی‌ترین مشکلات حوزه فرهنگ است


سینمای ما - با حضور حجت‌الاسلام والمسلمين مصلحي، محمدرضا جعفري جلوه، محمود اربابي، محمد آفريده، ناصر باكيده، محمدحسن پزشك، امين تارخ و ... اولين نشست صميمي سينماگران و مسوولان اوقاف برگزار شد. 

طي نشستي كه بعدازظهر روز بيست‌وهفتم شهريورماه، در هتل ارم برگزار شد، مسوولان سازمان اوقاف و امور خيريه هنرمندان و سينماگران كشور به طرح مباحثي درباره وقف و موقوفات و جايگاه آن در آثار سينمايي پرداختند.

در اين نشست محمدرضا جعفري جلوه معاون امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دوران حاضر را توجه به رويكردهاي اصيل، هدفمند و آينده‌ساز در عرصه فعاليت‌هاي فرهنگي و هنري دانست و با اشاره به گذشت 30 سال از انقلاب اسلامي، گفت: طي اين سال‌ها به مدد نگاه امام (ره) و رهبر انقلاب، فعاليت‌هاي سمعي و بصري و سينما حياتي مجدد يافتند و حضور آن‌ها در صحنه ادامه و استمرار يافت.

او خاطرنشان كرد: با اين‌حال، فعاليت‌هاي رسانه‌اي همانند ساير فعاليت‌هاي فرهنگي-هنري كشور نيازمند يك آسيب‌شناسي جدي است، چراكه علي‌رغم تمامي تلاش‌هاي صورت‌گرفته و اقدامات خوب قابل اشاره، هنوز آن‌گونه كه بايد و شايد سرنوشت پيشرفت و رشد و توسعه همه‌جانبه كشور به طور شايسته‌اي به فعاليت‌هاي رسانه‌اي گره نخورده است و يا فاصله‌اي معنادار با نقطه‌ تلاقي و اتصال اين دو رشته همچنان موجود است.

وي گفت: گاه شاهديم كه فعاليت‌هاي رسانه‌اي به راه خود مي‌روند، درحالي‌كه نيازهاي كشور در عرصه‌هاي حياتي در سوي ديگر در حركت است و حال آن‌كه رسانه‌ها مي‌توانند پاسخگوي نيازهاي كشور باشند و به افكارسازي در زمينه ايجاد چشم‌انداز و مهم‌تر از آن رفتارسازي در اين زمينه گام بردارند.

او در ادامه، سينما را يكي از مهم‌ترين هنر رسانه‌ها خواند كه مي‌تواند و بايد در اين زمينه‌ها گام بردارد و در جهت نيازهاي واقعي و فرهنگ موردنياز براي حركت به جلو قدم‌هاي جدي‌تري بردارد.

جعفري جلوه، همچنين به تنيده شدن رابطه رسانه و سينما با ساير فعاليت‌هاي شكل‌دهنده جريان توسعه همه‌جانبه كشور، در سال‌هاي اخير اشاره كرد و با يادآوري صحبت‌هاي مقام معظم رهبري از بحث پيوست فرهنگي براي عرصه‌هاي مختلف فعاليت كشور ياد كرد و گفت: درحال حاضر بحث توجه به مسايل فرهنگي به يكي از مهم‌ترين برنامه‌هاي بخش‌هاي مختلف كشور تبديل شده است.

او ادامه داد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز كه به نوعي مهم‌ترين حوزه فرهنگي كشور محسوب مي‌شود، خود را موظف به افزايش روابط ميان بخشي مي‌داند، فقدان روابط ميان‌بخشي را از جدي‌ترين آسيب‌هاي موجود مي‌داند و سعي دارد به سهم خود در از بين‌بردن اين مشكل قدم بردارد.

جعفري جلوه، همچنين به انتشار كتابي به نام «در مسير سينماي ملي» توسط معاونت سينمايي اشاره كرد و طرح‌هاي مطرح‌شده در آن را طرح‌هايي قابل اجرا براي امروز و با رويكرد به فردا دانست و به ارسال اين كتاب به بخش‌هاي مختلف مديريتي كشور اشاره كرد و هدف از تدوين و تنظيم اين كتاب را مكتوب‌كردن وظايف و تكاليفي دانست كه مي‌تواند در قبال سينما اتفاق بي‌افتد.

معاونت سينمايي همچنين اظهار كرد: سازمان‌ها و نهادهاي مختلف مي‌توانند در سينما نقش داشته باشند و از آن نفع ببرند و صنعت ملي كشور قوام پيدا نخواهد كرد مگر هنگامي كه اراده جمعي پديد آيد.

او ادامه داد: در عرصه‌هاي مختف كشور منابع مختلفي در دست دست‌اندركاران و مديران است و اين منابع مي‌توانند با برنامه‌اي مشترك به سمت سينما سوق داده شوند و در مسير فرهنگ‌سازي كشور مورد استفاده قرار گيرند.

جعفري جلوه در ادامه افزود: مديريت معاونت سينمايي به مانند رسانه ملي تنها به بحث توليد نمي‌پردازد و نقشي نظارت‌كننده، مشوق و حمايتگر دارد و بايد منابع خود را از طريق حوزه‌هاي مختلف در اختيار داشته باشد و خوشبختانه اين نگاه در دستگاه‌هاي مختلف كشور روزبه‌روز درحال شكوفايي است.

او همچنين خاطرنشان كرد: در صورتي‌كه اين همكاري و ارتباط صورت گيرد مي‌تواند از آن تحت عنوان نهضت ياد كرد و ايجاد اين ارتباط نهضتي عظيم در مقوله فرهنگ است.

معاون سينمايي همچنين به مقوله وقف اشاره كرد و گفت: براي افزايش باور به تلاش در امور مختلف خيريه به ويژه وقف، نيازمند يك هنر رسانه هستيم و سينما از هنر رسانه‌هاي قدرتمندي است كه مي‌تواند به اين مهم بپردازد و طبيعي است در برابر پيگيري و تلاش عزيزان سازمان اوقاف ما نيز آماده‌ايم تا دست‌هاي آن‌ها را به گرمي بفشاريم.

در ادامه اين نشست، حجت‌الاسلام والمسلمين مصلحي، سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه و نماينده ولي فقيه نيز عنوان كرد: در كشور سرمايه‌هاي فراوان و بزرگي داريم كه بايد بپذيريم از آن‌ها استفاده لازم را نكرده‌ايم و يا آن‌ها را در مسير تكاملي قرار نداده‌ايم كه وقف يكي از اين موارد است.

او ادامه داد: در كشورهاي اسلامي و تمدن‌هاي ديني يكي از نكاتي كه بسيار موردتوجه است مسئله پيشرفت‌هاي علمي دنياي اسلامي است و حتا پيشرفت‌هايي كه امروزه در غرب نيز صورت مي‌گيرد، پيشرفت نيست بلكه تكرار علوم و به ويژه علومي است كه پيش از اين توسط دانشمندان اسلامي مطرح شده‌اند و حال آن‌كه وقف در پيشرفت‌هاي علمي اسلام نقشي موثر داشته و همواره پشتوانه‌اي عظيم براي امور علمي محسوب مي‌شده است.

نماينده ولي‌فقيه، با تأكيد مجدد بر اهميت مسئله وقف و استفاده غيرمستقيم مراكز علمي غرب از اين فرهنگ از هنرمندان خواست فرهنگ وقف را احيا كنند.

مصلحي همچنين به استفاده گذشتگان از فرهنگ وقف و موقوفات اشاره كرد و گفت: گذشتگان در هنر و به ويژه هنر تعزيه از بناهاي وقف‌شده استفاده‌هاي شاياني مي‌كردند و اكنون نيز مي‌توان اين مهم را انجام داد.

او همچنين به مقوله امام‌زادگان پرداخت و آن را از ديگر سرمايه‌هاي كشور خواند كه سالانه تعداد زيادي زائر را جذب مي‌كنند، اما در حوزه فرهنگ كم‌تر مورد توجه قرار مي‌گيرند.

به گزارش ايسنا، منوچهر محمدي، تهيه‌كننده سينما نيز در اين نشست عنوان كرد: وضعيت فعلي سينما در مقايسه با كشورهايي كه در آن‌ها صنعت سينما با رشد مواجه است، وضعيتي منحصربه‌فرد و ويژه است.

او ادامه داد: سينمايي كه در دنيا تعريفي متد اول دارد، سينمايي است كه در دايره موضوعات بدون محدوديت گام برمي‌دارد، اما سينماي نظام جمهوري اسلامي بايد در راستاي آراستگي و پيراستگي اجتماعي و اخلاقي حركت كند و برخي حيطه‌ها را براي خود ممنوعه مي‌داند كه همين مسئله موجب شده است سينماي ايران سينمايي اخلاق‌گرا شناخته شود، اما در عين‌حال بايد توجه داشت كه اين مسئله موجب به وجودآمدن فاصله‌اي مي‌شود كه از بين‌بردن اين فاصله مگر با پشتيباني، حمايت، تجربه و تمرين ميسر نيست.

او خاطرنشان كرد: امروزه برخي مسايل براي جامعه خوب شناخته و باز نشده است و در مورد آن‌ها تصورات خامي وجود دارد و تلاشي براي معرفي آن‌ها صورت نگرفته و حال آن‌كه اگر دين را كمي از حالت رسمي و شق و رق فعلي خارج كنيم و آن را به بيان مردم آوريم (همانگونه كه بسياري از بزرگان دين نيز اين‌كار را كرده‌اند) افراد احساس نزديكي بيشتري خواهند كرد.

حميد آخوندي، تهيه‌كننده تلويزيون و سينما كه از ديگر سخنرانان اين مراسم بود نيز عنوان كرد: متأسفانه پس از انقلاب موضوع وقف آن‌گونه كه بايد و شايد مورد استفاده قرار نگرفت و ما نتوانستيم از اين عمل فرهنگي بهره كافي بريم و علي‌رغم تمام صحبت‌ها، هيچ‌گاه كتاب، فيلم و يا نمايشنامه‌اي در اين مورد به نسل جديد ارايه نكرديم.

او همچنين خاطرنشان كرد: البته گاه تلاش‌هايي در اين زمينه صورت گرفته است، اما بسياري از اين تلاش‌ها با موضوعات روز همخواني نداشته و حال آن‌كه اگر اين موضوعات با بياني شيوا به تصوير كشيده شوند، بهترين مقابله با تهاجم‌هاي فرهنگي صورت خواهد گرفت.

او همچنين به تأثير فرهنگ وقف در ارتقاي فرهنگ اشاره كرد و گفت: زمان درحال گذر است و نبايد آن را از دست داد و لازم است با استفاده از جوانان با استعداد كشور و ثروت اوقاف به اين مقوله‌ها بيشتر پرداخته شود.

اين تهيه‌كننده در ادامه از تجربه برخي اردوها كه قبلا شاهد آن‌ها بوده، ياد كرد و آن‌ها را موجب ساخت مجموعه‌اي مانند «سفر به چزابه» زنده ياد ملاقلي‌پور دانست و پيشنهاد كرد اين اردوها در اين زمينه نيز مورد توجه قرار گيرند.

آخوندي در پايان اظهار اميدواري كرد: كه گره‌هاي اين‌كار نيز به دست جعفري جلوه كه همواره حامي كارهاي ارزشي و اعتقادي بوده باز شود.

به گزارش ايسنا؛ در اين نشست كه با مراسم افطار پايان يافت مسئولان و هنرمنداني چون محمدحسن پزشك، محمود اربابي، محمد آفريده، ناصر باكيده، امين تارخ، احمد ميراعلايي، بيژن ميرباقري، وحيد نصيريان، نقي نعمتي، اميرحسين شريفي، مهدي نادري، مسعود ده‌نمكي، محمدرضا رحماني و مهدي صباغ‌زاده حضور داشتند.


منبع خبر : ایسنا
شنبه,30 شهریور 1387 - 4:1:34

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو
اخبار مرتبط:

نظرات

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.735180854797 seconds.