سينمای ما - حرف‌هاي كارگردان و تهيه كننده "فرزند خاك" / تماشاگر از تماشاي فيلم ما ناراضي نخواهد بود
چهارشنبه 14 بهمن 1388 - 3:19

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1334 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



حرف‌هاي كارگردان و تهيه كننده "فرزند خاك"
تماشاگر از تماشاي فيلم ما ناراضي نخواهد بود
تماشاگر از تماشاي فيلم ما ناراضي نخواهد بود


سينماي ما - محمد علي باشه‌آهنگر گفت: مسئولان فرهنگي كشور بايد تكليف خود را با سينماي دفاع مقدس مشخص كنند، چرا كه اكنون به‌قدري كار كردن در اين سينما سخت شده است كه فيلم‌سازان شاخص اين ژانر كمتر در اين زمينه كار مي‌كنند.

همزمان با اكران فيلم‌سينمايي «فرزندخاك» به كارگرداني محمدعلي باشه‌آهنگر، در نشست خبري كه در محل ايسنا برگزار شده بود، باشه‌آهنگر ابتدا گلايه كرد از شيوه‌ي تبليغات تلويزيون براي اين فيلم و ادامه داد: در اين چند روز كه از اكران فيلم سپري شده است، تيزرهاي تبليغاتي آن در تلويزيون به مراتب كمتر از فيلم‌هاي ديگر پخش مي‌شود و حتي در دور روز اول اكران، هيچگونه تيزري از «فرزند خاك» از طريق رسانه ملي پخش نشد.

اين كارگردان در عين حال معتقد است: حداقل تا پايان روز گذشته رسانه ملي رفتاري در شان يك فيلم فرهنگي را با «فرزند خاك» نداشت، اين در حالي است كه هر كسي كه به فعاليت فرهنگي دست مي‌زند، انتظار برخورد فرهنگي دارد اما متاسفانه شرايط فعلي به گونه‌اي ديگري است.

باشه آهنگر به تاخير سه هفته‌اي در اكران فيلم و اختصاص تعداد كمي از سالن‌هاي سينما اشاره داشت و افزود: البته با تمام اين شرايط، خوشبختانه اين فيلم تاكنون فروش خوبي داشته است و نسبت به ساير فيلم‌هايي كه با اين تعداد سينما اكران مي‌شوند، موفق‌تر عمل كرده است.

او همچنين درباره‌ي عدم زيرنويس در برخي صحنه‌هاي فيلم كه به زبان كردي پخش مي‌شود، هم توضيح داد: متاسفانه علي‌رغم تاخيري كه در اكران اين فيلم به وجود آمده، فيلم به دليل برخي بي‌توجهي‌ها بدون زيرنويس در سينماها به نمايش درآمده است. و اين موضوع برمي‌گردد به بي‌دقتي كه از سوي پخش‌كننده اين فيلم اتفاق افتاده است و باعث شد كه در روزهاي ابتدايي اكران، برخي تماشاگران در هنگام تماشاي فيلم دچار سردرگمي شوند، اما به هرحال اين مشكل در حال برطرف شدن است.

او خاطرنشان كرد: به نظر مي‌رسد قانون نانوشته‌اي براي برخورد با فيلم‌هاي فرهنگي وجود دارد، چون در حق اين فيلم و فيلم‌هايي مثل «ميناي شهر خاموش»، به نوعي دارد ظلم مي‌شود.

باشه‌آهنگر در بخشي از اين نشست با بيان اينكه با فيلم قبلي‌اش «نيمه گمشده» هم رفتار مناسبي در اكران عمومي نشد، ادامه داد: شايد تنها مساله‌اي كه به من روحيه مي‌داد و باعث شد، اين راه را ادامه بدهم خلوص شهدا بود.

اين كارگردان همچنين اطمينان داد اگر براي اين فيلم تبليغات درستي انجام شود، حتما مردم به تماشاي آن مي‌روند و در ادامه افزود: مطمئنا اين فيلم فيلمي نيست كه بيننده‌اي از ديدن آن ناراضي باشد و در جشنواره نيز اين فيلم كمترين ميزان كارت ضعيف را گرفت.

محمد علي باشه‌آهنگر تاكيد دارد بر اينكه؛ مسئولان فرهنگي كشور بايد تكليف خود را با سينماي دفاع مقدس مشخص كنند، چرا كه اكنون به‌قدري كار كردن در اين سينما سخت شده است كه افرادي مثل احمدرضا درويش به ساخت فيلم‌هاي تاريخي روي آورده‌اند و يا فردي مثل ابراهيم حاتمي‌كيا در اين حوزه كمتر كار مي‌كند. زنده‌ياد ملاقلي‌پور نيز در اين باره بسيار رنج كشيد و به طور كلي در حال حاضر چه در حوزه مستند و چه در حوزه سينمايي،كار جدي و جديدي در اين زمينه صورت نمي‌گيرد.

اين كارگردان سينما از روند شكل‌گيري «فرزند خاك» و تحقيقات كه در زمينه‌ي تفحص داشته‌اند ياد كرد و افزود: در سال‌هاي گذشته مجموعه‌اي از 10 اپيزود طراحي كرده بودم كه هر اپيزود آن علي‌رغم آنكه حالت شخصيت محور داشت با اپيزودهاي ديگر نيز مرتبط بود، اما متاسفانه هيچ‌گاه امكان ساخت آن مجموعه فراهم نشد تا در نهايت يكي از آن اپيزودها كه «صادق» نام داشت را به شكل «فرزند خاك» در آوردم.

كارگردان «فرزند خاك» هم‌چنين از همراهي و راهنمايي‌هاي سه جانباز دفاع مقدس دراين زمينه ياد كرد كه هرسه آنها نيز در جريان تفحص به شهادت رسيدند.

او درباره‌ي انتخاب بازيگران اين فيلم هم توضيح داد: درابتدا، فيلمنامه اين فيلم را براي بسياري از بازيگران مطرح و پركار فرستاديم، اما هريك به دليلي از همكاري با اين پروژه سرباز زدند اما در ادامه ، بازيگران بسيار خوبي با ما همكاري كردند و هريك از آنها نيز در زمينه‌ي ايفاي نقش به بهترين شكل عمل كردند.

باشه‌آهنگر در بخشي از اين نشست به ايسنا گفت: فيلمنامه‌ي اين فيلم بارها دستخوش تغيير شده است و در برخي موارد نيز ناچار به حذف برخي سكانس‌ها شديم. با اين حال من احساس مي‌كنم اين فيلم خدمتي است به خانواده‌ي شهدا، چرا كه خيال آنان را راحت مي‌كند كه تفحص‌هاي صورت گرفته به شكلي عميق صورت گرفته است و اجسادي كه به آنها تحويل داده شده به دقت بررسي مي‌شود.

او تايم نسخه‌اي را كه هم‌اكنون در سينماها به نمايش درآمده است را 93 دقيقه اعلام كرد.

آهنگر، درادامه درباره‌ي بهره‌گيري‌اش از تجربيات مستند‌سازي خود دراين فيلم گفت: معتقدم هنگامي كه قرار است فرد واقعيات جامعه را در قالب يك فيلم مطرح كند، بايد تكه‌هاي دور از واقعيت را به يكديگر پيوند بزند. به هرحال حسن اين مساله نيز به باور‌پذيري آن براي مخاطب برمي‌گردد.

او در ادامه، شهادت جانبازان دوره‌ي جنگ را باعث از بين‌رفتن تاريخ شفاهي‌ دوران دفاع مقدس دانست و آن را بسيار نگران‌كننده توصيف كرد و گفت: اين افراد يكي از منابع غني تحقيق هستند. البته كتاب‌هايي نيز براساس گفتار آنها تهيه و تاليف شده است اما فيلمساز نياز دارد بطور بي‌واسطه با خود فرد مواجه شود تا بهره‌گيري از احساسات دروني آنها بتواند مفاهيمي را به شكل بهتري انتقال بدهد.

سيداحمد ميراعلايي، تهيه‌كننده‌ي اين فيلم هم كه در اين نشست حضور داشت، مسير ساخت اين فيلم را همانند بحث تفحص كه موضوع فيلم است، مسيري بسيار مشكل دانست.

او از مشكلات متعددي كه در ساخت اين فيلم وقفه ايجاد كرد، ياد كرد و گفت: افراد زيادي فيلمنامه‌ي اين فيلم را خواندند و همه نيز تاكيد كردند كه حس غريبي دراين فيلمنامه وجود دارد، اما با اين حال به هنگام سرمايه‌گذاري درآن، افراد به بهانه‌هاي مختلف سرباز زدند.

البته درنهايت حوزه‌ي هنري تمام هزينه‌ي اين فيلم را تامين كرد و به عنوان فيلم اعتماد كرد و حتي درميان تمام افراد و نهادهايي كه فيلمنامه‌ي اين فيلم را خواندند تنها حوزه‌ي هنري بود كه خواستار هيچ‌گونه تغييري درآن نشد و تنها نگراني و دغدغه‌ي آنها در ساخت اين فيلم استفاده از عوامل درجه‌ي يك بود.

مير علايي در عين حال معتقد است: «فرزند خاك» بدون بهره‌گيري از سرمايه‌هاي هنگفت، با هزينه‌اي بسيار پايين و حتي به مراتب پايين‌تر از يك فيلم شهري ساخته شده است و با اين حال از قدرت تاثير‌گذاري خاصي برخوردار است.

او ادامه داد: «فرزند خاك» بدون استفاده از شعار توانسته است، بهترين پيام‌هاي ايراني و ديني را منتقل كند.

ميرعلايي در بخش ديگري از اين نشست از تعبير سينماي بدنه ياد كرد و گفت: متاسفانه امروزه، اصطلاح سينماي بدنه موجب ترويج نوع خاصي از فيلم‌ها شده است، در حاليكه متاسفانه اين تعبير براي بسياري از فيلم‌هايي كه شاهد آنها هستيم، درست نيست و با اين حال هيچ‌كس در پي آن نيست كه حداقل عنوان اين نوع سينما را تغيير بدهد.

اما تهيه‌كننده «فرزند خاك» گفت: شرايط فعلي اكران اين فيلم به نسبت شرايط خوبي است، اما احساس مي‌كنم با اين حال لازم بوده كه مسوولين فرهنگي برخورد بهتري با اين فيلم داشته باشند و شرايطي فراهم آورند تا فيلم بيشتر ديده شود.

وي هم‌چنين با بيان اين‌كه در اكران اين فيلم انتظار بيشتري از حوزه‌ي هنري داشته‌اند، درباره‌ي تبليغات تلويزيوني اين فيلم نيز عنوان كرد: علي‌رغم همكاري‌هاي تلويزيون تا اين تاريخ اين رسانه پاسخگوي توقع ما نبوده و اگرچه قرار بوده تيزر اين فيلم نيز به اندازه‌ي فيلم‌هاي ديگر پخش شود، اما تاكنون اين اتفاق نيافتاده است. حال آنكه، لازم است از فيلمي كه جزء فيلم‌هاي منتخب جشنواره‌ي فجر بوده حمايت‌هاي بيشتر مي‌شد.

او از تماشاگران خواست تا با مراجعه به پايگاه اينترنتي فيلم، نقدها و نظرات خود را ثبت كنند و وعده داد كه براي نقد‌هاي خوب و سازنده‌اي كه از اين فيلم ارائه مي‌شود، جوايزي هم در نظر گرفته مي‌شود.

باشه‌آهنگر هم درباره‌ي كار آينده‌اش گفت: درحال حاضر در حال پژوهش هستيم و هنوز به طرحي جدي نرسيده‌ايم. اما مطمئنا ساخته‌ي بعدي‌ام نيز در ژانر دفاع مقدس خواهد بود. به هر حال همواره، هرگاه احساس كنم موضوعي ناب درحيطه‌ي دفاع مقدس وجود دارد، پاي آن ايستاده‌ام.

«فرزندخاك» درباره مينا همسر رزمنده مفقودالاثري است كه در دياري غريب چشم به راه اوست.

عوامل اين فيلم عبارتند از: فيلمنامه‌نويس:محمدعلي آهنگر، محمدرضا گوهري، صدابردار: عباس رستگارپور،صداگذار: سيد محمود موسوي نژاد، طراح صحنه و لباس: عباس بلوندي،چهره‌پرداز: محسن بابايي، جلوه‌هاي ويژه: داود رسوليان، فيلمبردار: عليرضا زرين‌دست،تدوينگر: مهدي حسيني‌وند،موسيقي: آريا عظيمي‌نژاد،مدير توليد: سيد ابوالقاسم حسيني،بازيگران: شبنم مقدمي،مهتاب نصيرپور،حميد ابراهيمي،قاسم زارع، حسن نجاريان،فائق محمدي.


منبع خبر : ايسنا
پنجشنبه,24 مرداد 1387 - 7:5:59

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو
اخبار مرتبط:

نظرات

amir
پنجشنبه 24 مرداد 1387 - 21:17
-2
موافقم مخالفم
 

خوبه...

معنی بدون شعار حرف زدنم فهمیدیم!

خصوصا 15 دقیقه آخر فیلم.

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.786810874939 seconds.