سينمای ما - شعرخواني محمدرضا عبدالملكيان به‌ياد خسرو شكيبايي: / «زماني كه براي ضبط به استوديو رفتيم، شكيبايي تمام اشعار را از حفظ بود»
سه‌شنبه 13 بهمن 1388 - 8:44

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1333 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



شعرخواني محمدرضا عبدالملكيان به‌ياد خسرو شكيبايي:
«زماني كه براي ضبط به استوديو رفتيم، شكيبايي تمام اشعار را از حفظ بود»
«زماني كه براي ضبط به استوديو رفتيم، شكيبايي تمام اشعار را از حفظ بود»


سينماي ما- محمدرضا عبدالملكيان گفت: شكيبايي تا احساس نمي‌كرد شعري را به تملك خود درآورده است حاضر نمي‌شد شعر را بخواند. به نقل از سايت خبري خانه هنرمندان ايران، در اين جلسه محفل شاعران تهران، محمدرضا عبدالملكيان پيش از خواندن اشعارش يادي از زنده ياد خسرو شكيبايي كرد و گفت: معمولا خسرو شكيبايي را به عنوان يك چهره سينمايي مي‌شناسند، اما چهره ديگر او هنرمندي در عرصه شعر بود.
وي افزود: شيفتگي او نسبت به شعر كم نظير بود، او بسياري از شعرهاي سهراب سپهري، فروغ فرخزاد و شعرهاي خوب روزگارمان را از حفظ بود. شكيبايي تا احساس نمي‌كرد شعري را به تملك خود درآورده است حاضر نمي‌شد شعر را بخواند. شكيبايي به شدت عاطفي و متاثر از شعر بود.
عبدالملكيان گفت: حدود ده سال پيش با شكيبايي براي خواندن مجمعه شعر مهرباني همكاري داشتم و شكيبايي به مدت سه ماه بي وقفه براي خواندن اين مجموعه زحمت كشيد و زماني كه براي ضبط به استوديو رفتيم تمام اشعار را از حفظ بود، هنگام ضبط به شعر «نامه» كه رسيديم شكيبايي چنان متاثر از اين شعر بود كه سه بار بغض كرد و گفت در جلسه‌اي ديگر اين شعر را ضبط كنيم. و اين برخورد او با شعر هيچ گاه از ذهنم پاك نمي‌شود. شكيبايي به دليل همت فوق العاده‌اش در زمينه شعرخواني قرائت منحصر به فردي را به جامعه ادبي ما عرضه كرد.
دراين جلسه قدمعلي سرامي به سخنراني درباره مولانا پرداخت. او با اشاره به اينكه مولانا شاعري محبوب جوانان است گفت: به دليل جنب و جوش و تحركي كه در آثار مولانا وجود دارد مولانا شاعري است محبوب جوانان، مولانا با انبوهه‌ي آثار نظم و نثري كه از خود به جا گذاشته است شوري دروني را در خوانندگانش ايجاد مي‌كند.
وي افزود: سماع اصلي در عالم عرفان سماع روح است و مولانا سماع روح عالي ترين حركت هاي روح را براي ما به جا گذاشته است. حقيقت عالم چرخش است و شايد برخي حركت ها كه در هستي وجود دارد در ابتدا بي معنا به نظر آيند اما در تداوم خود معنا مي يابند. حركت زمان از بهترين مصداق‌هاي حركت در هستي است.
سرامي درباره حضور مفهوم تناقض در آثار مولانا گفت: مكتب مولانا و عرفان انسان را مخصوص از حال و مستمتع از محال نگه مي‌دارد و ما در عوالم عارفانه تناقض را زندگي مي‌كنيم. مولانا معتقد به نگره‌اي است كه جمع جبري ( جبر رياضي) عالم را صفر مي‌داند و با اين حال مولانا ما را به جنب و جوش و نشاط دعوت مي كند. در جهان مولانا هم درنگ هست و هم شتاب و هر واقعيتي وارونه‌اي دارد. اگر جهان امروز به مولانا احترام مي‌گذارد به اين دليل است كه او نگره تناقض در هستي را روا مي‌دارد. درك مولانا براساس دايره‌اي بودن هستي است و حركت ماده را مديون چرخش دروني مي‌داند. اين حكيم بزرگ معجون عقل و عشق را براي درمان مصائب زندگي تجويز مي‌كند، چرا كه نوع بر اثر جدايي بين عقل وعاطفه‌اش دچار دشواري‌هاي زندگي شده است. مولانا ابياتش را همچون كپسول‌هايي براي درمان ارايه كرده است.
سرامي در پايان گفت: عرفان مولانايي مي‌تواند انسان امروز را از دشواري‌ها برهاند، چرا كه مولانا به درستي دريافته كه تمام نعمات و مواهب زندگي بر اثر تناقض‌ها موجود در هستي است و مشكلات بشر از حل نشدن تضادهاي دروني به وجود مي‌آيد.
در اين جلسه مفتون اميني، رضا چايچي و بهروز ياسمي شعرهاي جديدشان را خواندند و امير مهدي نژاد شعرهاي طنز خواند.



منبع خبر : فارس
چهارشنبه,16 مرداد 1387 - 2:52:57

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو
اخبار مرتبط:

نظرات

ريرا
چهارشنبه 16 مرداد 1387 - 13:52
2
موافقم مخالفم
 

من از آشنايان احساس آبم همسايه ام مهرباني است و طوفان يك گل مرا زير و رو كرد .... كاست مهرباني از پرشورترين اجراهاي زنده ياد شكيبايي اي است كه من سالهاست هرروز گوش مي كنم-روحش شاد

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.909500837326 seconds.