سينمای ما - خسرو سينايي كارگردان «گفت و گو با سايه ها»:منتظر انتقادات شديدي بودم
شنبه 17 بهمن 1388 - 19:35

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (35 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (134 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (321 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (71 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (98 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (347 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1340 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



خسرو سينايي كارگردان «گفت و گو با سايه ها»:منتظر انتقادات شديدي بودم


سينماي ما - «گفت وگو با سايه» با اين هدف ساخته شد تا افرادي كه آثار نويسنده بزرگي چون صادق هدايت را مطالعه مي كنند به آگاهي بيشتري نسبت به او دست يابند.
به گزارش خبرنگار سينماي ما از سينما صحرا٬خسرو سينايي نويسنده و كارگردان گفت وگو با سايه با بيان اين مطلب درنشست خبري اين فيلم كه با حضور عوامل آن در سينما صحرا برگزار شد گفت: اميدوارم در ارتباط با شخصيت هاي علمي، فرهنگي، هنري و ... فيلمهايي از اين دست ساخته شود.
وي در خصوص ويژگي هاي موسيقي آخرين اثر خود افزود: انتخاب موسيقي فيلم، بسيار آسان بود، چرا كه دوستان هدايت در برخي از منابع از قطعات مورد علاقه او نام برده بودند. و براساس اين قطعات مي توانستم اثاري را از بزرگترين آهنگسازان انتخاب كنم و از اين طريق با فضاي حسي او آشنا شوم.
سينايي با اشاره به چگونگي انتخاب بازيگران گفت: همانند كارهاي ديگر در جست وجوي افرادي بودم كه علاوه بر توانايي با تيپي كه مدنظرم بود هماهنگي داشته باشند. چرا كه براي انتخاب بازيگران به شرايط فيزيكي آنها و يافته هاي ذهني خودم اهميت قائلم.
اين كارگردان با بيان اين كه همواره از فيلم هاي من به عنوان آثار مستند نام برده مي شود يادآورد شد: به ايجاد باورپذيري در فيلم براي بيننده معتقدم و از آن جا كه كارهاي من باور پذير است بسياري بر اين باورند كه اين آثار به كارهاي مستند نزديك است.
وي ادامه داد: در بسياري از آثار داستاني فيلمسازان ترجيح مي دهند از مستند بهره بگيرند من نيز سعي دارم صحنه هاي فيلم هايم باور پذير باشند حتماً اگر درارتباط با رستم وسهراب هم فيلم بسازم مي گويند مستند است.
سينايي با اشاره به اين كه شناخت هدايت بايد از قطب هاي مختلفي انجام شود خاطر نشان ساخت: هدايت براي نسل من به منزله يك بت است، نسل جوان نيز با كنجكاوي هايي كه دارد و در اين زمينه دچار درگيري هاي دروني نيست مي خواهد در اين باره مسائلي را بداند از همين رو بايد با نگاهي متعادل، زاويه ديد نويسنده بزرگ ادبيات(صادق هدايت )را بررسي كنيم.
وي درخصوص منابع به كارگرفته شده در ساخت اين فيلم گفت: هنگامي كه دانشجو سينما بودم فيلم هايي را در اروپا ديدم كه با آن چه در آثار هدايت خوانده بودم، همخواني داشتند هنگامي كه آقاي احمدزاده مساله پژوهش خود رادرارتباط باهدايت به شكل مدون مطرح كردندگفتم كار خطرناك و حساسي است چرا كه بايد هدايت را با نگاهي منصفانه بهتر بشناسيم. حس من در ارتباط با ساخت اين فيلم كم كم تبديل به وظيفه شد. احساس كردم شايد آخرين نسل فيلمسازي باشم كه با افرادي صحبت كنم كه هدايت را ديده بودند و گذشتم از اين كه آيا جاي مطرح كردن اين موضوع وجود دارد يا خير.
سينايي افزود: در اين فيلم آن چه گفته ميشود بر مبناي حرف هاي هدايت و فيلم هايي است كه به نوعي دراختيار ما قرار گرفت و با توجه به احترامي كه براي اين نويسنده قائل بوديم به خدمت جهانگير هدايت(برادر زاده هدايت) براي كسب اجازه اخلاقي رفتيم وايشان حداكثر حسن نيت را درباره ما داشتند در نهايت با اعتماد آقاي شرف الدين به عنوان سرمايه گذار ٬فيلم ساخته شد.
وي دربخش ديگري از صحبتهايش درباره صحنه احضار روح در اين فيلم گفت: احضار روح يك مساله اساسي است. و از طرفي مي دانستم كه يكي از اولين آثار هدايت با عنوان سحرو جادو در ايران بوده و ذهن او درگير چنين مساله اي نيز شده است. در اين ميان آن چه به كمك ما آمد مصاحبه اي بود كه اقاي نجف دريابندري در ارتباط با اين مساله داشتند.
اين فيلمساز با بيان اين كه به واسطه ساخت اين فيلم منتظر اين بودم كه مورد انتقادات شديد قرار گيرم افزود: از اگاه شدن نترسيم و اميدوارم با اين فيلم يك ساعت و نيمه ايجاد آگاهي كرده باشم.
حبيب احمد زاده محقق و پژوهشگر اين فيلم نيز درخصوص همكاري خود در اين پروژه گفت: به دنبال كنجكاوي كودكانه براي ماجرايي پيچيده در ارتباط با اين شخصيت تحقيقات خود را آغاز كردم در تمام بحثهايي كه پيرامون صادق هدايت بود با نظريه مرگ مولف برخورد شده بودو تا كنون سعي نشده بود تا به صحبت هاي خود او رجوع شود از طرفي نوع نگاه و انصاف آقاي سينايي باعث شد چنين موضوعي را با وي در ميان بگذارم.
پنجشنبه,6 بهمن 1384 - 12:33:14

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.697791099548 seconds.