سينمای ما - تازه‌ترین اخبار و گزارش‌ها درباره جشنواره امسال فیلم فجر/مژده به عشاق سینما؛ / چه خبری از این بهتر: مرور آثار جان فورد، هیچکاک و فورد کوپولا در جشنواره فیلم فجر
شنبه 17 بهمن 1388 - 19:9

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (35 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (134 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (321 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (71 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (98 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (346 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1340 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



تازه‌ترین اخبار و گزارش‌ها درباره جشنواره امسال فیلم فجر/مژده به عشاق سینما؛
چه خبری از این بهتر: مرور آثار جان فورد، هیچکاک و فورد کوپولا در جشنواره فیلم فجر
چه خبری از این بهتر: مرور آثار جان فورد، هیچکاک و فورد کوپولا در جشنواره فیلم فجر


سینمای ما - تنها یک ماه تا آغاز بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر باقی مانده است و امسال برخلاف سال گذشته، تاکنون تکلیف اکثر آثار خارجی حاضر در جشنواره مشخص و اسامی بیشتر فیلم‌های شرکت کننده در بخش های بین المللی اعلام شده است.

شاید مهم‌ترین نکته دوره بیست و هفتم، آغاز به کار جشنواره یک روز زودتر از موعد همیشگی و نمایش فیلم‌ها طی 12 روز به جای 11 روز مرسوم باشد. امسال جشنواره از روز جمعه یازدهم بهمن آغاز می شود و در 5 روز اول همانند سال گذشته فیلم‌های بخش های مختلف خارجی اعم از مسابقه بین الملل، مسابقه سینمای آسیا، مسابقه معناگرا و بخش های جنبی خارجی نمایش داده خواهند شد. 7 روز بعدی جشنواره هم به نمایش فیلم‌های ایران و بخش های مسابقه سینمای ایران، مسابقه فیلم‌های اول و دوم، بخش مهمان و بخش آثار ویدئویی اختصاص می یابد.

امسال برخلاف سال گذشته که نسل اول فیلمسازان ایران نماینده ای در جشنواره فجر نداشتند، بهرام بیضایی با فیلم «وقتی همه خوابیم» نماینده نسل اول کارگردانان سینمای ایران خواهد بود.(در دوره پيش بهمن فرمان آرا تنها کارگردان از جمع نسل اول سینماگران ایران بود که فیلمش «خاک آشنا» را از جشنواره خارج کرد).

سال گذشته بحث انتخاب و یا عدم انتخاب چند فیلم ایرانی مانند «دایره زنگی»، «صد سال به این سال‌ها»، «آنجا» و «آتشکار» حاشیه های بسیار زیادی را پس از اعلام اسامی فیلم‌های ایرانی شرکت کننده در جشنواره به وجود آورد. باید منتظر ماند و دید که آیا امسال هم انتخاب فیلم‌ها با حاشیه همراه است یا اینکه شاخصه های کیفی آثار بیش از هر چیز دیگری ملاک انتخاب آنها خواهند بود.

جشنواره بیست و هفتم فجر می تواند جمع بندی کارنامه سینمایی مدیران هنری دولت نهم باشد. مرور آخرین دوره مدیریت مسئولان وقت سینمایی می تواند درستی یا نادرستی سیاست های مسئولان فرهنگی کشور را در حوزه سینما که به اعتقاد بسیاری مهم‌ترین و تاثیرگذارترین بخش فرهنگ و هنر است، مشخص سازد.

انتخاب فیلم‌ها

اعضای هيئت انتخاب بخش ویدئویی جشنواره مدتی است که کار بازبینی آثار ارایه شده را به پایان رسانده اند اما با این وجود هنوز اسامی فیلم‌های انتخاب شده، اعلام نشده است. امسال بیش از 80 فیلم ویدئویی و تله فیلم به نمایش درنیامده تلویزیونی، متقاضی شرکت در جشنواره هستند که هيئت انتخاب به احتمال فراوان 10 تا 15 فیلم را برای نمایش در این بخش انتخاب خواهد کرد. اما از سوی دیگر اعضای 9 نفره هيئت انتخاب بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره، چند روزی است که بازبینی آثار بلند سینمایی را آغاز کرده اند و تا اواخر دی ماه به تماشای فیلم‌های متقاضی خواهند نشست. گفته می شود امسال 19 فیلم بلند اول و دوم در کنار 26 فیلم بلند دیگر متقاضی شرکت در بخش مسابقه سینمای ایران هستند و هيئت انتخاب به احتمال فراوان 21 فیلم را برای این بخش درنظر خواهند گرفت. امسال قرار است تا پایان بازبینی فیلم‌ها، اسامی اعضای هيئت انتخاب بخش های مختلف اعلام نشود و پس از پایان کار و در زمان اعلام اسامی فیلم‌ها، اعضای انتخاب کننده معرفی شوند. شنیده می شود امسال در کنار 5 عضو شورای صدور پروانه نمایش که پای ثابت هيئت های انتخاب جشنواره فجر طی چند سال گذشته بوده اند، 4 نفر از اهالی سینما شامل دو تهیه کننده، یک کارگردان و یک فیلمنامه نویس هم حضور دارند. طی روزهای گذشته تنها تعداد معدودی از فیلم‌های متقاضی نسخه اولیه خود را به دفتر جشنواره تحویل داده اند و بخش اعظم آثار طی یکی دو هفته آینده برای بازبینی و انتخاب به دفتر جشنواره ارسال خواهند شد.

بخش های جنبی

هنوز اخباری در خصوص بزرگداشت های بخش ایرانی به گوش نرسیده اما شنیده می شود مرور آثار فرانسیس فورد کاپولا، مرور آثار مایک لی و مرور آثار پل نیومن از جمله
قسمت های جنبی بخش بین الملل جشنواره امسال خواهند بود. یک بخش هم به مرور و بررسی سینمای جمهوری کره پس از سال 2000 و مرور سینمای آلمان پس از سال 2000 اختصاص خواهد داشت. همچنین در بخشی جداگانه چند کلاسیک ماندگار از فیلم‌هایی که آلفرد هیچکاک در انگلستان ساخته است و نیز چهار فیلم اسکار گرفته جان فورد، به نمایش درخواهد آمد. ضمنا یک بخش هم به مجموعه فیلم‌های مستند کوتاه عراقی با عنوان "سینمای عراق به پا می خیزد" اختصاص خواهد داشت.

ضمنا با اینکه در خبرها آمده بود آمیتا باچان در سایت شخصی اش از دعوت مسئولان سینمای ایران از او برای شرکت در جشنواره فجر نوشته است، اما تاکنون هیچکدام از مسئولان برگزاری جشنواره این مسئله را تایید و یا تکذیب
نکرده اند. اگر این مسئله درست باشد و فوق ستاره هندی هم به ایران سفر کند، بخشی هم به نمایش چند فیلم او اختصاص خواهد یافت و از همه مهم‌تر جشنواره هم میزبان یک چهره مطرح سینمای بالیوود و البته محبوب نزد بسیاری از ایرانی ها خواهد بود.

گمانه زنی ها

اما بر اساس گمانه زنی ها حضور چند فیلم از همین حالا در بخش مسابقه سینمای ایران محتمل به نظر می رسد. به احتمال فراوان و اگر اتفاق خاصی از ممیزی گرفته تا آماده نشدن فیلم‌ها در مراحل فنی رخ ندهد، فیلم‌های وقتی همه خوابیم( بهرام بیضایی)، تردید (واروژکریم مسیحی)، سوپر استار(تهمینه میلانی)، کتاب قانون(مازیار میری)، عیار 14(پرویز شهبازی)، هفت و پنج دقیقه(محمدمهدی عسگرپور)، زادبوم(ابوالحسن داودی)، درباره الی(اصغر فرهادی)، پاداش(کمال تبریزی)، ملک سلیمان(شهریار بحرانی)، بی پولی(حمید نعمت ا... )، دوزخ, برزخ، بهشت(بیژن میرباقری)، پستچی سه بار در نمی زند(حسن فتحی)، اخراجی ها 2
(مسعود ده نمکی)، بیست (عبدالرضا کاهانی)، حیران(شالیزه عارف پور)، چهره به چهره(علی ژکان)، شبانه روز(کیوان علیمحمدی و امید بنکدار) در بخش مسابقه حضور خواهند داشت.

در کنار این فیلم‌ها چند اثرهم مانند کودک و فرشته(مسعود نقاش زاده)، پای پیاده(فریدون حسن پور)، پنالتی(انسیه شاه حسینی)، دلخون(محمدرضا رحمانی) و به کبودی یاس(جواد اردکانی) وجود دارند که با توجه به مضمونشان احتمال دارد در بخش مسابقه به نمایش درآیند. ضمنا فیلم آتشکار(محسن امیر یوسفی) هم برای اعضای هيئت انتخاب به نمایش درآمده و احتمال حضور این فیلم در جشنواره امسال بسیار زیاد است. فیلم صدسال به این سال‌ها(سامان مقدم) هم فرم حضور در جشنواره را پر کرده و شاید این فیلم هم امسال فرصت دیده شدن را پیدا کند.


منبع خبر : فرهنگ آشتی
سه شنبه,10 دی 1387 - 15:12:48

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو
اخبار مرتبط:

نظرات

movi60cent
سه‌شنبه 10 دي 1387 - 17:40
0
موافقم مخالفم
 
چه خبری از این بهتر: مرور آثار جان فورد، هیچکاک و فورد کوپولا در جشنواره فیلم فجر

در انتظار ملک سلیمان-ماهواره داشت تیکه هایی از پشت صحنشو نشون میداد اونجاکه یه سرباز از یه دالان عبورمیکنه یاد هری پاترافتادم خیلی جالب بود!ولی حالم از اخراجیها 2 بهم میخوره!

رضا
سه‌شنبه 10 دي 1387 - 18:41
1
موافقم مخالفم
 
چه خبری از این بهتر: مرور آثار جان فورد، هیچکاک و فورد کوپولا در جشنواره فیلم فجر

نمي دونم چرا، ولي احساس مي كنم كه جشنواره ي امسال، به هر نحوي كه باشد، از جشنواره سال قبل چندين برابر بهتر خواهد بود. ياد جشنواره سال قبل بيفتيد كه آثار برتر آن، فيلمهاي بي جون و رمق و خسته كننده ي به همين سادگي و فرزند خاك و... بودند و آثار اميد بخش آن، مثل هميشه پاي يك زن در ميان است و.... تو زرد از‌آب درآمدند، حالا بگذاريدشان كنار آثار احتمالي امسال. امسال لااقل از ظاهر، بوي چندين فيلم خوب مي آيد.

وقتي همه خوابيم استاد بيضايي كه جاي خود دارد و حتي اگر در حد سگ كشي هم باشد، باز فوق العاده است.

درباره الي اصغر فرهادي. فرهادي فيلم به فيلم دارد بهتر مي شود و از فيلم متوسط رقص در غبار به فيلم خوب شهر زيبا و سپس فيلم قدرتمند چهارشنبه سوري رسيد و اگر همين روند را حفظ كرده باشد، چه بسا درباره الي شاهكار نخست جشنواره ي امسال باشد. وقتي فرهادي خودش بنويسد و بسازد، بايد منتظر يك فيلم قدر بود.

بي پولي نعمت الله. نعمت الله جزو معدود فيلمسازان تاريخ سينماي ايران است كه در فيلم اولش يك شاهكار خلق كرده. يك نسل شيفته فيلم او هستند و بي پولي اگر نصف بوتيك هم باشد، باز فوق العاده است.

عيار 14 شهبازي. شهبازي و نفس عميق ديگر نياز به توضيح ندارند. نفس عميق هم همچون بوتيك معشوق يك نسل است. اميدها به عيار 14 هم بسيار زياد است.

پاداش كمال تبريزي. نمي دونم چرا، ولي احساس مي كنم كه پاداش، بازگشت به روزهاي اوج براي تبريزي خواهد بود. تبريزي در هميشه پاي... آماده ي خلق يك فيلم بزرگ بود. ولي علي رغم خلاقيت هايش در آن فيلم، به خاطر يك فيلمنامه از هم گسيخته، حاصل كارش دلچسب درنيامد. ولي پاداش گويا از فيلمنامه ي خوب محمد رحمانيان بهره مي برد. پاداش اگر نصف ليلي با من است هم باشد، يك شاهكار است.

ترديد واروژ كريم مسيحي. ترديد از آن دست فيلمهاست كه نمي دانم چرا انقدر ظاهرش جذاب است و بوي يك فيلم خوب را مي دهد. هر چند ابدا پرده ي آخر را دوست ندارم، ولي از روزي كه ترديد كليد خورده، عكس ها و خلاصه داستان و گريم بازيگرانش من را گرفته!

زادبوم ابوالحسن داوودي. داوودي هم در چند فيلم آخرش رشد داشته و فيلم به فيلم بهتر شده. از مرد باراني تا نان و عشق و موتور هزار و تقاطع. تقاطع يك فيلم خوب و قابل تامل در سينماي ايران است. از ظواهر فيلم و برخي توصيفات به نظر مي رسد كه زادبوم مي تواند يك اثر قابل تامل باشد.

فيلم پستچي سه بار در نمي زند هم اميد بخش است. هر چند از داستانش احساس مي كنم كه حاصل كار، آشفته بازار خواهد شد، ولي به خاطر كارگردان توانايي چون حسن فتحي، به آن اميدوارم.

اما در ميان فيلمهاي پر سر و صدا و مورد توجه، به گمانم دو فيلم اخراجي هاي 2 و ميزاك، جزو آثار عقب افتاده ي امسال باشند. اينها را فقط از روي سوابق و آثار گذشته ي كارگردانان و خلاصه ي داستانها و توصيفات بدست آمده مي گويم و لاغير!

به هر حال، امسال به نظر مي آيد كه جشنواره ي بهتري از سال قبل و حتي سال 85 داشته باشيم. البته اگر مسئولان با مميزي هايشان بگذارند و ما و فيلمسازان را اذيت نكنند، فيلمها در راه رسيدن به جشنواره بدشانسي نياورند و لااقل نصف چيزي كه انتظارش را داريم، باشند!

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.791723012924 seconds.