سينمای ما - نشست صریح رئیس سازمان صدا و سیما با دانشجویان و تاکیدش بر آزاد اندیشی؛ / دانشجویان: برنامه 90 می‌‌خواهیم که به جای فوتبال در زمینه سیاسی اجتماعی بحث کند؛ ضرغامی: امیدوارم
جمعه 16 بهمن 1388 - 19:26

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (35 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (134 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (321 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (69 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (98 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (345 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1338 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



نشست صریح رئیس سازمان صدا و سیما با دانشجویان و تاکیدش بر آزاد اندیشی؛
دانشجویان: برنامه 90 می‌‌خواهیم که به جای فوتبال در زمینه سیاسی اجتماعی بحث کند؛ ضرغامی: امیدوارم
دانشجویان: برنامه 90 می‌‌خواهیم که به جای فوتبال در زمینه سیاسی اجتماعی بحث کند؛ ضرغامی: امیدوارم


سینمای ما - رئيس سازمان صدا و سيما براي توليد برنامه 90 سياسي و فرهنگي در سازمان صدا و سيما اظهار اميدواري كرد و از دانشجويان خواست در ساخت چنين برنامه اي مشاركت كنند.


 عزت الله ضرغامي در جمع دانشجويان امام صادق (ع) به بيان نظرات خود در خصوص موضوعاتي چون محتواي فيلم‌ها، بحث موسيقي، ساخت برنامه 90 در بخش سياسي و فرهنگي، آگهي‌ها، طنزهاي 90 قسمتي و مستندهاي اين رسانه پرداخت.
وي در ابتداي سخنان خود با اشاره به كاريكاتوري در سالن سخنراني با اين مضمون كه خانواده‌اي، تلويزيوني را در داخل سفره گذاشته و با گوشت‌كوب آن را در هاون مي‌كوبند، گفت: كاريكاتوريست اين اثر از خود سليقه به خرج داده است و ما خوشحاليم كه اگر چيز ديگري بر سر سفره مردم نيامد حداقل تلويزيون سر سفر‌ه‌هاي مردم آمد.
ضرغامي در پاسخ به سوال يكي از دانشجويان اين دانشگاه مبني بر اينكه در نظرسنجي‌هاي سازمان صدا و سيما ملاك اصلي رضايت‌بخشي و اخيراً تماشاسنجي است در حالي كه هدف بايد اثرسنجي باشد، تصريح كرد: در تمام نظرسنجي‌هاي هماهنگي كه در تهران و گهگاه در سطح ملي انجام مي‌شود، سئوالات بسياري مطرح مي‌شود كه اين سوال‌ها شامل 10 فاكتور است و از اين 10 فاكتور، حداقلش ميزان مخاطب و رضايتمندي است.
ضرغامي تاكيد كرد: رضايت‌بخشي به هيچ وجه از نظرسنجي‌هاي سازمان صدا و سيما حذف نشده بلكه دو سال است كه اثرسنجي نيز به اين فاكتورها اضافه شده است.

* انتقاد دانشجويان به صدا و سيما در حضور رهبر انقلاب در بهترين زمان از تلويزيون پخش شد

وي در پاسخ به سئوالات همين دانشجو مبني بر اينكه چرا انتقادات يك دانشجو در حضور مقام معظم رهبري نسبت به صدا و سيما را كامل پخش نكرديد، گفت: تمام جلسه مربوط به ديدار تشكل‌هاي دانشجويي با مقام معظم رهبري پخش شد و اتفاقاً بهترين زمان را هم براي پخش آن انتخاب كرديم.
ضرغامي در ادامه در پاسخ به سوالي در خصوص حجم پخش فيلم‌هاي هاليودي و فيلم‌هاي بعضاً خشن و سامورايي، گفت: فيلم‌هاي سامورايي كه جنبه عدالتخواهانه داشته و مضمون آن مبارزه با ظلم و ستم است براي كشور مفيد مي‌دانم.
وي همچنين در پاسخ به اظهارات اين دانشجو مبني بر اينكه شما در ديدارتان با مقام معظم رهبري در ابتداي آغاز به كار در صدا و سيما عنوان كرديد كه برنامه‌محوري را جايگزين تهيه‌كننده محوري خواهيد كرد،‌گفت: با عرض پوزش بايد عرض كنم كه اين سخنان درست نبوده و بلكه عكس آن درست است چرا كه من يكي از بندهايي كه نوشتم و به مقام معظم رهبري دادم مبني بر تقويت تهيه‌كنندگي و اصلاح جريان تهيه‌كنندگي بود تا تهيه‌كنندگاني كه امتحان خوبي از خود به جاي گذاشته و از فاكتورهاي متعدد در نظر گرفته شده نمره قبولي مي‌گيرند به آنها توجه بيشتري شده و از آنها استفاده شود.
رئيس سازمان صدا و سيما افزود: اين كار تا حد بسيار زيادي انجام شده و كارنامه و نمرات تهيه‌كنندگان ملاك كارهاي بعدي آنها قرار مي‌گيرد.
ضرغامي در ادامه در پاسخ به اظهارات همين دانشجو مبني بر ضعيف بودن فيلمنامه‌ها و ادعاي يك كارگردان مبني بر توليد يك مجموعه بدون داشتن فيلمنامه، خاطرنشان كرد: 30 صنف بايستي كار كنند تا يك مجموعه نمايشي ساخته شود و يكي از اين صنوف، فيلمنامه نويسي است.

* كار تبديل رمان‌ها به فيلم‌نامه آغاز شده است

وي با تاكيد بر اينكه كمك به تهيه فيلمنامه‌هاي خوب از بهترين كارهايي است كه نيروهاي فكري مي‌توانند براي كمك به صدا و سيما انجام دهند، با اشاره به ضعيف بودن حوزه نگارش در كشور خاطرنشان كرد: رمان‌هايي كه در حال حاضر تبديل به فيلمنامه شوند، بسيار كم هستند ولي ما آقاي مجتبي شاكري را مسئول اين كار كرده‌ايم كه رمان‌ها را تبديل به فيلمنامه كند.
ضرغامي در خصوص "مهندسي پيام" توليدات سيما اظهار داشت: پيام‌هاي توليدات صداوسيما بايستي به طور غيرمستقيم به مخاطب انتقال يابد چرا كه ما نمي‌توانيم بلندگو در دست گرفته و اعلام كنيم كه پيام اين فيلم اين است.
وي با تاكيد بر اينكه مهندسي پيام، حرف اصلي من هم هست گفت: بعد از توليد هر كار نمايشي مهندسي پيام آن نيز آماده مي‌شود كه اين كار توسط مركز نظارت بر صدا و سيما انجام مي‌شود نه خود صدا و سيما.

* صدا و سيما براي رقابت با رقباي گردن‌كلفت مجبور است برنامه‌هاي جذاب پخش كند

ضرغامي افزود: در مجموعه‌اي با عنوان "افق رسانه" توضيح داده‌ايم كه رقابت وجود دارد و فضاهاي صدا و سيما انحصاري نيست، از طرف ديگر رسانه ملي نيز با رعايت همه ضوابط چارچوب‌ها والگوهاي ديني وعملي متعلق به همه مردم است.
وي با اشاره به اينكه متاسفانه در حال حاضر آخرين فيلم‌هاي آمريكايي به گونه‌اي فله‌اي در كنار خيابان‌ها به فروش مي‌رسد افزود: در اين فضاي رقابتي بايد تلويزيون برنامه‌هاي سرگرم‌كننده داشته باشد لذا ما بايستي كارهاي نمايشي را افزايش دهيم كه خوشبختانه اين كار را انجام داده‌ايم.

* نسبت پخش فيلم‌هاي غربي و هاليوودي در تلويزيون كاهش يافته است

ضرغامي با اشاره به افزايش سطح و حجم كارهاي نمايشي در صدا و سيما و با بيان اينكه سطح توليد كارهاي ايراني فوق‌العاده افزايش يافته است، گفت: در اين فضا گرايش ما به فيلم‌هاي آمريكايي و غربي كم است.
وي افزود: ما سال گذشته 250 فيلم داستاني كه توليد خود صدا و سيما بود را پخش كرديم و توليد انيميشين نيز از 50 ساعت تقريبا به 300 ساعت افزايش يافته است. البته هنوز بيش از 30-40 درصد از برنامه‌هاي انيميشيني را نتوانستيم پر كنيم؛ ولي اگر دولت به ما پول بدهد مي‌توانيم در 5 سال آينده صد در صد در توليد انيميشن خودكفا شويم.
رئيس سازمان صدا و سيما در پاسخ به اظهارات دانشجوي ديگري مبني بر اينكه بسياري از نخبگان حاضر به حضور در صدا و سيما نيستند، گفت: اتفاقا بسياري از نخبگان و حتي شخصيت‌هاي برجسته‌اي مانند مراجع تقليد برنامه‌هاي 5 دقيقه‌اي براي صدا و سيما ضبط مي‌كنند و امروز بزرگترين شخصيت‌ها مانند آيت‌الله جوادي آملي و آيت‌الله مصباح يزدي و ... در صدا و سيما حضور دارند.
ضرغامي خاطرنشان كرد: اتفاقا برخلاف گفته‌هاي اين دانشجو برخي از اينكه به صدا و سيما نمي‌آيند گله‌مند هستند و دچار توهم مي‌شوند والا مشكل ما آمدن نخبگان به صدا و سيما نيست.

* اميدواريم "90" فرهنگي سياسي توليد و پخش كنيم

در ادامه اين مراسم يكي از دانشجويان دانشگاه امام صادق با قرار گرفتن پشت تريبون با طرح اين پرسش كه امروز صدا و سيما چقدر رسانه انقلاب اسلامي است، گفت: متاسفانه صدا و سيما دين را به حوزه فردي كاسته و كاريكاتوري از دين را به نمايش مي‌گذارد.
اين دانشجو تقسيم‌بندي اخبار به اخبار ديني و غير ديني را ناشي از نگاه سكولار در صدا و سيما توصيف كرد و گفت: از طرف ديگر شاهديم كه براي مثال كوچ پرندگان از نقطه‌اي به نقطه ديگر در صدا و سيما مخابره مي‌شود اما به اتفاقي كه در يكي از نقاط محروم كشور مي‌افتد توجهي نمي‌شود.
وي با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري به صدا و سيما مبني بر رعايت معنويت،‌ عقلانيت و عدالت گفت: صدا و سيما نگاهي سطحي و عوامانه را از دين القاء مي‌كند و حتي در بعضي موارد دچار تعارض در پيام‌رساني است.
اين فعال سياسي با تاكيد بر اينكه صدا و سيما بايد به تريبون مستضعفان و پابرهنگان تبديل شود، ‌گفت: از شما به عنوان رئيس سازمان صدا و سيما مي‌خواهيم يك فرصتي بدهيد تا "نود" فرهنگي سياسي ساخته شود تا به نقد مديريت كشور بپردازد.
اين دانشجوي امام صادق با اشاره به قسمتي از سخنان ضرغامي مبني بر اينكه بايستي با رقباي رسانه‌اي خارجي رقابت كنيم، گفت: اصلي‌ترين مزيت رقابتي ما مربوط به تفكر انقلابي ما است و اگر هم مي‌خواهيم رقابت كنيم بايد بر اساس مزيت رقابتي خود اين كار را انجام دهيم در حالي كه ما چندان متوجه اين مزيت خود نيستيم.
رئيس سازمان صدا و سيما در پاسخ به اظهارات اين دانشجو با بيان اينكه من نيز با خارج شدن دين از حالت رياكارانه و نمادين و بي‌اثر موافق هستم، اظهار داشت: اما اين بد نيست كه در سريال‌ها نمادهاي ظاهري مانند قرائت نماز را به تصوير بكشيم.
ضرغامي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در خصوص ايمان روشن‌بينانه گفت: اولين نمونه در اولويت‌هاي برنامه‌سازي صدا و سيما ايمان روشن‌بينانه است .
وي همچنين با تاكيد بر اينكه اميدواريم بتوانيم در صدا و سيما "90" فرهنگي و سياسي بسازيم، گفت: از دانشجويان امام صادق مي‌خواهم تا 3-4 نمونه كارهاي اينچنيني را بسازند و به ما بدهند تا در مورد آنها اقدام شود.

* هيچ تصوير پخش‌نشده‌اي از انقلاب اسلامي نداريم

رئيس سازمان صدا و سيما در ادامه در خصوص پرداختن به انقلاب اسلامي در صدا و سيما اظهار داشت: راجع به انقلاب، همه تصاوير پخش شده است و تصوير پخش‌نشده‌اي نداريم؛ حتي برخي از تصاوير را از خارج پول داده و خريديم و پخش كرديم.
ضرغامي با اشاره به اينكه در طول سه سال مسئوليتم به اندازه كل دوران صدا و سيما سريال نمايشي ساخته شده است اظهار داشت: در حوزه مستند نيز سال گذشته 33 مستند جذاب پخش شده است.
وي با اشاره به پخش برنامه خيلي محرمانه، اين برنامه را تاريخ شفاهي انقلاب توصيف كرد و اظهار داشت: امسال به مناسبت سي‌امين سال انقلاب، برنامه‌هايي مفصل‌تر از سال هاي گذشته خواهيم داشت و بار اصلي مباحث مربوط به سي‌امين سال انقلاب و تبيين آن به عهده صدا و سيما است.
رئيس سازمان صدا و سيما همچنين با اشاره به برخي توليدات سيما گفت: سريال دكتر قريب الگويي از يك پزشك متعهد را ارائه مي‌دهد كه شاخصه انقلاب اسلامي است و نمونه واقعي دكتر قريب، دكتر شيباني است كه اخيرا چهره ماندگار معرفي شد.
ضرغامي افزود: مرگ تدريجي يك رويا اثر فريدون جيراني يك كار قوي بود كه به موضوع روشنفكران وابسته مي‌پرداخت و امروز روشنفكر وابسته يكي از دغدغه‌هاي كشور ما است.
وي تصريح كرد: حملات سنگيني از سوي برخي روزنامه‌هاي به اصطلاح اصلاح‌طلب به فريدون جيراني صورت گرفت و به او گفتند كه تو به روشنفكري خيانت كردي اما ما اين كار قوي جيراني را ارج مي‌نهيم.
در بخش ديگري از اين مراسم يكي از دانشجويان معمم دانشگاه امام صادق (ع) با قرار گرفتن پشت تريبون با اشاره به سخنان ضرغامي در خصوص پخش تصاوير پخش نشده از صدا و سيما در طول مدت مسئوليت وي گفت: اينكه يك فردي تا قبل از شما مي‌گفته اين تصاوير پخش نشود و شما مي‌گوييد پخش شود، كار ارزشمندي است اما يك فرآيند نيست، در حاليكه بايد پخش مستندات به صورت يك فرآيند درآمده و كارهاي قوي در اين زمينه ارائه شود.
اين دانشجو در ادامه با انتقاد از دانشكده صدا وسيما گفت: دانشكده صدا وسيما به تعبير مقام معظم رهبري نبض تپنده صدا و سيما است اما من به عنوان كسي كه در اين دانشكده درس خوانده‌ام و بالاترين نمره پايان‌نامه تاريخ اين دانشكده را به خود اختصاص دادم معتقدم كه دانشكده صدا و سيما تبعيدگاه مديران صدا و سيما است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: تا وقتي كه رويه‌اي علمي و پاسخگويي علمي در صدا و سيما نباشد هر چقدر هم در حوزه‌هاي ارزشمندتري وارد شويم خرابكاري بيشتري به بار خواهيم آورد.
اين دانشجوي دانشگاه امام صادق همچنين گفت: صدا و سيما به جاي چادر، شنل را تبليغ مي‌كند و روحانيت را در حد يك مددكار اجتماعي تقليل داده است و حتي متاسفانه در يكي از فيلم‌ها ديدم كه يك روحاني عمامه خود را اشتباه گذاشته است.
رئيس سازمان صدا و سيما در پاسخ به آن قسمت از اظهارات اين دانشجو در خصوص مستندات صدا و سيما گفت: من نگفتم كه يك تصاويري را آرشيو در آورديم و پخش كرديم بلكه ما 33 مستند ساختيم كه مايعش تصاوير مذكور بود اما براي آن متني نوشته مي شود و فرايندي كه مي‌شود كه پيام خاصي را منتقل كند.
ضرغامي افزود: براي مثال مستند "آب در هاون كوبيدن" مي‌خواهد بگويد كه همه قدرت‌ها خواستند شاه را نگه دارند اما نتوانستند و اين يك موضوع است و چند تصوير نيست.
وي در پاسخ به آن بخش از اظهارات دانشجوي ياد شده در انتقاد از دانشكده صدا و سيما گفت: آقاي حسيني مسئول دانشكده صدا و سيما از شخصيت‌هاي برجسته صدا و سيما است كه راديو ايران را به مدت 8 سال به خوبي اداره كرد اما بعد از چند سال بهتر است چرخش‌هاي مديريتي انجام شود و اين تغيير نيز در راستاي چرخش مديران بود.
رئيس سازمان صدا و سيما تصريح كرد: با زحماتي كه آقاي حسيني كشيد، دانشكده صدا و سيما به واقع يك پله جلوتر رفت.
وي در خصوص موضوع چادر نيز گفت: چادر حجاب برتر ما است و ما كاملا به فضاي استفاده از چادر در توليدات صدا و سيما توجه داريم و قهرمانان خوب فيلم‌ها را شخصيت‌هايي چادري معرفي مي‌كنيم.
ضرغامي خطاب به دانشجويان تصريح كرد: از شما مي‌خواهم پوشش‌هايي كه در صدا و سيما اعم از پوشش مجريان و قهرمانان فيلم‌هاي نمايشي چه قهرمانان منفي و چه مثبت، وجود دارد را بررسي كنيم و اگر پوشش غيراسلامي ديديد به ما بگوييد ولي من امروز ادعا مي‌كنم كه در اين بخش مشكل خاصي نداريم.

* توضيحات ضرغامي در خصوص موضوع موسيقي در صدا و سيما

رئيس سازمان صدا و سيما افزود: يكي از كارهايي كه در دانشگاه امام صادق انجام شد اين بود كه پايان‌نامه آقاي سعيد مهدوي كني در خصوص موسيقي است كه پايان‌نامه بسيار خوبي بود و ما نيز از آن استفاده كرديم.
ضرغامي در ادامه با تاكيد بر اينكه نظرات مقام معظم رهبري در حوزه موسيقي، بسيار عميق و دقيق است، اظهار داشت: ايشان موسيقي را خوب مي‌شناسند و رهنمودهايشان در اين زمينه دقيق است.
وي با اشاره به اينكه از 7-8 ماه پيش بحث بسيار گسترده در خصوص موسيقي براي تشخيص حليت و حرمت موسيقي آغاز كرده‌ايم، اظهار داشت: قطع نظر از اينكه موسيقي پاپ است يا سنتي، چند فاكتور در حليت آن تاثير دارد كه يكي از آنها شعر و ديگري تصويري است كه با آن موسيقي پخش مي‌شود.
رئيس سازمان صداو سيما گفت: در خصوص موسيقي دو راه پيش رو داريم، يكي از راه‌ها اين است كه به عرف مراجعه كنيم و راه ديگر آن است كه يك گروه شاهد مركب از موسيقي‌شناسان متعهد، روانشناسان، جامعه‌شناسان و صاحب‌نظران آشنا به موسيقي مشخص كنند كه يك موسيقي متناسب با تصوير آن شرعي است يا خير؟
وي در پاسخ به اعتراضات دانشجويان در خصوص برنامه فيتيليه مبني بر اينكه اين برنامه بيش از آنكه جنبه آموزشي داشته باشد جنبه آموزش رقص به كودكان دارد، تصريح كرد: اتفاقا فيتيله از برنامه‌هاي آموزشي است كه سهم آموزشي آن بسيار بالا است و كسي آنجا رقص ياد نمي‌گيرد. البته عرف دانشگاه امام صادق (ع) فيتيليه را نمي‌پسندند.
رئيس سازمان صدا و سيما در پاسخ به اظهارات دانشجويي مبني بر اينكه طبق بيانات مقام معظم رهبري ترويج و توسعه موسيقي سياست جمهوري اسلامي نيست، خاطرنشان كرد: بله ترويج موسيقي نبايد انجام شود و اين كار در صدا و سيما رعايت مي‌شود چرا كه ما براي مثال در حوزه موسيقي به آموزش دستگاه‌هاي ايراني و يا شيوه ساز زدن نمي‌پردازيم بلكه به پخش موسيقي اقدام مي‌كنيم.
دانشجوي ديگري در اين قسمت از برنامه با قرار گرفتن در پشت تريبون اظهار داشت: طبق قانون اساسي حاكميت گفتماني كشور بايستي گفتمان مقام معظم رهبري باشد اما متاسفانه صدا و سيما در جهت حاكميت گفتمان رهبر انقلاب كار نمي‌كند چرا كه به عنوان مثال صدا و سيما، ترويج اصل 44 را كه يكي از تاكيدات مقام معظم رهبري است سفت و سخت پيگيري نمي‌كنند.
اين دانشجو با بيان اينكه متاسفانه يك پديده "خود معظم ‌پنداري" در ميان مسئولان كشور وجود دارد، گفت: مثلا رئيس قوه قضاييه در شرايطي كه مقام معظم رهبري بحث مبارزه با مفاسد اقتصادي را مطرح مي‌كند به صورت موازي به طرح موضوع امنيت سرمايه‌گذاري مي‌پردازد و هر چند كه اين بحث امنيت سرمايه‌گذاري مهم است اما نبايد با طرح اين مسائل موضوع مبارزه با مفاسد تحت‌الشعاع قرار بگيرد.
وي افزود: به عنوان مثال ديگر هنگامي كه رهبر معظم انقلاب چند سال پيش بحث كاهش تعطيلات رسمي را مطرح كردند، حداد عادل در مجلس شوراي اسلامي با آن روحيه مداراي خود تصميم گرفتند كه به خاطر اظهار نظر برخي اين موضوع را از كار مجلس خارج كنند.
اين دانشجوي دانشگاه امام صادق نيز در پايان سخنان خود گفت: از رئيس صدا و سيما چيزي جز داشتن يك برنامه "نود" سياسي و فرهنگي نمي‌خواهيم.
رئيس سازمان صدا و سيما در پاسخ به اظهارات اين دانشجو گفت: آنكه گفتيد گفتمان مقام معظم رهبري بايستي حاكميت داشته باشد كاملا صحيح است و صدا و سيما نيز در اين جهت حركت مي‌كند.
ضرغامي همچنين در خصوص اظهارات دانشجويي مبني بر اينكه شما در آغاز كار خود در صدا و سيما مدام از چندصدايي سخن مي‌گفتيد، اما در حال حاضر ديگر در اين مورد حرف نمي‌زنيد، گفت: بله، آن زمان از چند صدايي حرف مي‌زدم اما به اين نتيجه رسيده‌ام كه آزادانديشي بسيار بهتر و گوياتر از چندصدايي است.
ضرغامي با اشاره به موضوع آزاد انديشي در كشور گفت: مقام معظم رهبري مستقيما به من چيزي نگفته است اما برداشت من اين است كه ايشان از فضاي آزاد انديشي در كشور راضي نيستند و معتقدند اين فضا به اندازه كافي در كشور وجود ندارد.
وي با بيان اينكه متهم رديف اول در اين موضوع صدا و سيما است، تصريح كرد: اما تنها صدا وسيما مقصر نيست چرا كه آيا مثلا دانشگاه امام صادق (ع) كه دانشجويان آن جزو افرادي حزب‌الهي و دلسوز هستند در خصوص مباحث مختلف در خصوص اصل 44 و يا موضوع پابرهنگان اقدامي كرده و يا فضاي آزاد انديشي را در دانشگاه‌ها توسعه داده‌اند؟
رئيس سازمان صدا و سيما گفت: اگر دانشجويان دانشگاه امام صادق ميزگردي بگذارند، ضبط كنند؛ نيز براي پخش اين ميزگردها و كرسي‌هاي آزاد انديشي آمادگي داريم.
ضرغامي خاطرنشان كرد: در آينده در جمع دانشجويان دانشگاه‌هاي ديگر نيز حاضر خواهم شد و اين موضوع را با آنان نيز مطرح خواهيم كرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه هيچكس به اندازه رئيس سازمان صدا و سيما طرفدار آزادي بيان نيست، خاطرنشان كرد: در گذشته جلسه‌اي با تشكل‌هاي دانشجويي داشتيم كه انتقادات دانشجويان به صورت كامل پخش شد.

* ديگر به طنزهاي 90 قسمتي تن ندادم

رئيس سازمان صدا و سيما در پاسخ به اظهارات يكي از دانشجويان در جمع مبني بر اينكه قسمتي از اين جلسه سانسور شده بود، گفت: فقط يك قسمت كوتاه حذف شد كه آن نيز مربوط به اظهارات يكي از دانشجويان بود مبني بر اينكه ضرغامي مي‌خواهد از اين نشست استفاده انتخاباتي كند و آن نيز به اين دليل پخش شد كه در آن زمان اصلا اين بحث به صلاح كشور نبود.
ضرغامي خاطرنشان كرد: من هر جا مي‌روم سوال مي‌‌شود كه آيا در انتخابات رياست جمهوري نامزد خواهيد شد يا خير؟ و من در همه جا و در جمع شما اعلام مي‌كنم كه در انتخابات رياست جمهوري كانديدا نخواهم شد.
وي در پاسخ به انتقادات دانشجويان در خصوص حذف اظهارات منتقدين درباره سريال‌‌هاي برره و بزنگاه، با بيان اينكه شخصاً معتقدم كه يك عده بايد بيايند و سريال‌ها را بي‌رحمانه مورد نقد قرار دهند، گفت: بعضي جاها مطلع شدم كه قسمتي از انتقادات حذف شده است كه كار بي‌جهتي بوده است و من نيز با آن برخورد كرده‌ام.
رئيس سازمان صدا و سيما تصريح كرد: آخرين مورد از برخورد با اين حذفيات نيز مربوط به تيزر تبليغاتي فيلم كنعان بود كه خانم ترانه‌ عليدوستي در جايي مصاحبه كرده بود و همزمان با آن نامش از تيزر حذف شده بود.
ضرغامي با بيان اينكه از اين موضوع بسيار عصباني بودم، افزود: پس از اين موضوع، مدير بازرگاني صدا و سيما را خواسته و از او توضيح خواستم و به او گفتم كه نه تنها بايد اين كار خود را اصلاح كنيد بلكه تمام تيزرهايي كه با حذف نام خانم عليدوستي پخش شده است، بايد مجددا با ذكر نام وي تكرار شوند. هر چند اين كار هزينه مالي براي صدا و سيما داشت، اما تأكيد داشتم كه انجام شود.
وي در ادامه تصريح كرد: يكي از مشكلات كشور ما اين است وقتي اشتباهي مي‌شود و مسئولي به اشتباه خود پي برده و برخورد مي‌كند، به جاي تشكر از او، فوراً تيتر مي‌زنند كه آن مسئول عقب‌نشيني كرد.
رئيس سازمان صدا و سيما با تأكيد بر اينكه هيچكس به خاطر انتقاد از صدا و سيما ممنوع التصوير نمي‌شود، گفت: اين قانون ماست ولي ممكن است سخنراني يك شخصي مدتي كم شود و مدتي هم به حجم سخنراني‌هاي او در صدا و سيما افزوده شود.
رئيس سازمان صدا و سيما همچنين در خصوص پخش آگهي‌هاي صدا و سيما نيز با بيان اينكه صدا و سيما بايستي از بابت آگهي‌هاي بازرگاني 170 ميليارد تومان درآمد داشته باشد، گفت: من هم با آقاي خاتمي و هم با آقاي احمدي‌نژاد در اين خصوص صحبت كردم اما آن ها را درك مي‌كنم چرا كه وقتي بودجه كشور كم است بايستي از طريق آگهي، پول جذب شود اما پخش آگهي‌ها با رعايت ضوابط انجام مي‌شود.
وي در خصوص پخش آگهي‌هاي كالاهاي خارجي نيز گفت: آگهي‌هاي خارجي با قيمت‌هاي بسيار بالا و حجم كم پخش مي‌شود.
رئيس سازمان صدا و سيما در خصوص طنزهاي 70 و 90 قسمتي نيز گفت: چون طرح‌هاي قوي براي برنامه‌هاي 70-90 شبي ارائه نشد، ديگر به اين برنامه‌ها تن ندادم و به‌ گروه‌هايي مانند گروه آقاي مديري گفتم كه به جاي اينگونه برنامه‌ها، طنزهاي 10-15 قسمتي بسازيد و طنز مرد هزار چهره نيز يك گام به جلو در اين موضوع بود.

* حاشيه‌ها
- اين برنامه از ساعت 18:30 آغاز شد و تا 23:40 ادامه داشت و با وجود اينكه برنامه در ساعت تقريبا نامناسبي برگزار مي‌شد، اما دانشجويان زيادي در جلسه حاضر بودند و تا انتهاي مراسم نيز بحث‌ها را دنبال مي‌كردند.
- ضرغامي در ابتداي سخنان خود گفت: وقت من تا صبح آزاد است و حاضرم تا فردا صبح به پرسش‌هاي دانشجويان پاسخ دهم و اظهارات آنان را بشنوم.
- رئيس سازمان صدا و سيما در قسمتي از سخنان خود از خبرنگاران خواست تا صحبت‌هايش را دقيق مخابره كنند تا سوءتفاهمي پيش نيايد.
- هنگامي كه مجري برنامه عزت‌الله ضرغامي را دكتر خطاب قرار داد، ضرغامي با حالت مزاح گفت: اصلا به من دكتر نگوييد چون كه مشكلات خاصي برايم پيش مي‌آيد !
- هنگامي كه يكي از دانشجويان در خصوص موسيقي در تلويزيون صحبت كرد، تعدادي از دانشجويان به وي اعتراض كردند و يكي از دانشجويان خطاب به مجري برنامه گفت: كسي كه پشت تريبون صحبت مي‌كند بايد نماينده تعدادي از دانشجويان دانشگاه امام صادق (ع) باشد اما موضوع موسيقي دغدغه دانشجويان دانشگاه امام صادق نيست.
مجري برنامه نيز در پاسخ به وي گفت: سخناني كه اين دانشجو در خصوص موسيقي بيان كرد، آن چيزي نبود كه هماهنگ شده بود و ايشان مطالب ديگري را مطرح كردند. اما آن دانشجويي كه سخناني را در مورد موسيقي مطرح كرد، گفت: اين سخنان مجري را به شدت تكذيب مي‌كنم.
- ضرغامي در قسمتي از سخنان خود كه مي‌خواست در خصوص صحبت‌هاي عليرضا پهلوي در مورد انقلاب اسلامي اظهار نظر كند، نام او را نيم پهلوي عنوان كرد و گفت: نمي‌خواهم نام اين فرد را بياورم كه يكي از دانشجويان با قرار گرفتن در پشت تريبون و با اشاره به ذكر نام ابولهب در قرآن، گفت: ما نبايد ابايي داشته باشيم از اين كه نام افراد را ببريم. ضرغامي نيز اين اظهارات دانشجوي مذكور را پذيرفت.
- سخنان حجت‌الاسلام علي جعفري، دانشجوي معمم دانشگاه امام صادق كه با ظرافت و جذابيت خاصي بيان مي‌شد، بارها مورد تشويق و خنده حضار روبرو شد.
- رئيس سازمان صدا و سيما در پاسخ به اظهارات دانشجويي مبني بر اينكه معاون برنامه‌ريزي صدا و سيما از ضعيف‌ترين مديران اين سازمان است، با دفاع از معاون برنامه‌ريزي گفت: وي تجربيات فرهنگي و مديريتي زيادي دارد و مدير خوبي است.
- ضرغامي در پاسخ به اظهارات يكي ديگر از دانشجويان مبني بر اينكه صدا و سيما معلوم نيست بر چه اساسي برخي‌ها را مرجع معرفي مي‌كند، خاطرنشان كرد: اينكه چه كسي مرجع است و چه كسي نيست، حساب و كتاب دارد و آنها كه ما به عنوان مرجع معرفي مي‌كنيم حتما مرجع هستند.
- در اين جلسه، تعدادي از دانشجويان نسبت به برنامه‌هاي راديو جوان انتقاد كردند.


منبع خبر : فارس
سه شنبه,28 آبان 1387 - 23:49:13

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو
اخبار مرتبط:

نظرات

مسافران
چهارشنبه 29 آبان 1387 - 0:16
0
موافقم مخالفم
 

صدا و سیما فقط یه هدف داره نابودی سینما

300تله فیلم در 4 سال مدیریت ضرغامی

به وبلاگ من سر بزنید مصاحبه ای تاریخی از فرج الله سلحشور از دست ندهید

salmanmosafer.blogfa.com


چهارشنبه 29 آبان 1387 - 17:2
-2
موافقم مخالفم
 

آقای ضرغامی آیا حاضرند با دانشجویان سایر دانشگاه های تهران هم نشست داشته باشند؟ ضمن اینکه اغلب دانشجویان دانشگاه امام صادق با توجه به آموزشهای خاص و نوع تفکرشان بهتر است اصلا تلویزیون نگاه نکنند و رادیو هم گوش نکنند.

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.977500915527 seconds.