سينمای ما - در ادامه نظرخواهی خبرگزاری فارس از سینماگران درباره موضوع «مهدویت» / سجادپور، شورجه و نوری‌زاد؛ خواستار توجه بیشتر به این موضوع شدند
شنبه 17 بهمن 1388 - 15:54

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (35 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (134 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (321 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (70 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (98 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (346 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1340 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



در ادامه نظرخواهی خبرگزاری فارس از سینماگران درباره موضوع «مهدویت»
سجادپور، شورجه و نوری‌زاد؛ خواستار توجه بیشتر به این موضوع شدند
سجادپور، شورجه و نوری‌زاد؛ خواستار توجه بیشتر به این موضوع شدند


سینمای ما - علیرضا سجادپور، جمال شورجه و محمد نوری‌زاد در ادامه نظر‌خواهی فارس از سینماگران درباره موضوع «مهدویت» در سینمای ایران اعلام كردند باید توجه بیشتری به آثار «مهدوی» در سینمای ایران صورت بگیرد.
● سجادپور: سیاستگذاران سینما توجه بیشتری به آثار «مهدوی» اختصاص دهند
علیرضا سجادپور در مورد بحث مهدویت در سینمای ایران گفت: سینمای ایران نسبت به ظهور بی تفاوت نبوده و در سال های اخیر تعداد كمی فیلم در این زمینه ساخته شده كه از شاخص‌ترین آنها می توان به انتظار (محمد نوری زاد) یا قدمگاه (محمدمهدی عسگرپور) اشاره كرد كه آثاری خوب و با مضامینی قوی بوده اند البته در تعدادی از آثار سینمایی بحث ظهور و مهدویت در لایه‌های درونی آنها وجود داشته اما نباید شك كرد كه این تعداد فیلم اصلا از نظر كمی و كیفی مورد قبول نیست و باید فیلم‌های بیشتری در این زمینه تولید شود.
سجادپور در ادامه در مورد راهكارهای تولید آثاری با كیفیت در مضمون مهدویت گفت: یكی از كارهایی كه می توان انجام داد این است كه سیاستگذاران سینمایی باید وزن تولیدی مناسبی را برای تولید آثاری با این مضمون اختصاص دهند كه این بحث از تولید تا اكران را در برمی‌گیرد. بخش دیگری هم كه باید به آن توجه كافی شود بحث آسیب شناسی مهدویت است.
وی با اشاره به سخنان دیروز مقام معظم رهبری در جمع مردم گفت: رهبر انقلاب در سخنان دیروز خود در جمع مردم به انحرافات بحث مهدویت اشاره كردند و به نظر من یكی از وظایف هنرمندان افشای این انحرافات است. گرایش به انتظار در مردم وجود دارد و روز به روز در حال زیاد شدن است اما همین افزایش باعث سوء‌استفاده افراد زیادی از این موضوع شده و خیل عظیم منحرفان را می بینیم كه در حال به انحراف كشیدن مفهوم والای مهدویت هستند.
هنرمندانی كه می خواهند به مضمون مهدویت در آثارشان بپردازند باید سعی كنند این انحرافات را آشكار سازند چون اقشار جامعه به خصوص قشر جوان بیشترین تأثیر را از محصولات هنری والا می‌گیرند.
● شورجه: نگاه مهدوی باید در میان مسئولان سینمایی گسترش پیدا كند
جمال شورجه در مورد بحث مهدویت در سینما گفت: در زمینه مساله فرهنگ مهدویت و موعودگرایی تشكل‌هایی ایجاد شده كه با استفاده از مفاهیم دینی ما در این زمینه به بحث و تبلیغ می‌پردازند.اما باید در نظر داشت كه اكثر این تشكل‌ها نوپا هستند و امكانات لازم را برای انجام كارهای فرهنگی گسترده ندارند یا شاید به علت نگاه گردانندگان آنها به ضرورت استفاده از رسانه‌ای مانند سینما در این زمینه نرسیده‌اند.
اكثر این مراكز با بودجه‌های كمی فعالیت می‌كنند و نمی‌توانند با این بودجه‌ها به تولید آثار سینمایی بپردازند. اگر ما بخواهیم این نقص به شكل اصولی حل شود باید مساله مهدویت به دغدغه‌‌ای ملی و حكومتی تبدیل شود و بودجه‌های خاصی برای ساخت آثار سینمایی در اختیار این تشكل‌ها گذاشته شود تا بتوانند در این زمینه به شكلی منسجم و دورنگر فعالیت كنند.
وی افزود: علاوه بر این مساله باید حركتهایی در زمینه قانونمند كردن این مساله نیز انجام شود و نهادی مانند كمیسیون فرهنگی مجلس بتواند از این سازمان‌ها یا سازمان‌های دیگری مانند بنیاد سینمایی فارابی كه وظیفه حمایت از تولید آثار برتر را دارند، محصولاتشان را مطالبه كنند تا شاید بشود بخشی از خلاء موجود در سینما را در این زمینه پر كرد.
وی با اشاره به ساخت آثاری با مضمون آخر الزمان در غرب كه مخصوصا در چند سال اخیر روند رو به رشدی داشته گفت: لیبرالیسم در غرب به انتهای خود رسیده و غربی كه روزی معنویت را افیون جامعه می دید و آن را نفی می‌كرد اكنون به خلائی در این زمینه رسیده است .حالا آنها با تاسیس شبكه‌های تلویزیونی یا ساخت فیلم قصد پر كردن این خلاء را دارند و مهمترین تلاش آنها در این زمینه مبارزه با موعود گرایی شیعی توسط موعودگرایی دروغین غربی است كه در آن منجیانشان لیبرالیسم را بر جهان حاكم می‌كنند و بیشتر منجیانی سیاسی و اجتماعی هستند تا مذهبی.
البته به دلیل نگاه استراتژیك آنها به سینما آنها با دیدی كلان و پرقدرت به این مساله رسیدگی می‌كنند و ما باید سعی كنیم این خلاء را در سینمای خودمان پر كنیم و پر كردن این خلاء ممكن نیست مگر اینكه دیدگاهی اعتقادی‌تر و مهدوی‌تر در میان مسئولین ما به وجود بیاید و آنها از این مساله غفلت نكنند.
● نوری زاد: دولت باید در بحث مهدویت سرمایه گذاری كند
محمد نوری‌زاد در مورد پرداخته نشدن به موضوع مهدویت در سینمای ما گفت: مفهومی مانند مهدویت به مذهب و دولت ما مرتبط است این در حالی است كه حیات نهادی مانند سینما در دست بخش خصوصی است.
فیلم‌هایی با مضمون مهدویت اكثرا ساختاری مرتبط با اندیشه و تفكر دارند و سینمارو عادی ایرانی علاقه‌ای به دیدن این كارها ندارد به همین خاطر در چنین شرایطی بخش خصوصی در زمینه چنین موضوعی سرمایه‌گذاری نمی‌كند.در این جا تنها بخش دولتی سینما می‌ماند كه باید در این زمینه كار كند و این خلائی است كه در سینمای ما وجود دارد.
وی افزود: فیلم‌هایی هم كه با موضوع آخر الزمان یا ظهور منجی در هالیوود ساخته می‌شود معمولا از طریق نهادهای خاصی حمایت می‌شود كه این كار در ایران باید از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما انجام شود چون آثاری با مضمون مهدویت در معرض عدم فروش‌اند و باید از آنها حمایت خوبی شود.
نوری‌زاد در پایان افزود:متاسفانه مساله مهدویت تاكنون برای سیاست‌گذاران سینمای ما در اولویت‌ نبوده و امیدوارم از این به بعد این مساله تبدیل به یك اولویت شود.


منبع خبر : فارس
سه شنبه,29 مرداد 1387 - 4:45:43

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.71725487709 seconds.