سينمای ما - انتقاد عضو شوراي شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از ترانه‌سرايي رضا رشيدپور و «مثلث شيشه‌اي»
سه‌شنبه 25 اسفند 1388 - 15:19

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


به رنگ ارغوان


  (1 رأي)

گارگردان :
ابراهیم حاتمی كیا
تسویه حساب


  (1 رأي)

گارگردان :
تهمینه میلانی
پوپک و مش ماشاالله


  (1 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
طهران تهران


  (45 رأي)

گارگردان :
داریوش مهرجویی



انتقاد عضو شوراي شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از ترانه‌سرايي رضا رشيدپور و «مثلث شيشه‌اي»
انتقاد عضو شوراي شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از ترانه‌سرايي رضا رشيدپور و «مثلث شيشه‌اي»


سينماي ما- حسين اسرافيلي عضو شوراي شعر ارشاد با اشاره به ابتذال‌هاي ترانه امروز و ناهماهنگي‌هاي ميان شوراي شعر ارشاد و شوراي شعر سازمان صدا و سيما، از ترانه مثلث شيشه‌اي سروده رضا رشيدپور انتقاد كرد. اسرافيلي شاعر و عضو شوراي شعر و ترانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، درباره تفاوت شوراي شعر و ترانه وزارت ارشاد با شوراي شعر صداوسيما بيان داشت: قوانين حاكم بر شوراي شعر و ترانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با صداوسيما متفاوت است، صدا و سيما در اصل باني كار است، سرمايه‌گذار است، شعر و ترانه‌اي كه به آنجا مي‌رود خود صداوسيما وظيفه پرداخت هزينه آهنگساز و شاعر و خواننده را دارد. مثلا پنج شش ميليون تومان خرج مي‌كند و يك ترانه ضبط مي‌كند و پخش مي‌كند. بنابراين چون سرمايه‌گذار خودش است آزاد است كه اين ترانه را بخرد يا نخرد، اجرا كند يا اجرا نكند.
وي ادامه داد: اما اين جا اشخاص حقيقي و حقوقي كار‌هايشان را تحويل مي‌دهند. مثلا مؤسسه‌اي كارها را مي‌فرستد و مي‌گويد من مي‌خواهم اين ترانه‌ها را به صورت كاست يا سي‌دي به بازار عرضه كنم. كارها در اين‌جا كمي سهل الوصول‌تر است و كارها با اغماض بيشتري همراه است، ارشاد فقط يك نظارت‌كننده است. اجرا كردن و پرداخت هزينه پاي آن مؤسسه است يا شخصي كه كارش را آورده است. بنابراين اين جا كمي آسان‌تر گرفته مي‌شود.
اين شاعر تصريح كرد: در شوراي شعر و ترانه ارشاد تنها مسايل سياسي و عقيدتي و قوميت‌ها و مليت‌ها مطرح مي‌شود كه شعر از لحاظ مسايل سياسي صدمه‌اي نزند و از لحاظ قومي تحريك كننده نباشد، لطمه به وحدت ملي نزند و حريم شعر هم حفظ شده باشد، هر چند كه ترانه است و كمي آن را آسان مي‌گيرند ولي به هر حال بايد مواظب باشيم كه زبان سالم و روزمره‌ باشد.
وي گفت: نهادهاي ديگر مثل صدا و سيما و شوراي شعر نظر خودشان را دارند. بعضي مواقع كاري از بيرون به صدا و سيما رفته و درحالي‌كه مجوز نهاد ديگري را داشته، پذيرفته نشده است زيرا صداوسيما چون يك رسانه ملي جدا‌گانه است خودش مجوز جدا دارد. اما شاهديم بعضي مواقع آن‌جا طبق روابطي كه تهيه‌كنندگان دارند، ترانه‌اي مي‌آيد و پخش مي‌شود. شايد گاهي ترانه‌ها در شان رسانه ملي نباشد و فقط تهيه‌كننده دوست داشته است.
چندين مرتبه از طرف رئيس شوراي شعر صدا و سيما به رييس سازمان نامه نگاري شده كه شعرهايي كه اين جا پخش مي‌شود بايد مجوز شوراي شعر و ترانه سازمان را داشته باشد، منتهي خيلي از برنامه‌ها مثل «مثلث شيشه‌اي» كه خود «رشيد‌پور» مجري آن شعري را گفته كه هيچ معنا و مفهومي هم ندارد و بعد از چندين هفته كه اجرا شد به شوراي شعر رفت و آن‌ها گفتند حالا كه اين مدت پخش شده و مجوز نداشته حالا ما چه اعمال نظري كنيم.
اين شاعر آييني با انتقاد از شعر و ترانه امروز ادامه داد: همانطوري كه در شعر بعد از انقلاب ما ابتذال را شاهد بوديم و مبتذل‌ترين كلمات و عبارات را در شعر به‌كار برديم و در قالب كتاب منتشر كرديم، بر سر ترانه هم همين شرايط تحميل شده است. غير اخلاقي‌ترين كلمات در شعر مطرح مي‌شود و در هزاران نسخه هم منتشر مي‌شود. براي مثال در يك كتاب ديدم كه دقيقا هم‌جنسبازي ترويج مي‌شود. اين‌ها چيزهايي است كه متأسفانه در شعر و ترانه‌ ما وجود دارد. از سوي ديگر اخلاق جامعه خيلي تغيير كرده و جاي ارزش‌ها و ضدارزش‌ها عوض شده، شكل لباسي كه بعضي از مردم مي‌پوشند را در نظر بگيريد، تمام اين مسايل در شعر و ترانه ما نمود پيدا كرده است.
عضو شوراي شعر و ترانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار داشت: بسياري از اين ترانه‌ها به صورت زيرزميني منتشر مي‌شود و مجوزي هم ندارد و مشخص نيست كه توسط چه كسي ضبط و منتشر شده است. در بستر اجتماعي هنري زمان پيش از انقلاب فضا براي هرزه‌گويي فراهم بود، اما اكنون متأسفانه عموميتش بيشتر شده. دقيقا اين نوع تفكر و نگاه در آثار هنري ما بيشتر شده است. ارجمندي شعر امروزه فراموش شده است. 80 درصد ترانه‌هايي كه مي‌آيد در مطبوعات چاپ مي‌شود سست و بي‌مايه است.
اسرافيلي خاطر نشان كرد: آموزه‌هاي ضد اخلاقي بسياري در ترانه امروز وجود دارد.اين‌ها تأثيراتي است كه دنياي امروز بر همه گذاشته است. متأسفانه اين نگاه‌ها در ترانه‌ هاي ما فراوان است و هر چه هم تلاش مي‌كنيم تا ترانه‌سرايان راهنمايي شوند متاسفانه كمتر مي‌پذيرند. از نظر من راهكار اجرايي اين است كه زبان سست را تقويت كنيم، و به ترانه‌سرايان ثابت كنيم كه اين راه، راه غلطي است. شعر و ادبيات را نبايد به ابتذال كشيد بايد به يك زبان فاخر حرف‌ها را بيان كرد.
وي ادامه داد: بارها صحبت شده و پيشنهاد داده شده كه ارشاد كلاس ترانه بگذارد و ما هم آماده‌ايم كه برويم و تدريس كنيم. از سوي ديگر فرهنگسرا‌هاي خصوصي نيز مي‌توانند كارگاه‌هاي ترانه برگزار كنند. كساني مي‌آيند كه حتي زبان را نمي‌شناسند، با قافيه و رديف هم هيچ آشنايي ندارند و پيچيدگي‌هاي معنايي را نمي‌شناسند، حال اگر براي اين افراد كلاس‌ ترانه هم گذاشته شود آن‌ها با توجه به اين كه كف سواد ترانه را ندارند هيچ بهره‌اي نخواهد برد. آن‌ها بايد به هر طريقي كه شده اطلاعات و نيازهاي تئوريك اوليه شعر را كسب كنند. بسياري از آن‌ها نه ادبيات گذشته را مطالعه كردند و نه با روح زبان آشنا هستند و حاصلش هم اين است كه ترانه‌هاي سست ارائه مي‌شود.
اسرافيلي تصريح كرد: بهترين راه برگزاري جلسات و كلاس‌هايي است كه بايد در آن به اصلاح و ويرايش كار ترانه سراها پرداخته شود.صدا و سيما،حوزه هنري، وزارت ارشاد و سروش جزو سياست‌گذاران ترانه كشور هستند.اين‌ها شوراي نظارت بر شعر و موسيقي اين كشور هستند و بايد تمهيدي براي وضع كشور بينديشند.



منبع خبر : فارس
چهارشنبه,16 مرداد 1387 - 3:11:36

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو
اخبار مرتبط:

نظرات

پرهام
چهارشنبه 16 مرداد 1387 - 3:46
-1
موافقم مخالفم
 

کاشکی سری جدید برنامه رضا رشیدپور با اجرای خودش برگردد و رشیدپور هم در اصفهان وشبکه استانی اصفهان برنامه را اجرا می کرد وحالا به جایش محمد سلوکی امده غااست که اصلا برنامه را جذاب نمی کند چند روز پیش هم که عید مبعث بود شبکه تهران یک برنامه 12 ساعته را به طور زنده قرار بود بگذارد که یک روز قبل از عید مبعث تیزر برنامه با صدای رضا رشیدپور بود و در تیزر برنامه ویزه عید نوروز را نشان داد و من فکر کردم فردا رضا رشیدپور مجری برنامه ناگهان باران باشد اما فردا که برنامه اغاز شد دیدم فقط رشیدپور یکم صحبت کرد و فقط صدایش می امد و گفت مجری این برنامه این نیست من خیلی نارحت شدم اما بعد فهمیدم محمد قنبری ورضا رشیدپور تهیه کننده برنامه بودند اما دیگه مجبور بودم ببینم به امید انکه خبری در سایت بیایید که بگوید رضا رشیدپور به تلویزیون برگشته است

eh3an
چهارشنبه 16 مرداد 1387 - 4:43
-3
موافقم مخالفم
 

ديگه حالا هر كسي بخواد حرف بزنه كه دو نفر بخوننش؛وسطش يه رشيدپورم ميزاره! بيچاره!

ميفرمايند كه : "در يك كتاب ديدم كه دقيقا هم‌جنسبازي ترويج مي‌شود"

آخه شما رفتي چه كتابي خريدي؟لطفا در خريدن كتاب به عنوان توجه كنيد!!!:))

....................... يك بار سر بزنيد::::::::::::::::::::

آنونس؛عكس؛مشخصات فيلمهاي امروز سينماي ايران ( به روز )

{ جديد ها و ناياب ها } د ر

http://edv.blogfa.com

روشنک
چهارشنبه 16 مرداد 1387 - 4:43
-1
موافقم مخالفم
 

در جواب پرهام: رشیدپور توی مصاحبه هاش گفته بود که مثلث شیشه ای آخرین کاریه که در مقام مجری توش حضور داره.

سمیه
چهارشنبه 16 مرداد 1387 - 6:16
-1
موافقم مخالفم
 

رشیدپور اینجا .......رشیدپور اونجا ........ رشیدپور همه جا!!

اولش که یه مجریه ساده و لاغراندام بیشتر نبودن. بعدش خواننده هم شدن!! دیگه از پیکر نحیفشون خبری نبود!!!یه جورایی اب زیر پوستشون جمع شد اونم فراوون!!!! بعدترش پولدار شدن یه دفعه!!!!! موهاشون ژلی شد!!!مدل موهاشون فشن شد!!! لباسهای مارک دار انچنانی رنگو وارنگ به تن کردن!!!! تهیه کننده و مجری طرح هم شدن !!!!!!این اواخر شاعر و ترانه سرا هم شده بودن!!!!!!! خلاصه همه کاره و هیچ کاره!!!!!!!!

به هر طریق ممکن پول رو پول میذاشتن!!! جای 10 20 کارمندو یه تنه گرفته بودن !!!کل شبکه 5 رو صاحب شده بودن !!!اصلا کم بود سازمان رو بخرن!!!! شایدم میخواستن اینکارو انجام بدن ولی فرصتش پیش نیومد!!!!!!! برنامه های عجیب و غریب با دکوراسیون عجیب غریب تر تولید کردن!!! همه جا هم میگفتن برنامه من!!!!! من!!!! ...... من!!!!

رامک
چهارشنبه 16 مرداد 1387 - 11:55
0
موافقم مخالفم
 

رضا رشید پور مردی که زیاد می داند اما در قواره یک شو من موفق نیست اصولا در تمام مقوله های هنری تقلید بسیار نکو هیده است او از میدانی که سیما در اختیار او گذاشت فراتر رفت وچون جو گیر شد زمین خورد.مجریان سیما هشدارهای ایمنی عبرت انگیز را جدی بگیرند.

sepideh
پنجشنبه 17 مرداد 1387 - 2:19
-3
موافقم مخالفم
 

taranehaye rashid poor khoob bood!

iradi ham nadasht!

ahan chon migoft:BEBIN BARAYE MOONDANET MARGO BAHOONE MIKONAM?

نرگس
يکشنبه 20 مرداد 1387 - 17:37
3
موافقم مخالفم
 

بابا آقای رشید پور به ما رحم کن! مگه ما چی کار کردیم که از شب تا صبح باید همش چهار تا بی استعداد رو توی تلویزیون ببینیم. درسته رشید پور آدم کم منیت داری نبود، اما هرچی بو انسان وبا استعداد بود...کاچی بهتر از هیچی...جون ما برگرد

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 1.05474090576 seconds.