سينمای ما - فیلم محمد درمنش مجوز نگرفت و درمنش استعفا کرد
شنبه 17 بهمن 1388 - 18:38

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (35 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (134 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (321 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (70 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (98 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (346 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1340 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



فیلم محمد درمنش مجوز نگرفت و درمنش استعفا کرد
فیلم محمد درمنش مجوز نگرفت و درمنش استعفا کرد


سینمای ما - محمد درمنش در اعتراض به توقیف فیلم سینمایی "ماه‌وش" با نوشتن نامه‌ای به مدیر کل ارزشیابی و نظارت سینمای حرفه‌ای معاونت سینمایی وزارت ارشاد از سمت خود در شورای صدور پروانه ساخت و نمایش آثار ویدئویی استعفا کرد.

این فیلمساز درباره دلیل استعفاء خود  گفت: 15 سال است در مراکز مختلف سینمایی و تلویزیونی مسئولیت نظارتی دارم و با توجه به سوابقم در این شوراها نسبت به قوانین ممیزی آگاه هستم و معتقدم آنچه در مورد "ماه‌وش" اتفاق افتاده بیش از رعایت قانون، اعمال سلیقه بوده است.

درمنش در متن استعفاء خود به محمود اربابی آورده است: استحضار دارید در مدتی که به عنوان کارشناس و عضو شورای پروانه ساخت و نمایش فیلم‌هایی ویدئویی کنار شما بودم تلاش می‌کردم ضمن پاسداری از چارچوب قوانین و مقررات با نگاهی معتدل و روشن برخاسته از تعالیم دینی آثار را بررسی کنم و اگر قرار بود اثری ممیزی یا درباره تولید آن نکاتی لحاظ شود، آمادگی داشتم با صاحب اثر به عنوان انسانی صاحب حق گفتگو و او را در این باره توجیه منطقی، قانونی و اخلاقی کنم.

وی ادامه داده است: از آنجا که تعمیم چنین نگاهی را در دیگر بخش‌ها به ویژه شورای صدور پروانه نمایش سینمایی ندیده و نیافته‌ام و اندیشه حاکم در آن را صدور حکم از پشت درهای بسته دیده‌ام و چنین کبر زیانباری را برای فضای فرهنگ و هنر کشور به مثابه زهری کارساز احساس می‌کنم، ترجیح داده‌ام با فاصله گرفتن از چنین کرسی‌نشینانی اعلام برائت کرده و در ادامه طریق فیلمسازی فاصله فکری خود را با تحجر، خمودی و ریا شفافتر از قبل بیان کنم.

درمنش تصریح کرده است: اعلام رسمی توقیف اکران و نمایش فیلم سینمایی "ماه‌وش" شاید مانند سایر فیلم‌های توقیفی برای شورای اکران امری طبیعی باشد. اما خیلی طبیعی نیست کسی اثر سینمایی‌اش تمام و کمال غیرقابل نمایش ممهور شود و خود در مسند ممیزی سایر اثار رسیده به وزارت ارشاد باشد. طبیعی‌تر به نظر می‌رسد که باید در ادامه طریق و در این فضای تار و غبارآلود شفافتر و شجاعانه‌تر عمل کرد.

وی نوشته است: آقای اربابی شما را فردی معتدل و آزاداندیش یافته‌ام. اما از آنجا که می‌دانم فضای منجمد و خشک فعلی اداره کل دستتان را بسته و شورای اکران نیز به واسطه توبیخ دریافتی (پیرو ماجرای "سنتوری") چنان اعتماد به نفس خود را از دست داده که هر ریسمان سیاه و سفیدی را مار می‌پندارد، ناامید از هر طریق نجات در فضای فعلی سینمای کشور از اندیشه موجود فاصله گرفته‌ام تا در آینده و حافظه تاریخی مردم سرزمینمان خود را شریک نگاه ارتجاع ندانم.

درمنش نامه خود را چنین به پایان رسانده است: از آنجا که توقیف "ماه‌وش" را سلب آزادی و اندیشه یک فیلمساز ایرانی مسلمان می‌دانم و یقین دارم در این اثر هیچ شائبه غیراخلاقی، غیرقانونی و غیرشرعی وجود ندارد، بنا دارم از تمام امکان موجود که شاید در آغاز فقط یک قلم کوچک باشد، سود جسته و ابتدا با چند نامه سرگشاده فضای منجمد و خشک فعلی مسلط بر سینما را تحلیل کنم و در ادامه تلاشی باشم در کنار آنان که در سینما بیش از هر چیز به کرامت انسانی می‌اندیشند.

فیلم سینمایی "ماه‌وش" به کارگردانی درمنش در پی کسب مجوز ساخت سال 86 تولید و برای حضور در جشنواره فجر پارسال به دبیرخانه جشنواره ارائه شد، اما مورد پذیرش قرار نگرفت. این فیلم برای کسب مجور نمایش بهمن‌ماه 86 به اداره کل نظارت و ارزشیابی ارائه شد، اما پس از نزدیک به شش ماه در ششم مرداد 87 اربابی خبر رسمی توقیف اثر به فیلمساز اعلام کرد.


منبع خبر : مهر
شنبه,12 مرداد 1387 - 17:28:45

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.777076005936 seconds.