سينمای ما - مصطفي آل‌احمد كارگردان فيلم : / بافت كلي پروژه «پوسته»، سادگي در روايت و جزئيات است
سه‌شنبه 13 بهمن 1388 - 7:9

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1333 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



مصطفي آل‌احمد كارگردان فيلم :
بافت كلي پروژه «پوسته»، سادگي در روايت و جزئيات است
بافت كلي پروژه «پوسته»، سادگي در روايت و جزئيات است


سینمای ما - كارگردان فيلم «پوسته» گفت : بافت كلي اين فيلم، سادگي است و پرهيز از نمايش جزئيات اضافي در طراحي و شخصيت‌پردازي كاراكترها و نوع ديالوگ‌ها محور كار من است.
«مصطفي آل‌احمد» در مورد مراحل فني فيلم «پوسته» گفت: هفتاد درصد از تدوين «پوسته» به پايان رسيده و صداگذاري اين فيلم، پس از پايان تدوين آغاز مي‌شود.
وي در مورد نام فيلم خود گفت: «پوسته» اشاره‌اي است به آنچه بيروني است و از اين رو، بي‌درنگ يادآور جسمي است كه درون خود چيزي براي مخفي كردن دارد و به عبارت ديگر، اشاره‌اي‌ است به ماهيت دوگانه يك پديده.
او كه در فيلم‌هاي كوتاه خود، مفاهيم پيچيده و انتزاعي را به تصوير كشيده، در پاسخ به اين سؤال كه چرا به سراغ ژانري رفت كه ممكن است فيلم را با بحران اكران روبرو كند، گفت: بايد بگويم اين فيلم بر خلاف فيلم‌هاي كوتاه من انتزاعي و پيچيده نيست و بر عكس، فيلم روالي كاملا داستاني دارد، اگرچه سوررئآليسم درون‌مايه فيلم را رنگ‌آميزي مي‌كند و همواره از آن استفاده مي‌كنم، اما از انتزاع‌گرايي پرهيز كرده‌ام زيرا در گستره فيلم سينمايي، نمي‌توان نگاه داستاني را ناديده گرفت و در يك زمان نسبتا طولاني، مخاطب را سرگرم مفاهيم انتزاعي ساخت.
وي ادامه داد: بحران اكران واقعيت درستي است كه اساساَ در سينماي ايران وجود دارد و حتي تجاري‌ترين فيلم‌ها را نيز تهديد مي‌كند. تضميني نيست كه همه ملاك‌هاي رايج براي يك اكران خوب را در نظر بگيريد و بازهم فيلم شما موفقيت تجاري پيدا كند. درست است كه فيلم‌هايي از اين دست معمولاَ مخاطب خاص‌تري دارد، اما اين مشكل اين دسته از فيلم‌ها نيست. اگر شرايط عادلانه‌اي براي اكران فيلم‌ها به‌وجود آوريم، آنگاه خواهيم ديد كه فيلم‌هاي متفاوت، نسل جوان را براي ديدن تجربه‌هاي نو مشتاق مي‌كند و آرام آرام مخاطبين خود را پيدا مي‌كند كه فكر مي‌كنم با توجه به جمعيت جوان و هوشمند تعدادشان هم كم نباشد، به شرط اين كه براي تجربه‌هاي نوآور ارزش قائل شويم و به دنبال برنامه‌هاي زود بازده كه در آينده خطر آفرين است، نباشيم.
آل‌احمد كه كار خود را در سينما با طراحي صحنه شروع كرده و طراحي اين فيلم را هم بر عهده داشته، در مورد ملاك‌هاي خود براي طراحي صحنه و انتخاب لوكيشن در «پوسته» با توجه به فضاي سوررآليستي كارهاي كوتاه خود، افزود: در هر فيلمي اعم از كوتاه و يا بلند ، مستند يا داستاني ، فيلمنامه تعيين كننده شكل ظاهري فيلم است. طراحي صحنه و لباس، فيلمبرداري، چهره‌پردازي و ساير عناصر سازنده فيلم به تبعيت از فيلمنامه سبك خود را پيدا مي كنند و اين فيلمنامه است كه شكل ديداري فيلم را تعيين مي كند . من هم از يك جايي علايق خود را كنار گذاشتم و به عنوان طراح صحنه در خدمت فيلم قرار گرفتم، بنابراين از خلق فضاهاي نامتعارف كه در فيلم‌هاي كوتاه روي آن تأكيد مي‌كردم، پرهيز شده است، اما فيلمنامه مرا به سمت نوعي ميني‌ماليسم هدايت مي‌كرد.
كارگردان «پوسته» گفت:‌ با اينكه «پوسته» يك فيلم جاده‌اي محسوب مي‌شود، اما داستان فيلم در لوكيشن‌هاي متعدد و متفاوت مي‌گذرد و در همه جا اعم از قطار، زندان، كنار ساحل و حتي در سكانس‌هاي پرواز نيز سعي كردم از فضاهاي روزمره و طراحي معمولي رايج دوري كنم. در مورد لباس ها و رنگ و بافت كلي فيلم نيز همين سادگي و پرهيز از نمايش جزئيات اضافي محور كار من در طراحي بود. آنطور كه در مورد شخصيت پردازي كاركترها و نوع ديالوگ ها نيز همين ميني‌ماليسم ديده مي‌شود.
آل احمد در ادامه در مورد نحوه هدايت بازيگران براي نزديك شدن آنها به فضاي ذهني مورد نظرش گفت: از آن ها مي‌خواستم هرگونه واكنش اضافي را از بازي‌هاشان حذف كنند در ابتدا كمي غير معمول به نظر مي‌رسيد، اما خيلي زود همه به نوع بازي آن‌ها عادت كردند.
حميد فرخ‌نژاد كه نقش كاراكتر اصلي را بازي مي‌كرد و نقش مبهم و سختي داشت، از همان ابتدا و با خواندن فيلمنامه و صحبت‌هايي كه كرديم پي به نوع ايفاي نقش خودش برد و خودش را در اختيار فيلمنامه و اين نوع شخصيت‌پردازي قرارداد. كسي كه آن همه در فيلم‌هاي قبلي ديالوگ داشت، اين‌بار يك بازي در سكوت همراه با بيگانگي را تجربه مي‌كرد كه به‌خوبي از پس آن بر آمد.
الناز شاكردوست نيز بازي متفاوتي را ارائه كرده است كه نقش او را مرموز و خاص كرده است، ساير بازيگرها نيز همين ميني‌ماليسم را در بازي‌ها رعايت كرده‌اند و از اين رهگذر بازي‌ها به زندگي واقعي شبيه‌تر است تا به آن چه در سينما عادت كرده‌ايم، ببينيم.
او همچنين در مورد فيلمبرداري اين كار گفت: از ابتدا با مديرفيلمبرداري قرار گذاشتم كه بيش‌تر نماها روي دست فيلمبرداري شوند. عدم ايستايي دوربين به شخصيت‌پردازي كاراكتر اصلي فيلم كمك مي كرد ، بنابر اين از حركت‌هاي رايجي مانند تراك و كرين هم پرهيز كرديم. سعي شد تا فيلمبرداري هم مانند طراحي صحنه و چهره پردازي هيچگونه خودنمايي نكند. اين اصل شامل كارگرداني و مونتاژ هم شده است و در صدا و موسيقي همين روش را مبنا قرار خواهيم داد. تدوين فيلم در عين اينكه كار بسيار نوآورانه‌اي شده ، به هيچ وجه خودنمايي نمي‌كند.
آل‌احمد در پايان در مورد سازنده موسيقي «پوسته» گفت:هنوز معلوم نيست چه كسي موسيقي اين فيلم را مي سازد. موسيقي در سينماي ايران يك مشكل جدي است ، من فكر مي‌كنم ما در زمينه موسيقي فيلم هنوز نتوانستيم حرفي براي گفتن داشته باشيم ، موفقيت آثار سينمايي ايراني بيشتر به واسطه معنا بوده و ما بايد در زمينه ساير عناصر سازنده يك فيلم مانند جلوه‌هاي تصويري ، موسيقي و و تكنيك‌هاي جديد فيلمبرداري نيروي انساني ماهر تربيت كنيم.


منبع خبر : سینمای ما
یكشنبه,16 تیر 1387 - 16:6:2

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

دوست
يکشنبه 16 تير 1387 - 19:17
1
موافقم مخالفم
 

آقای مصطفی آل احمد کارگردان خوب و خوش تکنیکی است، و آینده درخشانی دارد.

با آقای آل احمد درمورد اینکه: فیلمنامه همه چیز یک فیلم است، هم عقیده هستم. مینی مالیسم نیز در آثار ایشان بسیار جالب توجه است. چرا که در بیشتر فیلمهای سینمای ایران و حتی جهان اغراق و واکنشهای اضافی در بازیگری، فیلمبرداری، و طراحی صحنه و ... دیده می شود و به فیلم حالت تصنعی میدهد. بنابراین با توجه به سخنان این کارگردان، فکر می کنم که شاهد یکی از طبیعی ترین و زیباترین فیلمهای سالهای اخیر باشیم.

منتظراکران پوسته هستیم، با هنرنمایی شاهکار و خیره کننده حمیدفرخ نژاد که درنقش روح درحلقه سبز بسیار درخشید و ثابت کرد که بهترین بازیگر جوان سینمای ماست.


يکشنبه 16 تير 1387 - 22:52
0
موافقم مخالفم
 

boro baba to ieki dige bikhiale bafte sade besho

m.q
دوشنبه 15 مهر 1387 - 23:55
2
موافقم مخالفم
 

زنده باشی آقای حسن موذنی کارت عالی بودامیدوارم به یک سوپراستارسینما ولی درضمینه ی طنز تبدیل بشی برات آرزوی سربلندی دارم وهمچنین برات 2آ می کنم

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.67613196373 seconds.