سينمای ما - زحمات فعلی را نفی نمی‌کنم / علی معلم: خانه سینما هنوز می‌تواند بزرگ‌تر شود
سه‌شنبه 13 بهمن 1388 - 19:22

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1334 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



زحمات فعلی را نفی نمی‌کنم
علی معلم: خانه سینما هنوز می‌تواند بزرگ‌تر شود
علی معلم: خانه سینما هنوز می‌تواند بزرگ‌تر شود


سینمای ما - سخن‌گوي هيات مديره‌ي خانه‌ي سينما در آستانه‌ي مجمع عمومي اين تشكل صنفي از تغييرات اساسنامه گفت و به اهالي سينما صراحتا اعلام كرد كه اگر نسبت به موقعيت فعلي خانه‌ي سينما كوتاهي بشود مطمئنا جايگاه خانه‌ي سينما به دوران اوليه‌اش برمي‌گردد.

علي معلم درباره‌ي تغييرات اساسنامه‌ي جديد اين تشكل صنفي گفت: شفاف‌شدن، دقت‌كردن در تعاريف و جداسازي صحيح صنفي و ايجاد حرمت شغلي از خصايص اساسنامه‌ي جديد خانه‌ي سينما است.

وي ادامه داد: آن‌چه در اساسنامه‌ي جديد اتفاق افتاده است روابط صنفي در خانه و با مديريت اين تشكل تفكيك شده است و اهداف و وظايف آن دقيق شدند و طبق اين اساسنامه در هر حرفه‌ي سينمايي فقط يك تشكل مي‌تواند به عضويت خانه‌ي سينما درآيد مثلا نمي شود طبق اين اساسنامه در آينده دو كانون كارگردانان داشته باشيم ويا يك تشكل صنفي، دوحرفه را نمايندگي بكند.

او در ادامه تعريف‌شدن وظايف و اختيارات هيات‌مديره را از ديگر تغييرات اساسنامه دانست و توضيح داد: در واقع افرادي‌كه به عضويت هيات‌مديره درمي‌آيند بايد داراي سوابق تشكيلاتي در حرفه‌ي خود باشند يعني يك نفر نمي‌تواند بدون داشتن تجربيات هيات‌مديره‌اي در يك صنف، به عضويت هيات‌مديره‌ي خانه‌ي سينما درآيد.

علي معلم درباره‌ي دستورجلسه‌ي مجمع عمومي فردا گفت: قرار است گزارش هيات‌مديره، بازرس و گزارش مالي آن قرائت شود و سپس انتخابات هيات‌مديره، بازرس و طرح عضويت شوراي عالي تهيه‌كنندگان به عنوان عضوي در خانه‌ي سينما مطرح شود.

در ادامه‌ي اين گفت‌وگو سخنگوي خانه‌ي سينما با اشاره به نحوه‌ي شكل‌گيري اين تشكل صنفي در ساليان گذشته تصريح كرد: به هرحال در ابتداي تأسيس، متوليان دولتي جزء هيئت‌امناي آن بودند كه آن‌ها هم براساس نيازي كه خودشان و اصناف احساس مي‌كردند اين تشكيلات را شكل دادند.

وي ادامه داد: در اين سال‌ها هيات‌مديره‌هاي مختلف كه بنده نيز در دوسه مورد جزء آنان بودم تلاش‌هايي انجام دادم براي اين‌كه فعاليت‌هاي خانه‌ي سينما به‌سامان‌تر شود و از يك موسسه‌ي صرفا زيرنظر ارشاد به يك جريان صنفي - فرهنگي با اهميت تبديل بشود.

معلم يكي از توفيقات خانه‌ي سينما را اثبات دانست و گفت: امروز وقتي از خانه‌ي سينما صحبت مي‌كنيم فكر مي‌كنم نيازي نيست كه به شنونده و خواننده توضيح بدهيم كه خانه‌ي سينما اصلا ديگر چيست بنابراين الآن جايگاه خانه‌ي سينما در روابط بيرون از سينما شناخته شده است، توفيق دوم تعريف‌شدن خانه‌ي سينما هم براي اعضا و هم خود جريان مديريت آن است يعني‌ اين‌كه خانه‌ي سينما اساسا چگونه جايي است و چه كارهايي در شرايط فعلي با فضاي عمومي و اجتماعي، سياسي و فرهنگي كه داريم مي‌تواند انجام بدهد.

او در عين‌حال معتقد است: در شرايطي كه مراكز صنفي ما دارند خانه‌ي سينما نسبت به جريان صنفي هم‌رديف خودش يك جريان پيشرفته‌تري است البته اين بدان معنا نيست كه خانه‌ي سينما الآن به مفهوم واقعي از يك خانه رسيده است اما شرايط و لوازم حركت به سمت افق‌هاي بهتر فراهم شده است بنابراين شرايط فعلي خانه‌ي سينما امكان رشد و گسترش فعاليت‌ها و مناسبات حرفه‌اي را داراست الآن كم‌تر هنرمندي را در سينماي سراغ داريد كه براي حل مشكل يك‌بار به خانه‌ي سينما مراجعه نكرده باشد.

علي معلم با بيان اين‌كه در دوره‌ي اخير هيات‌مديره سعي شده است خانه‌ي سينما مجموعه‌اي از اصناف و اشخاص سينما باشد گفت: موقعيت فعلي، يك موقعيت اثباتي كامل است، الآن در خانه‌ي سينما هم‌گرايي صنفي تقريبا ايجاد شده است و ضرورت وجود اين تشكل حتا براي آن‌هايي كه آن را نفي مي‌كنند به وجود آمده است، همچنين وجود خانه‌ي سينما براي مديريت سينما هم اثبات شده است به هر‌حال در اين دوران ما سعي كرديم اين حس را از بين ببريم كه خانه‌ي سينما جايي است عليه مديريت سينما البته منظور نقادي‌نكردن و پيشنهادندادن نيست بلكه موجوديت مخالف‌داشتن است.

وي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو مطرح كرد: نبايد بي‌انصافي كنيم و بگوييم چون خانه‌ي سينما به حداكثر‌هاي خودش نرسيده است بنابراين مثل سابق از آن حرف بزنيم نه اين‌گونه نيست، خانه‌ي سينما به حداكثرهاي خودش نرسيده است اما چون حداكثرهاي آن تعاريف بزرگ‌تري مي‌خواهد به نظرم هيئت‌مديره و مديرعامل قوي‌تري هم باز مي‌خواهد و اين موضوع اصلا به معني نفي زحمات اعضاي فعلي و قبلي نيست همه در حد خودشان با توجه به شرايط دوران فعاليت‌شان تلاش كردند.

او گفت: توفيقي كه خانه‌ي سينما به دست آورده رسيدن به يك‌سري مباني است كه اين مباني حركات بعدي خانه‌ي سينما را دشوارتر مي‌كند شايد بعضي فكر بكنند خيال‌شان راحت شده به هرحال خانه‌ي سينما دو ساختمان دارد وضعيت ساختاري، اداري و مالي آن قوي‌تر شده است كه بايد اعلام بكنم نبايد اين‌گونه فكر كنيد بلكه الآن خانه‌ي سينما به شدت موقعيت حساس‌تري پيدا كرده است و اتفاقا كار بيشتري را مي‌طلبد.

معلم با بيان اين‌كه قدرت هضم خانه‌ي سينما بالاتر رفته است معتقد است: اين فربه‌ترشدن از نظر معني و عملياتي نيازمند يك جريان قوي‌تر هم براي هيئت مديره و هم براي ساختارهاي صنفي آن است و اين فربه‌گي در صورتي‌كه با يك خردمندي دنبال بشود هم از طرف اعضاي خانه‌ي سينما و هم از طرف هيئت‌مديره به نتايج خوبي منجر خواهد شد و در صورتي‌كه در اين وظايف كوتاهي بشود صراحتا به اعضاي خانه‌ي سينما اعلام مي‌كنم كه اگر نسبت به موقعيت فعلي خانه‌ي سينما كوتاهي بشود يا هيات‌مديره ضعيف و جانبدار سياسي باشد مطمئنا جايگاه خانه‌ي سينما دوباره به دوران اوليه‌اش بازخواهد گشت.

او اين موضوع را به منزله‌ي هشدار به اعضاي خانه‌ي سينما يادآور شد كه: خانه سينما در حال حاضر هم يك تشكيلات بالغ و كامل نيست اما دوران كودكي و نوجواني را طي كرده و در آستانه بلوغ فكري و تشكيلاتي است.

معلم همچنين در ادامه در واژه‌ي مستقل تأكيد دوباره‌اي داشت و گفت: استقلال نظري و استقلال جايگاه اقتصادي و متعلق‌بودن به بخش خصوصي در خانه‌ي سينما الزامي است

او تأكيد كرد: هرگونه ارتباطات غيراصولي با ارگانيسم‌هاي ديگري در خارج از خانه‌ي سينما كه جنبه‌ي استقلالي و تعلق به بخش خصوصي را نداشته باشند براي خانه‌ي سينما خطرناك است و اين خطرناكي به معناي ازدست‌رفتن كليت خانه نيست بلكه به معناي ضعيف‌شدن، خنثي‌شدن و متوسط‌شدن است

او اظهار تأسف كرد: از اين‌كه در جامعه تمايلاتي به سمت متوسط‌سازي وجود دارد و گفت: به هرحال ما بايد اين تمايلات را به سمت شايسته‌سازي تغيير بدهيم در حوزه‌هاي مديريتي علاقه‌مند به متوسط‌گرايي هستيم، مديران متوسط از لحاظ معنايي، فكري و قدي. بايد آن‌ها را به مديران شايسته‌تر و هوشمندتر تبديل كنيم.

علي معلم در پايان گفت: هدف خانه‌ي سينما در درجه‌ي اول بايد روشن‌ نگه‌داشتن مشعل كليت سينماي ايران و حفظ حقوق دست‌اندركاران آن باشد به هرحال بايد هويت سينماي ايران براي اين تشكل اهميتي اساسي‌تر از برخي مسايل صنفي داشته باشد و به اين موضوع بايد در خانه‌ي سينما بيشتر فكر شود و به جاي دعواهاي گروهي و شخصي بايد به سمت اين‌كه چه‌كسي مي‌تواند سينماي ايران را بامنزلت‌تر داشته باشد رفت در غير‌اين‌صورت يك سينماي بي‌منزلت خانه‌ي سينماي بي‌شأن‌تري خواهد داشت و در ادامه اعضا و حقوق ضعيف‌تري را هم درپي خواهد


منبع خبر : ایسنا
چهارشنبه,12 تیر 1387 - 0:12:26

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات


چهارشنبه 12 تير 1387 - 0:49
-1
موافقم مخالفم
 

چقدر بی خیال این علی معلم انگار نه انگار که دنیای تصویر 10سالرو تعطیل کردن واقعا براش متاسفم

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.777540922165 seconds.