سينمای ما - راهنمای فیلم جیبی روزنه کار منتشر شد
سه‌شنبه 21 ارديبهشت 1389 - 5:9

I نظرسنجی I

نظر شما درباره قیمت بلیت سینماها در سال 1389 چیست؟




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


هیچ


  (295 رأي)

کارگردان :
عبدالرضا کاهانی
به رنگ ارغوان


  (224 رأي)

کارگردان :
ابراهیم حاتمی كیا
تسویه حساب


  (142 رأي)

کارگردان :
تهمینه میلانی
پوپک و مش ماشاالله


  (233 رأي)

کارگردان :
فرزاد موتمن
طهران تهران


  (230 رأي)

کارگردان :
داریوش مهرجویی



راهنمای فیلم جیبی روزنه کار منتشر شد
راهنمای فیلم جیبی روزنه کار منتشر شد


[لیلی نیکونظر]


سینمای ما - لیلی نیكونظر: بله، انتظارها به پایان رسید و راهنمای فیلم جیبی منتشر شد. می‌توانی مطمئن باشی یكی از همان كارهای كارستان انجام شده كه نظیرش در روزگار ما و اصلا در این سرزمین خیلی نادر اتفاق می‌افتد. راهنمای فیلم محصول یك كار جمعی‌ست، تیمی كه به هر حال حاضر شده‌اند در انجام یك كار سترگ با هم همراهی كنند و با اینكه اسمشان كنار هم بیاید، مشكلی نداشته‌اند. و اگر هیچ‌كدام از اینها هم مهم نباشد، همین كه «بهزاد رحیمیان» توانست یك تیم را برای مدت‌ها حفظ كند و در یك روند هدف‌دار منظم، بالاخره كار خودش را انجام دهد، جای بسی قدردانی و تشكر است و البته محل تعجب، از اینكه هنوز می‌توانی مطمئن باشی كارهایی از این دست در فضای فرهنگی و نشر انجام می‌شود و اتفاقاتی از این دست به وقوع می‌پیوندد و آدم‌ها می‌توانند یك پروسه را شروع كنند و با آمیخته‌ای از هوش و شعور به پیش برند. و چه چیز این روزها از انتشار راهنمای فیلم مهم‌تر و كاربردی‌تر. وقتی همه فیلم می‌بینند و این همه، همان مخاطب اصلی راهنمای فیلم است كه «بهزاد رحیمیان» و تیمش، سال‌ها برای او وقت گذاشته‌اند. حالا كه دیگر هر جا نگاه می‌كنی بساط فیلم‌های روز جهان است و فیلم‌ها هنوز آنور آب اكران‌نشده، اینجا با زیرنویس فارسی رویت می‌شود، احتیاج به همین راهنماهای فیلم است كه ما هم بالاخره راهنمای فیلم به خودمان ببینیم و شاهد باشیم كه یك محصول فرهنگی درست، در اندازه‌های استاندارد جهان به بازار كتاب ارائه شده است.

پیشینه خب
ر

حدود سال 1369، «بهزاد رحیمیان» منتقد صاحب‌سبك سینما، تصمیم گرفت یك دانشنامه سینمایی را به كمك مجله فیلم منتشر كند. آن زمان مجله فیلم خودش دست‌اندركار نشر بود و چنین چیزی چندان محال نمی‌نمود. قرار بود همه اطلاعات كارآمد سینمایی در آن دانشنامه موجود باشد و «رحیم قاسمیان»؛ نویسنده مجله فیلم كه در كار دانشنامه مهارت و تجربه داشت هم آدم اصلی این جریان باشد و ماجرا را پیش برد. همه چیز تا پای قرارداد درست پیش می‌رود اما، قرارداد بسته نمی‌شود و در سال 1370 پای «انتشارات فرهنگ معاصر» به میان می‌آید. باز هم آن اتفاق خاص به وقوع نمی‌پیوندد تا سال 1375 كه «بهزاد رحیمیان» با انتشارت «روزنه كار» به توافق می‌رسد و ناشر با در نظر گرفتن همه اما و اگرها و مخالفت‌ها و محافظه‌كاری‌های اطرافیان، تصمیم می‌گیرد به آرزوی دیرینه «بهزاد رحیمیان» جامه عمل بپوشاند. اما در این مرحله هم مشكلاتی هست و جدا از سختی كار و همین كه مثلا می‌بایست نام فیلم‌ها را از چهار زبان مختلف به فارسی ترجمه می‌كردند و این سخت‌ترین مرحله كار، یك سالی به طول می‌انجامد تا نام حدود 350 هزار فیلم به فارسی ترجمه شود، مسئله مشكل دیگر، حفظ یك تیم برای مدت طولانی‌ست كه سبب می‌شود «رحیمیان» به انتشار خردخرد دانشنامه رضایت دهد. اولین دانشنامه در سال 1379 منتشر می‌شود و تا پیش از انتشار همین فرهنگ جیبی، آخرین فرهنگ فیلم، یك كتاب حجیم سه و نیم كیلویی بود كه پارسال در مراسمی كوچك اما باشكوه، رونمایی شد و اسپانسر آن «هیتاچی» بود. این نكته آخر از این جهت اهمیت پیدا می‌كند كه تا پیش از این هرگز چنین اتفاقی در صنعت نشر نیفتاده، هرچند همین باعث شد رنگ سیاه آن دانشنامه سنگین را عده كمی به چشم ببینند و آنها كه صاحب این دانشنامه شدند، اتفاقا آدم‌های –شاید- غیرسینمایی بودند كه برای خرید یخچال و تلویزیون هیتاچی رفته بودند و یك جلد راهنمای فیلم سنگین كادو گرفتند. آن راهنمای فیلم سنگین و حجیم، هرگز در كتابفروشی‌ها- به خواست و تاكید اسپانسر- به فروش نرسید.

اصل خبر


راهنمای فیلم جیبی كه این روزها از سوی انتشارات «روزنه كار» به بازار كتاب آمده و روی پیشخوان است، سینما را از سال 1895 تا پایان سال 2007 در بر گرفته. بررسی فیلم‌ها، دهه به دهه انجام شده و به استثنای 1895 تا 1900 و 2000 تا 2007، باقی فیلم‌ها، دهه به دهه بررسی شده‌اند. در مجموع به شش هزار فیلم پرداخته شده و شناسنامه‌ها، به نسبت دانشنامه‌های قبل، به شدت كوچك شده‌اند. به جز معرفی بازیگران و كارگردان، در شناسنامه‌ها به سایر عوامل نپرداخته‌اند و حداكثر اگر فیلم مورد نظر فیلمبرداری و تدوین خاصی داشته، در ریویو به آن اشاره شده است. حالا و در دانشنامه اخیر، نام منتقدان پای ریویوهای 40، 50 كلمه‌ای نیامده و تنها در ابتدای كتاب نام منتقدان فهرست شده است. یادداشت‌هایی كه درباره فیلم‌ها نوشته شده، حالا حسابی كوتاه و مختصر و مفید هستند و دیگر از نظرهای شخصی و احساسات منتقدان درباره فیلم‌ها خبری نیست. تا پایان سال 2006، از همان نقدها و یادداشت‌های قدیمی استفاده شده، منتها قسمت‌های مهم آن یادداشت‌ها جدا شده است. در نوشتن ریویوهای راهنمای فیلم جیبی، چند نفر مترجم و منتقد دیگر هم علاوه بر قبلی‌ها مشاركت كرده‌اند. در این راهنمای فیلم تنها ملحقات، جوایز اسكار است بر خلاف دانشنامه‌های قبلی كه جشنواره‌های ونیز و كن را هم پوشش می‌داد و در دانشنامه هیتاچی، حتی تعدادی از نقدهای مهم منتقدان ایرانی صاحب‌نام هم آورده شده بود. قیمت راهنمای فیلم جیبی، 12500 تومان است، منتها تصدیق می‌فرمایید كه در مقابل چنین كار بزرگی، چنین هزینه‌ای هیچ هیچ است.


منبع خبر : کارگزاران
دوشنبه,27 خرداد 1387 - 5:52:27

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات


دوشنبه 27 خرداد 1387 - 12:24
1
موافقم مخالفم
 

درود و درود بر بهزاد رحیمیان عزیز.


دوشنبه 27 خرداد 1387 - 14:30
-1
موافقم مخالفم
 

esme in ketab chiye?

امین
دوشنبه 27 خرداد 1387 - 17:24
-2
موافقم مخالفم
 

سلام

با تشکر از آقای رحیمیان بزرگوار

لطفا این کتاب را هرچه زودتر در کتابفروشی ها به فروش بگذارید واقعا حیفه که همچین کتابی اینطور مهجور بمونه

محمدرضا كلانتر چاهوكي
دوشنبه 27 خرداد 1387 - 21:46
2
موافقم مخالفم
 

گرد آورندگان محترم " راهنماي فيلم "

طي سال هاي گذشته كتاب هايتان كلي كار من و امثال من را راه انداخته است.مشتاقانه منتظر كتاب هاي ديگرتان هستم.

پيروز و پايدار باشيد

رضا چگینی
سه‌شنبه 29 بهمن 1387 - 8:4
6
موافقم مخالفم
 
راهنمای فیلم جیبی روزنه کار منتشر شد

با سپاس فراوان از آقای رحیمیان

کورش
چهارشنبه 25 شهريور 1388 - 8:19
-2
موافقم مخالفم
 
راهنمای فیلم جیبی روزنه کار منتشر شد

عشاق سینما تلاش ومبارزه شما را فراموش نمیکنند

درود برشما وهمقطارانتان

مهرداد
دوشنبه 30 شهريور 1388 - 16:53
1
موافقم مخالفم
 
راهنمای فیلم جیبی روزنه کار منتشر شد

استاد عزیز! بهزاد رحیمیان و سایر دوستان و همکاران

سپاس من و همه ی دوستان سینما را پذیرا باشید.

کاری که شما به انجام رسانیدید یک نیاز اساسی برای همه ی ما بود. گمان نمی کنم در دنیا چنین مجموعه ای که با روحیه ی ایرانی ما سازگار است گردآوری شده باشد. جالب است که در بیشتر گزینه ها داستان فیلم لو نمی رود ولی اشتیاق به درست دیدن فیلم را بیشتر می نماید. نقد شما زیبا، کوتاه، ارزشمند و مناسب است. نگران چیزهای کوچک مانند نگارش های گوناگون نام فیلم نباشید. از اشتباه نترسید و گام هایتان را استوار بردارید. وقت آن است که قدم دیگر را بردارید...پیروز و سربلند باشید. "مهرداد"

ابراهیم
چهارشنبه 8 ارديبهشت 1389 - 20:31
0
موافقم مخالفم
 
تشکر

من هم متشکرم آقای رحیمیان

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       







             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.937513113022 seconds.