سينمای ما - نشست رسانه‌اي جشنواره همدان / مدیر هامل بنیاد فارابی: مخاطب سینمای امروز ایران عموما بزرگسالان هستند
چهارشنبه 14 بهمن 1388 - 7:50

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1334 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



نشست رسانه‌اي جشنواره همدان
مدیر هامل بنیاد فارابی: مخاطب سینمای امروز ایران عموما بزرگسالان هستند
مدیر هامل بنیاد فارابی: مخاطب سینمای امروز ایران عموما بزرگسالان هستند


سینمای ما - شاه‌حسيني گفت: اطلاق عنوان «مطلوب» به سينماي كودك راه پيشرفت را از بين مي‌برد، اما در حال حاضر مي‌توان گفت سينماي كودك از نظر كمي يا كيفي، سينماي قابل قبولي است.
  در ادامه نشست رسانه‌اي صبح دیروز بيست و دومين جشنواره بين‌المللي فيلم‌هاي كودكان و نوجوانان كه در محل بنياد سينمايي فارابي با حضور مجيد شاه حسيني (مديرعامل بنياد سينمايي فارابي و دبير اين جشنواره) و حبيب ايل بيگي (مدير روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي) برگزار شد، مجيد شاه‌حسيني پس از ارائه آمار و ارقام از وضعيت كمي و كيفي اين جشنواره به سوالات خبرنگاران حاضر در اين جلسه پاسخ داد.
بنا بر اين گزارش، وي در پاسخ به سوالي در مورد «كم بودن خروجي سينماي كودك» و اينكه «آيا برگزاري اين جشنواره با توجه به خروجي كم لزومي دارد؟»، گفت: سينماي كودك و نوجوان پس از انقلاب فراز و فرودهاي زيادي داشته و تا به حال با وجود مشكلات زياد پابرجا مانده است. ماندگاري اين سينما مرهون تلاش‌هاي بدنه‌ سينما مديران سينمايي و افرادي بوده كه خواسته‌اند اين شعله برافروخته خاموش نشود.
وي افزود: اين جشنواره مي‌تواند به عنوان ويترين محصولات سينماي كودك، براي كساني كه علاقه به ورود به اين سبك سينمايي را دارند، فرصتي باشد كه بدانند مي‌توانند محصولات خود را در چنين فضايي عرضه كنند.
دبير جشنواره همدان تصريح كرد: در سينمايي كه سالي 50 الي 90 فيلم توليد مي‌كند، توليد 9 فيلم در زمينه سينماي كودك ميزان كمي نيست و فراواني نسبتا خوبي دارد كه البته اين فراواني مطلوب ما نيست، ولي بايد به اين نكته دقت كرد كه جشنواره فيلم‌هاي كودكان و نوجوانان قرار نيست نقطه پاياني بر توليدات باشد بلكه اين جشنواره مي‌تواند نقطه آغازين توليدات بعدي سينماگران باشد.
وي گفت: جشنواره با تجليل‌هايي كه انجام مي‌دهد، ايجاد انگيزه نيز مي‌كند، ضمن اينكه بايد در نظر داشت تنها توليدات حرفه‌اي سينمايي در اين جشنواره حضور ندارد، بلكه آثار ويدئويي، محصولات صدا و سيما، توليدات كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و حوزه هنري نيز در اين جشنواره شركت مي‌كنند و برگزاري جشنواره فيلم‌هاي كودك و نوجوان فضاي منحصر به فردي را براي جمع شدن سينماگران كودك در كنار هم ايجاد مي‌كند و به وجود آوردن اين فضا از وظايف بنياد سينمايي فارابي است. رونق توليد هم هدف بالاتري است كه ما آن را دنبال مي‌كنيم.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي در ادامه تصريح كرد: امسال 17 فيلم داوطلب شركت در اين جشنواره بودند اما باتوجه به موضوع و ظرفيت سينماي كودك ما 9 فيلم را براي اين جشنواره انتخاب كرديم.
وي همچنين در پاسخ به سوالي در مورد سطح كيفي سينماي كودك گفت: رويكرد اين سينما، رويكرد خوبي است كه رو به بهبود دارد و ما به‌تدريج مي‌توانيم كارنامه كيفي مطلوبي را در سينماي كودك و نوجوان ببينيم. به هر ميزان كه ساختار سينما پيشرفت كند و جنبه‌هاي فناورانه‌ سينما ارتقا يابد، سينماي كودك نيز شكوفاتر مي‌شود چون تخيل بخش عمده‌اي از فضاي اين سينما را تشكيل مي‌دهد و ايجاد تخيل پويا از نظر فني وسائل زيادي را در سينما مي‌خواهد.
شاه‌حسيني گفت: تلاش داريم با ارتقاي سطح فني سينماي ايران به سينماي كودك نيز كمك كنيم. البته اطلاق عنوان مطلوب به اين سينما راه پيشرفت را از بين مي‌برد، اما فعلا مي‌توان گفت از نظر كمي يا كيفي سينماي كودك، سينماي قابل قبولي است.
شاه حسيني در پاسخ به سؤالي در مورد كم بودن اكران آثار سينماي كودك گفت: بحث اكران در سينما، يك بحث تخصصي است كه در آن بايد تعاملي كامل بين مديران دولتي و بخش خصوصي به وجود بيايد و در واقع اين كار يك عزم دو سويه و دوجانبه را از طرف مديريت سينما و عرضه‌كننده‌هاي فيلم مي‌طلبد.
وي اظهار داشت: صاحبان سينما كه از رئوس مهم فرآيند اكران فيلم هستند، به فروش فيلم توجه دارند و اين فاكتور در گزينش آثار براي اكران بسيار مهم است. از سويي نقاط فصلي فروش در سينماي ايران نيز محدود هستند و فصل اكران فيلم كودك هم بسيار مهم است. مسلم است كه سينماي كودك و نوجوان در عرصه اكران به حق خود نرسيده اما بخشي از اين حق كسب كردني است و ما بايد بكوشيم با ارتقاي سطح كيفي اين آثار آنها را قابل رقابت با اثار سينمايي ويژه بزرگسالان كنيم كه صاحب سالن سينما رغبتي براي نمايش آن داشته باشد. البته حمايت‌هايي هم كه از توليد چنين فيلم‌هايي مي‌شود در اين امر بي‌‌تأثير نيست.
وي با اشاره به تعدد رسانه‌هايي كه كودكان به آن دسترسي دارند، گفت: امروز كودكان و نوجوانان به تلويزيون و آثار ويدئويي دسترسي دارند كه بخش مهمي از اوقات فراغت آنها را پر مي‌كند اما آثاري كه براي سينما ساخته مي شود بايد به شكلي باشد كه بتواند توجه خردسالان را روي پرده بزرگ به سوي خود جلب كند و مجموع اين عوامل باعث مي‌شود كه ما بتوانيم اكران خوبي براي سينماي كودك داشته باشيم.
وي در ادامه در پاسخ به سوالي در مورد لزوم به كارگيري ستارگان سينما در فيلم‌هاي كودك براي اكران مناسب آنها تصريح كرد: كودكان و نوجوانان بر مبناي منطق دوران كودكي خود ستارگان سينماي ايران را انتخاب مي‌كنند كه اين منطق با منطق بزرگسالان يكسان نيست. البته اين فكر خوبي است كه بازيگران محبوب كودكان را انتخاب كنيم و خوب است كه تهيه كنندگان فيلم كودك هم به اين موضوع توجه كند، اما نكته‌اي كه در اين ميان مورد غفلت قرار گرفته داستان فيلم است. هر سالي كه ارتباط بين ادبيات و سينماي كودك غني بوده ما آثار خوبي را در سينماي كودك ديده‌ايم و اين عامل در كنار بحث روانشناسي كودك و جلوه‌هاي ويژه، مي‌تواند در مجموع باعث جذابيت سينماي كودك براي مخاطبانش شود.
شاه حسيني در پاسخ به اين سوال كه «چرا جشنواره كودك مانند ديگر جشنواره‌هاي موضوعي در طول سال سفارش ساخت فيلم به فيلمسازان نمي‌دهد تا مانند دوران طلايي سينماي كودك آثار درخشاني در اين زمينه توليد شود؟» و همچنين «چرا آثار درمورد كودك بيشتر از فيلم‌هاي كودك در جشنواره‌هاي اخير حضور داشته است؟»، گفت: همه با حسرت به دوران طلايي سينماي كودك نگاه مي‌كنند اما اگر با دقت به اين دوران توجه كنيم مي‌بينيم كه در هر سال يك يا دو فيلم ويژه بود كه توجه مخاطبان رابه خود جلب مي‌كرد و سياست كلي سينمايي دولت در مورد فيلم‌هاي كودك درآن سال‌ها اين گونه بود كه كودكان والدين خود را به سينما مي‌برند، ولي امروزه نه تنها رويكرد فيلم‌ها عوض شده بلكه عموما بزرگسالان مخاطبين سينما هستند.
وي ادامه داد: در بنياد سينمايي فارابي، شوراي ادبيات كودك و نوجوان به همراه شوراي اقتباس مسائل مربوط به سينماي كودك را بررسي مي‌كند و مي‌توان از اين حوزه‌ها انتظار اتفاقي را داشت، ولي بايد به ياد داشته باشيم كه تكفل اصلي توليد فيلم كودك در كشور ما با كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان بوده و يكي از دلايل تجليل امسال ما از مديران كانون هم براي يادآوري اين موضوع است.
شاه‌حسيني گفت: همچنين مديران رسانه ملي بايد به ياد داشته باشند كه اگر قرار است آثار تلويزيوني به صورت جدي توليد شود، كودكان هم در آن سهم دارند.
وي ادامه داد: البته اين نكته را هم نبايد از نظر دور داشت كه سليقه كودكان در اين سال‌ها رشد پيدا كرده و كودك امروز به‌راحتي تحت تأثير قرار نمي‌گيرد. از جمله نكات مطرح در سينماي كودك و نوجوان اين است كه نوجوانان را براي ورود به دنياي بزرگسالي آماده كنيم و مهارت‌هاي رفتاري را در آنها به وجود بياوريم. درست است كه فيلم‌هاي براي كودكان و نوجوانان بسيار مهم است اما آثاري در مورد ورود نوجوانان به دنياي بزرگسالي و همچين شناخت بزرگسالان از اين دنيا بسيار مهم است و اين نيازي دوسويه در آثاري است كه ما نمونه آنها را در جشنواره فيلم كودك و نوجوان مي‌بينيم.
شاه‌حسيني همچنين در پاسخ به اين سؤال كه چرا آثار خارجي مرتبط با كودك و نوجوان در سينماها اكران نمي‌شوند؟، گفت: روال معمول اين است كه آثاري كه توليد مي‌شوند، اول در سينما، بعد در شبكه نمايش خانگي و سپس در تلويزيون به نمايش دربيايد اما متأسفانه اين قاعده در كشور ما گاهي معكوس شده است و بسياري از فيلم‌هاي برجسته كه قطعا فروش سينمايي خوبي خواهند داشت ابتدا در تلويزيون به نمايش درمي‌آيند در حالي كه بايد سير معقول نمايش فيلم در ايران طي شود تا ما بتوانيم گيشه خوبي هم براي اين آثار داشته باشيم.


منبع خبر : فارس
دوشنبه,27 خرداد 1387 - 5:42:4

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات


دوشنبه 27 خرداد 1387 - 20:41
-5
موافقم مخالفم
 

هامل رو هستم!

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.751872062683 seconds.