سينمای ما - هنر از دیدگاه امام (ره) / کارشناسان نظر می‌دهند
شنبه 17 بهمن 1388 - 6:41

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (35 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (134 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (321 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (70 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (98 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (346 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1340 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



هنر از دیدگاه امام (ره) / کارشناسان نظر می‌دهند
هنر از دیدگاه امام (ره) / کارشناسان نظر می‌دهند


سینمای ما - عبدالله باكيده گفت: امام‌خميني‌(ره) با آن هنري كه فقط به ظواهر امر بپردازد، مخالف و به هنر متعالي معتقد بودند، به طوري كه مثلا در سينما، تلاش شود تا ظاهر قضيه به اصل مطلبي كه فيلم مي‌خواهد بگويد نزديك باشد و نه اين كه همه چيز در سطح و ظاهر بگذرد. اين كارگردان اظهار داشت: حضرت امام خميني(ره) بهمن 57 و در همان بدو بازگشت به ايران و سخنراني تاريخي خود در بهشت زهرا(س) ، نظر خودشان را راجع به هنر سينما بيان كردند و گفتند كه «ما با سينما مخالف نيستيم، با فحشا مخالفيم» و اينگونه بر اهميت جايگاه سينما به عنوان يكي از مظاهر تمدن تاكيد كردند.
وي افزود: با همين نقطه‌نظرات، نوع نگاه اسلامي حضرت امام خميني(ره) رهبر و بنيانگذار انقلاب اسلامي و يكي از بزرگ‌ترين مراجع تشيع به هنر و سينما، روشن شد و در حقيقت، ايشان كاملاً مشخص كردند كه وظيفه كساني كه در راه هنر قدم بر مي‌دارند، چيست و چگونه بايد قدم بردارند.
باكيده گفت: من به شخصه، نمي‌توانم بگويم كه عملكرد دست‌اندركاران سينمايي در سال‌هاي اخير هم‌سو يا غيرهم‌سو با ديدگاه حضرت امام خميني(ره) بوده است،‌ به ويژه با توجه به اين كه تلاش بر اين بوده كه در اين كشور، هنر فرزند زمانه خويش باشد و به‌روز عمل كند تا بتواند با فرهنگ مهاجمي كه وجود دارد، مقابله كند اما عقيده دارم اگر در اين مسير، سستي هم بوده و اين سستي‌ها، اعتراضاتي را به‌همراه داشته،‌ اين را نبايد به كليت موضوع تعميم داد، بلكه معتقدم انحرافات در مقاطعي به وجود آمده كه در آن مقطع شرايط ويژه‌اي وجود داشته و بعد از مدتي هم كنار رفته است.
سازنده فيلم «پوتين» ادامه داد: از استفتائاتي كه از حضرت امام خميني(ره) در زمان حيات‌شان صورت گرفته و در نقطه‌ نظراتي كه ايشان راجع به نقاشي، هنرهاي تجسمي و بقيه هنرها دارند، و اين ديدگاه، به خصوص در ديوان اشعار حضرت امام خميني(ره) وجود دارد، مشخص است كه وقتي ايشان به مسائل نگاه مي‌كردند، تمام نقطه نظرات ديني را هم در سخن‌شان لحاظ مي‌كردند.
باكيده گفت: با اين وصف، مي‌توانيم به اين نتيجه برسيم كه ايشان با آن هنري كه فقط به ظواهر امر بپردازد، مخالف و به هنر متعالي معتقد بودند، به طوري كه مثلا در سينما، تلاش شود تا ظاهر قضيه به اصل مطلبي كه فيلم مي‌خواهد بگويد نزديك باشد و نه اين كه همه چيز در سطح و ظاهر بگذرد...
اين كارگردان تصريح كرد: تأكيد حضرت امام، بر راستي و پاكي بود و ايشان انسان را به فطرت پاك خويش كه ريشه در خلقت انسان دارد، هشدار مي‌دادند.
وي گفت: ايشان هنر متعهد را، هنري مي‌دانستند كه به مشكلات مردم بنگرد، به فرهنگ و آيين‌هاي جامعه مردم نگاه كند و اين نشانه جهان‌بيني حضرت امام است. وقتي ايشان مي‌فرمايد كه هنر سينما، يكي از مظاهر تمدن است، مشخص است كه تلقي ايشان به چيزي بالاتر از هنر بوده و آن هنر انسان بودن و انديشيدن به انسانيت است.
كارگردان «نبردي ديگر» درادامه گفت: با چنين ديدگاهي من فكر نمي‌كنم سينماي ما در كليت خود، به اين هويت رسيده باشد. شايد نمونه‌هايي را در اين سال‌ها براي رسيدن به اين نوع تفكر داشته باشيم اما در كليت سينما اين ديده نمي‌شود. از سويي شايد در زمينه شعر يا ادبيات به اين تفكر نزديك‌ شده‌ باشيم، اما در سينما اين اتفاق رخ نداده است كه يكي از دلايل اين امر نيز، در اين نكته نهفته است كه سينما مخارج بالايي دارد و چون هم صنعت و اقتصاد است و هم هنر، كمتر از طريق آن توانسته‌ايم به تعالي برسيم.
همچنین حسن رحيم‌پور ازغدي گفت: جمله «ما با سينما مخالف نيستيم، بلكه با فحشا مخالف هستيم» تعريف جامعي از ديدگاه امام(ره) را از هنر ارائه مي‌دهد كه نشان مي‌دهد ايشان برخورد ذاتي با مقوله هنر نكرده است.
  حسن رحيم‌پور ازغدي، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي عصر ديروز در مسجد دانشگاه امام صادق (ع) در جمع دانشجويان اين دانشگاه درباره هنر در انديشه امام خميني سخن گفت. وي در سخنان خود از پيام‌ها و بيانات امام خميني در مقاطع و مناسبت‌هاي مختلف استفاده كرد.
پورازغدي گفت: امام معتقد بود كه هنرمندان بايد پيروزي‌ها و حماسه‌ها را در معرض مردم و جهانيان بگذارند و از پيروزمندان براي بشريت الگو بسازند.
وي همچنين از لابلاي پيام‌هاي امام خميني به مناسبت 22 بهمن و حج به بخشي از رسالت‌هاي هنرمندان اشاره كرد و گفت: هنرمند كسي است كه هنر و استعدادش را در تقويت صحيح و تهذيب جامعه به كار ببرد و وضعيت تمامي قشرها را در نظر بگيرد.
پورازغدي همچنين با اشاره به اينكه در نيم قرن اخير جامعه ايراني گرفتار نشريات و فيلم‌هايي بوده كه آشنايي درستي از مباني و معارف اسلامي نداشته، گفت: كساني مي‌توانند در زمينه علوم انساني نظريه‌پردازي كنند كه سابقه 25 يا 30 سال فعاليت در حوزه علوم و معارف ديني داشته باشند.
به گفته وي، كساني در اوايل انقلاب ادعا مي‌كردند كه مي‌خواهند مقابل هنر غرب بايستند و مي‌رفتند فيلمي درباره شفا پيداكردن كوري يك زائر امام رضا مي‌ساختند و اسم ْآن را سينماي ديني مي‌گذاشتند، در حالي كه اين معارف را نداشتند.
پورازغدي همچنين به دو نظريه مختلف درباره تمدن اسلامي اشاره كرد.
وي گفت: يكي از اين ديدگاه‌ها اين است كه مي‌گويد اگر مشروب را از غرب بگيريم با همان تمدن اسلامي روبرو هستيم و اين ديدگاه متعلق به مهدي بازرگان و ليبرال‌ها است.
به گفته وي، اين ديدگاه از اول انقلاب وجود داشته و بسيار خطرناك است و ارزش‌هاي انقلاب را تهديد مي‌كند.
پورازغدي گفت: ديدگاه ديگر اين است كه مي‌گويد همه چيز را بايد از بيخ عوض كرد و ما نمي‌دانيم اين بيخ كجاست.
به گفته وي، طرفداران اين ديدگاه تعريفي از تمدن اسلامي ارائه مي‌دهند كه جز يأس از ايجاد تمدن اسلامي نتيجه ديگري براي بشر ندارد.
وي گفت: طرفداران اين ديدگاه تمام استدلال‌هاي عقلي و نقلي را زير سؤال مي‌برد.
پورازغدي افزود: جمله «ما با سينما مخالف نيستيم، بلكه با فحشا مخالف هستيم» تعريف جامعي از ديدگاه امام از هنر را ارائه مي‌دهد كه نشان مي‌دهد او برخورد ذاتي با مقوله هنر نكرده است.
به گفته وي، مفاهيم هنري، مفاهيم اعتباري هستند و اساساً مفاهيم اعتباري ذات ندارند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: امام معتقد بود سينمايي كه در فرهنگ قبل از انقلاب رشد كرده عملاً مساوي با فحشا شده است.
پورازغدي به اهميت هنر در انديشه امام خميني اشاره كرد و گفت: امام در اولين هفته جنگ بعد از پايان جنگ پيامي داد كه تمام آن به هنر انقلابي اختصاص داشت.
وي گفت: امام خطاب به هنرمندان مي‌گفت اين جنگ تمام شد ولي جنگ شما شروع شد.
پورازغدي هم خطاب به دانشجويان دانشگاه امام صادق گفت: شما بايد عمليات والفجر 1، 2 و 3 را در حوزه‌هاي روابط بين‌الملل، حقوق، اقتصاد و سياست راه بيندازيد


منبع خبر : فارس
سه شنبه,14 خرداد 1387 - 23:26:43

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات


پنجشنبه 16 خرداد 1387 - 7:27
1
موافقم مخالفم
 

خميني را به ياد آريد مردم

خميني رهبر محبوبمان بود

خميني تا ابد معشوقمان بود

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.839146852493 seconds.