سينمای ما - حرف‌های سازندگان فیلم «زن دوم»: / الوند: بود و نبود 206 اهمیتی ندارد، مهم شخصیت مهتاب است
يکشنبه 18 بهمن 1388 - 3:5

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (35 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (134 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (321 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (71 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (98 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (347 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1340 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



حرف‌های سازندگان فیلم «زن دوم»:
الوند: بود و نبود 206 اهمیتی ندارد، مهم شخصیت مهتاب است
الوند: بود و نبود 206 اهمیتی ندارد، مهم شخصیت مهتاب است


سینمای ما - سيروس الوند گفت: «زن دوم» برخلاف تصورات اوليه، بيش از آن‌كه متعلق به خانم‌ها باشد به آقايان مربوط است. چراكه در جامعه ما، مردها ميراث‌خور فرهنگي هستند كه در آن علي‌رغم شعارهايي كه مبني بر برابري است، همواره مردان در جايگاهي بالاتر قرار دارند و در اين راستا «زن دوم» از طريق پرداخت به درام يا ملودرام به اين موقعيت توجه مي‌كند و به نوعي به مبارزه با اين شرايط مي‌پردازد.

 روز گذشته ـ اول ارديبهشت ماه ـ در فرهنگسراي ارسباران (هنر ) فرشته طائرپور (نويسنده و تهيه‌كننده)، نيكي كريمي و امير آقايي (بازيگران) پس از نمايش فيلم «زن دوم» با تماشاگران حاضر در اين نشست سخن گفتند.

در ابتدا جواد طوسي منتقد جلسه با طرح اين موضوع كه «زن دوم» به سبك ملودرام متعلق است، خاطرنشان كرد: سيروس الوند در ساخت اين فيلم به دغدغه‌هاي اجتماعي زياد نپرداخته است و سعي كرده از يك ملودرام، بازي‌هاي هنرمندانه و قوي بسازد.

در ادامه سيروس الوند گفت: ملودرام داراي ساختاري است كه بارها مورد انتقاد قرار گرفته است. اما من به اين مسئله اعتقادي ندارم و معتقدم تمام شاهنامه نيز براساس ملودرام شكل گرفته است و اشكال كار را در اين نكته مي‌دانم كه ملودارم مدت مديدي است كه وجه غالب كشور ما شده است و من سعي كرده‌ام فيلمي بسازم كه در عين وفاداري به متن نشاني نيز از حضور بنده به عنوان كارگردان در آن باشد.

او ديالوگ‌گويي كمتر را از ويژگي‌هاي نقش نيكي كريمي در اين فيلم دانست و افزود: حدود پنجاه دقيقه از اين فيلم براي جلوگيري از طولاني‌شدن حذف شده است و همين مسئله لطمه‌هايي را بر پيكره اين فيلم وارد آورده است و ما براي تدوين اين فيلم يك‌ماه وقت گذاشتيم اما حذف اين پنجاه دقيقه دوماه زمان بُرد.

اين كارگردان تصريح كرد: با وجودي‌كه 50 دقيقه از اين فيلم حذف شده، هم‌چنان زمان اين فيلم درحد تحمل سينماها نيست و سينماداران ما كه نقش مهمي را در زمينه اكران فيلم ايفا مي‌كنند، فيلم‌هاي بالاتر از 100 دقيقه را نمي‌پسندند و تلويزيون نيز با سانسور فيلم‌هاي خارجي اين تصور را دامن زده است.

الوند در ادامه گفت: با توجه به مدت زمان اين فيلم، اين فيلم روزانه يك سانس را از دست مي‌دهد و همين مسئله باعث مي‌شود در طول مدت يك‌ماهه نمايش فيلم نزديك به 80-70 ميليون تومان فروش را از دست بدهد و اين مسئله‌اي بود كه خانم طائرپور به عنوان تهيه‌كننده از آن گذشتند.

اين كارگردان با تأكيد بر اين نكته كه استفاده از راوي مي‌توانست كمك شاياني به كوتاه‌سازي فيلم بكند، گفت: در برخي موارد راوي مي‌تواند در مدت كوتاهي بخش عظيمي از داستان را بازگو كند و اين مسئله‌اي بود كه بنده و تهيه‌كننده مدت زيادي برروي آن فكر كرديم اما در نهايت ترجيح داديم علي‌رغم افزايش مدت زمان فيلم، از اين شيوه استفاده نكنيم.

وي همچنين عنوان كرد: عده‌اي از تغييرنكردن گوشي تلفن همراه بازيگران فيلم صحبت مي‌كنند يا به اين مسئله مي‌پردازند كه 12 سال پيش هنوز خودرويي مثل 206 در بازار وجود نداشته، اما اين مسايل هيچ اهميتي براي من نداشته و تنها نكته مهم براي من به تصويركشيدن تغييرات مهتاب (شخصيت اصلي فيلم) بوده است.

الوند در ادامه‌ با تأكيد بر نقش‌آفريني مناسب نيكي كريمي، اظهار كرد: از ابتداي فيلم سعي كرديم، شخصيت «مهتاب» به شخصيت‌هاي قبلي نيكي كريمي نزديك نباشد. اما در بعضي موارد احساس مي‌كردم كه مهتاب تاحدي شبيه به «سارا» شده است و من خوشحال بودم كه از ميان نقش‌هاي متعدد كريمي به «سارا» نزديك شده است.

وي با اشاره به اين نكته كه مهتاب، در اين فيلم گاه بسيار قدرتمند ظاهر مي‌شود و به توصيه‌هاي ديگران عمل نمي‌كند و گاه خيلي شكننده و تنهاست و گفت: آن‌چه براي من اهميت داشت اين بود كه مهتاب قدرت تسلط بر اين دوگانگي را داشته باشد.

الوند در مورد نقش‌آفريني امير آقايي در اين فيلم افزود: علي‌رغم آن‌كه عده‌اي معتقدند، نقش امير تا حدي آسماني است بايد بگويم در فيلمنامه هم جذابيت نقش امير به همين نكته بوده است. بايد توجه داشت امير در مقايسه با بهرام خيلي آسماني به نظر مي‌رسد و در مورد تغييراتي كه در نيمه فيلم در شخصيت او مي‌بينيم، هم بايد توجه داشت كه اين روحيات بعد از تطبيق او با شرايطش به دست آمده است و نكته غيرقابل باوري نيست.

الوند، درباره همكاري‌اش با طائرپور در اين فيلم افزود: برخي مواقع خيلي دوست داشتم قسمت‌هايي را تغيير دهم، اما همواره رضايت تهيه‌كننده را مقدم مي‌دانستم و دوست داشتم اول فرشته طائرپور فيلم را دوست داشته باشد.

الوند همچنين با اشاره به نقدهاي منتقدان سينما از فيلم‌هاي مختلف گفت: يكي از منتقدين مي‌گفت، قبل از اين‌كه به عنوان منتقد فعاليت كنم بسياري از فيلم‌ها را مي‌پسنديدم. اما از روزي كه به عنوان منتقد كار مي‌كنم ديگر نمي‌توانم فيلم‌ها را دوست داشته باشم و من فكر مي‌كنم اشكال تاريخي منتقدان در آن است كه دوست ندارند هم‌سطح مردم قرار بگيرند تا يك فيلم مورد خوشايندشان قرار بگيرد.

به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از اين جلسه فرشته طائرپور تهيه‌كننده و نويسنده اين فيلم نيز از همكاري‌اش با سيروس الوند براي ساخت اين فيلم سخن گفت و ادامه داد: نيكي كريمي و مينو كريم‌زاده نيز از دلايل مهم براي ساخت اين فيلم بودند و همچنان معتقدم تا هنگامي كه شرايط مناسب جهت ساخت اين فيلم مهيا نمي‌شد دست به ساخت آن نمي‌زدم. چراكه سينما هيچ‌گاه براي من به عنوان يك شغل مطرح نبوده و گرچه شغلم بوده اما هيچ‌گاه فيلمي را نساخته‌ام مگر آن‌كه به ساخت آن اعتقادي داشته باشم و اينكه با ساخت آن فيلم در نوع خودش بتوانم يك گام به جلو بردارم.

او گفت: احساس مي‌كنم صبر من براي رسيدن به سيروس الوند به عنوان كارگردان صبر ارزنده‌اي بوده، چراكه معتقدم براي هر فيلم‌نامه‌اي تنها 8-7 كارگردان مناسب وجود دارد و قطعا در مورد «زن دوم» سيروس الوند يكي از اين افراد است. از سيروس الوند متشكرم كه پذيرفت به متن فيلمنامه وفادار باشد.

چون اين موضوع حتا براي بسياري از كارگردانان جوانتر از الوند نيز قابل قبول نبود. شايد قبول اين موضوع براي الوند هم سخت بوده باشد. اما با اين‌حال احترام گذاشتند و در فيلمنامه تغييري ندارند و اكنون بسيار راضي‌ام و فكر مي‌كنم فيلم همان‌چيزي شده است كه مي‌خواستم.

وي در رابطه با نقش‌آفريني هنرمندان اين فيلم نيز عنوان كرد: مطمئنا نيكي كريمي بهترين گزينه‌ براي نقش مهتاب بوده است و فكر مي‌كنم هيچ فرد ديگر نمي‌توانست به اين خوبي اين نقش را بازي كند. در مورد فروتن نيز، او خيلي علاقه‌مند به بازي در نقش بهرام نبود و ترجيح مي‌داد نقش امير را ايفا كند، البته من فكر مي‌كنم با توجه به ويژگي‌هاي فيزيكي و روحي متعدد فروتن او كاملا برازندگي لازم براي نقش بهرام را هم داشته است.

طائرپور در بخش ديگري از اين جلسه گفت: «زن دوم» بيش از آن‌كه موقعيت زن را با حقوق تدوين شده او در جامعه مطرح كند، حقوق عُرفي زن را در جامعه در نظر مي‌گيرد و به موانع و مشكلات عُرفي و اجتماعي‌ اشاره دارد كه در جامعه مانع از تصميم‌گيري زنان مي‌شود.

او صحبت‌هايش را با اين جمله خاتمه داد كه اميدوارم روزي برسد كه همه فيلم‌هايي كه در سينماي ايران مي‌بينيم را دوست داشته باشيم.

به گزارش ايسنا، نيكي كريمي بازيگر نقش مهتاب هم در اين جلسه گفت: من و تمامي بازيگران سعي داريم خصوصيتي را به وجود آوريم كه تماشاگر آن را مي‌شناسد بنابراين خيلي سعي نداريم كارهاي عجيب انجام بدهيم و در اين راستا من سعي مي‌كنم خود را جاي شخصيت فيلم قرار بدهم. پس احساس مي‌كنم شخصيت‌هايي كه در فيلم‌هاي متفاوت داشته‌ام شبيه يكديگر نيستند و سعي دارم با توجه به ديدگاه كارگردان آنها را بازي كنم.

كريمي با اشاره به ساخته سينمايي‌اش «چند روز بعد» خاطرنشان كرد: آن فيلم هم تاحدي شبيه به «زن دوم» است، با اين تفاوت كه در آن فيلم قصد نداريم به شخصيت اصلي فيلم نزديك شويم اما در فيلم «زن دوم » نزديك شده‌ايم.

امير آقايي ديگر بازيگر اين فيلم نيز در رابطه با حذفيات فيلم و تأثير آن در مبهم‌بودن شخصيت امير گفت: طبق متن، نقش امير يكي از نقش‌هايي است كه خيلي كم دچار حذف شده است و شايد اگر قرار بود جزئيات بيشتري درباره امير مي‌آمد مدت زمان فيلم به 300 دقيقه هم مي‌رسيد.

وي همچنين با اشاره به سابقه‌اش در زمينه تئاتر گفت: تئاتر به من وفاداري به متن را آموخته است بنابراين سعي كرده‌ام تا جايي‌كه امكان دارد به متن وفادار باشم.


منبع خبر : ایسنا
سه شنبه,3 اردیبهشت 1387 - 2:46:49

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

farshid
سه‌شنبه 3 ارديبهشت 1387 - 4:43
0
موافقم مخالفم
 

این که 50 دقیقه از یک فیلم را بتوان بیرون اورد و مدعی شد ضعف های فیلم مربوط به ان چه ما ندیدیم است زیاد منصفانه نیست.

به هر حال تماشاگر ان چه را روی پرده می بیند مبنای قضاوت قرار می دهد و کاری به حذف شدن 50 دقیقه از فیلم ندارد بهتر بود همان اول تصمیم گرفته میشد تا دچار این مشکلات نشوند.

وفاداری به کتاب هیچ امتیازی در سینما تلقی نمی شود به نظرم سینما سینماست و کار خودش را می کند اثار اقتباسی موفق همیشه انهایی هستند که بیشتر تاثیر کارگردان را با خود دارند تا وفاداری یا عدم وفاداری به اثر را یدک بکشند.

به نظرم زن دوم با ذهنیتی که تهیه کننده فیلم داشته بیشتر به سمت سریال شدن پیش می رفته !!هر چند هنوز به جذاب بودن ایده فیلم اعتقاد دارم ایده یی که نتوانسته بود در مسیر قلم تا نگاتیو مسیر درستی را طی کند.

این باور غلط که بعضی خیال می کنند برای شخصیت پردازی کامل به قول این دوستان به 300 دقیقه زمان نیاز است متاسفانه باعث شده سینمای امروز ما از واقعیتهای سینمای روز دنیا فرسنگها فاصله بگیرد.

این که کارگردان فیلم خودش معترف است شخصیت مهتاب به طور مثال به سارای مهرجویی نزدیک شده نشان می دهد زن دوم نتوانسته پرسونای متفاوتی از نیکی کریمی به نمایش بگذارد .

شاید اگر فرشته طائر پور به صرف اصرار برای وفاداری به متن و الوند به خاطر کسب رضایت نویسنده در مسیر تولید فیلم قرار نگرفته بودند زن دوم می توانست رضایت بیشتری را به دست اورد

و به فیلمی ماندگار تبدیل شود.

farshid

مجتبی گروسی
سه‌شنبه 3 ارديبهشت 1387 - 11:6
-1
موافقم مخالفم
 

فیلم ریتم آستانه اش بسیار کند است بعد از ورود زن اول (اناهیتا نعمتی) به ناگهان ریتم تند میشود بطوری که در اواخر داستان تغییر سن کودک از نوزادی به دوازده سالگی قابل هضم نیست - شخصیت اصلی داستان عاشق زن دومش (نیکی کریمی) است اما با ورود زن اول با وجود عدم علاقه به او حاضر نیست تکلیف او را معلوم کند واز اینجای داستان حس بدی به بیننده القا میشود در نهایت این مهتاب است که ما اورا تحسین می کنیم انتهای فیلم باز گذاشته شده اما با توجه به ماجراهای فیلم انتظار رسیدن بهرام به مهتاب را نداریم عشق(محمد رضا فروتن) به زن دومش نامفهوم و غیر قابل درک است و این از بزرگترین ضعفهای فیلم است

ستاره
سه‌شنبه 3 ارديبهشت 1387 - 18:8
-4
موافقم مخالفم
 

کاري به حرف بقيه ندارم , من زن دوم رو دوست داشتم.خيلي!


شنبه 7 ارديبهشت 1387 - 11:2
2
موافقم مخالفم
 

منم فيلمو دوست دارم اما با اينكه كارگردان توضيح داد اما نفهميدم كه چرا بهرام كه مهتاب رو دوست داشت موند سر نقطه ي اول.

مهتاب كه تو راه برگشت و تو سفرشون با هم اراده اي آهنين داشت كه نميزارم كسي زندگيمو ازم بگيره اينقده راحت تسليم شد..

اصلا چرا شخصيتاي فيلم اينقده راحت تسليم ميشدن كه كتايون حس كنه كه رفت و برگشتش هيچ بار منفي نداشته

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.732910871506 seconds.