سينمای ما - محمدرضا جعفري‌جلوه: هنوز بسياري از خانواده‌ها به سينما نمي‌آيند
يکشنبه 18 بهمن 1388 - 2:36

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (35 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (134 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (321 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (71 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (98 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (347 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1340 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



محمدرضا جعفري‌جلوه: هنوز بسياري از خانواده‌ها به سينما نمي‌آيند


سينماي ما - در ادامه گفت‌وگوهاي دوره‌اي معاون امور سينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي با اصناف و دست‌اندركاران سينماي ايران و اعضاي هيات مديره اتحاديه تهيه‌كنندگان وتوزيع فيلم ايران با حضور در دفتر محمدرضا جعفري‌جلوه ضمن ديدار با وي، در خصوص مسائل مختلف سينماي ايران با معاون امور سينمايي بحث و تبادل نظر بعمل آوردند.
اعضاي هيات مديره اتحاديه تهيه‌كنندگان و توزيع سينماي ايران متشكل از: جهانگير كوثري، منوچهر محمدي،‌ مرتضي شايسته، هوشنگ نوراللهي، سيدغلامرضا موسوي، مجيد قاري‌زاده، حسين فرحبخش، اصغر بانكي، بيژن امكانيان و علي آشتياني‌پور در اولين ديدار رسمي خود با محمدرضا جعفري‌جلوه ضمن اظهار خوشحالي از انتخاب فردي كه با سابقه فراوان مديريت فرهنگي‌، مسئولت معاونت امور سينمايي را پذيرفته است، آمادگي اتحاديه تهيه‌كنندگان را براي همه گونه همكاري وهمرهي با جعفري جلوه اعلام كردند.
بنا به اين گزارش ايجاد و ثبات امنيت شغلي، تقويت فضاي پرنشاط براي توليد در سينما، حفظ روحيه تعامل و چهره به چهره شدن با صنوف، توجه لازم به تمامي اصناف سينمايي، نياز جامعه كنوني به ساخت آثار در تمام گونه‌هاي سينمايي، توجه به سيستم پخش و توزيع فيلم، تجديدنظر در سياست‌هاي حمايتي و هداتي، احياي مجدد رايت تلويزيوني، بازنگري در قوانين شبكه نمايش خانگي، توجه لازم به بازارهاي جانبي از دست رفته رايت‌هاي فرهنگي، احيا بازارهاي بين‌المللي، بازنگري در سياست‌هاي سينمايي وپخش و عرضه فيلم‌ها در عرصه بين‌الملل، برنامه‌ريزي كلان وعملياتي با هدف ساخت و بهره‌برداري سالنهاي سينما در سراسر كشور از مهمترين مواردي بودند كه توسط اعضاي هيات مديره اتحاديه تهيه‌كنندگان مطرح شده و مورد بحث و بررسي و تبادل نظر قرار گرفتند.
اين گزارش حاكيست: محمدرضا جعفري‌جلوه با اظهار خوشحالي از برگزاري جلسات گفت وگوي عمومي با اصناف و به خصوص اتحاديه تهيه‌كنندگان، تصريح كرد: اتحاديه نقش محوري را در سينما دارد و به تعبيري مي‌تواند سنگ زيرين آسياب باشد كه البته اين نقش، نقش بسيار بزرگ و مهمي است و توان زيادي را نيز مي‌طلبد چرا كه پايه و اساس كار محسوب مي‌شود و مديريت فرهنگي نيز سنگ زيرين آسياب است كه بايد فعاليت اصلي را انجام دهد و ضمن اينكه فشارها و سختي‌ها را تحمل مي‌كند و عطش و هوس كمتري براي نماياندن خود دارد. صبورانه، مشاركت جو وحمايت‌گر، فرصت بروز و ظهور و تجلي به هنرمند صاحب ايده و انديشه مي‌دهد و بي‌نام و نشان با او به تاليف مشترك مي‌پردازد.
جعفري جلوه تاكيد نمود: شما تهيه‌كنندگان در سهم و جايگاه خود به مديريت فرهنگي سينما مشغوليد، چه به اين نقش معترف باشيد و چه تعبير ديگري را لحاظ كنيد، و مديريت. خاصه مديريت فرهنگي كار بسيار حساس ومهمي است، معلمي است. البته معلم كلاس انشاء، نه كلاس ديكته، كه مثل شمع مي سوزد، خون دل مي‌خورد و طبيبانه با كار و راه مواجه مي‌شود، سقف بلندي است كه مجال خلاقيت وحريت مي‌دهد و صد البته فضا را محافظت مي‌كند، فضاي امني است براي نيل به مقصود؛ مدير فرهنگي به مثابه نردباني است براي صعود كساني كه شايستگي صعود را دارند و مدير فرهنگي، هم بايد اين شان را براي خود بپذيرد و هم آن را احراز كند.معاون امور سينمايي و سمعي و بصري در ادامه سخنانش افزود: انتظار شما از من به عنوان يك خدمتگزار اين است كه در اين فضا حضور داشته و اجازه دهم كه هر كسي با موضوع مطبوع خودش به خلق اثر بپردازد. آري، من به عنوان يك مسئول فرهنگي بايد سقف بلند افراخته‌اي باشم، سرشار از مجال تجلي و پروازهاي بلند، براي شما و براي آنها كه به اقدام مشترك ما و شما نيازمندند، يعني هنرمند سينماگر مولف، اما من و شما مي‌بايست اين صحنه را به گونه‌اي حفاظت، نظارت، حمايت و برنامه‌ريزي كنيم كه فضاي لجام گسيخته، بي‌ضابطه و بي‌معنايي حاصل نشود.
به گزارش سينماي ما جعفري جلوه با اشاره به مواردي كه سبب به وجود آمدن بحران در سينماي ايران و جهان شده است توليد متين و متوازن يك اثر هنري را مبتني بر سه عامل: ميل‏، نياز و مصلحت مخاطب دانست و تصريح كرد: دليل اصلي وجود بحران و سينما اين است كه تنها عامل ميل مخاطب در نظر گرفته شده و مصلحت و نياز او به ويژه نياز او به فراموشي سپرده شده، و يا در يك مسير فرعي و بيراهه طي طريق مي‌كند. وي تنها راه رسيدن سينماي كشور را به مقصد متعالي خود توجه به هر سه عامل ياد شده دانست.
معاون امور سينمايي و سمعيو بصري در بخش ديگري از سخنانش به عامل مخاطب گريزي از سينما اشاره كرد و گفت: ترديد نكنيد كه با جمع كثيري از مخاطبانتان ارتباط نداريد. هنوز بسياري از خانواده‌ها به سينما نمي‌آيند و مي‌بايست حداكثر تغيير و تحول در نوع نگاه اين گروه نسبت به سينما پديد آيد و شما بايد با مراقبت‌هاي اخلاقي و تنوع محصولات، فرصتهاي برابر را براي مخاطبان سينما فراهم كنيد. مخاطب، بخشي از سينماست امنيت او امنيت سينماست. جعفري جلوه ادامه داد: بايد به مخاطباني كه به سينما نمي‌روند توجه كرده و مخاطبان بالقوه را بالفعل كنيد. اين مساله با ورود به حوزه‌هاي اصيل مفهومي، موضوعي و خيال انگيز ميسر است. چرا كه اصالت و خيال انگيزي سينما عامل اصلي دامن زدن به حس شگفت انگيز آرزومندي و اميد به كمال و امر برتر است. وي با تعبير اين كه سينماي ملي سينماي هويت سينماي واقعيت و سينماي اميد است هرگونه هويت ستيزي، واقعيت گريزي، ياس آفريني و تحقير غرور ملي را مقابله با سينماي ملي برشمرد و گفت: واقع گرايي، واقع نمايي و نقد واقعيت، جايگاه ويژه‌آي در سينماي ملي دارد اما بايد دقت كنيم كه اسير مادي ترين محسوس‌ترين و نازل‌ترين سطح تلقي از واقعيات نشويم.
معاون امور سينماي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به وجود دو سرمايه بزرگ كشور اول ميراث كهن مكتوب، يعني ادبيات غني داستاني بسيار جذاب و اصيل و دوم: قابليت و تجربه گرانقدر سينماگران به مثابه بدنه تواناي سينماي ايران، اين شرايط را فرصت بزرگي براي پيشبرد اهداف و برنامه‌هاي مديريت سينماي ايران ذكر كرد و تصريح نمود: اعتماد، خشنودي، اميد اوليه و داشته‌هاي فردي و جمعي شما براي من بزرگترين سرمايه در مديريت سينما است شما بهترين و صميمي‌ترين جمع و به واقع يك خانواده را در سينماي ايران داريد. البته ما بايد با هم بي پرده نيز حرف بزنيم و صريحا تعامل و تعاملي افكار كنيم و دايما مبنا و مقصد مشترك را كه متضمن منافع و مصالح ملي است به يكديگر گوشزد كنيم.
جعفري جلوه با تاكيد بر اين مساله كه در نظر دارد با تشريك مساعي خبرگان و اهل نظر در سينما راهكارهاي اجرايي براي تامين مسايل معيشتي و اجتماعي و ارتقاي سطح آموزشي سينماي ايران بيابد به مساله اقتصادي سينما اشاره كرد و خطاب به تهيه كنندگان گفت: شما به درستي دغدغه كسب و معاش داريد چرا كه مي‌فرمايد: الكاسب حبيب الله؛ معاش و اقتصاد سينما دغدغه و حرف كاملا صحيحي است و صحيح‌تر نتيجه شرافتمندانه اين چرخه معاش و جنبه اقتصادي صنعتي سينماست يعني ارجحيت وجه فرهنگي و هنري كه جنبه‌هاي معنايي‏ غنايي‏ فضيلتي و ارزشي را به ما يادآوري مي‌كند توامان بودن اين دو وجهه سبب مي‌شود تا بيش از پيش با حركت ارزشمند و صحيح به سوي هنر صنعت سينما رهنمون شويم.
جعفري جلوه در ادامه با اشاره به لزوم انجام آسيب شناسي براي برنامه ريزي‌هاي مشترك تصريح كرد: قبل از آن كه ديگران شما را آسيب شناسي كنند تلاش كنيد تا خودتان خودتان را ارزشيابي و آسيب شناسي كنيد و ببينيد چگونه مي‌توانيد بهتر باشيد وي لزوم وجود اتاق فكر در سينماي ايران را ضروري دانست و بر بهره گيري از تجارب ارزشمند گذشته و نگاه اميدوارانه به فردا در رنامه ريزي‌هاي سينما تاكيد نمود. معاون امور سينمايي و سمعي و بصري به ايجاد جريان نقد صحيح براي ترميم نقاط ضعف و تقويت نقاط قوت كه لازمه فضا سازي و بستريابي مديريت فرهنگي است اشاره كرد و گفت: نقد، شيوه ناپيدا، پوشيده، ظريف وپيچيده مديرتي فرهنگي است و بنايد از آن غافل بود.
معاون امور سينمايي در خاتمه سخنانش با يادآوري اصالت، عظمت، هويت، ديرينه و پيشينه فرهنگي و تمدني ايران اسلامي، از تهيه كنندگان دعوت كرد تا براي وصول به سينماي ملي كه مقصد مشترك سينماگران و مديريت دولتي است با فداكاري سعه صدر و عدول از خود در احيا و قوم سينماي ملي، همت جمعي داشته و براي رسيدن به اين مقصود از هيچ گونه تلاشي فرودگذار نشود.
شنبه,7 آبان 1384 - 15:26:40

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.950677871704 seconds.