سينمای ما - ارزيابي مجيد شاه‌حسيني (دبير جشنواره فجر) از عملكرد جشنواره و توصيه‌هايي به منتقدان و معترضان
چهارشنبه 14 بهمن 1388 - 1:13

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1334 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



ارزيابي مجيد شاه‌حسيني (دبير جشنواره فجر) از عملكرد جشنواره و توصيه‌هايي به منتقدان و معترضان
ارزيابي مجيد شاه‌حسيني (دبير جشنواره فجر) از عملكرد جشنواره و  توصيه‌هايي به منتقدان و معترضان


سينماي ما- دبير جشنواره بيست و ششم فيلم فجر ضمن بيان ارزيابي خود از اين جشنواره و پاسخ به برخي انتقادات در زمينه مميزي و داوري‌ها، توصيه‌هايي را نيز به معترضاني كه از زاويه «ارزش‌مداري» به نقد جشنواره مي‌پردازند، ارائه كرد. مجيد شاه‌حسيني دبير بيست و ششمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر، ضمن تشريح دستاوردهاي اين دوره از جشنواره به برخي پرسش ها پاسخ داد.
وي در ابتدا  درمورد ويژگي‌هاي جشنواره بيست و ششم, گفت: يكي از ويژگي‌هاي اين دوره از جشنواره، توجه بيشتر به محتوا بود و در اين دوره ، تلاش شد تا معيارهاي فرهنگي نظام جمهوري اسلامي ايران مدنظر قرار بگيرد و فكر مي‌كنيم در اين زمينه گام هاي رو به جلو برداشته‌ايم. شاه‌حسيني افزود: البته منظورم اين نيست كه در دوره‌هاي گذشته گامي در اين راستا برداشته نشده، بلكه برداشتن گام‌هاي ديگري به جلو، به معني تكميل حركت‌هاي قبلي است.

* سليقه مردم ما نسبت به آثار ارزشي و ديني متعالي‌تر شده است
مجيد شاه‌حسيني در بخشي از اين گفت‌وگو، درپاسخ به پرسش فارس در زمينه برخي انتقادات نسبت به عدم حضور فيلم‌هاي ارزشي در جشنواره امسال، گفت: به نظرم دوستان منتقد در اين زمينه يا احترام ما را زيادي نگه داشته‌اند يا قصد دارند در آِينده درددل كنند! چون تا اين ساعت من چيزي در اين خصوص نشنيده‌ام! اما جداي از اين، آنچه مسلم است امسال فيلم‌هايي با محتواي فاخر و ارزشي در جشنواره داشتيم كه بسياري از آن ها , آثاري قابل اعتنا بودند و جوايز مهمي را نيز به خود اختصاص دادند.
وي افزود: البته سليقه مردم ما نسبت به آثار ارزشي و ديني متعالي‌تر شده و هر كار ساده‌اي، يا هر پيام صريح و مستقيمي نمي‌تواند تاثير زيادي بر آن ها داشته باشد.
شاه‌حسيني در واكنش به برخي اعتراض‌ها در اين زمينه از جانب سينماگران كه نمونه‌اش را در آئين «تجلي اراده ملي» شاهد بوديم، گفت: ما هر نوع اثر ارزشي را پاس مي‌داريم. خيلي از صاحبان آثار معترض به داوري , آثار خود را با پول فارابي ساخته‌‌اند و ما افتخار مي‌كنيم كه بودجه فارابي در ساحت هاي ارزشي، ملي، اعتقادي و ميهني هزينه شده است. اما حكايت ما به حكايت معلمي مي‌ماند كه شاگردانش واجد توانايي‌هاي متفاوت‌اند و در يك مسابقه‌ قصه‌نويسي يا نمايشنامه‌نويسي، ذوق، استعداد و قوت قلم شاگردانش متفاوت است و طبعا نمره دانش آموزانش هم متفاوت خواهد بود. اما او همه را علي‌السويه دوست دارد و به همه مهر مي ورزد.
وي ادامه داد: در جشنواره فيلم فجر, هيچ كس در پايان رقابت نمي‌تواند اعتراض كند كه چرا اثر ارزشي من را نديده‌ايد، نتايج داوري حاكي از آن است كه در اين رويداد آثار ارزشي ديده شده اند و اين مساله نشان مي‌دهد كه چنين رويكردي در جشنواره وجود داشته است، حالا اگر متاسفانه مطلب را اينقدر شخصي و فردي ببينيم كه بگوييم آثار ديگر اصلا ارزشي نيستند، يعني (طبق همان مثال فوق الذكر) بخواهيم در قدرت قلم و انشاي ساير همكلاسي‌ها تشكيك كنيم، به زعم من اين مساله بايد به وجدان گوينده و انصاف او واگذار شود.

* با كنار گذاشتن دغدغه‌هاي فردي به افزايش كيفي فيلم‌هاي ارزشي توجه كنيد
وي تصريح كرد: اگر آثاري كه امسال در جشنواره فيلم فجر عرضه شده‌اند، تاثيري در مخاطب ايجاد كردند و تماشاگر با ديدن اين مجموعه ، احساسي ديني و ناشي از اعتقاد قلبي به يك مرام، تفكر و ايده يافت (احساسي كه بعد از انقلاب اسلامي ايران شكل گرفته و روحي است كه امام خميني (ره) به كشور ما دميد)، به باور من جشنواره فيلم فجر به وظيفه اصلي خود عمل كرده است.
شاه‌حسيني افزود: ‌اينجاست كه بايد ببينيم آيا مخاطب به اين باور مشترك نزديك‌تر شده است؟ آيا رنگ و بوي فرهنگ بعد از انقلاب, بر جانش نشسته است؟ آيا عطر حماسه و ايثار بر جانش نشسته است؟ اگر اين اتفاق افتاده، ما حق نداريم به نيابت از مردم، بياييم قضاوت كنيم و چون فيلمي را نمي‌پسنديم يا فيلم ديگري را مي‌پسنديم، بگوييم اين فيلم اثري ارزشي نيست!
اين مدير سينمايي گفت: در اين زمينه البته طراز و معيار ما نيستيم بلكه افراد ديگري هستند كه در اين زمينه تخصص دارند. اصولا در هيچ مسابقه‌اي شركت كنندگان در مسابقه حق داوري ندارند. يعني اگر ما به مسابقه تن مي‌دهيم، حق داوري نداريم. حتي خوب است طرفداران طرف هاي مسابقه دهنده هم جزو داوران نباشند تا اين داوري در نهايت بي‌طرفي اتفاق بيفتد. آنچه مسلم است من فكر مي‌كنم جشنواره بيست و ششم از نظر نوع توجه به آثار ارزشي سر بلند است و اگر هر كسي به هر دليل فكر مي‌كند اثري ارزشي ساخته كه به حد كفايت ديده نشده، بايد بگويم اولا هيات داوران در انتخاب‌هاي خود آزاد است و ثانيا آنها به جز محتوا به ساختار آثار نيز توجه مي كنند.
وي يادآور شد: يك اثر خوب مثل يك مظروف خوب, بايد در يك ظرف عالي عرضه شود و بحث قالب و محتوا در سينما جايگاه ويژه اي دارد. بنا براين صرف اين جمله كه "من قضاوت داوران را نمي‌پسندم"، دليل نمي‌شود كه ما به اين قضاوت اعتراض كنيم و خداي ناكرده راي ايشان را تخطئه كنيم. چرا كه اصولا نفس پركردن فرم شركت در جشنواره، يعني اين كه ما به اين داوري تن داده‌ايم و اين داوري را پذيرفته‌ايم و پذيرفته‌ايم كه انسان‌هاي صالحي قرار است، فيلم‌ها را داوري كنند.
دبير جشنواره بيست و ششم فيلم فجر افزود: از انصاف به دور است با گفتن اين جمله كه "در پايان نتيجه آن چيزي نبود كه من مي‌خواستم"، در نيت، تخصص و دانش سينمايي داوران، تشكيك كنيم. البته بنده در فرآيند داوري هيچ نقشي نداشتم اما به عنوان دبير جشنواره موظف هستم از حيثيت اخلاقي، هنري و اعتبار تخصصي داوران‌ جشنواره دفاع كنم.
شاه‌حسيني گفت: برخي از فيلمسازان به جاي اين كه اصرار كنند آثار برگزيده ضعيف‌تر از فيلم‌هاي ما بود!، خوب است تلاش كنند تا بر نقاط قوت كار خود را (كه حتما وجود دارد)، بيفزايند و كيفيت كار خود را به حدي برسانند كه داوران متخصص به آن مهر تاييد بزنند.
وي افزود: در جشنواره امسال، حتي در بخش مسابقه بين‌الملل هم آثاري ارزشي جوايزي گرفتند.
وي در پايان گفت: من به ‌دوستان معترض و علاقه‌مند به ساحت سينما توصيه مي‌كنم كه اگر دغدغه محتوا دارند، اين شرايط را قدر بدانند اما اگر دغدغه فردي دارند، فعلا در پاسخ‌گويي شرمنده‌ام!

* در حوزه‌هاي محتوايي ترجيح‌ مي‌دهيم مردم در مورد جشنواره قضاوت كنند
مدير عامل بنياد سينمايي فارابي ادامه داد: نوآوري در جشنواره‌اي كه 26 سال بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، تداوم داشته و اجراهاي مختلفي را تجربه كرده، كار آساني نيست اما ارتباط با مخاطب در جشنواره اخير، يكي از نشانه‌هاي موفقيت در طراحي مسير جديد است. در حوزه‌هاي محتوايي نيز ما ترجيح‌ مي‌دهيم مردم خوب كشورمان كه فيلم‌ها را ديده‌اند، در مورد جشنواره قضاوت كنند، اما در مجموع معتقدم كه در نگاه مديريتي جشنواره اخير، از اين حيث كه رويكرد مردم و خانواده‌ها به سينما مثبت تر شده، توفيق داشته‌ايم.
چرا كه وقتي مخاطبان بالقوه سينماي كشور -كه برخي سالي يك بار به سالن سينما مي روند- از سالن‌ هاي سينمايي جشنواره فيلم فجر راضي بيرون آيند، ما به بخشي از وظايف خود در حد مقدوراتي كه در اختيار داشتيم، عمل كرده‌ايم، از اين منظر عملكرد جشنواره بيست و ششم در ساحت‌هاي محتوايي، به يقين دو گام رو به‌جلو بوده، اما بهتر است اجازه بدهيد اين مساله را مردم خوب كشور، ارزيابي كنند و منتظر بازخوردها باشيم.
شاه حسيني ادامه داد: در حوزه ساختاري و در نحوه اجرا، اين جشنواره ويژگي‌هاي خاص خود را داشت. يعني در دوره اخير با تفكيك بخش مسابقه بين‌الملل از مسابقه سينماي ايران, كار بزرگي صورت گرفت . رويكردي كه تا به حال بارها به آن فكر شده بود و به طرق مختلف، كساني به آن انديشيده بودند اما هيچ‌وقت به مرحله اجرا نرسيده بود و بايد توجه داشت كه اجراي اين طرح در جشنواره بيست و ششم ، كار شجاعانه‌اي بود كه نشان داد تفكيك بخش مسابقه سينماي بين الملل از سينماي ايران، مي‌تواند چقدر در كاركرد جشنواره فيلم فجر، موثر باشد. در اين راه، فيلم‌هاي خارجي - كه با تلاش سالانه و پيگير، زمينه حضور آن ها در جشنواره فراهم مي‌شود- تحت‌الشعاع فيلم‌هاي ايراني قرار نگرفتند و مخاطبان جشنواره، اين فرصت را داشتند كه از هر دو گروه آثار مسابقه سينماي ايران و جهان بهره ببرند.
شاه حسيني گفت: دستاورد ديگر اين دوره از جشنواره، اين بود كه با تفكيك منطقي بخش ملي و بين‌المللي، فاصله اي مناسب بين برگزاري جشنواره فجر و جشنواره مشابه جهاني ديگري كه خيلي نزديك به ما برگزار مي‌شد (جشنواره برلين)، ايجاد شد و اين امكان فراهم شد تا داوران و ميهمانان ما بتوانند در هر دو جشنواره شركت كنند و از اين رهگذر، امسال بهره‌مند از طيف وسيع‌تر و معتبرتري از داوران بين‌المللي بوديم و فكر مي‌كنم نوع داوري‌ها و قضاوت‌ها ، نشان مي‌دهد كه فرآيند داوري جشنواره بيست و ششم فيلم فجر، كاملا بيطرفانه، منصفانه و هنرمندانه صورت گرفت و نتايجي كه امسال به‌دست آورديم، حاصل اين انصاف، اعتدال و تخصص هنري داوران است.
وي تصريح كرد:‌ من همه اين‌ها را جزو ويژگي‌هاي جشنواره بيست و ششم فيلم فجر مي‌دانم و يقين دارم به همان اعتبار كه 26 منزل پيموده‌ايم و هنوز به كمال مطلوب نرسيده‌ايم، ان شاءالله در سال بعد، جشنواره گام هاي بيشتري به جلو بردارد و در سال‌هاي بعد نيز مسير طي شده ، كامل شود.

* سهل‌گيرانه‌ترين مميزي در سينماي ايران اعمال مي‌شود
دبير بيست و ششمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر، در ادامه اين گفت‌وگو، در پاسخ به پرسش فارس در زمينه شائبه‌هاي اعمال مميزي از سوي دبيرخانه جشنواره, اظهار داشت: هيچ‌گونه مميزي از سوي بنياد سينمايي فارابي و دبيرخانه جشنواره فيلم فجر نسبت به هيچ فيلمي اعمال نشد، چون وظيفه ما مميزي نيست و شوراي تخصصي اداره نظارت و ارزشيابي سينماي حرفه اي اين وظيفه را بر عهده دارد.
شاه‌حسيني گفت: به عنوان يك مدرس دانشگاه، نظرم را درباره بحث مميزي بارها گفته‌ام. در يكي از بولتن‌هاي جشنواره فيلم فجر مصاحبه اي دارم با عنوان "سينما يكي از اركان امنيت ملي است" و در قالب آن، به طور مفصل نظر آكادميك و دانشگاهي خودم را نسبت به مقوله اصلاحات فيلم در همه كشورهاي دنيا، در تاريخ سينما و متدهاي اعمال علمي و دقيق آن در سينماي جهان , ارائه داده‌ام. در اين مقاله همچنين به بحث Rating در سينماي دنيا كه يك مميزي كاملا علمي است و در كشور ما هنوز اعمال نمي شود، پرداخته شده است.
وي ادامه داد: من تعجب مي‌كنم چرا كساني تصور مي‌كنند در كشور ما مميزي با شدت بيشتري نسبت به ديگر كشورها اعمال مي‌شود، در صورتي كه شوراي تخصصي اداره نظارت و ارزشيابي شايد يكي از سهل‌گيرانه‌ترين طرق مميزي را كه عمدتا مبتني بر عرف جامعه است، اعمال مي‌كند. اگر در فيلم‌هاي خارج از كشور، يك صحنه تزريق مواد مخدر وجود داشته باشد، آن فيلم درجه R مي‌گيرد و گروه كثيري از مخاطبين بالقوه اين فيلم، ديگر اجازه ديدنش را ندارند يا اگر در فيلمي خشونت يا مسائل ضداخلاقي و برهنگي موجود باشد، مميزي در همه دنيا طبق اصول آكادميك و علمي اعمال مي‌شود و اين يك واقعيت سينماي دنيا است.
وي گفت: يك مميز فيلم در هر كجاي دنيا، دو وظيفه اصلي دارد؛ يك، حفظ حقوق معنوي هنرمند و دو، حفظ حقوق معنوي بيننده. مميز ميان اين دو ايستاده و كارش مثل مسئولان سازمان ملي استاندارد در كشور ما است. چرا كه مميزان و متخصصين سازمان استاندارد هم از باب حفظ حقوق مصرف كننده و به قصد ترويج توليد داخلي، تمام كالاهايي را كه قرار است مورد استفاده مصرف‌كننده قرار گيرد، مميزي مي‌كنند.

* شركت در يك جشنواره بين‌المللي تعهداتي دارد
دبير جشنواره بيست و ششم در بخش ديگري از اين گفت‌وگو اظهار داشت: مسائلي كه مطرح شد از جنبه‌هاي مميزي علمي به شمار مي رود و من از فعاليت همكارانم در اداره نظارت و ارزشيابي اطلاع دارم كه آن ها نيز براساس راي شوراي تخصصي خود، به همين نحوه رفتار مي‌كنند. اما اين كه متكفل اين بحث در جشنواره فيلم فجر، دبيرخانه جشنواره باشد، اصلا اينگونه نيست چون جشنواره فيلم فجر مجال اين كار را ندارد. اصولا بنياد سينمايي فارابي و دبيرخانه جشنواره فجر، شان اجرايي دارد و ما متكفل بحث مميزي نبوده‌ايم كه بخواهيم پاسخگوي اين فرآيند باشيم.
وي افزود: دبيرخانه جشنواره فيلم فجر تا دقيقه آخر تلاش مي‌كند تا فيلم‌هايي را كه فرم شركت در جشنواره فيلم فجر را پر كرده‌اند، به مسابقه سينماي ايران برساند تا مخاطبان فرصت تماشاي اين آثار را از دست ندهند. حال اگر فيلمي به جشنواره نرسد، دو دليل بيشتر ندارد. يا از نظر فني آماده نشده و فيلم كامل نيست كه چند فيلم امسال به اين دليل نرسيدند و ديگر اين كه، به دليل عدم اعمال نكات اصلاحي كه اداره نظارت و ارزشيبابي ارائه داده، (يا فيلمساز محترم چنين اراده‌اي نداشته يا به هر دليل زمان اعمال اين تغييرات را كافي ندانسته) فيلم به دست ما نرسيده است.
شاه‌حسيني گفت: جالب است بدانيد برخي فيلم‌هايي كه امسال به جشنواره نرسيدند اما در بخش مسابقه حضور داشتند، تا روز آخر در جدول نمايش قرار داشتند و ما به صورت روزانه آثار ديگري را جايگزين آن ها مي‌كرديم. يعني به صراحت اعلام نكرديم كه اين آثار به صورت قطعي, به جشنواره نمي‌آيند بلكه در بولتن گفته شد كه تا روز آخر منتظر اين فيلم‌ها خواهيم ماند و مانديم.
وي گفت: امسال هم تعداد كثيري از فيلم‌ها، طبق ضابطه‌اي كه هر جشنواره بين‌المللي دنبال مي‌كند، عمل كردند. يعني هر صاحب فيلمي كه به يك جشنواره بين‌المللي مي‌رود و فرم شركت در آن رويداد را پر مي‌كند، تعهداتي را جهت حضور در آن جشنواره متقبل مي‌شود. امسال هم كساني بودند كه به اين تعهدات در جشنواره فجر عمل كردند، زحمت فراوان كشيدند، فيلم‌هايشان به موقع رسيد و فيلم را در معرض تماشاي مردم گذاشتند.
دبير جشنواره بيست وششم فيلم فجر، ادامه داد: با همه اين اوصاف، اگر به هر دليلي فيلمي به جشنواره نرسيده است، بايد از خود فيلمسازان محترم سئوال شود كه علت آن چه بوده؟ صاحبان فيلم در پاسخ به اين سوال در اولويت قرار دارند.
وي تاكيد كرد: دبيرخانه جشنواره فيلم فجر امسال هيچ فيلمي را مميزي نكرد چون نه وظيفه‌اش اين بود و نه وقت اين كار را داشت و خوشحاليم كه توانستيم با همه اين اوصاف، فيلم‌هاي زيادي را براي مردم خوب كشورمان به‌نمايش درآوريم.

* داوران تخصصي و قدرتمند جشنواره، هيچ دخالتي را از جانب هيچكس نپذيرفتند
مجيد شاه‌حسيني در ادامه، در پاسخ به پرسش فارس درباره علت‌هاي توفيق داوران اين دوره از جشنواره و نقش نگاه تخصصي در قضاوت آنها، گفت: هيات داوران جشنواره فيلم فجر، در همه لايه‌ها (از داوران بخش هاي مستند, داستاني، فيلم بلند و كوتاه تا سينماي بين‌الملل و مسابقه سينماي ايران) يكي از قوي‌ترين و تخصصي‌ترين هيات‌هاي ادوار مختلف جشنواره بوده‌اند و من اين مساله را ضمن احترام به همه هيات‌هاي داوري پيشين، عرض مي‌كنم. امسال از معدود سال‌هايي بود كه ما چهار كارگردان متخصص و زبده، از چهار نسل فيلمسازي كشور را در مسابقه سينماي ايران داشتيم، همچنين يكي از زبده‌ترين تهيه كنندگان سينماي ايران و يكي از تواناترين منتقدين را در اختيار داشتيم و تيم خيلي خوبي را در هيات داوران گرد هم آورده بوديم كه نتايج داوري آن ها در مراسم اختتاميه مورد رضايت مخاطبان قرار گرفت.
وي افزود: البته چنين بدنه تخصصي و قدرتمندي، هيچ دخالتي را از جانب هيچكس نمي‌پذيرد و به همين دليل ،‌ نه وزير محترم ارشاد، نه معاونت محترم سينمايي و نه دبير جشنواره فيلم فجر، نه مي‌خواستند و نه مي‌توانستند در راي هيات داوران دخالتي داشته باشند.
شاه‌حسيني ادامه داد: اتفاقا داوري جشنواره امسال نشان داد كه اگر در داوري بحث‌هاي تخصصي مبتني بر مباحث تخصصي و اصول زيبا شناختي سينمايي صورت بگيرد، به نوعي حق به حق‌دار خواهد رسيد. البته در سال‌هاي قبل هم تا حد زيادي چنين تلاشي صورت گرفته بود.

* وجود منتقدان بركت جشنواره فيلم فجر است
وي درباره برخي انتقادها از داوري جشنواره اخير، گفت: امسال با توجه به حجم فيلم‌هاي رسيده، انتخاب و داوري فيلم‌ها، حساس‌تر شده بود چرا كه از بين 105 اثر داوطلب حضور در بخش مسابقه سينماي ايران، بايد 24 اثر برگزيده شوند و تعدادي هم به بخش فيلم اولي‌ها و ساير قسمت هاي غير رقابتي بروند. حال از بين اين‌ها، مگر چند فيلم نامزد سيمرغ مي‌شوند؟ نهايتا مگر چند سيمرغ به آثار برگزيده‌, تعلق مي‌گيرد؟ فقط 16 سيمرغ! طبعا جشنواره مي‌تواند به تعداد آثار شايسته‌اي كه واجد ويژگي‌هايي بودند ولي سيمرغ به آن ها تعلق نگرفته، منتقداني داشته باشد كه وجود اين منتقدين، نيز بركت جشنواره است نه نقطه ضعف آن. منتقداني كه جشنواره فجر را دوست داشته و دريافت سيمرغ براي آن ها مهم بوده است ، آن هم نه وجه مادي جايزه سيمرغ بلورين، بلكه آن ها دوست داشتند كه آثارشان در اين ارزيابي هنري بيشتر ديده شود.
شاه‌حسيني ادامه داد: توصيه‌ من اين است كه جامعه سينمايي كشور، بهتر است علمي بودن داوري جشنواره فيلم فجر را حداقل در اين دوره، به رسميت بشناسد و تنها راه تعالي ما نيز احترام به آراي داوران است. چنانچه در مسابقات ورزشي هم ورزشكاران ما فهميده‌اند كه بايد به راي داور احترام بگذارند تا موفق شوند. حال در جشنواره فيلم فجر , ما با يك هيات داوري از بهترين متخصصين سينماي كشور سرو كار داريم كه اتفاقا از نظر نوع‌نگاه اجتماعي، فرهنگي و سياسي، هنرمنداني كاملا آزاد , متفاوت و با انديشه هاي متنوع هستند. وقتي اين هيات متخصص گرد هم مي آيند، تنها نقطه اشتراك‌ آن ها تخصص سينمايي ايشان است. در حقيقت، اين زبان ‌سينمايي، زبان مشتركي است كه هيات داوران با آن تكلم مي‌كند.
وي افزود: امسال داوران جشنواره بيست و ششم با سطح برجسته علمي و تخصصي خود، موفق شدند در نهايت بي طرفي، انصاف و عدالت، آرايي را ارايه دهند كه هر انسان‌ منصفي مي‌تواند به دقيق بودن آن ها پي‌برد.

* اميدواريم در سال بعد بتوانيم از شرمندگي سيمرغ بخش اقتباسي درآييم
دبير جشنواره بيست وششم، در بخش ديگري از سخنان خود،‌ درباره عدم اهداي دوباره سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه اقتباسي كه در مقررات جشنواره به آن اشاره شده، اظهار داشت: سياست بنياد سينمايي فارابي اين بوده كه با تشكيل يك شوراي اقتباس زمينه تقويت سينماي اقتباسي را فراهم كند، چون معتقديم هيچ كشوري در دنيا بدون پشتوانه ادبياتي، صاحب سينمايي برجسته و جهاني نمي‌شود.
وي تصريح كرد: البته ادبيات نمايشي ما هنوز به آن بن‌مايه هاي دراماتيك نرسيده كه بتواند اساس شكل گيري يك سينماي مستقل باشد. ولي در همين حد، نيز مي‌تواند قابل استفاده باشد، ضمن اين كه ما ادبيات نمايشي دنيا را پيش رو داريم كه مي‌توانيم با بازنويسي برخي از داستان ها , زمينه بومي كردن آن ها را فراهم كنيم، همچنين بايد از اساطير كهن سرزمين خود بهره بيشتري گيريم.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي، گفت: در مجموع اهداي سيمرغ بهترين فيلمنامه اقتباسي، كار سختي است و عدم اهداي اين جايزه در دو سال اخير , به نوعي نشان دهنده دغدغه‌هاي موجود است . البته امسال هم آثاري داشتيم كه در عنوان بندي آن ها به اقتباس از آثار ادبي اشاره شده بود, اما بر اساس نظر تخصصي هيات داوران، اين آثار در حدي نبودند كه برنده سيمرغ بهترين فيلمنامه اقتباسي باشند و اميدواريم كه در سال بعد بتوانيم از شرمندگي اين سيمرغ هم درآييم!



منبع خبر : فارس
دوشنبه,29 بهمن 1386 - 13:8:10

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.796556949615 seconds.