سينمای ما - یک خبر خوب: بهترین کتاب سینمایی سال انتخاب می‌شود
چهارشنبه 14 بهمن 1388 - 7:12

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1334 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



یک خبر خوب: بهترین کتاب سینمایی سال انتخاب می‌شود
یک خبر خوب: بهترین کتاب سینمایی سال انتخاب می‌شود


سینمای ما -  اولين جلسه داوران نخستين دوره اهداي جايزه كتاب سال سينماي ايران با حضور داوران اين جايزه و شوراي اجرايي آن در محل خانه سينما برپا شد.
در ابتداي اين جلسه ، رضا ميركريمي ، مدير عامل خانه سينما و عضو شوراي اجرايي اين جايزه راجع به خانه سينما و وظيفه آن در سينماي ايران گفت: اين يك مقدمه تكراري است كه بگويم خانه سينما محلي صنفي با 4هزار عضو و 29 تشكل است كه وظيفه آن حمايت از مسائل حرفه‌اي و معيشتي اعضا و آموزش و ساير فعاليت‌هاي مربوط به ارتقاي دانش علمي كاربردي آنها است. البته در هر دو مسير تامين معيشت و آموزش فعاليت‌هايي شده كه متاسفانه در بخش دوم، اين فعاليت‌ها هميشه چشمگير نبوده است.
رضا ميركريمي در ادامه سخنانش با اشاره به مبحث كتاب گفت: يكي از وظايف به جا مانده در خانه سينما ، توجه به بحث كتاب بود. درست است كه مولفين و ناشرين عضو خانه سينما نيستند اما به شكل مستقيم تاثير مثبتي در افزايش دانش اعضاي صنوف سينمايي دارند.
وي افزود: متاسفانه در جشن كتاب سال كه همه ساله از طرف خانه كتاب يا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار مي‌شود، كتب سينمايي بسيار اندك است و حداكثر توجهي كه به كتب سينمايي مي‌شود، در حد «جايزه يك عمر تحقيقات» بوده و اين در حالي است كه داوري آثار سينمايي، از جنس سينما و نيازمند يك داوري حرفه‌اي است كه بالطبع محل آن نيز خانه سينما است.
ميركريمي سپس در مورد روش داوري آثار سينمايي گفت: سيستم داوري ما در خانه سينما با اتكا به اجماع آرا است و بحث داوري اقناعي در خانه سينما چندان مطرح نيست چون تعدد داوران دقت آرا را بالا مي‌برد و اين روشي بود كه در جشن خانه سينما هم به خوبي جواب داد، اما در داوري كتاب سال قصد داريم كه مجموع دو روش را به كار ببريم و اميدوارم نتيجه اين قضاوت بهتر از قبل باشد.
ميركريمي با اعلام سه‌شنبه 4 دي ماه (به عنوان روز بين دو عيد قربان و عيد غدير خم) به عنوان روز برگزاري مراسم اهداي جايزه بهترين كتاب سال سينما گفت: بهترين كتاب ايراني ، بهترين كتاب خارجي و جايزه ويژه تنديس به همراه جايزه نقدي اهدا مي‌شود و سه تقدير هم از سه كتاب برگزيده بعد از انقلاب در زمينه سينما خواهد شد.
وي ادامه داد: به جز اين موضوع، حداقل هزار جلد از كتاب برگزيده از ناشر خريداري و با كسب عنوان كتاب برگزيده سينمايي سال بر روي آنها، بين اعضاي خانه سينما پخش خواهد شد كه ضمن ترويج كتابخواني ، به نوعي مي‌تواند هديه‌اي براي ناشر محسوب شود.
ميركريمي افزود: اين شروع يك حركت است كه محتواي خوب در آن اهميت دارد اميدوارم اين جشن حالتي كاربردي پيدا كند.
در ادامه، علي معلم نايب رئيس خانه سينما و از اعضاي شوراي اجرايي نخستين دوره اهداي كتاب سال سينماي ايران گفت: يكي از مشكلات سينماي ايران كه در اين زمان بيشتر جلوه گر شده بي‌توجهي به بخش تئوريك سينما بوده است و متاسفانه خانه سينما و ديگر تشكيلات خصوصي يا دولتي سينمايي نيز به اين دليل ادبيات سينمايي ما مخصوصا در چند سال اخير دچار افت شده است.
وي افزود: هيئت مديره جديد خانه سينما از زماني كه آغاز به كار كرد قصد داشت روي بخش فني و نرم‌افزاري سينما كه مطالعه بخشي از آن است، مانور بدهد و قصد ما اين است كه با برگزاري اين مراسم در ميان اهل سينما، كتابخواني را ترويج كنيم.
معلم در ادامه با اشاره به محدوديت‌هاي برگزاري اولين دوره اهداي كتاب سال سينماي ايران گفت: طبيعتا در اين دوره نمي‌توانيم ذخيره تمام آثار را مورد بررسي قرار دهيم و توجه ما بيشتر بر دو سال 85 و 86 است و پس از آن اين جايزه روند طبيعي خود را خواهد داشت.
وي تصريح كرد: حتي اين جايزه مي‌تواند به صورت محملي درآيد كه عده‌‌اي با پشتيباني آن بتوانند كتاب‌هاي مهم سينمايي را منتشر كنند و موج كوچكي در انتشار آثار سينمايي در سطح كشور به وجود بيايد.
معلم در ادامه با اشاره به كتاب‌هاي سينمايي منتشر شده پس از انقلاب اسلامي گفت: در جشن كتاب سال تمام كتب آثار هنري تنها يك جايزه داشت و بنابراين داوري خوبي در مورد آثار سينمايي انجام نشد. به همين خاطر تصميم گرفته شد در دوره اول نگاهي از سال 56 تا 58 به اين كتب بشود و به سه عنوان كتاب موثر نيز جوايزي اهدا شود كه كوشش‌هاي قبل از اين تاريخ هم مد نظر قرار بگيرد.
در اين بخش، رضا ميركريمي در اين مورد متذكر شد: آماري از بيش از هزار نفر از اعضاي صنوف براي انتخاب بهترين كتاب‌هاي سينمايي بعد از انقلاب انجام شده كه هيات مديره با توجه به آن و نظر داوران اين سه كتاب را انتخاب مي‌كند.
سپس ميركريمي در مورد اقدامات انجام شده براي ترويج كتابخواني بين اعضاي خانه سينما گفت: امسال 40 ميليون تومان بن كتاب بين اعضاي صنوف سينمايي پخش شد. برنامه‌اي دارم كه سال آينده حداقل هزار نفر كارت الكترونيكي كتاب صادر كنيم كه توافق‌نامه آن هم اينك با خانه كتاب امضا شده است. همچنين سال گذشته بيش از هفتصد نفر از اعضا صنوف سينمايي ، متشرك نشريات متنوع سينمايي شده‌اند و اين اقدامات همه در راستاي ترويج كتابخواني است.
وي با اظهار اميدواري نسبت به همكاري داوران كتاب سال با خانه سينما در طول سال به عنوان مشاور گفت: اين امكان براي خانه سينما به وجود آمده كه با كمك خانه كتاب هر ماه بتواند كتب مورد نياز صنوف را با قيمتي مناسب خريداري كند و اميدوارم دوستان در طول سال به عنوان مشاورين كتاب با خانه سينما همكاري كنند تا بتوان بهترين آثار سينمايي را براي صنوف مختلف سينما خريد.
شادمهر راستين، مصطفي خرقه پوش، زاون قوكاسيان، اكبر عالمي، علي معلم، مصطفي مستور، مجيد رضابالا، سيف‌الله داد، داريوش نوروزي، محمدرضا اصلاني ، حسين جعفريان و امير اثباتي داوران حاضر در اولين جلسه داوري اهداي كتاب سال سينماي ايران بودند و كيومرث پوراحمد، جواد طوسي، فرهاد توحيدي، شهرام جعفري‌نژاد و منصور براهيمي نيز داوراني بودند كه در اين جلسه حضور نداشتند. در ادامه جلسه ايرج تقي‌پور تهيه‌كننده سينما و دبير اجرايي شوراي اجرايي نخستين دوره اهداي كتاب سال سينما،‌ آمار كتاب‌ها و وضعيت داوري را براي حاضران تشريح كرد.
تقي‌پور گفت: به علت گرفتاري‌هاي ناشي از جشن خانه سينما و شلوغي‌هاي پس از آن لازم بود كه فراغتي حاصل شود تا بتوان مراسم كتاب سال سينما را برگزار كرد. ضمن اينكه مي‌خواستيم اين مراسم همزمان با كتاب سال با حداقل در نزديكي آن برگزار شود تا اين همزماني در سال آينده حتما محقق شود.
وي افزود: براي تهيه‌ ليست كتب سينمايي به خانه كتاب مراجعه كرديم و مشخص شد از ابتداي سال 85 تا به حال 36 كتاب ترجمه و 27 كتاب تاليفي در مورد سينما منتشر شده كه سعي كرديم ضمن تماس با ناشران آنها، موافقتشان را براي شركت در اين مراسم جلب كنيم كه تقريبا همه به دعوت ما پاسخ مثبت دادند.
تقي پور سپس به گزينش اوليه كتاب‌ها اشاره كرد و گفت: با بررسي‌هاي اوليه ، چند كتاب را سطح پايين‌تري نسبت به ديگر كتاب‌ها داشتند كنار گذاشتيم و آثار مطرح را كه حدود بيست كتاب مي‌شد براي داوري داوران آماده كرديم، به علت كمبود وقت و حجم بالاي كتابها، تصميم گرفتيم داوران و كتاب‌ها را به گروه‌هايي تقسيم كنيم براي همين داوران به 5 كميته تقسيم شدند و كتابها نيز 5 دسته شدند و قرار شد داوران كتب را بخوانند و هر گروه يك كتاب برگزيده را انتخاب كند و در نهايت پنج كتاب سرگروه توسط همه داوران خوانده شود تا برگزيده در اين ميان انتخاب شوند.
تقي‌پور در ادامه ضمن ارائه آمار دقيق‌تري در مورد كتب شركت‌كننده در اين مراسم گفت: 10 كتاب تاليفي ايراني و 17 كتاب خارجي پس از گزينش اوليه انتخاب شده‌اند كه به صورت مخلوط بين داوران تقسيم مي‌شود. امتياز‌دهي هم به اين شكل است كه دو سوم امتياز به محتواي كتاب تعلق مي‌گيرد و يك سوم امتياز نيز به مسائلي چون صفحه آرايي، ويراستاري.
در ادامه پس از بحث ميان داوران پيشنهاد شد كه ساير كتاب‌هاي حذف شده نيز مورد داوري قرار گيرد و زاون قوكاسيان نيز پيشنهاد كرد تا با تبليغات مناسب، بستري به وجود آيد كه سال آينده تمام ناشران كتب سينمايي منتشره خود را به خانه سينما بفرستند.
همچنين شادمهر راستين پيشنهاد كرد حتي اگر ناشري كتابي را براي شركت در جشن نفرستاده، آن كتاب خريداري شود تا مورد داوري قرار بگيرد.
در ادامه پس از بحث ميان داوران، تصميم گرفته شد تا به جاي اهداي جايزه به «بهترين تاليف» و «بهترين ترجمه»، عناوين اين جوايز به بهترين كتاب ايراني و بهترين كتاب خارجي تغيير يابد كه اين تصميم با استقبال همه داوران مواجه شد.
در پايان جلسه نيز تمام كتاب‌ها بين داوران حاضر تقسيم شد تا داوران با خواندن اين كتب، اولين مرحله داوي نخستين دوره اهداي كتاب سال سينماي ايران را آغاز كنند.



منبع خبر : فارس
سه شنبه,6 آذر 1386 - 14:25:19

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

moham
سه‌شنبه 6 آذر 1386 - 17:1
0
موافقم مخالفم
 

Mmm ... جالبه ...خبر خوبی بود.

zahra
چهارشنبه 23 مرداد 1387 - 17:42
1
موافقم مخالفم
 

بهترین کتاب سینمایی سال چیست

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.703720092773 seconds.