سينمای ما - رئيس كانون كارگردانان سينماي ايران: دچار بحران مديريتي هستيم
سه‌شنبه 13 بهمن 1388 - 23:52

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1334 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



رئيس كانون كارگردانان سينماي ايران: دچار بحران مديريتي هستيم


سينماي ما - مهمترين دايره‌ي عمل، توافق بين دست‌اندركاران و دولت شوراي پروانه ساخت است.
عليرضا رئيسيان ، رئيس كانون كارگردانان سينماي ايران كه به عنوان نماينده خانه سينما در جلسات شوراي پروانه ساخت ارشاد حضور دارد با بيان اين مطلبگفت : چون قدم اول در سينما توليد فيلم است و بايد يك نحوه‌ي اشتراك مديريتي در بخش نظارت ارشاد و حمايت بنياد فارابي ايجاد شود، اين اتفاق مي‌تواند شاكله‌ي توليدات را از مرحله ايده تا نمايش روشن نمايد اما اين امر با توجه به وضعيت فعلي به نظر مي‌رسد در مسير مطلوبي قرار نگرفته است.
وي خبر داد: كانون كارگردانان نظرات كارشناسي خود را پيرامون توليد و نمايش و همچنين جشنواره‌هاي كودك، خانه‌ي سينما، فجر ارائه داده است و معتقد است جشنواره‌هاي نياز به تصحيح اجرايي براي تفكيك در امر ارزش‌گذاري دارند، كه اين ارزشها به مضمون و ساختار فيلمها مربوط مي‌شود و بايد جايگاه هنري اشخاص در موقعيت توليدات سينمايي مشخص شود.
رييسيان تاكيد كرد: حمايت‌هاي مستقيم دولت صرفا بايد از فيلمهاي ارزشمند و فرهنگي صورت بگيرد چون سينماي صرفا تجارتي به دليل اينكه كاملا متكي به ظرفيتهاي اقتصادي و گيشه ساخته مي‌شود در توليد نيازي به حمايت ندارد. البته اميدواريم در سياستهاي دولت جديد دامنه‌ي حمايت از سينماي هنري محدود به چند شاخص خاص نباشد چرا كه در آن صورت مي‌توانيم تعادل واقعي بين اينگونه فيلمها و سينماي تجاري برقرار كنيم.
وي گفت:‌ نبايد فراموش كرد حيات فكري سينما از سينماي هنري تغذيه مي‌كند و انرژي اندام آن از سينماي سرگرم‌ كننده البته بين اين دو نقطه حد فاصلي هم وجود دارد و آن سينمايي است كه كاركرد هنري در ارتباط با مخاطب را جدا از معادلات توليديش تعريف نمي‌كند، در حالي كه حمايت از اين نوع سوم غفلت شده و عمده دليل ان نبود ثبات در مديريت است به طوري كه از سال 73 تا كنون شش معاون سينمايي مسوليت پذيرفتند و اين يعني بحران در مديريت آنهم مديريت فرهنگي كه نياز به زمان دارد تا بشناسد، تحليل كند و تصميم بگيرد.
كارگردان «ايستگاه متروك» گفت:در هشت ما گذشته طبق آمار يك سايت 40 پروانه‌ي ساخت در مراحل مختلف توليد قرار گرفت كه متوسط ماهي 5 توليد مي‌شود كه دو عدد پيش از سالهاي گذشته است. در حالي كه تنوع توليدات كم است و محصولات مشابه فراوان . بنابراين بايد يك تعريف جامع، نهاد نظارتي - اداره‌ي كل و شوراي پروانه‌ي ساخت- را با بخش فرهنگي فارابي كه وظيفه‌ي حمايت را برعهده دارد هماهنگ نمايد.
وي افزود: نكته‌ي ديگر تشابه توليدات تلويزيوني و سينما است كه جاي نگراني دارد چرا كه تقويت سينمايي ملي افزون بر رشد فرهنگي باعث تضمين امنيت اجتماعي و تمرين احساس مشترك يك جامعه است و اين شايد هشداري باشد كه ميزان تماشاي تلويزيون و برنامه‌هاي نمايشي آن در بالاترين حد سرانه چيزي حدود 3 ساعت در روز است ولي تماشاي فيلم در سينما و رفتن به استوديوم‌هاي ورزشي، موزه‌ها، فرهنگسراهاي هنري به چهار دقيقه در ماه مي‌رسد!
رئيسيان تاكيد كرد:اين رسانه‌ها مكمل يكديگر هستند، نه روبروي هم .بنابراين شرايط فعلي جامعه نيازمند بازنگري جدي در اجزاء برنامه‌ي كلان فرهنگي كشور است تا نيازهاي مختلف را برآورد نموده و سپس به آنها پاسخ مناسب دهد . بهتر است مديران به دليل اينكه مسول هستند از مشاوره و هم فكري در انتخاب همكاران دوري نكرده و از همراهي دست‌آند كاران سينما بي‌بهره نگردند چرا كه در اين صورت قدرت صنوف و اعضا موثر آنها را در پشيتباني از ايده‌ها از دست خواهد داد و عدم مشاركت نخبگان كارها را سخت تر مي‌كند و زمينه‌ را براي بهره‌گيري از فرصتهاي مناسب كمرنگ خواهد كرد.
رييسيان همچنين درباره‌ي مجوز كارگردانان اول گفت: از ابتداي امسال طبق بحثها و موارد مطرح شده واگذاري مجوز از كانون به ارشاد منتقل گرديد و ما هيچگونه مجوز جديدي در زمينه‌ي كارگردانان اول صادر نكرده‌ايم و فقط چند نفر از سال پيش مثل آقايان زندي، فاطمي، فريد و .... با مجوز كانون امسال فيلم ساختند اما تعداد قابل توجهي از متقاضيان از طريق ارشاد مجوز گرفتند و ما نيز منتظر نتايج اين توليدات هستيم. در حالي كه تقريبا نتيجه براي ما روشن است اما اميدواريم منتقدين به كانون كارگردانان با اين شيوه تجربه خوشايندي داشته باشند. به درخواست مصاحبه شونده، فقط درصورت استفاده کامل مطلب از آن استفاده شود.


جمعه,29 مهر 1384 - 13:40:40

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.733376026154 seconds.