سينمای ما - محمدعلی ابطحی درباره سریال‌های ماه رمضان: شب‌های‌مان را دیدنی کردند!
چهارشنبه 14 بهمن 1388 - 1:29

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1334 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



محمدعلی ابطحی درباره سریال‌های ماه رمضان: شب‌های‌مان را دیدنی کردند!
محمدعلی ابطحی درباره سریال‌های ماه رمضان: شب‌های‌مان را دیدنی کردند!


سینمای ما - رمضان، اگر چه ماه عبادت است و توفیقات معنوی آن در حال پایان است، ولی در کنار پایان یافتن رمضان، تمام شدن سریال های پر حادثه امسال تلویزیون هم البته سخت است! سریال های تلویزیونی ماه رمضان امسال به طور نسبی توانسته بود مردم را پای تلویزیون بنشاند. این که رسانه ای بتواند مخاطب پیدا کند، به عقیده من اصلی ترین هدف رسانه است. رسانه ی بدون مخاطب اصلاً رسانه نیست. سریال طنز یک وجب خاک نسبت به سریالهای عادی شبکه سه ضعیف تر بود. حوادث قابل توجهی نداشت و گویا در هر برنامه ای تازه تصمیم گرفته می شد که چه اتفاقی بیفتد. در شبکه یک سیما سریال اغماء پخش می شد که مثل سریال های مشابه دیگر که در این چند ساله باب شده شیطان ظهور پیدا کرده بود و این امکان را می داد که بدون موبایل با هر کسی می توانست ارتباط برقرار کند این به تصویر کشاندن شیطان و فرشته و اظهار نظر در مسائل ماورائی و غیب که در فیلم های سینمائی و تلویزیونی دنیا نیز سابقه دارد، کار مناسبی برای تلویزیون ایران نیست. رمز و راز دار بودن و مبهم ماندن مسائل ماورائی، خودش هدف اعتقاد به آنهاست. فیزیکال کردن این رمز و رازها خیلی به اعتقادات دینی آسیب می رساند..بزرگانی از علمای دین هم به همین دلیل به این سریال خرده گرفته بودند. شبکه پنج سریالی با نام شکرانه ساخته بود که برای تنوع و شاید تلطیف خاطر مخاطب نیمی از آن را در تاجیکستان ضبط کرده بودند تا هنرپیشه های زن بی حجاب هم جزء سریال شوند. معروف ترین و پرجنجال ترین سریال های ماه رمضان میوه ممنوعه بود که حواشی آن به خصوص از وقتی پیرمردی در قامت و سن و سال علی نصیریان با نام حاج یونس فتوحی دل به دختر جوانی در قامت و سن و سال هانیه توسلی با نام هستی بست و روح و ایمان و آبرو و خانواده را در گرو آن گذاشت، دیدنی تر و بامزه تر شد. شاید به خاطر روحیه طنز پرداز ایرانی، به خصوص در مسائل جنسی بخشهای پایانی این سریال بیشترین انواع طنز اس ام اسی را به خودش اختصاص داده باشد. اس ام اس هایی با محتوای گمانه زنی برای آخرین شرط هستی و طرح تعویض اتومبیلهای فرسوده و شرکت هایی که حاج فتوحی تاسیس کرده. اس ام اس ها برای ماجرای ازدواج حاجی فتوحی که بی شباهت به آقای حاجی در فیلم دنیا نبود، نشانه ی پرمخاطب بودن این سریال بود. بازی های فوق العاده علی نصیریان، هانیه توسلی، امیر جعفری و گوهر خیراندیش در این سریال از بهترین بازی های آنان بود ک آن هم دلیل دیگری برای جذب مخاطب بود. اما به اعتقاد من کاری مثل ماجرای ازدواج مجدد حاج فتوحی و به هم ریختن خانواده ای آرام، تنها تشابهی با داستان های سده های قبل تاریخ ایران و یا کشورهای عربی دارد، ولی در فضای فعلی کشور که از یک سو زنان و دختران در معرض تشویق مردان به ازدواج مجدد قرار گرفته اند و از سوی دیگر در سطح قابل قبولی چند همسری – لااقل در جوامع شهری – منسوخ شده و کمتر مرد و زنی از چند همسری استقبال می کنند، حاج فتوحی الگوی مخربی می توانست باشد که نه تنها به تقویت بنیان خانواده کمک نمی کرد بلکه می توانست فعال شدن الگوی نامتجانسی را به جامعه تزریق کند. البته اشکال عمومی سریالهای امسال این بود که ماجراهای 4 تا سریال خیلی موارد مشابه داشت.شاید اگر مدیران بالای صدا و سیما قبلاً سناریوی همه این ها را یک جا می دیدند، جلو تکرار بسیاری از سوژه ها را می گرفتند. در چارت سازمانی تلویزیون معاونت سیما پیش بینی شده که کارش باید این هماهنگ سازی ها باشد. در هر حال از دست اندرکاران صدا و سیما باید تقدیر کرد که شبهای رمضان را دیدنی کردند!

منبع خبر : سایت محمدعلی ابطحی
سه شنبه,24 مهر 1386 - 14:12:47

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

نازنین
سه‌شنبه 24 مهر 1386 - 21:44
-2
موافقم مخالفم
 

بقول جوانان ایرانی این حاج آقا عجب نقد خفنی نوشته البته جریان سریال میوه ممنوعه چندان بی ربط هم به فضای کنونی جو ایران نیست اینطور نیست حاج اقا!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

حامد مير مقتدايي
چهارشنبه 25 مهر 1386 - 9:30
3
موافقم مخالفم
 

به نظر من اين نقد از بسياري از نقدهاي منتقدين ما درست تر ، جامع تر و منطقي تر بود . جالبتر اين كه يك روحاني چقدر قشنگ و شفاف به بررسي مسائل مرتبط به اين سريالها پرداختند. اگر مسئولين سينماي كشورمان به همين خوبي مسائل و معضلات سينمايمان را بررسي كنند خيلي از مشكلات سينمايمان حل خواهد شد.

خيلي عجيب هست موضوع هوس يك حاجي براي ازدواج مجدد بعد از چهل سال زندگي مشترك در تلوزيون كه يك رسانه گروهي است و اكثر مردم آن را مي بينند اشكالي ندارد و بد آموزي نيست ولي مطرح كردن مشكلات يك موزيسين در جامعه ما و ريشه هاي اعتياد در كشورمان ( تنها فيلم خوب امسال سنتوري) براي مسئولين انقدر سنگين است.

محمد حسین
چهارشنبه 25 مهر 1386 - 14:40
-1
موافقم مخالفم
 

شما هم یاد بگیرید

بهاره
چهارشنبه 25 مهر 1386 - 15:24
1
موافقم مخالفم
 

چرا يك سال فرصت صداسيما براي ساخت سريال هاي ماه رمضان به زمان محدود براي ساخت سريال توجيه مي شود. در يك سال نمي شه فكر وايده سريال ها را پرورش داد و فيلم نامه هارا تنظيم كرد. چرا بايد اغلب بازيگران اين سريال ها از نداشتن سناريوي كامل كاركردن در يك فضاي مبهم طوري كه موضوعات هرقسمت همان روز به دستشان مي رسيده گله كنند . چه زماني در صدا سيما برنامه ريزي حكم ميكنه؟كجاي اين مملكت قراره درست كاركنه؟

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.669299125671 seconds.