سينمای ما - گفت و گو با کارگردان یک وجب خاک: بی‌رقیب بودن همیشه خوب نیست
شنبه 17 بهمن 1388 - 5:2

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (35 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (134 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (321 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (70 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (98 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (345 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1339 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



گفت و گو با کارگردان یک وجب خاک: بی‌رقیب بودن همیشه خوب نیست
گفت و گو با کارگردان یک وجب خاک: بی‌رقیب بودن همیشه خوب نیست


سینمای ما -  شادی طلوعی:

- بهتر است صحبت‌مان را از این جا شروع کنیم که چرا این مجموعه و بسیاری از مجموعه های مناسبتی دیگر، همزمان با پخش تولید می شوند و معمولا از برنامه عقب هستند؟ در جلسه ای که مدیران سیما در خرداد ماه برگزار کردند عنوان شد که تولید سریال های ماه رمضان امسال بسیار زودتر از سال های گذشته شروع شده پس چرا باز امسال هم این مشکل پیش آمده؟


این درست که همه مجموعه هایی که در ماه رمضان از چهار شبکه مختلف سیما پخش می شوند، همزمان در حال تولید هم هستند، اما ما نمی توانیم بگوئیم مدیران همه این چهار شبکه بدون برنامه ریزی صحیح پیش رفته اند. ممکن است یک یا دو مدیر،‌ برنامه ریزی دقیقی نداشته باشند ولی این که بگوئیم هر چهار مدیر از برنامه عقب هستند اصلا منطقی نیست. پس بهتر است به ماجرا این طور نگاه کنیم که حتما سیاست خاصی در این تولید و پخش همزمان وجود دارد. شاید به این خاطر است که داستان های سریال ها لو نرود و این سریال ها بتوانند در طول ماه رمضان مخاطب را با خود همراه کنند.


 


- گویا فیلمنامه سریال هنوز به صورت کامل نوشته نشده و قسمت به قسمت به دستتان می رسد. این به این معناست که حتی شما هم از پایان ماجرا اطلاعی ندارید؟


نه، من خط کلی داستان را می دانم و سرانجام مشخصی هم از ابتدا برای شخصیت های داستان مشخص شده ولی اینکه در طول داستان چه اتفاقات فرعی ای قرار است بیفتد از ابتدا مشخص نبود و فیلمنامه نویس در طول کار این ماجراها را خلق کرد. حتی وقتی در مصاحبه های مختلف از بازیگران یک وجب خاک می پرسند عاقبت کار چه می شود آنها می گویند نمی دانیم و واقعا هم نمی دانند سریال چطور تمام می شود.


 


- بازیگران یک وجب خاک چه طور انتخاب شدند؟


ما لیستی از بازیگران مورد نظرمان انتخاب کردیم و بر اساس آن پیش رفتیم. بعضی از بازیگران با سختی کارهای مناسبتی آشنا بودند و به همین خاطر کار را قبول نکردند، بعضی از آنها با پروژه های دیگر قرارداد داشتند و با بعضی هم بر سر مسائل مالی به توافق نرسیدیم.


 


 - ولی با این وجود یکی از نقاط قوت کار انتخاب بازیگران مناسب است وبه قول معروف خیلی نقش در آنها نشسته.


همیشه معتقد بوده‌ایم که خدا در این مسیر کمک‌مان می‌کند. مثلا بازیگرانی بودند که ما برای بازی در نقش مورد نظرمان به آنها بسیار اصرار کردیم ولی در نهایت به نتیجه ای نرسیدیم و بازیگر دیگری را جایگزین کردیم و کار بهتر شد و به این نتیجه رسیدیم که چقدر خوب شد که آن بازیگر قبلی بازی در این نقش را قبول نکرد.


 


- با توجه به اینکه فیلمنامه همزمان با فیلمبرداری نوشته می شود آیا از بازخوردهای مردمی هم در سریال بهره برده اید؟


آنقدر زمان نداریم که بخواهیم بر اساس نظر سنجی ها پیش رویم ولی چون فیلمنامه همزمان با پخش نوشته می شود فیلمنامه نویس روی تیک های جذابی که در شخصیت های داستان می بیند بیشتر مانور می دهد و آنها را بزرگ می کند. به عنوان مثال این اتفاق در مورد یوسف تیموری افتاده.


 


 - با وجود آنکه این سریال طنز است ولی بر خلاف معمول قرار است در شب های احیا و ایام سوگواری ماه رمضان همچنان پخش شود. چطور با فضای این روزها همخوان می شوید؟


از ابتدا قرار بر این بود پخش سریال در این شب ها هم ادامه داشته باشد. ما در این شب ها فضای داستان را سنگین تر کردیم و با داستانی فرعی بار طنز را در این شب ها از بین برده ایم.


 


- این تغییر فضا مخاطب را سردرگم نمی کند و آیا بیننده می تواند با این شخصیت هایی که تا چند روز پیش کاراکترهای کمدی ای داشتند،ارتباط برقرار کند؟


ما در این شب ها از بازیگرانی که صرفا نقش طنز را در این سریال برعهده داشتند استفاده نکردیم و در واقع این قسمت های سریال که در شب های سوگواری پخش می شود، پرانتزی است که آنها را از کل سریال جدا می کند.


 


- برای تسریع در کار بخشی از سریال را به گروه دوم کارگردانی سپردید، در این باره توضیح می دهید؟


بله، مثلا کارگردانی بخشی هایی را که قرار است در شب های احیا پخش شود و همچنین بخش هایی را که  داستانی مجزا دارند، به عهده گروه دوم کارگردانی سپردیم و در حال حاضر تعدادی از نیروهای ما هم با این گروه همکاری می کنند و البته با این روش فشار زیادی بر بازیگران وارد می شود.


 


- برخلاف سال های گذشته امسال تنها یک سریال طنز که همین "یک وجب خاک" است در ماه رمضان پخش می شود. علاوه بر این بهترین ساعت پخش هم که درست بعد از اذان مغرب است، به این سریال اختصاص یافته. این دو نکته حساسیت بیشتری برای "یک وجب خاک" ایجاد نمی کند؟


درست است. ولی من در کارهایم سعی می کنم نهایت توانم را صرف کنم و فیلم یا سریالی بسازم که در آینده هم با دیدن آن احساس رضایت کنم. به همین خاطر فکر نمی کنم اگر چند سریال طنز دیگر هم تولید و پخش می شد بر کار من تاثیری می گذاشت. بی رقیب بودن در همه جا هم خوب نیست و ممکن است باعث افت کار شود. حتی در سینما هم این مورد صدق می کند و ما می بینیم وقتی دو فیلم کمدی همزمان اکران می شوند معمولا بر فروش هردو تاثیر می گذارد و فروش افت می کند.


 


- در طول فیلمبرداری که به روش کارتان دقت می کردم متوجه شدم بیشتر سینمایی کار می کنید تا تلویزیونی، مثلا از یک دوربین برای فیلمبرداری استفاده می کنید و یا اینکه از نورپردازی های بیشتر سینمایی استفاده می کنید.


بله، ما در این کار از یک دوربین استفاده کردیم و نورپردازمان هم روشی متفاوت با سریال های معمول تلویزیون در پیش گرفت و از نورهای موضعی استفاده کرد. در حال حاضر با توجه به زمان طولانی کار، روزی هفت تا هشت دقیقه فیلمبرداری می کنیم که اگر با دو دوربین کار می کردیم این تایم فیلمبرداری شده طولانی تر می شد. اگر قرار بود فیلمی سینمایی بسازم حداکثر 2 تا 3 دقیقه در روز فیلمبرداری می کردم.


 


- اوایل سریال اصلا به نظر نمی رسید که یک وجب خاک لوکیشن های متعددی داشته باشد ولی اینطور که معلوم است شما برای گرفتن هر صحنه به لوکیشن خاصی رفته اید و همین تعدد لوکیشن ها دردسر ساز شده.


بله همین طور است. به عنوان مثال خانه قدیمی افشاری در میدان قیام قرار دارد ولی ما محله قدیمی مورد نظرمان را در آن محدوده پیدا نکردیم و به همین خاطر برای گرفتن صحنه های مربوط به محله قدیمی به شهرک چشمه رفتیم. حتی بنگاهی که در سریال می بینید در آن محله قرار ندارد و کوچه منتهی به آن را در جایی فیلمبرداری کردیم و تصاویر را کنار هم گذاشتیم. اصولا خانه مورد نظر ما برای خانواده افشاری در شمال، شمال شرق و یا غرب تهران پیدا نمی شد و ما باید برای پیدا کردن این خانه به محله های قدیمی تر تهران می رفتیم.


 


- در زمان پخش مشکلی با شبکه پیش نیامد؟ آیا صحنه های حذفی زیادی داشتید؟


وقتی سریال را روی آنتن دیدم متوجه شدم چند صحنه کوتاه حذف شده. وقتی علت را از تدوینگر جویا شدم گفت این صحنه ها برای کوتاه کردن تایم سریال حذف شده اند و دلیل دیگری وجود نداشته. در صحبتی هم که با مدیر شبکه داشتیم این مسئله مطرح شد که چون در اوایل ماه رمضان اذان دیرتر گفته می‌شود و سریالی که قرار است بعد از ما پخش شود، فاصله چندانی با اذان ندارد، با محدودیت زمانی مواجه بودیم ولی از اواسط ماه رمضان، چون ساعت اذان جلو آمده می توانیم تایم پخش را طولانی تر کنیم.


 


- تدوین کار به چه صورتی است؟


سریال در دفتر تدوین می شود و من قسمت های تدوین شده را می بینم و نظراتم را می گویم تا اعمال شود و برای پخش آماده شود.


 


- یکی از شخصیت های معروف یک وجب خاک دایی پرویز است که محسن قاضی مرادی خیلی خوب از عهده ایفای آن بر آمده، کمی درباره این نقش توضیح دهید.


اتفاقا تا به حال چند نفر درباره این نقش با من صحبت کرده اند. دایی پرویز شخصیتی است که کم دروغ می گوید. من با خودم فکر می کردم مگر می شود کسی دروغ نگوید، بدون دروغ که سنگ روی سنگ بند نمی شود ولی می بینیم که دایی پرویز کم دروغ می گوید و خیلی رک حرف‌اش را می‌زند. علاوه بر این محسن قاضی مرادی خود انسان طنازی است و تکه های کلامی که در طول کار می گوید شخصیت دایی پرویز را جذاب تر می کند. خوشبختانه محسن قاضی مرادی و یوسف تیموری به تعامل خوبی با یکدیگر رسیده اند. حتی من شنیده ام که بعضی‌ها معتقدند نقش دایی پرویز یکی از بهترین بازی های محسن قاضی مرادی بوده است.


 


- با توجه به اینکه هم فیلم سینمایی کار کرده اید و هم سریال، کدام‌اش را ترجیح می دهید؟


هر کدام از این کارها مشکلات مربوط به خود را دارند. من تا به حال سریال مناسبتی برای ماه رمضان کار نکرده بودم ولی دوستانی که تجربه کارهای رمضان را داشتند مثل خانم مهتاج نجومی و یا خانم آناهیتا نعمتی می دانستند که چقدر کار سنگین است. ولی ما همه سعی خودمان را می کنیم که نتیجه کار مطلوب شود و اگر بعد از عید فطر از نتایج و درصد بیننده راضی باشیم خستگی مان در می رود.

جمعه,20 مهر 1386 - 12:51:36

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

sheida
شنبه 21 مهر 1386 - 2:34
0
موافقم مخالفم
 

Dadste hameye dastandarkarane in serial dard nekone

vaghean gol kashtan

Kheily serialesh ghavi bod man ke kheily khosham omad inshalla bishtar az in serialhaye tanz to tv pakhsh beshe na serialhayi mesle Charkhone ya Bagh e Mozafar ke faghat be shore mardom tohim mikoan

محمدرضا كلانتر چاهوكي
چهارشنبه 25 مهر 1386 - 0:22
2
موافقم مخالفم
 

اين قدر مطلب كم داريد كه مصاحبه كارگردان چنين سريالي را درج مي كنيد؟

"يك وجب خاك" يكي از ضعيف ترين سريال هاي تلويزيون در چند سال اخير بود.

یه وجب آب
چهارشنبه 25 مهر 1386 - 13:0
1
موافقم مخالفم
 

آقای عبدالعلی زاده..

شکست خوردی..شکست..

قابل احترام بودی برام ولی حالا بهت شک دارم..

یه وجب آب بسته شد به شعور مردم..

بابا به خدا مردم سر عقل اومدن..می فهمن..

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.908532857895 seconds.