سينمای ما - آخرین گزارش سینمای ما از جشن خانه سینما / درودی و سرودی... بدرود
دوشنبه 12 بهمن 1388 - 22:42

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1333 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



آخرین گزارش سینمای ما از جشن خانه سینما / درودی و سرودی... بدرود
آخرین گزارش سینمای ما از جشن خانه سینما / درودی و سرودی... بدرود


سینمای ما - "امشب شب سینماست، شب هنرمندان سینماست. امشب شب ستایش از فرهنگ و تمدن ایران است. امشب شب دوستی و مهربانی است. سینما می تواند مرهم باشد، مرهم زخمهای ما". اینها بخشی از بیانات دبیر یازدهمین جشن خانه سینما، پرویز پرستویی بود که پس از پخش سرود ملی، تلاوت قرآن و اجرای رقص محلی روی صحنه آمد و حضور اهالی سینما، مطبوعات و کلیه میهمانان را خوش آمد گفت.
پرستویی در ادامه از رنج بی اعتمادی در سینمای ما سخن گفت. بی اعتمادی گاهی در درون و عمدتا" در بیرون. وی یادآور شد خانه سینما می بایست چه در درون و چه در بیرون اعتمادسازی را سرلوحه خود بداند. او در انتهای سخنانش از مجموعه سینما دعوت کرد در آستانه ماه مبارک رمضان فرصت را از دست ندهند و سفره های افطار را با نام و یاد او که رفیق و شفیق و حفیظ و امین است به رفاقت و شفاقت و حفاظت و امانت مزین کنند.
سپس گروه طه به دعوت پرستویی روی صحنه آمدند و دعای پیش از اذان را با تنظیم تازه و درخشان محمدرضا علیقلی اجرا کردند.
***
اولین هنرمندی که روی صحنه حاضر شد تا جایزه بهترین فیلم کوتاه را اهدا کند علیرضا خمسه به همراه دو دخترش درسا و گلسا بود. او پیش از اعلام اسم برگزیدگان این بخش گفت: "در سال گذشته من بیکار بودم در نتیجه بچه دار شدم. به قول حاج آقا قرائتی زن جوان و مرد پیر، سبد بیار، جوجه بگیر". سپس از زبان دختر چند ماهه خمسه ! (البته به ترجمه همزمان دختر دیگرش) چند کلامی در باب اوضاع قمر در عقرب سینما شنیدیم. تندیس بهترین فیلم کوتاه را عاطفه خادم الرضا بخاطر فیلم تنگ خالی ماهی دریافت کرد. شهرام مکری نیز دیپلم افتخار این بخش را بخاطر فیلم محدوده دایره از آن خود کرد.
استاد محتشم و حمید جبلی به دعوت پرستویی برگزیده بخش بهترین چهره پردازی را اعلام کردند که به مهرداد میرکیانی برای فیلم قاعده بازی رسید که البته در مراسم حضور نداشت.
دیپلم افتخار بهترین جلوه های ویژه بصری به علاءالدین پزهان برای پاداش سکوت رسید که وی نیز غایب بود و مازیار میری تندیس را دریافت کرد.
رویا نونهالی و فرهاد آئیش ترکیبی بودند که تندیس بهترین جلوه های ویژه میدانی را به محسن روزبهانی برای روز سوم اهدا کردند.
تندیس بهترین صدابرداری به خون بازی رسید و یدالله نجفی جایزه را از محمود سماک باشی و علی دهکردی دریافت کرد.
در ادامه مراسم جشن خانه سینما سیروس ابراهیم زاده و بهرام زند به دعوت پرستویی جوایز بخش صداگذاری و میکس را اهدا کردند. در این بخش مسعود بهنام و حسین ابوالصدق برای فیلم "اتوبوس شب" برنده تندیس شدند. ابراهیم زاده قبل از اعلام نام برگزیده این بخش گفت: "از من خواسته اند شوخی های تلخ و گزنده نکنم من هم اطاعت امر می کنم البته اگر بتوانم".
بعد از اهداء تندیس بهترین صداگذاری و میکس، پرویز پرستویی از زنده یادان بابک بیات، احمد قدکچیان، پرویز ملک زاده، رسول ملاقلی پور، داوود اسکندری، قاسم نجفی، محمد جعفر میرزاپور، نرسی گرگیا، یوسف نوروزی، محمود زری باف، محمد حسن زاده و فرخ غفاری یاد کرد.
شقایق فراهانی و مجید میرفخرایی دیگر هنرمندانی بودند که برای اهدا تندیس دعوت شدند. ایرج رامین فر برای طراحی صحنه و لباس فیلم "پرونده هاوانا" برنده تندیس جشن یازدهم شد. وی به دلیل مسافرت در مراسم حاضر نبود، بنابراین از علیرضا رئیسیان کارگردان فیلم برای دریافت جایزه دعوت شد که او هم جزو غایبین مراسم بود و درنهایت سیدضیاء هاشمی تهیه کننده فیلم جایزه رامین فر را دریافت کرد.
در ادامه، دبیر جشن یازدهم، از ناصر چشم آذر و رامبد جوان به عنوان اهداکنندگان تندیس بهترین موسیقی دعوت و از چشم آذر به عنوان یکی از منضبط ترین داوران جشن امسال یاد کرد. چشم آذر که به دلیل مصدومیت با عصا راه می رفت با همراهی رامبد جوان روی سن آمد و نام کارن همایونفر را به عنوان برگزیده بخش موسیقی متن برای فیلم ژانی گل اعلام کرد. وی پس از اهدا تندیس گفت: "خوشحالم که برای بار دوم به آقای همایونفر جایزه می دهم."
اهدا کنندگان تندیس بهترین تدوین عباس گنجوی و حسن پورشیرازی بودند. پورشیرازی با تبریک روز ملی سینما، بهرام دهقانی تدوینگر فیلم "پابرهنه در بهشت" را به عنوان نفر برتر اعلام کرد.
امین تارخ و محمدرضا سکوت تندیس بهترین فیلمبرداری را اهدا کردند. تارخ توضیح داد که از سر صحنه فیلمبرداری آمده است و گفت: " مدت مدیدی بود که دلم می خواست تریبونی نصیب شود و به نمایندگی از اهالی سینما از دونفر تشکر کنم. اولین نفر معمار سینمای ایران، سیدمحمد بهشتی و دومین نفر همکار، مسئول و دوستی که در طول سالیان بسیار صمیمانه کار کرد و باعث صدور سینمای ایران به خارج از کشور و تدارک هزاران فقره جایزه شد، محمدمهدی حیدریان." او در آخر از پرویز پرستویی به خاطر قبول همه مسئولیت ها تقدیر کرد و با کسب اجازه از پیشکسوتان، نام مجید خضوعی ابیانه را برای فیلم "پابرهنه در سکوت" به عنوان نفر برگزیده اعلام کرد که با توجه به غیبت ابیانه در مراسم بهرام توکلی کارگردان فیلم به نمایندگی از ابیانه جایزه را گرفت.
***
"فرخنده شبی است امشب، افتخار میزبانی داریم، همین ما را بس که او اینجاست. کاشف نوا های گمشده زخمه می زند، تا رها کند سپید بالان را در آبی آسمان."
در حالیکه کلیپی شامل تصاویر حسین علیزاده و مجموعه تلویزیونی زیر تیغ پخش می شد و موسیقی سریال نیز در فضا طنین انداز بود، پرستویی به قرائت متنی در مورد علیزاده پرداخت و از او برای اجرای برنامه دعوت به عمل آورد که با تشویق بیش از حد حضار همراه بود. علیزاده همراه با گروه "هم آوایان" در این مراسم به اجرای قطعاتی پرداخت و کنسرت خود را با اجرای قطعه "دلشدگان" پایان داد.
***
پس از اجرای شور انگیز علیزاده و گروه هم آوایان نوبت به اهدا تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد رسید که کامبیز دیرباز و ترانه علیدوستی، صابر ابر را برای فیلم مینای شهر خاموش به عنوان برنده این بخش اعلام کردند.
سیما تیر انداز به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای پاداش سکوت برگزیده شده بود که در مراسم حضور نداشت و همسرش تندیس را از محمد بزرگ نیا و هانیه توسلی دریافت کرد و به نمایندگی از او قطعه شعری خواند و فضا را حسابی آبی کرد.
عزت الله انتظامی اهدا کننده جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن بود. استاد به همراهی شهاب حسینی در میان تشویق های بی پایان حضار که به احترامش ایستاده بودند، روی صحنه حاضر شد و عید خانواده دوست داشتنی سینما را تبریک گفت. او پس از گشودن پاکت گفت: خوشحالم و افتخار می کنم که این جایزه را به این برنده می دهم. باران کوثری پس از دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم خون بازی در حالیکه به شدت هیجانزده بود گفت: "آقای انتظامی از همین جا دستتان را می بوسم. 9 ساله بودم که افتخار همکاری با ایشان را در روسری آبی داشتم." او سپس از خانواده اش و همچنین بی تا فرهی سپاسگزاری کرد.
جمشید مشایخی و محمد علی دادگو ترکیبی بودند که تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد را به خسرو شکیبایی برای اتوبوس شب اهدا کردند. شکیبایی پس از حضور روی صحنه گفت: " صابر ابر حرف قشنگی زد. وقتی این (اشاره به تندیس) می آید دست آدم، دست آدم می لزرد. ما سالهاست که دستمان می لرزد."
***
"سینمای عزیز ایران مهر دارد و مهر، گذشته دارد و حال، ستوه دارد و سایه، بزرگ دارد و کوچک، بسیار بزرگ دارد و بسیار...، بسیار بزرگ هایش با هر نسلی چون ققنوسی دوباره متولد می شوند و قصه هایشان افسانه می شود و ماندگار. افسانه هایی که پیر به رخ جوان می کشد و جوان با لحن برنایی اش با آن اسطوره می سازد، بسیار بزرگ شوی، اسطوره می شوی، ققنوس می شوی، خاطره می شوی، گذشته ات حال دارد و حالت تکیه بر گذشته. با تقدیر از پیر برنای سینمای ایران، صحنه جشن امشب را با گام های خسته او مزین می کنیم. مسعود کیمیایی."
پس از پخش کلیپی از مسعود کیمیایی و قرائت متنی درباره‌ی استاد توسط پرویز پرستویی، در میان تشویق بی حد و حصر حضار، مسعود کیمیایی به عنوان اهدا کننده جایزه بهترین فیلمنامه روی سن رفت و گفت: "بدون شک یک فیلم خوب مرهون یک فیلمنوشت خوب است. می گویم فیلمنوشت چون فیلم را می نویسیم، مثل رونوشت. وقتی به یک فیلم فکر می کنیم، آن را می نویسیم". او سپس کیومرث پور احمد و حببیب احمد زاده را به عنوان نفرات برگزیده این بخش برای فیلمنامه اتوبوس شب معرفی کرد. پوراحمد پس از دریافت جایزه اش از دستان مسعود کیمیایی گفت: "افتخار می کنم که این جایزه را از مسعود کیمیایی می گیرم. جوان که بودیم خجالت می کشیدیم، از سینمای‌مان، از فیلمفارسی، مردی آمد و فیلمی ساخت، فیلم‌هایی ساخت، دیگرانی پا جای او گذاشتند و موج نویی در سینمای ایران به وجود آمد و ما دیگر از سینمایمان خجالت نمی کشیم. همیشه رئیس سینمای ایران، مسعود کیمیایی." او ادامه داد: "مرد دیگری نیز همین کار را در عرصه دیگری کرد و او علیرضا زرین دست است." پوراحمد سپس درباره روند نگارش فیلمنامه اتوبوس شب گفت: "9 ماه طول کشید تا فیلمنامه آماده شد. شروع آن با حبیب احمدزاده بود و پایانش با من. در این میان کار حسن شکاری متاسفانه نادیده گرفته شد. او رمان نویس و نقاش ممتازی است و فیلمنامه "اتوبوس شب" محصول کار ما سه نفر است."
احمدزاده هم که یکی از برگزیدگان این بخش بود پس از پوراحمد گفت: "همیشه دوست داشتم صورت پوراحمد را ببوسم. ولی چون قدم از او کوتاهتر است خجالت می کشم، اما در اینجا می خواهم جبران کنم و بالاخره روی ماه کیومرث را ببوسم."
سپس نوبت به معرفی بهترین کارگردان رسید. محمدرضا هنرمند و کامبوزیا پرتوی اهدا کنندگان تندیس این بخش بودند. پرتوی ضمن تبریک روز ملی سینما، رخشان بنی اعتماد و محسن عبدالوهاب را به عنوان کارگردان برگزیده جشن خانه سینما برای ساخت فیلم "خون بازی" معرفی کرد که البته به دلیل عدم حضور آنها جهانگیر کوثری به نمایندگی روی صحنه آمد و گفت: "این جایزه را در غیاب خانم بنی اعتماد باید خانم نوا روحانی دستیار کارگردان می گرفت." او همچنین ادامه داد:" اگر این جایزه برای من بود دلم می خواست آن را به یکی از نابغه های صدای ایران تقدیم می کردم. او کسی نیست جز استاد منوچهر اسماعیلی." وی سپس از صحنه پایین آمد و منوچهر اسماعیلی را در آغوش گرفت.
رضا میرکریمی اهدا کننده جایزه بهترین فیلم بود. او با تشکر از پرستویی گفت: "از بازیگر خوب سینمای ایران که این مسئولیت خطیر را قبول کرد متشکرم. او در 48 ساعت گذشته دو ساعت بیشتر نخوابیده و در این چهار ماه سختی های فراوانی را تحمل کرده است." سپس کلیپ نامزد های بخش بهترین فیلم پخش شد و میرکریمی برگزیده این بخش را اعلام کرد: مهدی همایونفر برای تهیه فیلم اتوبوس شب. که البته در مراسم حاضر نبود و جایزه را کیومرث پور احمد دریافت نمود. وی با خنده و شوخی روی صحنه آمد و میرکریمی را در آغوش گرفت و با اشاره به نام آخرین فیلم میرکریمی با خنده گفت: "به همین سادگی، همایونفر را چه کار داری. جایزه را به خودم بده." و بعد از همایونفر برای مساعدت و همکاری بسیار در طول پروژه قدر دانی کرد.
سپس میرکریمی از پرستویی خواست به عنوان پایان بخش مراسم ترانه ای بخواند که او ترانه ای ایران، از خون جوانان وطن و چند ترانه دیگر را با موسیقی زنده سعید شهرام اجرا کرد. پرستویی در انتهای مراسم از صفار هرندی، جعفری جلوه و منوچهر شاهسواری تشکر کرد.
***
پایان بخش مراسم جشن یازدهم پخش کلیپی از آثار منتخب سینمای ایران بود که موسیقی متن آن سرود ای ایران بود که با همنوایی عده ای از هنرمندان سینما اجرا شده بود. هنگام پخش این کلیپ مراسم آتش بازی آسمان محوطه کاخ سعدآباد را نورافشان کرد و حضار در حالیکه ایستاده بودند ای ایران را زیر لب زمزمه می کردند. دو گروه موسیقی محلی نیز با سازهای محلی خود به طور زنده به اجرا پرداختند. گروهی از هنرمندان که در کلیپ حاضر بودند روی صحنه آمدند و پرچم ایران روی سن مراسم به اهتزاز در آمد.
***
تمام شد... به همین سادگی. درودی، سرودی، بدرود.


منبع خبر : سینمای ما
پنجشنبه,22 شهریور 1386 - 23:25:58

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

میم بنام
جمعه 23 شهريور 1386 - 3:7
-4
موافقم مخالفم
 

دیالوگی از اتوبوس شب فیلم منتخب مراسم :

راننده اتوبوس(شکیبایی) : مردم با مردم کی با هم جنگ می کنند...

_____

توی این فیلم خیلی سعی شده تا تاکید کنند جنگ ایران و عراق جنگی حزبی و دولتی بوده و مردم از سر اجبار با هم درگیر شدند....

اختلاف بین حزب بعث عراق و مردمش در فیلم نشون داده میشه...اما در مورد جناح مقابل(دولت ایران) سکوت می کنه و مردمش رو کنار مردم عراق نشون میده .که خب یک علامت سوال در ذهن بیننده ایجاد میشه. چون مردم با مردم که جنگ ندارند....حساب مردم جدا میشه پس می مونه 2 طرف جنگ که یکیش حزب بعث است و دیگری....در ابهام !

که خب نظر شخصی من اینه که بدور از واقعیته این تحلیل !

محمد پويان
جمعه 23 شهريور 1386 - 11:59
2
موافقم مخالفم
 

واقعا معركه بود

متشكرم از آقاي پرستويي

اميدوارم من هم بتونم روزي بازيگر بشم يا بهتر بگم وارد دنياي سينما بشم

محمد سپهری
شنبه 24 شهريور 1386 - 15:14
6
موافقم مخالفم
 

پرویز پرستویی یعنی این...

مرسی عمو پرویز...

m_like_mohamad@yahoo.com

saba
شنبه 24 شهريور 1386 - 21:10
0
موافقم مخالفم
 

otobu3 shab kei ekran mishe?

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.857620954514 seconds.