سينمای ما - جعفری جلوه: اختراع سینما، حاصل دستاوردهای ابن هیثم دانشمند مسلمان بود
سه‌شنبه 13 بهمن 1388 - 23:27

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1334 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



جعفری جلوه: اختراع سینما، حاصل دستاوردهای ابن هیثم دانشمند مسلمان بود
جعفری جلوه: اختراع سینما، حاصل دستاوردهای ابن هیثم دانشمند مسلمان بود


سینمای ما - با پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و سخنان معاون امور سينمايي نخستين اجلاس سه روزه‌ي اتحاديه‌ي فيلم‌سازان كوتاه كشورهاي اسلامي در موزه سينما آغاز شد. درابتداي اين اجلاس كه با حضور جمعي از سينماگران و فيلم سازان كوتاه و مسئولين معاونت امور سينمايي و سمعي و بصري صبح امروز ـ 29 مرداد ماه ـ آغاز شد، پيام وزير فرهنگ ارشاد اسلامي به مناسبت تشكيل اين اتحاديه قرائت شد. محمد حسين صفار هرندي «هنر اسلامي را مبتني بر سرشت معرفتي روحاني خوانده و پيوستگي هنر و حكمت اسلامي در طول تاريخ را باعث خلق آثار عميق و فاخر هنري و يكي از دلايل متمايز بودن هنر اسلامي از ساير سبك‌هاي هنري دانست.» در بخش ديگري از اين پيام آميختگي مضامين ديني در ژرفاي جاده هنرمندان را روشني بخش روح و روان مخاطبان دانسته و افزوده است: «دراين دوره بيش از هر زمان نيازمند بازگشت و احيا سنت هنر اسلامي هستيم، از آن جا كه جنگ‌هاي پاياني عليه مقدمات اسلامي به راه افتاده و با ابزارهاي فرهنگي درصدد سلطه و مقهور كردن ملل هستند. رسالت هنرمندان اسلامي ايجاد پيوندهاي استوار در ميان خويش است و با مبادله ايده‌ها و به اشتراك گذاشتن نرم‌افزارها و سخت‌افزارهايي مي‌توانند در مقابل اين موج ويرانگر بايستند و آثاري خلق كنند كه حاوي ناب‌ترين و صريح ترين پيام‌هاي ضد استعماري باشد.»
صفارهرندي تداوم چنين فعاليت‌هايي را در سال انسجام ملي و اتحاد ملي موثر دانسته و به نقش بي‌مانند فيلم و كوتاه و سينما در انتقال مفاهيم عميق اسلامي اشاره كرد.  معاون سينمايي در سخناني گفت: سينما براي تببين سمعي و بصري قرآن، سيره نبوي و اعتلاي كلمه توحيد واعتلاي اسلامي در اختيار ما است. جعفري‌جلوه درابتداي سخنانش با اشاره به‌رسالت عميق و گسترده رسالت حضرت محمد (ص) اتمام مكارم اخلاق و بعثت آن حضرت را تلاش در جهت تزكيه ، خود سازي، تعليم كتاب حكمت و گسترس قسط و عدالت دانست و افزود: مسلمين مبتني بر چنين برنامه‌هايي آموختند، زيستند و به قدر مقدور و واقعيت زمان اين معاني را با مهرورزي و محبت گسترش دادند.
وي خاطرنشان كرد: اتكا به قرآن و حكمت برگرفتن از سيره نبوي و تعليم و تعلم مسلمانان چه در زمان مدينته النبي و حجاز و چه بعد ازآن به نشر اخلاق و حكمت پرداختند و اقامه عدل كردند و در زندگي فردي و اجتماعي به كار بستند و درنهايت اين سه برنامه جهان را با تمدن دل انگيز اسلامي آشنا كرد. وي تصريح كرد: تزكيه خود سازي خوديابي عشق ورزيدن،ديگر خواهي، پهلواني، مروت و جوانمردي و مكمل اين معنا يعني گسترش علم وعطش براي عدالت ، تمدني را ساخت به عظمت تمدن اسلامي كه تاريخ را سيراب كرده است. مهندس جعفري جلوه يادآور شد: اوج اين تمدن، 4 قرن با بعثت فاصله داشت و مركز تانباك يعني شرق خراسان، بغداد درعراق، مصر در شمال آفريقا و اندلس در جنوب اروپا به كار خود ادامه داد. وي افزود: عظمت‌هاي اين تمدن امروز براي انسان با نگريستن به تاريخ و عرض جغرافيايي قابل مشاهده است و همچنان به يادگار مانده است. معاون امور سينمايي با بيان اين كه كهكشان نوابغ هنري و علمي و حكمت درگسترده تمدن اسلامي امروز براي ما به ميراث مانده است و اگر دراين خصوص غفلت كرده باشيم مي‌توان با اتكا به آنچه داشته‌ايم به قله‌هاي تمدني‌مان بازگرديم از نمونه چنين مفاخري مي‌توان به بوعلي سينا، ابوريحان بيروني ، ابن هيثم و عبدالرحمن صوفي اشاره كرد. اينان كساني بودند كه علم را شكافتند و بنيانگذار بسياري از رويه‌هاي امروز عالم علم، صنعت و هنر جهان شدند. جعفري جلوه يادآور شد: در اين دوران هم زمان بود با دوران تاريك اروپا و دراين سوي عالم علم پيشرفت مي‌كرده و دستاوردهايش را به جهانيان بذل مي‌كند در صورتي كه در غرب بشريت در خاموشي به سر مي‌برد ومسلمانان بدون خست علم و هنر را به همه جهان گسترش دادند و آن را به همگان هديه كردند.
مهندس جعفري جلوه با اشاره به فعاليت‌هاي ابن هيثم در خصوص آزمايش‌هاي مربوط به اتاق تاريك افزود: سه قرن پس از آن برپايه اين دستاوردها دوربين عكاسي و در ادامه آن سينما خلق شد. وي افزود: تمدن از شرق اسلامي به غرب منتقل شد، البته در اين ايام مسلمين دچار وجهي از حاشيه نشيني وغفلت شده‌اند كه ناشي از استعمار خارجي و دسيسه‌هاي حريفان و انصار طلبي رقيبان علم آموخته است و همين طور ناشي از انفعال و عصبيت‌هاي قومي چنين وضعيتي درملل اسلامي به وجود آمد تا به امروز رسيديم. مهندس جعفري جلوه تصريح كرد: امروز عصر بعثت دوباره اسلامي است، عصر بعثت است عصر بيداري اتحاد ملي و انسجام اسلامي در ملل مسلمان است.
عصر بازگشت خود به عصر شناخت برنامه‌هاي دوران بعثت است و لاجرم عصر احياي تمدن اسلامي و احياي مجد و عظمت و تمدن عظيم انسان ساز اسلامي است كه نشانه‌هاي اين حركت را در گستره سبز اسلامي مي‌بينيم. معاون امور سينمايي در پايان سخنانش گفت: اگر ديروز از زبان واسطه محروم بوديم، امروز از زبان جهاني سينما و هنر برتر و رسانه‌اي قدرتمند مي‌توانيم استفاده كنيم و چنين قابليت و توانايي درهيچ هنر رسانه‌اي دراختيار نيست. سينما در اختيار ما براي تبين سمعي و بصري قرآن سيره نبوي و اعتلاي كلمه توحيد و اعتلاي اسلامي است.
ناصر باكيده دبير اجلاس و مدير عامل انجمن سينماي جوانان ايران نيز هدف از برپايي اين اتحاديه را رونق بخشيدن به فعاليت‌هاي فيلم كوتاه در كشورهاي اسلامي دانست و گفت: آنچه خداوند در قرآن وعده و بشارت داده اسلام است و نياز جوامع بشري به اسلام ومسايل اخلاقي بيش از ساير ايام بر ملل جهان مبرز شده است و آنچه ما مي‌توانيم به آن چنگ زده و متوسل شديم اسلام است. وي محورهاي اصلي فعاليت اين اتحاديه را آموزش و تبادل تجربيات، توليد مشترك آثار كوتاه با تكيه بر اشتراكات ديني و آييني و عرصه اكران فيلم كوتاه دركشورهاي اسلامي و دنيا دانست. باكيده همچنين به اهداف ديگري چون تشكيل بازارفيلم كوتاه دردنيا و منطقه و تشكيل جشنواره فيلم كوتاه كشورهاي اسلامي اشاره كرد. در ادامه جلسه يكي از فيلم سازان اين اتحاديه "لساد جموسي" ازتونس به ايراد سخنراني پرداخت و سينما را به عنوان ابزاري پيغام رسان به عنوان يكي از بهترين ابزارهاي براي شكستن انحصار هنر و سينماي هاليوود دانست.
درانتهاي اين مراسم سيد جواد هاشمي كه مجري گري اين مراسم را بر عهده داشت برگزيدگان مسابقه فيلم نامه نويسي كوتاه "مهرمانا" را اعلام كرد و جوايزي به برگزيدگان به شرح ذيل اهدا شد: نفر اول مهدي افشار قهرماني (تهران) برنده ديپلم افتخار و مبلغ 5 ميليون ريال براي اثر "شايد فردا" نفر دوم عليرضا نوروزي خراساني گنبد كاووس ديپلم افتخار ومبلغ 4 ميليون ريال براي فيلم نامه "روز 63 سالگي" سالار حاجي نفر سوم معصومه و مونا سپهوند (اهواز) ديپلم افتخار و مبلغ 3 ميليون ريال براي "معلم هميشه" جايزه ويژه هيات داوران شامل ديپلم افتخار نيز به حميد عليزاده از برازجان براي فيلم نامه "جوشي خون" اهدا شد. گفتني است: اجلاس اتحاديه‌ي كشورهاي اسلامي تا 3 شهريور ماه در تهران ادامه دارد.


منبع خبر : ایسنا
سه شنبه,30 مرداد 1386 - 3:15:8

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

sara
سه‌شنبه 30 مرداد 1386 - 12:50
-1
موافقم مخالفم
 

wow

شهره
سه‌شنبه 30 مرداد 1386 - 12:53
2
موافقم مخالفم
 

فکر می کنم اگه عکستون رو یکم می بردید جلو بهتر بود...

سارا
سه‌شنبه 30 مرداد 1386 - 12:56
1
موافقم مخالفم
 

باریکلا.......

منیکا
چهارشنبه 31 مرداد 1386 - 19:15
0
موافقم مخالفم
 

عکس بهتری از ایشون نداشتید که بذارید

من
شنبه 18 مهر 1388 - 13:54
1
موافقم مخالفم
 

خوب

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 1.00672888756 seconds.