سينمای ما - پاداش تصویر ( یادداشتی بر پاداش سکوت )
سه‌شنبه 20 بهمن 1388 - 11:13

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (36 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (137 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (322 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (71 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (99 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (350 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1343 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



پاداش تصویر ( یادداشتی بر پاداش سکوت )
پاداش تصویر ( یادداشتی بر پاداش سکوت )


امید غیایی


سینمای ما- پاداش سکوت همان کلیشه عوض شدن آدمهای بعدازجنگ است که دربسترسفری به منظور شناخت روایت میشود.اینکه خیلی از آدمهای جنگ آنقدر عوض شده اند که همرزمان قدیمیشان با پشیمانی نام آنها را به زبان می آوردند وبرخی هنوزپشتشان به آن پارتی گردن کلفت آن بالاگرم است،عده ای شهید میشوند وهیچ کس خبردارنمیشود وعده ای دیگراز قِبَل همین جنگ به جایی رسیده اند که خبردارکردنشان گذر از هفت خوان است.
فیلمنامه فیلم را فرهاد توحیدی ازروی داستان کوتاه "من قاتل پسرتان هستم" وبراساس طرحی ازخود مازیارمیری نوشته که خب عرصه ای خطرناک را انتخاب کرده و متاسفانه در دامش هم گرفتارآمده. اقتباس از روی داستان کوتاه به خودی خود کار سختی است و نمونه اش را حتی در داش آکل مسعود کیمیایی ونمونه ناموفقش را اخیرا در گرداب نوشته حسن هدایت از روی داستان کوتاهی به همین نام از صادق هدایت دیدیم. دراینگونه فیلمنامه ها یا باید داستان طول داده شود یا شخصیتها نقششان زیاد شود که پاداش سکوت از دومی برخوردار شده است. اکبر رزمنده ای که فکر میکند همرزمش یحیی را کشته نزد پدر او میرود وتقاضای قصاص میکند و در این بین با همرزمان قدیمیش تماس برقرار میکند.
درفیلم شخصیتهایی هست که باحذفشان هیچ لطمه ای به فیلم نمیخورد وفقط در بیان همان شعار فوق الذکر دچارکمی رقیق شدن میشود.مثلا نقش فرهاد اصلانی و پریوش نظریه را البته به دور از خوب بازی کردن آنها از فیلم جدا کنید تغییر چندانی حس نمیکنید. یا در کم کردن مدت زمان پرداختن به صحنه ها هم همینطور.یا اتفاقی که در آخر برای اکبر با دیدن حاج احمد ایروانی میفتد چیست که تمام حوادث را مو به مو به یاد می آورد.گفتن جمله ای یا حتی کلمه ای از زبان حاج احمد که منطقی نیست چون با ترکشی که او در گلو دارد امریست غیرممکن. این اتفاق از آنجایی که نقشی کلیدی را در نتیجه گیری فیلم بازی میکند قدری خام دستانه رها شده است. میری علاقه اش به مضامین دینی را به خوبی بیان کرده، طوری که نتیجه گیری انتهایی دو فیلم قبلی اش را به عهده آنها میگذارد. اشاره به آیه "مالک یوم الدین" در به آهستگی هم نمود داشت و این باردراین فیلم با تاکیدی بیشتر سعی دارد تا بیننده را همزمان با رهایی جسمی اکبر، با آزادی روح او هم همراه کند.در این جا این اتفاق با اتمام نماز اکبردرانتهای فیلم درمغازه پدریحیی میفتد.اما آیا آن تاکید زیبابرپوشیدن لباس سفید و تمیز در آخر فیلم و آن حالت فوق العاده صورت جعفر والی در نقش پدر یحیی به اندازه کافی نمایانگر آسودگی اودرانتها نبود. اما دراین راه سخت ودرجاهایی به ظاهر کسل کننده عواملی وجود دارند که فیلم را قابل تحمل و حتی قابل تامل میکند.ازجمله طراحی صحنه عالی فیلم که با اینکه اصلا به چشم نمی آید ولی درانتقال حس جداافتادگی اکبر با آن اتاق شبیه زیردریایی اش بیشترین نقش رادارد.
چهره پردازی فیلم که البته توسط مهرداد میرکیانی صورت گرفته به غیر از همان گریم آشنای پرستویی دربقیه مواردآنقدرخوب هست که شخصیتها را به تمام معنا باورپذیرازکاردربیاورد.واما فیلمبرداری فیلم:بهرام بدخشانی با آن کادرهای بسته اش و آن قابهای خوب از دورش فضای فیلم را به خوبی تصویر کرده.حس عجیب عذاب وجدان.واین نکته که فیلمبردار صحنه های زیر آبش آلمانیست که به یمن بلند شدن تماشاچیها قبل ازشروع تیتراژ پایانی، نامش را ازدست دادم.این تکنیک فیلمبرداری زیرآب (که البته مرحوم ملاقلی پور هم فکرکنم در افق استفاده کرده بود) با وجود اینکه شاید به قدر تمام و کمال نتوانسته موقعیت غیر زمینی و فانتزی اش را منتقل کند،به خاطرداشتن بیشترین وزن گره گشایی فیلم اتفاق خوشایندی است که در صنعت سینمای ایران میفتد.وخوب اینکه آن صحنه های هوردراستخری که با دکور ساخته شده بود فیلمبرداری شده است هم از همان نکته های قبال تامل فیلم است.



منبع خبر : سینمای ما
یكشنبه,14 مرداد 1386 - 20:35:51

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

مصطفی انصافی
دوشنبه 15 مرداد 1386 - 11:21
0
موافقم مخالفم
 

پاداش سکوت فیلم بدی نیست اما خوب هم نیست. به درد یه بار بیشتر دیدن هم نمی خوره.


سه‌شنبه 16 مرداد 1386 - 8:37
6
موافقم مخالفم
 

به آهستگي فيلمي بود كه بي خود بزرگ شد اميدوارم اين فيلم خوبي باشد.

امیررضا نوری پرتو
سه‌شنبه 16 مرداد 1386 - 10:23
0
موافقم مخالفم
 

امید جان سلام . نمی دونم چرا کامنت دیروزم آنلاین نشده. صورت نقد خوبی بود . خسته نباشی . بزرگترین ایراد فیلم اقتباس از یه داستان خوب اما کم مایه برای یه فیلم بلنده( از روی نسخه ای که در جشنواره دیدم می گم ) .

سارا
سه‌شنبه 16 مرداد 1386 - 12:4
3
موافقم مخالفم
 

نسبت به جشنواره کوتاه شده بود ولی نسبتا خوب بود

حمید قدرتی
سه‌شنبه 16 مرداد 1386 - 15:20
-3
موافقم مخالفم
 

به نظر من فیلم پاداش سکوت یه فیلمیه که همه خوبها توش معمولی هستند . حتی پرویز پرستوئی هم دیگه اورژینال نیست با اینکه خوب است . موسیقی بدرد فیلم نمی خورد ولی خدا وکیلی قشنگ بود .

آریا
سه‌شنبه 16 مرداد 1386 - 23:6
-3
موافقم مخالفم
 

فکر میکنم اگر روی فیلمنامه بیشتر هم کار می شد نتیجه ی خاصی بدست نمی آمد.داستان برای همان داستان کوتاه مناسب بود نه روی پرده ی سینما.به همین دلیل ریتم فیلم خیلی کند شده و اتفاقات تا حدی قابل پیشبینی.فکر میکنم اگر از این بازیگران استفاده نمیشد میتوانست حتی باعث کسلی بیش از حد تماشاچی شود

سهیل
چهارشنبه 17 مرداد 1386 - 10:43
2
موافقم مخالفم
 

من این فیلمو تو جشنواره دیده بودم بعد از اکران شدن فیلم هم یک بار دیگر فیلمو دیدم فیلم خوبی بود ارزش دیدن را داشت معلوم بود که آقای میری برای این فیلم زحمت زیادی کشیده ولی به نظر من آقای میری در ساختن این فیلم یک مقدار احتیاط کردن داستان من قاتل پسرتان هستم خیلی جسورانه تر بود شاید اگر به جای آقای میری کسی مثل ابراهیم حاتمی کیا این فیلمو می ساخت جسورانه تر و بهتر در می آمد به هر حال این فیلم در شرایط فعلی اش هم خیلی بهتر از محاکمه، رئیس، نصف مال نصف مال تو و بقیه فیلمهایی هستند که در حال اکران هستند.


پنجشنبه 18 مرداد 1386 - 13:19
2
موافقم مخالفم
 

فیلم پاداش سکوت رو باید فهمید!!!!

m_like_mohamad@yahoo.com

ALIREZA
جمعه 19 مرداد 1386 - 20:46
0
موافقم مخالفم
 

به بازيگر هاي پاداش سكوت به خاطر بازي خوبشان تبريك مي گم.(فقط همين!)

bahar
شنبه 20 مرداد 1386 - 4:13
-4
موافقم مخالفم
 

agha soheyl aya shoma to jashnvare mosahebeye matbooatie in film ro didid? motmaenen na vagarna hamchin harfi nemizadid

vali shatad khabaresh be gooshetoon reside bashe aghate miri koli harfaye jaleb zad vali jalebtarinesh in bood ke ham ishoon va ham aghaye parastooi sare ye chiz takid dashtand tahdidhate mogheye tolid film

az hame kas be samteshoon partab mishod

az nazdiktarin doostan gerefte ta balatarin maghamate sinamai va farhangi

dar zemn aghaye miri elem kardand ke dige hargez filmi nakhahand sakht

Pourya
شنبه 20 مرداد 1386 - 19:41
2
موافقم مخالفم
 

ye zaman migoftan chera inghadr kharje doel kardid ba in pol mishod chandta filme khob sakht vali sadrahmat be siel chera ba pol adama ro alaki boorg mikonim ? chera aghaye miri dost dare laghabe honari bechasbone be filmesh? va ,,,,,,,,, rasti ye fekri be hale parastoi bokonid dige dae tekrari mishe ye marmolaki ya ye darbedari peida beshe

سهیل
دوشنبه 22 مرداد 1386 - 10:17
0
موافقم مخالفم
 

بهار خانم بله من تو جلسه مطبوعاتی آقای میری نبودم ولی از گوشه و کنار چیزهایی را که شما بیان کردید را شنیدم من منکر تلاش های آقای میری نیستم ، ایشان قطعاً برای ساختن این فیلم نهایت تلاش خود را کرده اند منظور من این بود که اگر ابراهیم حاتمی کیا که در زمینه ساخت فیلمهایی با مظمون دفاع مقدس ید طولانی تری دارد این فیلم را می ساخت علی رغم همه مشکلات و تهدیدهای اطرافیان با درایت و تجربه ای که طی این سالیان کسب کرده بود می توانست فیلم بهتری بسازد. حاتمی کیایی که در آژانس شیشه ای بی پروا ترین سخنان را بیان می کند احتمالاً می توانست این فیلم را نیز بی پروا تر بسازد. ولی آقای میری که اولین فیلم جنگیش را می ساخت به طور قطع تا حدودی تاثیر همان تهدیدها قرار گرفته و نتوانسته آن جسارت لازم را در ساخت این فیلم به کار ببرد

مصطفی
دوشنبه 22 مرداد 1386 - 12:1
1
موافقم مخالفم
 

فیلم یک اقتباس کاملا نا موفق از یک داستان کوتاه موفق است. چهره پردازی فاجعه است.کجای این گریم خوب است.؟فقط چون گریمور میرکیانی است از چهره پردازی ضعیف فیلم تعریف می کنی؟

داشي
دوشنبه 22 مرداد 1386 - 18:36
3
موافقم مخالفم
 

چرا روت نشده بگي نمونه موفقش داش اكل كيميايي ست.

nika karimi
سه‌شنبه 23 مرداد 1386 - 9:26
2
موافقم مخالفم
 

film badi nabod agar in agha soheyl hamoni ke hamishe nazar mide bayad behesh begam inja dar mored padash sokoot sohbat mikonim va onam ba raeeso mohakeme va filmhay dige moghayese nemikonim

بی نام
دوشنبه 29 مرداد 1386 - 18:34
-3
موافقم مخالفم
 

سلام.فراموش کردید ریتم کند فیلم رو هم متذکر شید. به گریم اشاره کردید. حداقل می تونم بگم گریم رضا کیانیان افتضاح بود!!! فیلم در مجموع فیلم بدی نیست ولی ریتم خیلی کندی داره.

میلاد
شنبه 3 شهريور 1386 - 23:36
2
موافقم مخالفم
 

با در نظر گرفتن تمام خوبیها و بدیهای فیلم

بزرگترین مشکلش اینه که این فیلم خسته کننده است

چون قصه ی زیادی نداره

بیشتر به درد فیلم کوتاه میخوره

محمد مهدی ابراهیمی نصر
يکشنبه 4 شهريور 1386 - 22:28
2
موافقم مخالفم
 

بسم الله

سلام

می توانید مطلب "بفرمائید کافه ترانزیت در تل آویو !" را که در وبلاگم قرار دارد را بخوانید و در صورت تمایل در سایتتان قرار دهید.

والسلام

ali
سه‌شنبه 16 مهر 1387 - 9:40
-1
موافقم مخالفم
 

هر كسي نمي تونه پاداش سكوت رو بفهمه

بايد ....................

بي خيال

حرفي ندارم

سكوت!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sd
پنجشنبه 17 بهمن 1387 - 9:17
-1
موافقم مخالفم
 
پاداش تصویر ( یادداشتی بر پاداش سکوت )

be nazare man filme padashe sokut ritme kondi dasht vali dar kol na tanha ghabele tahammol ke ghabele taamol ham bud

vaghte hamegi bekheir...

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 1.04681682587 seconds.