سينمای ما - تنگنا منتشر شد
جمعه 16 بهمن 1388 - 17:51

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (35 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (134 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (321 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (69 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (98 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (345 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1338 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



تنگنا منتشر شد
تنگنا منتشر شد


سينماي ما - پس از چند سال تحقيق و پي‌گيري، بالاخره كتاب هوشنگ گلمكاني راجع به فيلم تنگنا منتشر شد. كتابي كه در نمايشگاه كتاب امسال عرضه خواهد شد. خود مولف، درباره كتاب‌اش چنين نوشته است: ...بالاخره اين كتاب «تنگنا» هم تا چند روز ديگر منتشر می‌شود و قرار است اولين پخش آن در نمايشگاه كتاب امسال باشد؛ در غرفه انتشارات روزنه‌كار. انتشار اين كتاب، تحقق يک وسوسه و آرزوی 34 ساله من است؛ كتابی كه از همان سال نمايش عمومی تنگنا (1352) به نوعی تداركش آغاز شد، اما انتشارش اين همه سال طول كشيد. با نوشتن و تايپ كردن داستان فيلم پس از پنج بار تماشای آن، ساختن جلد برايش و تكثير در پنج نسخه؛ همچنين يادداشت برداشتن و يادداشت گرفتن از ديگران، جمع كردن مطالب مطبوعات در باره‌اش، و خريدن پوسترها و چندتا از عكس‌هايش. به درازا كشيدن انتشار كتاب، اين اواخر بين دوستانم تبديل شده بود به يک موضوع برای شوخی و مضمونم كوک كردن. اما از يک طرف گرفتاری‌های روزمره و كاری، و از طرف ديگر وسواس، باعث شده بود كار سريع‌تر از اين پيش نرود. بعداً خواهيد ديد كه كتاب پر از جزييات است و يافتن همه اين جزييات، هم دشوار و گاه دور از دسترس است و هم وقت می‌برد.
تنگنا، يكي از فيلم‌های محبوب زندگی‌ام است كه حتی اگر حالا به برخی از جزئياتش نگاه انتقادی هم داشته باشم، در دوره‌ای چند ساله ذهنم را به خود مشغول كرده بود و به تعبيری با آن زندگی می‌كردم. تدارک كتابی در باره اين فيلم، حكم ادای دين به آن و سازنده‌اش را دارد؛ شايد مثل گذاشتن باری از دوش بر زمين، و مثلاً نوعی زايمان ذهنی. در ميان گذاشتن لذت يا درد يا خلسه‌ای با كسانی كه احساس مشتركی در اين زمينه دارند و شريک كردن آن‌ها در يک حال دل‌پذير؛ هر چه كه هست.
كتاب با گزارشی از توليد فيلم در 60 صفحه آغاز می‌شود كه حاوی تقريباً تمامی سندهای مربوط به فيلم، و جزيياتی درباره روند ساخته شدن آن و اتفاق‌های بعدی تا توقيف نهايی آن است كه البته برخی از نكته‌ها به دليل تغيير شرايط اجتماعی، تعطيل شدن دفتر شركت توليد فيلم، در دسترس نبودن برخی از دست‌اندركاران فيلم و غبار گرفتن ذهن‌ها طی سه دهه، همچنان مبهم مانده اما تا همين حد هم می‌توانم ادعا كنم كه چنين واقعه‌نگاری دقيقی تا كنون برای هيچ فيلم ايرانی ديگری انجام نشده است. بخشی ديگر از اين گزارش توليد، بازيابی تعدادی از لوكيشن‌های فيلم، همراه با عكس‌هايی از وضعيت امروز آن‌ها در مقايسه با صحنه‌های فيلم است. بخش نقد فيلم، حاوی همان مطلب طولانی است كه پانزده سال پيش نوشته بودم برای كتاب غلام حيدری در نقد و بررسی آثار امير نادری، به اضافه مطلبی كه به عنوان تكمله آن اخيراً نوشته‌ام؛ همراه با نقد پرويز دوايی، يادداشت اسماعيل جمشيدی در اعتراض به فيلم و نقد دوايی و همچنين پاسخ دوايی به آن.
كتاب حاوی چند گفت‌وگو است كه سه گفت‌وگو از آن ميان با امير نادری است؛ دو گفت‌وگو قبلاً چاپ شده (يكی در همان سال نمايش فيلم و يكی در سال گذشته)، اما گفت‌وگوی استثنايی و چاپ‌نشده را پرويز دوايی 32 سال پيش با نادری انجام داده كه حاوی اطلاعات و نكته‌هايی دست اول از زندگی نادری در دوران كودكی و نوجوانی است. گفت‌وگوهای ديگر با سعيد راد، عنايت بخشی و محمد اسكندری (بازيگران فيلم)، جمشيد الوندی (فيلم‌بردار)، محمدرضا اصلانی (فيلم‌نامه‌نويس) و واروژ كريم‌مسيحی (دستيار كارگردان) است. در پايان كتاب، دو نسخه از فيلم‌نامه تنگنا چاپ شده؛ يكی نسخه كار كه فيلم بر اساس آن ساخته شده اما در جريان ساخت تغييرات زيادی كرد، و دومی از روی فيلم تنظيم شده كه مقايسه آن‌ها حاوی نكته‌های جالبی است. كتاب «تنگنا» حاوی 84 عكس و بيش از سی سند درباره فيلم تنگنا است و آن را انتشارات روزنه‌كار در 472 صفحه در قطع رقعی با جلد سخت به قيمت 7000 تومان و فعلاً در 2000 نسخه منتشر می‌كند. طراحی جلد و صفحه‌آرايی‌اش هم كار خودم است.
فارغ از اين‌كه كتاب چه‌قدر «فروش» داشته باشد، بيش از هر چيز كنجكاوم كه ببينم كتابی درباره فيلمی كه يكی از محبوب‌ترين فيلم‌های تاريخ سينمای ايران در نزد طرفداران خاصش است و يك فيلم كالت محسوب می‌شود، چه واكنشی در ميان همين گروه معدود اما مشتاق خواهد داشت و اصلاً نوعی تخمين است در باب اين‌كه شمار اين «گروه معدود» حدوداً چه‌قدر است.


منبع خبر : سينماي ما
شنبه,8 اردیبهشت 1386 - 18:12:28

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

vahid
شنبه 8 ارديبهشت 1386 - 22:8
1
موافقم مخالفم
 

kash dar iran boda v mitavanestam chenin ketabi ra tahiye konam,

hamin ke esm v goftogoi ba parviz avati ast,khandanash bar honar dostan vajeb ast

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.700730085373 seconds.