سينمای ما - رضا داد از تغييرات كيفي و كمي جشنواره‌ي بيست و پنجم فيلم فجر خبر داد
شنبه 17 بهمن 1388 - 19:25

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (35 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (134 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (321 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (71 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (98 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (347 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1340 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



رضا داد از تغييرات كيفي و كمي جشنواره‌ي بيست و پنجم فيلم فجر خبر داد
رضا داد از تغييرات كيفي و كمي جشنواره‌ي بيست و پنجم فيلم فجر خبر داد


سينماي ما - دبير بيست و پنجمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر در جمع خبرنگاران گفت: تلاش مي‌کنيم درادامه مسير رو به رشد سينماي کشور، دراين دوره جشنواره قدم‌هاي جدي‌تري براي رشد توامان جنبه‌هاي کيفي و کمي سينما برداشته شود.
"عليرضا رضاداد" در نشست خبري جشنواره تغييرات صورت گرفته درمقررات بيست و پنجمين جشنواره فيلم فجر را به دو بخش تغييرات کيفي و ساختاري تقسيم کرد و گفت: تغييرات کيفي به صورت عمده به تبيين و طراحي و اعلام رويکردهاي سينماي ايران و نشانه‌هايي براي رسيدن به سينماي متعالي است و تغييرات ساختاري مربوط به بخش‌هايي از مقررات مي شود که به برگزاري مناسب تر جشنواره کمک مي‌کند.
وي اظهار داشت: در بخش کيفي تلاش شده تا درادامه مسير جشنواره با نگاهي دقيق‌تر به سمت افق‌هاي حرکت در مسير تعالي سينما و دستيابي به سينماي متعالي گام برمي‌داريم، به همين دليل براي بخش‌هاي گوناگون رقابتي عناويني انتخاب نموديم تا گوياي نحوه نگاه و نگرش و انتظار ما در هر بخش باشد.
دبير بيست و پنجمين جشنواره بين المللي فيلم فجر خاطر نشان کرد: پيشتر تنها بخش سينماي مستند داراي عنوان "چشم واقعيت" بود اما امسال عنوان بخش مسابقه سينماي ايران را به بهره گيري از نام کتابي که حاصل ديدار و گفت و گوي کارگردانان سينماي ايران با مقام معظم رهبري بود "سوداي سيمرغ" گذاشتيم که اين عنوان اشاراتي به تلاش براي دستيابي سينماي ايران به سيمرغ واقعي دارد و هم نشان و نشانه‌اي است از نماد زميني و جشنواره‌اي آن يعني سيمرغ بلورين جشنواره. همچنين در بخش مسابقه سينماي بين المللي از عنوان "جام جهان نما" که مفهومي ديرينه در فرهنگ ايراني دارد استفاده کرديم داراي ابعاد ملي و همچنين داراي نگاه به ابعاد جهاني سينما است.
رضا داد در ادامه گفت : براي پيشگيري از برداشت‌هاي انحرافي از مفهومي که چند سالي است به نام "سينماي معناگرا" مطرح شده و جاي خود را در سينما باز کرده ، عنوان "جست و جوي حقيقت" را انتخاب کرديم، در بخش سينماي آسيا از عنوان "جلوه گاه شرق" استفاده کرديم که اشاراتي به شرق جغرافيايي دارد و هم ما را به سمت شرق مفهومي و معنايي راهنمايي مي کند، اگر دقت کنيم همه اين عناوين نسبت‌هايي با پديده و کارکرد سينما هم به عنوان نور و تصوير دارند.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي درباره حضورفيلم‌هاي ايراني كه قبل از برپايي جشنواره فيلم فجر در جشنواره‌هاي ديگر به نمايش در مي‌آيند گفت:اگر در جشنواره‌هاي داخلي شركت كنند به خاطر اينكه نمايش در تهران با مقررات جشنواره مغايرت دارد، نمي توانند در جشنواره فيلم فجر حضور داشته باشند اما حضور در جشنواره‌هاي خارجي منافاتي با مقررات ما ندارد.
ي افزود:البته ممكن است مواردي هم باشد كه به اختيارات دبير جشنواره برمي‌گردد و مي‌توان در طول ارزيابي هيات انتخاب تصميم گيري كرد.
رضاداد درباره فيلم "خون بازي" كه اعلام شده بود در جشنواره داخلي ديگري شركت مي‌كند، گفت: با صحبتي كه با آقاي كوثري تهيه كننده فيلم داشتم اعلام كردند، "خون بازي" براي شركت در جشنواره فيلم فجر در جاي ديگري حضور نخواهد داشت.
دبير جشنواره فيلم فجر در بخشي از اين جلسه با اظهار تاسف از ضعف‌هاي بنياد‌هاي پژوهشي و نظريه‌پردازي درسينماي ايران اظهار داشت: با توجه به ضعف‌هاي سينماي ما در حوزه نظريه پردازي و فقدان مباحث تئوريک در حوزه سينماي کشور بخشي از اين وظيفه به ناچارمتوجه مديريت سينماي کشور شده است و بايد توجه داشت که اصولا در يک سينماي حرفه‌اي مباحث تئوريک و نظري و چالش‌هاي متناسب آن در حوزه تئوريسين‌ها و نظريه پردازان سينمايي شکل مي گيرد و آنها هستند که جامعه سينمايي و دست اندرکاران سينمايي را در اين زمينه سيراب و بهره مند مي سازند.
وي در راستاي توسعه پژوهش در جشنواره اعلام کرد: از امسال جايزه ويژه سينماي ايران به نگاه ملي در بخش مسابقه سينماي ايران افزوده شده تا با توجه به اين نگاه که برگرفته از مفاهيم شرقي و ديني و ايراني است و تقويت و توجه جدي به آن، ما را به سينماي متعالي و الگو نزديک مي‌کند. اين جايزه به يکي از بخشهاي تاليفي در جشنواره اهدا خواهد شد.
رضا داد اظهار اميدواري کرد: اين نگاه به سينماي ملي بتواند همانند سينماي معناگرا چالشهايي را در ميان صاحب نظران سينمايي و در جهت رشد و پشتياني فکري و فرهنگي ايجاد و گرايش‌هاي جديدي در توليد فيلم مطرح کند که در نهايت به بلوغ سينماي ملي، سينمايي که آرمانگرا و متعالي و داراي ويژگي‌هاي شرقي و ديني و ايراني است، کمک کند.
وي اضافه شدن جوايز و تقدير از فعالان حوزه نمايش فيلم را از مهمترين تغييرات بيست و پنجمين جشنواره عنوان کرد و افزود: توجه مجدد به حوزه‌هاي چون عکس، پوستر، تيزر و آنونس و مطالعه جدي‌تر در اين حوزه‌ها ما را به تفکيک در ارزيابي عملکرد حوزه نمايش در افتتاحيه و حوزه توليد در اختتاميه راهنمايي مي کند تا افتتاحيه جشنواره بتواند روي عملکرد يک ساله بخش نمايش تمرکز کند. در همين راستا تقدير از بهترين مدير سينما و سينما ساز برتر را به افتتاحيه جشنواره منتقل کرديم که اين ساختار جديد(تفکيک جوايز در افتتاحيه و اختتاميه) مي تواند نظمي ساختاري در جشنواره ايجاد کند.
وي به شکل گيري گروههاي داوري براي بررسي حوزه‌هاي مربوط به نمايش فيلم اشاره کرد و افزود: اختتاميه به تقدير از توليداتي که سال بعدي نمايش در سينماي کشور به روي پرده مي‌روند، اختصاص يافته است .
وي حذف بررسي فيلم دوم را از رقابت فيلم‌هاي اول و دوم جشنواره از ديگر تغييرات ساختاري اين رويداد عنوان کرد و ادامه داد: توجيهي براي ارزيابي فيلم دوم نداشتيم اما به لحاظ ايجاد فضاي رقابتي جشنواره در دوره‌هاي گذشته آن را حفظ کرده بوديم. البته مهمترين تاثير اين بررسي توجه فيلمسازان اول به حفظ و بقاء در سينما بود و با توجه به تعداد زياد ورودي‌هاي سينما و فيلمسازان اول در داوري‌هاي با مشکل مواجه مي‌شديم اما از امسال و خصوصا با توجه به مسووليت مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي در دوره جديد که همه حمايت‌ها و مديريت فيلمسازان اول به اين مرکز سپرده شده منطقي است که بتوانيم بخشي اختصاصي ايجاد کنيم .
دبير جشنواره بين الملي فيلم فجر پذيرش فيلم‌هاي کوتاه به نمايش در آمده در جشنواره فيلم کوتاه تهران را در بخش رقابتي جشنواره از ديگر تغييرات اين رويداد برشمرد و افزود : هدف ما اين نيست که جشنواره فيلم کوتاه تضعيف شود يا حتي جشنواره فيلم فجر به رقابت با آن بپردازد. ما در بخش فيلم کوتاه قصد داريم به سينما از همه جنبه‌ها توجه کنيم درغير اينصورت در يک تعريف منطقي‌تر در جشنواره فجر نبايد فيلم کوتاه و يا مستند حضور داشته باشند. ولي چون اين جشنواره مختص به فيلمهاي بلند نيست و تمامي سينماي ايران را در برمي گيرد به همين دليل به اين دو حوزه نيز توجه شده است. اما نمي خواهيم جشنواره فيلم فجر خود را رقيب جشنواره تخصصي فيلم کوتاه تهران تلقي کند.
رضاداد توضيح داد: در وضعيت فعلي هيات انتخاب با وقت محدود خود از 80 فيلم گزينش شده در جشنواره فيلم کوتاه تهران که قاعدتا بهترين‌ها از ميان حدود 2 هزار فيلم کوتاه هستند 10 تا 20 فيلم را براي شرکت در جشنواره انتخاب مي‌کند که اين مساله در هماهنگي با انجمن سينماي جوانان ايران صورت مي گيرد. در واقع تلاش داريم که نوعي هماهنگي در بين جشنواره‌هاي مختلف بوجود آوريم.
وي در پايان با اعلام شرايط و مقررات بخش مسابقه مطرح كرد: دبيرخانه جشنواره درخصوص فيلم‌هاي خارجي در طول سال فعال است و از طريق واحدهاي بين الملل و مديريت امور جشنواره‌ها و تامين و توزيع فيلم خارجي تاکنون بيش از 1300 فيلم متقاضي شناسايي و حدود 500 فيلم بازبيني شده و 180 فيلم براي بازبيني و اخذ تصميم هيات انتخاب فيلم‌هاي خارجي آماده شده است، بنابراين هيات انتخاب فيلم‌هاي خارجي از 15 آبان ماه کار خود را آغاز مي‌کند.
وي براي شکل گيري نظم و انسجام در بخش مسابقه سينماي ايران و عدم تاخير نمايش و يا شرکت آثار از سينماگران خواست که از هم‌اکنون که سه ماه تا برگزاري جشنواره باقي مانده است، براي تکميل مراحل فني فيلمهاي‌شان تلاش کنند تا شاهد تغيير برنامه در بخش سينماي ايران جشنواره نباشيم.
وي خبر داد : براي آثار کوتاهي که به اميد شرکت در جشنواره فيلم فجر درجشنواره فيلم کوتاه شرکت نکرده‌اند نيز شرايط ويژه‌اي در نظر خواهند گرفت.
دبير جشنواره فيلم فجر كه در جمع خبرنگاران سخن مي‌گفت متذكر شد: اين جلسه به معناي کنفرانس مطبوعاتي نيست، بلکه مقدمه‌اي براي ايجاد فضاي رسانه‌اي مناسب براي ورود به جشنواره فيلم فجر شمرده مي شود بنابراين جلسه مطبوعاتي جشنواره در آينده با دعوت از خبرنگاران رسانه‌ها و مطبوعات برگزار مي‌شود


منبع خبر : ايسنا
سه شنبه,9 آبان 1385 - 15:17:24

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 1.39287590981 seconds.