سينمای ما - تحلیل رجا نیوز از "مرد هزار چهره" / یک بیانیه تند رسانه ای با چند نکته ارزشمند
جمعه 26 مهر 1387 - 16:33

اخبار:      • گزارش نویسنده سایت سینمای ما از دو روز نخست جشنواره سینما حقیقت - 2 / یا ما مستند نمی‌بینیم؛ یا این‌ها مستندهای خوبی هستند      • نامزدهای ایرانی جشنواره سینما حقیقت از این قرارند...      • مجموعه گزارش‌های سایت سینمای ما از جشنواره فیلم سینما حقیقت-1 / ...و ریچارد لیکاک افسانه‌ای وارد شد      • محمد مطیع و اولین حضورش در برنامه‌ای از صدا و سیما      • ابراهیم حاتمی‌‌کیا بار دیگر جواب منتقدان‌اش را داد؛ از امیر قادری تا حسین معززی‌نیا؛ / «بعضی‌ها نسبت به من کینه دارند»      









نظر سنجی

شما کدام سریال ماه مبارک رمضان را بیشتر پسندید؟




سينماي جهان
جشنواره تورین را «دبلیو» افتتاح می‌کند
اسکار شرایط تازه تعیین کرد
اسپیلبرگ دریم‌ورکز را به یونیورسال داد
هنگ‌کنگ «مولان» را دوباره می‌سازد
آلن لوب ادامه «وال استریت» را می‌نویسد
تلاش سینمای روسیه برای رهایی از کلیشه هنری
فن تروتا فیلم تازه‌اش را شروع کرد
دیوید لینچ تهیه‌کننده می‌شود
اسکار، مافیا را تحریک کرد
جشنواره فیلم لندن با دست پر آغاز می‌کند
براد پیت و کوئنتین تارانتینو همدیگر را دیدند
دختر دیوید لینچ جایزه جشنواره کاتالونیا را برد


دعوت


  (350 رأي)

کارگردان:
ابراهیم حاتمی کیا
-------------------------------------
آواز گنجشک ها


  (136 رأي)

کارگردان:
مجید مجیدی
-------------------------------------
کنعان


  (277 رأي)

کارگردان:
مانی حقیقی
-------------------------------------
نسکافه داغ داغ


  (63 رأي)

کارگردان:
علی قوی تن
-------------------------------------
سه زن


  (144 رأي)

کارگردان:
منیژه حکمت
-------------------------------------


پربیننده ترین اخبار هفته
 پرفروش‌ترین، کم‌فروش‌ترین، پرخبرترین، کم... / «ترین»‌های سینمای ایران در تابستان 1387...
 یادداشت نویسنده سایت «سینمای ما» درباره مقاله قادری و جوابیه خیابانی و «دعوت» حاتمی‌کیا؛ / فعلا فقط حاشیه‌ها...
 یادداشت امیر قادری درباره ابراهیم حاتمی‌کیا و «دعوت» اش؛ / ‏«دعوت» ایستگاه ما نیست، بگذارید حاتمی‌کیا کارش را بکند ...
 حكايت جمع‌آوري بيلبوردهاي «سه‌زن» به روايت منيژه حكمت و مسئول مربوطه ...
 جواد خیابانی بار دیگر پاسخ داد؛ این بار صریح‌تر به حسین معززی‌نیا / اخلاق را گم کرده‌ایم...
 یادداشت اختصاصی سایت «سینمای ما» برای « کنعان»؛ / نامه‌ای به مانی حقیقی: از زمستان تا حالا...
 ابراهیم حاتمی‌‌کیا بار دیگر جواب منتقدان‌اش را داد؛ از امیر قادری تا حسین معززی‌نیا؛ / «بعضی‌ها نسبت به من کینه دارند»...
 اظهار نظر رييس كانون كارگردانان سينماي ايران درباره حضور بازيگران در آثار خارجي: / با ديدن تيزر فيلم متوجه شدم اصلا به لحاظ بازيگري اتفاق خاصي رخ نداده است...
 یادداشت نویسنده سایت «سینمای ما» بر فیلم «دعوت»؛ / پس از دعوت...
 رقابت در گيشه‌هاي پاييزي سينماها داغ شده است / آمار فروش «دعوت»، «كنعان»، «سه‌زن» و «آواز گنجشك‌ها» اعلام شد...
 میزگردی با سازندگان مجموعه «مثل هیچ کس»؛ / «اتفاقا خیلی هم خوب بود»!...
 گزارش جلسه نقد و بررسی «آقای کیمیایی»؛ / امیر قادری: کیمیایی شان‌اش بالاتر از این است که بخواهد فقط یک روشنفکر باشد...
 نگاهي به «سه زن» ساخته منيژه حكمت: / فراموشی تاریخی و بی‌ریشگی يك نسل ...
 امكان ساخت «شريك» هنوز منتفي نشده است / «تبعيد سايه‌ها» نام تازه‌ترين فيلمي است كه مسعود كيميايي قصد دارد بسازد...



گزارش
 گزارش نویسنده سایت سینمای ما از دو روز نخست جشنواره سینما حقیقت - 2 / یا ما مستند نمی‌بینیم؛ یا این‌ها مستندهای خوبی هستند...
 ابراهیم حاتمی‌‌کیا بار دیگر جواب منتقدان‌اش را داد؛ از امیر قادری تا حسین معززی‌نیا؛ / «بعضی‌ها نسبت به من کینه دارند»...
 با انتخاب بهترين‌هاي كمدي سال سينماي ايران: / دومین جشنواره فیلم کمدی گل‌آقا سی‌ام مهر برگزار خواهد شد...
 یادداشت امیر قادری درباره ابراهیم حاتمی‌کیا و «دعوت» اش؛ / ‏«دعوت» ایستگاه ما نیست، بگذارید حاتمی‌کیا کارش را بکند ...
 یادداشت نویسنده سایت «سینمای ما» درباره مقاله قادری و جوابیه خیابانی و «دعوت» حاتمی‌کیا؛ / فعلا فقط حاشیه‌ها...
 میزگردی با سازندگان مجموعه «مثل هیچ کس»؛ / «اتفاقا خیلی هم خوب بود»!...
 گزارش جلسه نقد و بررسی «آقای کیمیایی»؛ / امیر قادری: کیمیایی شان‌اش بالاتر از این است که بخواهد فقط یک روشنفکر باشد...
 گفتگویی با مهناز افشار بازیگر فیلم «دعوت»؛ / مادرم بعد تماشای فیلم گفت خوب بازی کردی؛ ولی تا آخر فیلم نبودی!...
 تازه‌ترین گفتگوی استاد به همین بهانه در سایت «سینمای ما»؛ / یک فیلمساز اسکاتلندی: انتظامی، شون کانری سینمای ایران است ...

آرشيو...



تحلیل رجا نیوز از "مرد هزار چهره"
یک بیانیه تند رسانه ای با چند نکته ارزشمند
یک بیانیه تند رسانه ای با چند نکته ارزشمند


سینمای ما - بنابر گزارش‌های غیر رسمی، سریال «مرد هزار چهره» از شبکه سوم سیما، پرمخاطب‌ترین مجموعه تلویزیونی در تعطیلات نوروزی بوده است و البته بنابر آنچه که تا امروز در فضای خبری مشهود است، باید آن را بیش سایر برنامه‌های ارائه شده در کانون توجه، نقد و تحلیل دانست.



بسیاری منتظر بودند تا پس از مدتها کم‌کاری سیما در ارائه‌ی طنز مخاطب‌پسند، نتیجه همکاری مهران مدیری را با نویسندگان مطرح مجموعه‌های طنز از جمله برادران قاسم‌خانی تماشا کنند. رسالت این نوشته، تحلیل نقاط قوت یا ضعف ساختاری و محتوایی این مجموعه طنز نیست گو اینکه نباید از جذابیت مورد اذعان اکثریت مخاطبان چشم‌پوشی کرد؛ ولی به هر تقدیر در این میان شیوه نقد هنرمندانه‌ی گرایشهای سانتی‌مانتال به هنر و بویژه گرایش روبه تزاید قشر مرفه و به اصطلاح «بالای شهری» به معنویت‌های سکولار مدرن و انواع هندی عرفانهای نوظهور در این سریال قابل توجه و ارجمند به نظر می‌آید.



به‌خصوص به سخره گرفتن برخی گرایش‌های سست سیاسی نظیر کمونیسم که در حد تشابهات ظاهری و حرف و شعار باقی می‌ماند و بیشتر با مصرف مواد مخدر و شب‌نشینی تلازم دارد تا آرمان‌گرایی عملگرا، در نوع خود در این سریال قابل تقدیر است.



ولی شاید آنچه بیش از همه قابل بحث است، پرداخت به طرح امنیت اجتماعی است که تا حد یک بیانیه‌ی تند رسانه‌ای تنزل يافت. این مساله از آن حیث نیز حائز اهمیت است که تلویزیون در موارد بسیاری حمایت خود را از طرح امنیت اجتماعی اعلام کرده و نشان داده است اما چنین مواجهه‌ی اثرگذار و قابل تأملی، نشانگر این است که مسئولین سازمان، چندان هم به نگاه انتقادآميز نسبت به اين طرح، بی‌علاقه نیستند.



در قسمتهای میانی این سریال مقارن با ورود ناخواسته‌ی مرد هزار چهره به عنوان رییس یک کلانتری به مجموعه‌ی نیروی انتظامی، با مجموعه‌ای از نشانه‌های گویا و شفاف از طرح امنیت اجتماعی مواجه می‌شویم. در این قسمت، با صراحت، تقریباً مجموعه‌ی کاملی از نقدهای روشنفکرانه به این طرح مطرح می‌شود. هر سکانس از این بخش، به‌طور روشن، یک پاراگراف از حملات روزنامه‌ها و نشریات منتقد را در قالب تصویر عرضه کرد.



تداخل در مأموریت نهادهای رسمی و تضییع حقوق شهروندی را می‌توان شاه‌بیت این بیانیه‌ی منتقدانه دانست؛ یکی از مهمترین انتقادات چند سال اخیر که با حذف نهاد دادسرا در ایران به اوج خود رسیده بود، تداخل وظایف نهادهای رسمی به‌خصوص ضابطین قضایی و نهاد قضاست که در این سریال با تأکید فراوان مورد توجه قرار گرفت.



داستان مرد هزار چهره تلاش دارد تا عملکرد طرح امنیت اجتماعی را در همین راستا به عنوان فرآیندی ناعادلانه که حقوق مسلم شهروندی را زیر پا می‌گذارد، تحلیل کند. سرهنگ غفاری با خودسری و بدون طی کردن مراحل قانونی از طرفی آزادی‌های مدنی افراد محله را با سوءظن‌های مداوم نقض می‌کند و از طرفی با ناديده گرفتن تشریفات قانونی مربوط به بازپرسی و بازداشت موقت، حقوق متهمین را تضییع می‌نمايد.



مدیری در سریال خود اصرار دارد كه طرح امنیت اجتماعی را از طرفی با فساد و جاه‌طلبی و از طرفی با جهل مأمورین نیروی انتظامی پیوند بزند. اتفاقی که در نهایت نه تنها رضایت شهروندان را در پی ندارد بلکه موجب اغتشاش و بی‌نظمی بیشتر می‌شود.



شیوه‌ی نقد مدیری، همخواني ویژه‌ای با نگرانی‌های روشنفکرانه‌ی برخي حقوقدانان در سال‌های اخیر ایران دارد. نگرانی‌هایی برآمده از میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون اروپایی حقوق بشر که مشمول حقوق تضمین شده‌ی متهمین، رسیدگی منصفانه و ترافعی و شیوه‌های بازپرسی عادلانه است. بسیاری از این حقوقدانان بدون توجه به شرایط اجتماعی، فرهنگی و ویژگی‌های تاریخی ایران، بدنبال اجرای فرآیندی مشابه آیین دادرسی کشورهایی نظیر ایتالیا و فرانسه هستند؛ عمده‌ی انتقادات وارده به طرح امنیت اجتماعی از طرف این دسته از حقوقدانان نوعی بررسی تطبیقی میان عملکرد ضابطین قضایی ایران با قوانین کشورهای مذكور است. این در حالیست که بسیاری از حقوقدانان و بویژه جرم‌شناسان، قائل به رهگیری یک سیاست جنایی متفاوت نسبت به «مجرمین خطرناک» می‌باشند. بخش مهمی ازمجرمین خطرناک کسانی هستند که با ارتکاب جرایم خیابانی و جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی، به‌طور شاخصی نظم عمومی را مخدوش می کنند. این دسته دقیقاً گروه هدف طرح امنیت اجتماعی نیروی انتظامی ایران بوده‌اند.



صرف نظر از انتقادات علمی، به هر تقدیر به نظر می‌رسد چشم بر اثرات مثبت يك طرح بستن و تمسخر آن، -خصوصاً با توجه به رضایت عمومی شهروندان از دستگیری اوباش و کاهش محسوس فعالیت‌های مجرمانه ی آنان- غیرمنصفانه باشد. هر چند سیمای جمهوری اسلامی چندی پیش نیز در یک نمایش سؤال برانگیز در برنامه کوله پشتی، با طرح مطالب توهین آمیز به نیروی انتظامی موجبات کدورت خاطر مخاطبان را فراهم آورد.



همچنين رويكرد هاي متناقض صداوسيما در قبال طرح امنيت اجتماعي طي يك سال اخير، نمايي از آشفتگي و هزارچهرگي سياستگذاري را نشان مي‌دهد. به‌طوري‌كه حمايت و انتقاد از اين طرح حائز توازن لازم نبوده و مطلق‌انگاري در آن، پيداست.



منبع خبر : رجا نیوز
جمعه,16 فروردین 1387 - 4:3:25

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات


جمعه 16 فروردين 1387 - 4:58

خیلی جالبه...من فکر میکردم اگر صدا و سیما به صداهای مخالف هم مقداری فرصت بروز بوده،دموکراتیک عمل کرده و خواسته های سایر سطوح جامعه رو هم پاسخ داده...نمیدونستم اسمش هزار چهرگی است!!!!!

صامده
جمعه 16 فروردين 1387 - 12:56

سریال خیلی عالی و ساختار شکنی بود.به سازندگانش تبریک می گم!!!

ashley
جمعه 16 فروردين 1387 - 20:2

rast mige...kayli janbe haye manfi dasht

مريم
جمعه 16 فروردين 1387 - 20:3

به نظر من مستند (نه نمايش) كوله پشتي اصلا باعث كدورت خاطر مخاطبان نشد


شنبه 17 فروردين 1387 - 1:48

براي انتخاب چنين سر فصلهايي در اين سايت متاسفم

سيد
شنبه 17 فروردين 1387 - 8:27

بسم الله الرحمن الرحيم

گرچه به نظر من موضوع سريال را به امنيت اجتماعي ربط دادن اساسا غلط است ( چرا كه مسئله شدت عمل پليس در مواردي نظير راهنمايي و رانندگي نيز مشهود است) . بايد توجه كرد كه اتفاقا منظور مديري را بايد در

بخشهاي سانسور شده سريال جستجو كرد. نام رئيس مافيا در فيلم " قزاقه منديان ( فرهنگ) " بود كه در تكرار و پخش مجدد به قزاقه منديان تغيير يافت. فرهنگ اشاره اي بود صريح به كساني كه در بر خورد با مفاسد خواستار " برخورد فرهنگي " هستند ( نظير معتاد دستگير شده ) . كمي دقت در سريال نشان مي دهد كه اتفاقا منظور مديري اين بوده كه جامعه نيازمند شدت عمل است و بدون اين شدت عمل هر متخلفي رد پاي خود را پاك مي كند ( نظير شدت عمل در بازپرسي از يكي از اراذل ) .

همچنين انتقاد تند اما ظريف از قوه قضائيه ( نظير روند مشكل دريافت مجوز بازرسي و اينكه لازم است جرم هاي مشهود و كوچك - بدون آنكه فرصتي براي فرار يا پنهانكاري مجرم بماند - بايد راسا توسط پليس رسيدگي شود.) و هچنين عدم همكاري مردم در شكايت از مجرمان ( نظير عدم شكايت صاحب دكان از تيمور ) بيانگر خشم مديري از بي ثمر ماندن تلاش هاي قانوني براي به دام انداختن مجرمان است.

انتقاد ديگر مديري از مسئله ادغام نيروهاي انتظامي است. سرهنگ لايق و ورزيده اي كه متخصص در بر خورد با اشرار مرزي است ، به يك كلانتري در تهران منتقل شده است. در واقع مديري مي خواهد نياز نيروي انتظامي به تخصص شدن امور و جلوگيري از جابجايي هاي اينچنيني را گوشزد نمايد.

موارد ديگر از جمله اتلاف وقت مشمولين خدمت وظيفه در نيروي انتظامي از جمله رنگ كردن ديوار ها و .. از ديگر مسائل امورد اتقاد است.

گرچه در مجموع بايد پذيرفت كه تلاش همزمان نيرو انتظامي براي قانون و هم تسهيل دريافت مجوز بر خورد با متخلفين خواسته مديري در اين خصوص مي باشد.

با توجه به آنچه مذكور گرديد به نظر مي رسد تحليل رجا نيوز عجولانه است.

امير
شنبه 17 فروردين 1387 - 11:49

هم كوله پشتي و هم اين سريال ( كه به نظرم بيخودي بهش اين انگ ها رو چسبوندن) مايه ي انبساط خاطر مخاطبا بود. رجال نبايد از طرف مردم حرف بزنند.

عاطفه
شنبه 17 فروردين 1387 - 14:11

بی ربط ترین نقدی بود که تا حالا دیده بودم!!!!! طرح امنیت ملی و کمونیست چه ربطی به این سزیال داشت؟!؟!؟!؟!؟!

نمیدونم......شاید تو مریخ هم امسال مرد هزارچهره ی مریخی رو نشون میدادن!!!!!!!!!!!!احتمالا این صدا سیمایی هم که ازش اسم برده مال همون مریخ بوده!!!!!

ماندانا
شنبه 17 فروردين 1387 - 15:53

يسيار مزخرف بود!!!

sam
يکشنبه 18 فروردين 1387 - 20:41

اگر قرار باشه در طنز تمام ساختارها و ملاحضات رعایت بشه باید با طنز خداحافظی کرد

احتمالا اگر نیما یوشیج اون شعرش رو در مورد مرگ میر داماد امروز می نوشت پای چوبه ی دار بود


دوشنبه 19 فروردين 1387 - 2:3

عادت کردیم که هرچی خوب باشه با مخالفت مسئولان مواجه میشه ولی حتما سریال مدیری انقدر خوب نبوده تا کاملا وسط پخش قطع بشه!!!!!!


سه‌شنبه 20 فروردين 1387 - 12:57

شما لياقت مهران مديري را نداريد..... با اين همه كينه ورزي.....

اي كاش دلسرد نشود و از ايران نرود.

....

....

....

شما مگر نمي دانيد مهران مديري يك كارگردان طنز است و با نگاه انتقادي به مسايل اجتماعي نگاه ميكند؟؟؟؟

...

مگر كار او غير از اين است؟؟؟

...

خوب بود يك شعر در مدح شما مي گفت؟

...

آيا رسالت او به جز اين است؟؟

ظرقيت ها بسيار كم است و غصه ها بسيار زياد.....

بي نام
سه‌شنبه 20 فروردين 1387 - 12:57

ظرفيت ها بسيار كم است و غصه ها بسيار زياد.....

دم مديري گرم

fred
شنبه 24 فروردين 1387 - 16:21

سلام

احسنت به آقاي مديري و فرزاد حسني!!!اينها پديده‌ي رسانه ايران هستند!

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  



module-htmlpages-display-pid-97.html



             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : تهران ما ، مشهد ما ،  سينماي ما ، تئاترما ، خانواده ما ، دانش ما