سينمای ما - لطفا لنز دوربین تان را پاک کنید!: بیانیه صریح و خواندنی هیات داوران جشنواره فیلم کوتاه تهران
يکشنبه 21 مهر 1387 - 13:40










نظر سنجی

شما کدام سریال ماه مبارک رمضان را بیشتر پسندید؟




سينماي جهان
جاوید مزارع توت‌فرنگی * (یادداشت جواد رهبر بر فیلم «سرتاسر جهان»
جیمز باند جدید نیاز به جراحی پلاستیک دارد + چند تا از عکس‌های فیلم
استودیوها می‌توانند فیلم‌های‌شان را در اسکار تبلیغ کنند
باز هم اولیور استون از بوش گفت + عکس‌های فیلم
ابوظبی، فرش قرمزش را پهن کرد
میخالکف و کایگه جایزه کوروساوا را می‌گیرند
فهرست اولیه نامزدهای اسکار بخش مستند کوتاه اعلام شد
تهیه‌کننده اسکاری از فیلم تازه کیت وینسلت کنار کشید
پوسان جایزه‌اش را بین ژاپن و کره تقسیم کرد
عکس‌ها و پوستر فیلم جنجالی تام کروز
تام هنکس در وسترن تازه بری لوینسون
دیوید کراننبرگ احتمالا کارگردان، دنزل واشنگتن احتمالا بازیگر


دعوت


  (231 رأي)

کارگردان:
ابراهیم حاتمی کیا
-------------------------------------
آواز گنجشک ها


  (93 رأي)

کارگردان:
مجید مجیدی
-------------------------------------
کنعان


  (184 رأي)

کارگردان:
مانی حقیقی
-------------------------------------
نسکافه داغ داغ


  (38 رأي)

کارگردان:
علی قوی تن
-------------------------------------
سه زن


  (89 رأي)

کارگردان:
منیژه حکمت
-------------------------------------


پربیننده ترین اخبار هفته
 پس از برگزاری مراسم فرش قرمز «مجموعه دروغ‌ها» صورت گرفت / گزارش خبرگزاری ایلنا از تمام جنجال‌های اطراف گل‌شیفته فراهانی و واکنش اخیر دو روزنامه به اتفاق اخیر...
 یادداشت امیر قادری درباره جواد خیابانی که بازی دربی این هفته را گزارش کرد؛ / این اسم‌اش آدم فروشی نیست آقای ضرغامی ...
 در واکنش به سوء استفاده‌های موجود در فضای اینترنت؛ / محمدرضا گلزار به مراجع قانونی شکایت می‌کند...
 گفتگویی با مهناز افشار بازیگر فیلم «دعوت»؛ / مادرم بعد تماشای فیلم گفت خوب بازی کردی؛ ولی تا آخر فیلم نبودی!...
 وقتی جواد خیابانی از اینگمار برگمان مثال می‌آورد؛ / پاسخ جواد خیابانی به نقد اخیر امیر قادری/شما نماینده نسل‌تان نیستید آقای قادری...
 'گزارش پشت صحنه اخراجی‌های 2؛ / جواد رضویان زیادی شلوغ می‌کند!...
 و خیابانی که جواب مخالفان‌اش را داد؛ / حتی دشمنان‌ام را دوست دارم!...
 فهرست بازیگران و خلاصه داستان؛ / ستارگان سینمای ایران در سه طبقه عمارت فیلم جدید حسن فتحی...
 یادداشت حسین معززی‌نیا درباره گزارش‌های جواد خیابانی و سریال‌های ماه رمضان؛ / روز حسرت...
 پرفروش‌ترین، کم‌فروش‌ترین، پرخبرترین، کم... / «ترین»‌های سینمای ایران در تابستان 1387...
 ریویوی نویسنده «سینمای ما» بر فیلم «دعوت» / بی انصاف...
 دو واکنش دیگر به مقاله امیر قادری درباره خیابانی و جوابیه او؛ / روزنامه هدف (در دفاع از خیابانی): چرا حالا از قطبی دفاع نمی‌کنید؟ وبلاگ سنگواره (همسو با انتقادها): دیگر تحمل نداریم...
 رادان؛ تهیه کنندگی و بازیگری همزمان؛ / فیلم تازه بهرام رادان پس از «تردید»...
 تازه‌ترین گزارش از فروش فیلم‌های اکران؛ / «دعوت» در سه روز صد میلیون را رد کرد...



گزارش
 یادداشت نویسنده سایت «سینمای ما» درباره مقاله قادری و جوابیه خیابانی و «دعوت» حاتمی‌کیا؛ / فعلا فقط حاشیه‌ها...
 میزگردی با سازندگان مجموعه «مثل هیچ کس»؛ / «اتفاقا خیلی هم خوب بود»!...
 گزارش جلسه نقد و بررسی «آقای کیمیایی»؛ / امیر قادری: کیمیایی شان‌اش بالاتر از این است که بخواهد فقط یک روشنفکر باشد...
 گفتگویی با مهناز افشار بازیگر فیلم «دعوت»؛ / مادرم بعد تماشای فیلم گفت خوب بازی کردی؛ ولی تا آخر فیلم نبودی!...
 تازه‌ترین گفتگوی استاد به همین بهانه در سایت «سینمای ما»؛ / یک فیلمساز اسکاتلندی: انتظامی، شون کانری سینمای ایران است ...
 یادداشت امیر قادری درباره جواد خیابانی که بازی دربی این هفته را گزارش کرد؛ / این اسم‌اش آدم فروشی نیست آقای ضرغامی ...
 گفتگوی محمدرضا گلزار با هادی ساعی؛ / رفته بودم برای طلا......
 گزارش اكران هفته دوم مهر 1387 / «همیشه پای یک زن در میان است» به يك ميليارد رسيد؛ «دعوت» و «نسکافه داغ داغ» خوب شروع كردند...
 همراه با سريال‌هاي شبانه ماه رمضان- 9: / پشت‌صحنه سريال «هيچ‌كس»: «از زمين كه به آسمان نمي‌بارد!»...

آرشيو...



لطفا لنز دوربین تان را پاک کنید!: بیانیه صریح و خواندنی هیات داوران جشنواره فیلم کوتاه تهران
لطفا لنز دوربین تان را پاک کنید!: بیانیه صریح و خواندنی هیات داوران جشنواره فیلم کوتاه تهران


سینمای ما- بیانیه هیات داوران سینمای جوان که در اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه تهران توسط کمال تبریزی خوانده شد، جزو بهترین، دقیق ترین و کاراترین تحلیل هایی بود که این روزها می شود درباره اوضاع و احوال سینمای کوتاه و تجربی خواند و شنید. لطفا شما هم با دقت بخوانیدش:...
«به نام خداي سينما

دوست جوان من!

آيا تاكنون به فيلمي برخورد كرده‌اي كه هيچ جايزه‌اي از هيچ جشنواره‌اي نبرده باشد، اما ديدن هر تصويرش جشنواره‌اي در جانت برپا كند؟ يا برعكس، ديدن فيلمي پر جايزه از آينده سينما نااميدت كرده باشد؟ سينما سرشار از تصاوير زشت و زيباست. اما يكي از غم‌ انگيزترين تصاويري كه اين سال‌ها تكرار مي‌شود، ديدن چهره جواناني است كه انگار تنها براي بالا رفتن از چند پله كوتاه فيلم ساخته‌اند و گذشته و آينده اين لحظه‌ها را از ياد برده‌اند. شايد آن‌ها فراموش كرده‌اند كه زمان موفقيت، از زمان فيلم كوتاهي كه ساخته‌اند به مراتب كوتاه‌تر است. جشنواره‌ها به سرعت مي‌آيند و مي‌روند؛ اما جشنواره‌ي انديشيدن و آموختن و دوست داشتن، تعطيلي برنمي‌دارد. اگر فيلم‌هايمان دلي را نمي‌لرزاند، شايد به اين دليل است كه حسابگري را بر عشق، سرهم بندي را بر آموزش درست،‌ و تئوري "فيلم ساختن به هر قيمت" را به "فيلم خوب ساختن" ترجيح داده‌ايم. جايزه هيچ جشنواره‌اي نمي‌تواند فيلم‌هاي مرده را به زندگي بازگرداند. و با چند فيلم نيمه جان، نمي‌توان از سينما توقع زندگي داشت.

هيئت داوران چند پيشنهاد دارد براي بهتر شدن فيلم‌ها:

1ـ فيلم كوتاه اساساً با فيلم بلند متفاوت است. ايده‌هاي فيلم بلند نيازمند گسترش شخصيت و روايت است. بنابراين، ساختن موقعيت‌هاي نمايشي يك فيلم بلند طي نيم ساعت، ‌لزوماً به يك فيلم كوتاه منجر نمي‌شود.

در سينماي حرفه‌اي، بسيار به فيلم‌هاي كوتاهي برمي‌خوريم كه بيش از حد كش آمده و به فيلمي بلند تبديل شده‌اند. و در اين جشنواره‌، فيلم‌هاي بلندي مي‌بينيم كه با كنار گذاشتن قسمت‌هاي دشواري مثل خلق موقعيت‌هاي دراماتيك يا گستردگي شخصيت و روايت، به عنوان فيلم كوتاه به نمايش درمي‌آيند. پيشنهاد ما اين است كه به فيلم كوتاه، به عنوان تمرين ساختن فيلم بلند نگاه نكنيد. اين دو گرايش سينمايي؛ تعاريف مجزا و متفاوتي دارند.

2ـ لطفا فيلم‌نامه‌هاي خود را به زمان استاندارد فيلم كوتاه نزديك كنيد و بعد وارد مرحله فيلمبرداري شويد. به بيان ديگر، تدوين فيلم را براساس ديالكتيك تصاوير انجام دهيد نه براساس مقررات زمان‌بندي در فرم تقاضاي شركت در جشنواره.

3- هر كس گفته كه فيلم مستند يعني سرهم كردن يك سري تصاوير بي‌ربط و بدرنگ، با خودش و سينما شوخي داشته. اين جور شوخي‌ها را جدي نگيريد.

4- لطفاً پيش از شروع فيلم‌برداري، لنز دوربين‌تان را تميز كنيد. جاي انگشت شست و سبابه در بعضي از فيلم‌هاي امسال، ديدن تصاير را مشكل كرده بود.

5- فيلم‌هاي چند سال اخير سينماي ايران نشان مي‌دهد كه انقلاب ديجيتال هم مثل خيلي از چيزهاي ديگر، نيازمند پاره‌اي اصلاحات است. كاستي‌هاي تكنيكي در بسياري از فيلم‌ها، براي اهل فن اين شبهه را به وجود آورد كه دفترچه راهنماي استفاده از دوربين‌هاي ديجيتال را دور انداخته‌ايم. تصويربرداري ويديويي به رغم فريبندگي ظاهري و سادگي در استفاده، بسيار دشوارتر از فيلم‌سازي 16 و 35 ميليمتري است. اگر قواعد نور و حركت در كار با دوربين ديجيتال رعايت نشود، مي‌توان جشنواره فيلم‌هاي عروسي، جشن تولد و پايان دوره برگزار كرد و نام هر تصويري را كه با كيفيت پايين، توسط هندي كم گرفته شده، فيلم كوتاه گذاشت.

6- استفاده نادرست از تمهيدات تصويري مثل ديزالو، فيد و جامپ كات، نشان مي‌دهد كه فرار از تجربه مچ كردن دو نما، و به دست آوردن بر شيء دقيق و رسيدن به مفهوم تداوم، چه نتايج تأسف‌آوري به دنبال خواهد داشت. فراموش نكنيد كه برخلاف تصور عمومي، برش‌هاي سريع و ديزالوهاي پياپي در شكل نابه‌جا، زمان رواني ديدن فيلم را بالا مي‌برد و كسالت بيننده را تشديد مي‌كند.

7- بي‌توجهي به ادبيات نمايشي و شكل‌هاي متنوع گفت‌وگو در زندگي روزمره، به ديالوگ‌نويسي فيلم‌ها بسيار لطمه زده است. بيگانگي با مطالعه و تيراژ بسيار پايي كتاب‌هاي سينمايي، اين موضوع را تاييد مي‌كند. گفتارهاي پرطمطراق و لحن تقليدي گويندگان در فيلم‌هاي مستند و فرم تصنعي و جعلي ديالوگ‌ها در بعضي از فيلم‌هاي داستاني نيز، اين نكته را تأييد مي‌كند. براي تأثيرگذاري بر بربيننده، راه‌هاي ديگري هم وجود دارد. ضمناً سيگار كشيدن مداوم و بي‌جهتِ آدم‌هاي شهري و زحمت كشيد بي‌نتيجه روستاييان، عواملي غيرنمايشي‌اند كه تكرارشان ملال‌انگيز به نظر مي‌رسد.

8- بي‌توجهي به سكوت، حجم ناهنجار صوتي واستفاده مداوم از موسيقي و آواز به شكل گسترده، آفت مشترك سينماي حرفه‌اي و آماتور است. به عارت ديگر، وقتي فيلم‌ها حرفي براي گفتن ندارند، فريادها در حاشيه صوتي، صرفاً مايه مزيد ملال است.

9- به دانش و فرهنگ و پشتكار خود، بيش از نظر سفارش دهنده اعتماد كنيد. چون او ممكن است پشيمان شود و سفارش‌اش را پس بگيرد. اما كسي نمي‌تواند دانشي را كه براي به دست آوردن‌اش رنج فراوان برده‌ايد از شما بگيرد.

10- به هر قيمت فيلم نسازيد. هنر مقوله‌اي كيفي است و با كميت سرو كار ندارد.

11- از رياكاري جاري در فرهنگ عمومي برحذر باشيد و عشق به سينما را از ياد نبريد. سينما به كسي كه دوستش ندارد، روي خوش نشان نخواهد داد. فيلم‌هاي شما را با عشق ديديم و در آرزوي عشق بيشتر در آثار بعدي‌تان به انتظار مي‌نشينيم.

در روزگار تنگي و سكوت، تنها عشق به فريادمان مي‌رسد. با چشمي به زندگي بنگريم و با چشمي ديگر به هنر، تا ميان اين دو هرگز جدايي نيفتد.

غير از هنر كه تاج سر آفرينش است

دوران هيچ سلطنتي پايدار نيست»
دوشنبه,28 آبان 1386 - 13:22:26

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

فيلمساز كوتاه
دوشنبه 28 آبان 1386 - 20:32

دوست جوان سالهاي گذشته

دوره پند و نصيحت و اندرز گذشته. به فكر فيلمسازي خودتان باشيد. نصيحت ها را نگهداريد براي فرزندانتان. فيلمسازان كوتاه با انواع مشكلات و گرفتاري ها دست و پنجه نرم مي كنند بدون پشتوانه و مشوق كار مي كنند. شما ديگه دست برداريد و زاويه ديدتان را از بالا به پايين تغيير دهيد استاد معزز.

امر.آ
دوشنبه 28 آبان 1386 - 22:15

عالی بود..به نظرم این فیلمساز کوتاه که اسمش هم عاریتی است نمی داند یا نمی خواهد بداند که فرق است بین "نصیحت" و "هشدار"....جوانان ما برای بیراهه رفتن مسابقه گذاشته اند...دست مریزاد آقای تبریزی...عالی نوشتید

ftghre
دوشنبه 28 آبان 1386 - 22:21

kheyli davaran ostado be khialeshon alame dahrand . aman az shekam siri


سه‌شنبه 29 آبان 1386 - 2:46

کاملا به جا بود آقای تبریزی

مرتاز
سه‌شنبه 29 آبان 1386 - 9:57

راستی تبریزک میشه فیلم کوتاههای خودتم دید. راستی کدوم فیلم بلندت تکنیک داشت؟

انتهار
سه‌شنبه 29 آبان 1386 - 10:7

با بدبختی فیلم میسازیم از پول تو جیبیمون می ذاریم . خدا شاهد 5 سال وقت نکردم دندونهامو پر کنم خیلی وقته آپسه می کنه و مسکنم جواب نمی ده مجبورم خون بندازمو چرکشو خالی کنم . پووووووووووووووووووووووول ندارم ولی فیلم می سازم. بعد آقای میرفندرسکی که نه فیلمامه هاش مال خودش نه درد بی پولی می دونه چی ارد ناشتا می ده . بابا قووووووووووول سینما از پشت کوه نیومدیم که تو میگی لنز دوربینتو پاک کن

پندار
سه‌شنبه 29 آبان 1386 - 10:35

دوست عزیزی که از مشکلات فیلمسازان کوتاه نوشته اند ظاهرا پیش از انتخاب فیلمسازی به عنوان یکی از کارهایشان چندان در مورد آن فکر نکرده اند . دوست عزیز ، فیلمسازی چه کوتاه و چه بلند در هیچ جای دنیا کار آسانی نیست و نهایتا هیچ پشتوانه و مشوقی هم به جز عشق به این کار برای ماندن در این میدان وجود نخواهد داشت . مشکلاتی که وجود دارد به هیچ عنوان توجیهی برای فیلمهای بی ارزش ساختن نیست . جالب است که در روزگار پیش از به میدان آمدن ویدئو که هزینه ها و مشکلات چندین برابر امروز بود کارهای ارزشمند بیشتری خلق میشدند تا امروز . مشکل اصلی فیلمسازان کوتاه ، آنطور که من در جشنواره ی امسال دیدم ، دقیقا همین مواردیست که در این بیانیه به آنها اشاره شده . توصیه ی خودتان را خطاب به خودتان تکرار میکنم دوست من : به فکر فیلمسازی خودتان باشید .

علی
سه‌شنبه 29 آبان 1386 - 11:20

حرف دوست فیلم ساز کوباه درست است باور کنید ساخت فیلم کوتاه امروز از ساختن فیلم بلند سختر شده پول امکانات عوامل خوب و .............. ولی بیانیه بالا هم کاملا درست است وقتی این روزها فیلم های کوتاه را می بینی به تک تک این حرف هامی رسی.......

moham
سه‌شنبه 29 آبان 1386 - 12:54

متشکرم آقای تبریزی

علیرضا پارسی
چهارشنبه 30 آبان 1386 - 17:40

این بیانیه در نهایت سادگی، کاملترین مقاله ای بود که من درباره سینمای ایران خوانده بودم. چون به نظر من درباره سینمای مثلاً حرفه ای ما هم صدق میکند. تماشاگر برای دیدن یک فیلم نیازی به اشک ریختن برای زحمات شبانه روزی عوامل ندارد. این محصول نهایی است که حرف آخر را میزند.

jlhl
چهارشنبه 30 آبان 1386 - 20:41

من بیانیرو دیروز تو بانی خوندم اگه این حرفهارو گفتن و شمام طرفداری می کنید باید یگم هم شما که طرفداری میکنی هم اون هایی که بیانیرو نوشتن خیلی وقت فیلم کوتاه نساختن. فیلم بسازید با پول خودتون تا بفهمید بیانیه درست.

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  



module-htmlpages-display-pid-97.html



             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : تهران ما ، مشهد ما ،  سينماي ما ، تئاترما ، خانواده ما ، دانش ما