دوشنبه 1 آذر 1389 - 9:4



















-

I تبلیغات متنی I
موسسه سینمایی پاسارگاد
به تعدادی آقا و خانم جهت بازی در فیلم‌های سینمایی و سریال نیازمندیم
09121468447
----------------------------
روزنامه تفاهم
اولین روزنامه کارآفرینی ایران
----------------------------
پارسيس
مشاوره،طراحي و برنامه نويسي  پورتال‌های اینترنتی
----------------------------

موسسه سینمایی پاسارگاد
ارائه هنرور و بازیگر به پروژه‌ها
09121468447




 


 



پنجشنبه 12 مهر 1386 - 11:10

ركوئيمِ مرد ديوانه


آمادئوسي را كه ميلوش فورمن به تصوير كشيده، خاطرتان هست؟ حين اتمام ركوئيم اش ترجيح مي داد برود و بنشيند و يك فارسِ سخيف بنويسد. اين چيزي بود كه به وجد مي آوردش: ميان مردم معمولي زندگي كردن و نفس كشيدن، و از حيرت شان به شگفت آمدن. البته فورمن با زيركي و طنازي، بخشِ كم تر ديده شده «هنرمند» را هم نشان مان داد. اين كه هنر هنرمند مثل متاع اش، در كوچه و بازار و بين مردم، خواهان و خريدار دارد. فرانسيسكو گويايي كه فورمن در «اشباح گويا» -تازه ترين اثرش- نشان داده از همين دسته است. پرتره مي كشد تا زندگي بگذراند، براي كشيدن دو دست در پرتره پول سوا مي گيرد، چون كشيدن دست ها سخت تر است! براي كشيدن هر دست 1000 رئال!
گويا براي دربار اسپانيا مي كشيد، براي كليسا و انجمن تفتيش عقايدش (Holly Office) هم كار مي كرد، بين مردم عادي زندگي مي گذراند و بزرگترين منتقد زمانه اش لقب گرفت؛ باور كنيد كه از هركسي بر نمي آيد. «اشباح گويا» فقط درباره اين چيزهايي كه اين جا گفته شد نيست. اگر بخواهيم به سياق كليشه اي منتقدان معرفي كنيم، مي شود نوشت: ملودرامي پر و پيمان و قدرتمند كه با همان قدرت و نوعي لج بازيِ طنازانه خيال دارد تابوهاي هميشگي درام را رعايت نكند (نكته اي كه باعث شده خيلي از منتقدان آن طرف آب، به اش حمله كنند). به نظر مي رسد اين بار، كاراكترهاي خودسر و تك روِ ماجرا، خود ميلوش فورمن و نويسنده متن اش ژان-كلود كرير هستند كه عناد ورزيده اند و نمي خواهند مطابق معمول، عناصر درام در نقطه اي گرد هم آيند و تكليف شان كاملا مشخص شود. اما «اشباح گويا» فقط يك ملودرام لجوجانه هم نيست! شايد بشود گفت يك ركوئيم است. بله، مرثيه اي است بر زمانه خود، مرثيه اي كه توسط مردي ديوانه ساخت و پرداخت شده است.
...
موقع ديدن «اشباح گويا» به تك تك قاب ها دقت كنيد، مي شود سياهه اي از تابلوها و آثار گويا را بازسازي شده درشان ديد.


بازگشت به روز نوشت‌هاي نويد غضنفري

نظرات

امید غیائی
جمعه 13 مهر 1386 - 0:4
-12
موافقم مخالفم
 

سلام نوید جان.

انقدر این چندروزه سرم شلوغ بوده که فقط وقت میکردم بخونم و برم و یه سک سک کوچولو.

من آمادئوس رو دفعه اول که دیدم یادمه شش هفت بار از یر ذوق پریدم هوا. چه میکرد اون مرد باهامون. داشتم دیوونه میشدم از این همه نبوغ و استعداد که خدا داده به این آدم و ما داریم تموشاش میکنیم.

البته فیلم coping of beethoven رو هم که دیدم تقریبا همین حالتی بودم.

چندروزه پیش اخرین کار لینچ کبیر رو دیدم. بگم خوب بود یا نه که نمیشه چون تقریبا دوبار دیگه دیدن میخواد تا به توهمش برسی تازه.و اینکه دیشب هم یه فیلم دیدم به اسم holiday به قول امیر خان از اون فیلمهائی بود که سرحالم اورد. داستانش خوب بود. خوب هم پرداخت شده بود. البته به درد شب گذرونی میخورد اساسی.

خوشحالم که باز برگشتم.

همین.

سیاوش پاکدامن
جمعه 13 مهر 1386 - 15:53
11
موافقم مخالفم
 

** اطلاعیه.......................اطلاعیه **

دوستان گرامی، همراهان محترم...خانمها و آقایان ساکن در این کافه و کافه های اطراف.....خوشحالم به اطلاعتان برسانم که اینجانب به عنوان آخرین عضو اینجا موفق به دیدن زودیاک شدم. ضمن تشکر از صبر و همراهی شما گرامیان ، تبریکات صمیمانه شما را میپذیرم.

با تشکر – زودیاک دیده ی جوان

** قبل از اینکه پرونده زودیاک را دوباره ورق بزنم ( دقت کردید که بحث بر سر زودیاک مثل خود ماجرای اصلی، چقدر کش دار شده است؟!!) اول یک چیز بگویم که حسابی به من بخندید:

وقتی فیلم از تهران برایم رسید، بلافاصله گذاشتمش داخل دستگاه و در قدم اول در قسمت تنظیمات و با توجه به انتخابهای موجود( یعنی زیرنویس انگلیسی و فرانسه و اسپانیایی) انگلیسی را انتخاب کردم و تا انتهای فیلم را با مکثهای طولانی و مراجعه های متعدد به دیکشنری و نفهمیدن کلی از دیالوگها ، سر کردم. متن ترانه تیتراژ توجهم را جلب کرد، ولی زیرنویس نداشت، به صرافت افتادم که با کمک دکمه تغییر زیرنویس روی دستگاه کنترل بقیه زیرنویس ها را کنترل کنم ( توجه دارید که چیزی از فرانسه و اسپانیایی سرم نمیشود ولی محض فضولی امتحان کردم) و چشمتان روز بد نبیند، زیرنویس فارسی.... ذوق زدگی زیاد این بلاها را هم دارد.

** میخواهم درباره انتخاب بازیگران صحبت کنیم. به نظر من جیک گیلنهال انتخاب مناسبی برای نقش گری اسمیت نبود. اول چهره بازیگر است که خیلی جوان است و برای من قابل باور نبود که او دو فرزند داشته باشد تا احساسات پدری اش را بپذیرم.اوایل فکر میکردم که پسرک،برادرش است.

دوم اینکه چهره گیلنهال برای نشان دادن گذر زمان هم آنچیزی نبود که باید باشد. چهره او در فاصله سیزده، چهارده سال، هیچ تغییری نمیکند.یا به عبارتی، قابلیت باور پذیری برای مردی حدود چهل سال را ندارد.

سوم بازی و چهره او برای نشان دادن یک شخصیت، گوشه گیر و کمی دست و پا چلفتی یا کسی که انسان محبوب و موفقی نیست، مناسب نیست. حرکات همراه با عدم اعتماد به نفس (به خصوص در ابتدای فیلم) و بازی با چشمها، تصنعی است.

برای نقش لی(مظنون اول زودیاک بودن) هم بازیگر بیش از حد، کم هوش و کودک و عقب مانده به نظر میرسدولی برای من تصور اینکه این آدم همان زودیاک باهوش و خطرناک باشد، سخت است. او بیشتر همان منحرف جنسی است با سرخوردگی های احتمالی در کودکی و اینکه بتواند این حجم از قتل ها را با این بعد رسانه ای و آن معما های عجیب، انجام بدهد، دور از ذهن است. به واکنشهای مبتدیانه او در مقابل بازجویی پلیس ها توجه کنید. البته ممکن است که این کار با این هدف انجام شده باشد که من بیننده در همان بخش اول فیلم یعنی وقتی که خود گری اسمیت به تنهایی به دنبال سر نخ ها می افتد، به لی مشکوک نشوم و تا پایان فیلم در تعلیق بمانم.

البته روفالو و داونی جونیور کارشان را بسیار عالی انجام دادند و انتخابهای مناسبی هستند.

******* Enya آهنگی دارد به نام Book of days که در تیتراژ پایانی فیلم Far and Away اجرا شده است. انرژی عجیبی از این آهنگ میزند بیرون. وقتی نا امیدی و حس مقاومتت را از دست داده ای، خیلی جواب میدهد.

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       




  • واكنش سازندگان «هفت» به نامه اميرحسين شريفي / شريفي 15 دقيقه پس از پايان «هفت» درخواست كرد روي خط بيايد!
  • نامه سرگشاده اميرحسين شريفي به مدير شبكه سه / فريدون جيراني در برنامه «هفت» خود را وكيل تشكل تهيه‌كنندگان نداند
  • "اينجا غبار روشن است" و انتخابات رياست جمهوري سال گذشته ايران / سنگین‌ترین تحقیقاتی که تا به حال روی یک فیلم روز انجام شده است
  • دو نسخه دوبله و صداي سرصحنه همزمان اكران مي‌شود / دوبله "جرم" مسعود کیمیایی در استودیو رها تمام شد
  • پس از دو هفته وقفه براي تدوين / تصویربرداری «قهوه تلخ» از سر گرفته شد
  • كار «مختارنامه» به استفثاء كشيد / نظر مخالف آیت‌الله مکارم با نمایش چهره حضرت ابوالفضل(ع)
  • در آينده نزديك بايد منتظر كنسرت اين بازيگر باشيم؟! / احمد پورمخبر هم خواننده شد
  • به‌پاس برگزيده‌شدن به عنوان يكي از چهره‌هاي ماندگار / انجمن بازيگران سينما موفقيت «ژاله علو» را تبريك گفت
  • با موافقت مسوولان برگزاری جشنواره فجر در برج میلاد / 30 دقیقه از انيميشن "تهران1500" برای اهالی رسانه به نمایش درمی‌آید
  • آخرين خبرها از پيش‌توليد فيلم تازه مسعود ده‌نمكي / امين حيايي با «اخراجي‌ها 3» قرارداد سفيد امضا كرد
  • با فروش روزانه بيش از 50 ميليون تومان / «ملک سلیمان» اولین فیلم میلیاردی سال 89 لقب گرفت
  • نظرخواهي از 130 منتقد و نويسنده سينمايي براي انتخاب برترين‌هاي سينماي ايران در دهه هشتاد / شماره 100 ماهنامه "صنعت سينما": ويژه سينماي ايران در دهه هشتاد منتشر شد
  • خريد بليت همت عالي براي حمايت از كودكان سرطاني / نمايش ويژه «سن‌پطرزبورگ» با حضور بازيگران سينما به نفع موسسه محك
  • اکران یک فیلم توقیفی در گروه عصرجدید / «آتشکار» به کارگردانی محسن امیریوسفی پس از سه سال روی پرده می‌رود
  • با بازي حسام نواب صفوی، لیلا اوتادی، بهاره رهنما، علیرضا خمسه، بهنوش بختیاری و... / "عروسک" در گروه سینمایی آفریقا روی پرده می‌رود
  • جلسه صدور پروانه فيلمسازي تشکيل شد / رسول صدرعاملي و ابراهيم وحيد زاده پروانه ساخت گرفتند
  • فرج‌الله سلحشوردر اظهاراتی جنجال برانگیز عنوان کرد / سینمایی که نه ایمان مردم را بالا می‌برد و نه فساد را مقابله می‌کند، همان بهتر که نباشد
  • محمد خزاعي دبير نخستين جشنواره بين‌المللي فيلم کيش گفت / جشنواره فيلم كيش ارديبهشت سال 90 برگزار مي‌شود
  • هنگامه قاضیانی در نقش ناهید مشرقی بازی می‌کند / فیلمبرداری "من مادر هستم" در سعادت آباد ادامه دارد
  • در دومين حضور خود بين‌المللي / «لطفا مزاحم نشويد» جايزه نقره جشنواره دمشق را از آن خود كرد









  •   سینمای ما   سینمای ما   سینمای ما   سینمای ما      

    استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

    كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

    مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

     سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
    Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2010, cinemaema.com
    Page created in 4.77154016495 seconds.