بسته خبری «سینمای ما» از دیدار هنرمندان با میرحسین موسوی؛ : شعار برگزیده میرحسین: «دولت فرهنگی، فرهنگ غیر دولتی»/دو گزارش، حواشی+آلبوم عکس مراسم :: سينمای ما :: پايگاه خبری - تحليلی سينمای ايران :: Iranian Movie News & Information
جمعه 4 ارديبهشت 1388 - 10:41
module-htmlpages-display-pid-97.html

• واکنش سریع رسانه ملی به این رویداد ملی؛ / ساعت 10 و 30 دقیقه صبح جمعه، ایران پای صفحه شیشه‌ای میخکوب خواهد شد: افشین قطبی در «ورزش و مردم»      • سهیلی از احتمال همکاری با بازیکنان فیلم سابق‌اش می‌گوید؛ / بازگشت «چارچنگولی»؟      • سامان مقدم حرف‌های نسبت داده شده به او را تکذیب کرد و گفت: / «اخراجی‌ها 2» یک کمدی سر و شکل‌دار است      • گزارش تولید «شب واقعه»؛ / حمید فرخ‌نژاد در هیبتی تازه      • دیدار دوباره با زوج محبوب جهان و اتی؛ / انجمن منتقدان فیلم محبوب یک نسل از سینماروهای ایرانی را یک بار دیگر روی پرده می‌فرستد      





               



شعار برگزیده میرحسین: «دولت فرهنگی، فرهنگ غیر دولتی»/دو گزارش، حواشی+آلبوم عکس مراسم
بسته خبری «سینمای ما» از دیدار هنرمندان با میرحسین موسوی؛

سینمای ما -

گزارش اول از مینا اکبری:

علی‌رغم این که ساعت برگزاری این جلسه در کارت‌های دعوت 17:30 ذکر شده بود اما از ساعاتی قبل بسیاری از مدعوین و خبرنگاران رسانه‌ها با حضور در محل جلسه اشتیاق خود را به شنیدن حرف‌های آخرین نخست‌وزیر نظام جمهوری اسلامی ایران نشان دادند. با ورود میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد به محوطه ساختمان روزنامه اطلاعات، خبرنگاران و عکاسانی که بیست سال تمام سکوت نخست وزیر سابق را تاب آورده بودند به سوی آن‌ها روان شدند. مهندس موسوی و خانم رهنورد پس از پیاده شدن از اتومبیل پرایدی که ظاهرا متعلق به یک آژانس کرایه تاکسی بود به سمت محل آمفی‌تئاتر روان شدند. در میان مدعوین حاضر در جلسه بیش از هر چیز وجود چهره‌های آشنا خودنمایی می‌کرد. چهره‌هایی چون داریوش مهرجویی، محمد احصایی، احمد مسجد جامعی، علیرضا رئیسیان، احمدرضا درویش، سید محمد بهشتی، عبدالجبار کاکایی، حبیب‌الله صادقی، فرشته طائرپور، مرتضی رزاق کریمی، منیژه حکمت، محمد رحمانیان، مازیار میری، سهیل محمودی، حسام‌الدین سراج، منوچهر شاهسواری، عبدالحسین مختاباد، ساعد باقری، جمشید بایرامی، حسین خسروجردی، علیرضا قاسم خان، احمد اسفندیاری و بسیاری دیگر از چهره های سرشناس حوزه فرهنگ و ادب در میان جمع قابل شناسایی بودند. همچنین مجید مجیدی و مهدی کرم‌پور دو کارگردانی که قرار است دو فیلم تبلیغاتی مجزا برای میرحسین بسازند هم در میان مدعوین دحاضر در سال دیده می‌شدند. اجرای برنامه بر عهده حسین پاکدل بود که با قرائت غزلی از حافظ شیرازی نشست فوق را رسمیت بخشید و در پایان سخنانش از میرحسین موسوی دعوت کرد تا روی سن بیاید.

میرحسین موسوی در ابتدای سخنانش به لزوم فرهنگ محور بودن دولت اشاره کرد و گفت : « دولت فرهنگی حتی به لحاظ سیاسی هم می تواند به کشور خدمت کند و در غیر این صورت به بیراهه می‌رود.» او در ادامه به مسئله سانسور پرداخت و ضمن مخرب خواندن سانسور دولتی اضافه کرد: « وقتی سانسور از زاویه دید یک دولت مطرح می‌شود اهداف بلند مدت آن دولت به زیر سوال می‌رود. کسانی که خواستار یک ایران بزرگ و پیشرفته در جهان هستند با سانسور مخالفند. افراد خلاق و هنرمندان می‌توانند در این عرصه بیش از سیاستمداران دلسوز دولت و ملت باشند.»

کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به شعار برگزیده دولتش یعنی «دولت فرهنگی، فرهنگ غیر دولتی» ادامه داد: «ضرورت دارد در کشوری که انقلابش فرهنگی بوده دولتش نیز فرهنگی باشد ولی این فرهنگ به هیچ عنوان نباید رنگ دولتی به خود بگیرد. ما هیچ نمونه‌ای از فرهنگ دولتی نداریم که توانسته باشد عرصه فرهنگ را نجات دهد.» میرحسین با اشاره به آرمان‌های انقلاب، ضمن رد هنر دستوری گفت: « سینمای خوب ما در یک فضای آزاد شکفت و رشد کرد. در سال‌های اول انقلاب در فرهنگستان هنر برنامه تجسمی ترتیب دادیم و همه بزرگان این عرصه چون فکر می کردند فضا آزاد و غیر دستوری است در آن شرکت کردند.» آخرین نخست وزیر نظام جمهوری اسلامی تحول در همه عرصه‌های هنری را از دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی برشمرد و ادامه داد: « فضایی که در آن هنرمندان احساس آزادی نکنند باید ما را بترساند. نباید امرانه در فضای خلاق هنرمندان تاثیر منفی بگذاریم. دولت فرهنگی فقط می‌تواند حامی هنرمندان باشد و نباید آن‌ها را محدود کند. هنرمندان نمی‌توانند سالن سینما و گالری بسازند. این زیر ساخت‌ها باید در یک فرهنگ غیر دولتی و البته توسط دولت به وجود بیاید. » میرحسین در پایان ضمن تاکید بر علاقه‌مندی هنرمند ایرانی به آب و خاکش گفت: «هیچ هنرمندی مخالف ازادی و استقلال نیست و هنرمندان ما همه به کشورشان علاقه مند هستند. هنرمندان ما در همه عرصه‌ها تاثیرگذار هستند و ردپایشان پر رنگ است.»

پس از پایان سخنان میرحسین موسوی تعدادی از افراد حاضر در نشست نیز پشت تریبون رفته و به بیان نقطه نظرات خود پیرامون کاندیداتوری مهندسی موسوی و برنامه‌های او پرداختند. سیدمحمود دعایی، فاطمه راکعی، صادق خرازی، محمد احصایی و حسام‌الدین سراج اشخاصی بودند که در این نشست سخنرانی کردند. پس از پایان صحبت‌های افراد یاد شده جلسه پرسش و پاسخ میان مهندس موسوی و افراد حاضر در سالن آمفی‌تئاتر روزنامه اطلاعات برگزار شد. (منبع: خبر ان‌لاین)

گزارش دوم ایسنا

فاطمه راكعي، محمد احصايي و حسام الدين سراج در ديدار شب گذشته ـ31 فروردين ماه ـ هنرمندان با ميرحسين موسوي به نمايندگي از آن‌ها درخواست‌هاي خود را مطرح كردند و از مشكلات حوزه‌هاي كاريشان سخن گفتند.
 فاطمه راكعي كه از طرف شاعران،‌ ناشران و نويسندگان سخن مي‌گفت، با بيان اين‌كه جمع بزرگي از شاعران انقلابي از كانديداتوري ميرحسين موسوي اعلام حمايت كرده‌اند، تصريح كرد: ايشان نقش و سهم بزرگي در جريان‌سازي آنچه كه امروز از شعر، ادبيات و هنرهاي تجسمي ‌مي‌شناسيم و چهره‌هاي بزرگي كه وجود دارند ايفا كردند.

اين شاعر خطاب به ميرحسين ادامه داد: بزرگ‌ترين مطالبه‌ي ملت ايران اين بود كه شما بياييد چون مي‌دانيم، برنامه‌هاي زيادي براي آباداني ايران داريد و برايش كار كرده‌ايد.

راكعي برداشتن هر گونه سانسور از انديشه و قلم و سپردن آن را به صاحبان انديشه، حمايت بي‌دريغ و عدالت محور از خالقان آثار هنري و ناشران، سپردن كليه ارزش گذاري‌ها به انديشمندان، اعطاي مدارك معادل و پيشنهاد خريد آثار ارزشمند به نهادهاي غير دولتي، گفت‌وگويي شعرو ادب ايران و جهان با ترجمه منظم اثار ادبي و هنري، تاسيس انجمن مترجمان و ويراستاران، حمايت ويژه و معنوي از توليدات ادبي همه انسان‌ها به ويژه زنان را از درخواست‌هاي جامعه‌ي ناشران و نويسندگان از كانديداي دهمين دوره‌ي رياست جمهوري برشمرد.

اين شاعر همچنين از اعلام حمايت خانواده‌هاي قيصر امين‌پور، سيد حسن حسيني، سلمان هراتي شاعران فقيد از موسوي خبر داد و آخرين وصيت شاعرانه‌ي قيصر امين‌پور را از طرف خانواده‌ي اين شاعر فقيد به ميرحسين موسوي اهدا كرد.

محمد احصايي هم كه به نمايندگي از هنرمندان هنرهاي تجسمي‌ در سخناني بيان كرد: براي ما جاي شادماني و اميدواري است كه يك معمار و هنرمند گرامي ‌و رييس فرهنگستان هنر كانديداي رياست جمهوري مي‌شوند. او اظهار داشت:‌ ايشان قطعا نمي‌توانند بي‌تفاوتي معلمان، نزول علمي‌دانشگاه‌ها و نگاه سرد جوانان را ناديده بگيرند.

حسام الدين سراج نيز به نمايندگي از هنرمندان موسيقي با اظهار اميدواري از اين كه ميرحسين موسوي معمار تجديد بناي ايران اسلامي‌ باشد گفت:‌ بزرگواري و سيادت ايشان زبانزد است و اميدوارم آينده طليعه‌اي براي حضورشان باشد، تا ما موسيقي دانان هم حق حيات داشته باشيم و در سراسر كشور آمفي تئاترهاي متعددي كه وجود دارد شاهد اجراي برنامه‌هاي موسيقي باشند و در آن جا كار كنيم.

در بخشي از اين برنامه كه بيش از سه ساعت ادامه داشت، خليل جوادي از شاعران جوان، شعر طنزي را درباره‌ي ميرحسين موسوي قرائت كرد.

در اين ديدار كه حسين پاكدل اجراي آن را برعهده داشت قرار بود نمايندگاني از هنرمندان سينما، تئاتر، ميراث فرهنگي، معماري و فلسفه نيز صحبت كنند كه به دليل كمبود وقت اين امكان ميسر نشد.

از هنرمندان حاضر در اين جلسه مي‌توان به احمدرضا درويش، منيژه حكمت،‌ مجيد مجيدي، احمد محيط طباطبايي، عليرضا رييسيان، محمدعلي حسين‌نژاد، حسين خسروجردي، سهيل محمودي،‌ فرشته طائرپور، منوچهر شاهسواري، محمد رحمانيان، مازيار ميري، محمدرضا مويني، افشين‌هاشمي‌، بيژن امكانيان، سائد باقري، بيژن ميرباقري، مجيد شريف خدايي، محمدعلي نجفي، مرتضي رزاق كريمي‌،‌ مهدي كرم‌پور، ناصر پلنگي، حبيب الله صادقي، سيف الله داد و داريوش مهرجويي اشاره كرد.

سيد محمد بهشتي، احمدمسجد جامعي و محمد مهدي حيدريان نيز مير حسين موسوي را در اين نشست همراهي كردند.

گزارش سوم از مهر درباره حواشی جلسه

خلیل جوادی، شاعر طنزپرداز تقریبا نوظهور، در میانه مراسم حاضران خسته از سخنرانی‌های طولانی ، شاه بیت شعر بلندی را این چنین خواند: "حالا امتیاز میرحسین پر است، چون خودش ترک و عیالش لر است!"
نشست دیروز اهالی فرهنگ و هنرمندان با میرحسین موسوی، نخست وزیر دیروز و نامزد ریاست جمهوری امروز، در محل موسسه اطلاعات حواشی قابل توجهی داشت که برخی از این حواشی چنین است:

ـ شعار فرهنگی مهندس موسوی در قالب یک پلاکارد بزرگ با خط نستعلیق چنین نقش بسته بود: "دولت فرهنگی، فرهنگ غیر دولتی".

ـ لوگوهای العربیه، باشگاه خبرنگاران جوان، واحد مرکزی خبر و پرس تی.وی روی میز اصلی مقابل مهندس موسوی قرار داشت. برخلاف نشست‌های قبلی که جای سوزن انداختن برای لوگوها روی میز وجود نداشت، انگار مظلومیت فرهنگ در اینجا هم به چشم می‌آمد!

سیدمحمد بهشتی، رئیس و بنیانگذار سال‌های دور فارابی، با چهره و موی فرنگی (!) عصازنان خود را به مجلس رساند. در محافل غیر رسمی از او به عنوان "وزیر ارشاد دولت موسوی" نام می‌برند

ـ مجری مراسم محمدرضا پاکدل بود، مجری دهه 60 و سال‌های جنگ که اتفاقا در سیما و لحن شباهتی پنهان با مهندس موسوی هم داشت و لابلای اجرایش، چند خاطره جالب از دغدغه نخست وزیر آن روزها در تامین برنامه‌های شاد و مفرح برای ببیندگان جنگزده تلویزیون بازگو کرد.

ـ سیدمحمد بهشتی شیرازی، رئیس و بنیانگذار سال‌های دور فارابی، با چهره و موی فرنگی (!) عصازنان خود را به مجلس رسانده بود. در محافل غیر رسمی از بهشتی به عنوان "وزیر ارشاد دولت موسوی" نام می‌برند.

ـ تیپ و ترکیب شرکت‌کنندگان در این مراسم بیشتر از اهالی حوزه نشر و ادبیات، تجسمی و موسیقی بود، انگار "تجسمی‌ها" بیش از "نمایشی‌ها" میرحسین را دوست داشتند! اساتید بنام نقاشی چون محمد احصایی، حسین خسروجردی، شاعرانی چون عبدالجبار کاکایی، ساعد باقری، افشین علا، مصطفی رحماندوست، سهیل محمودی، فاطمه راکعی، امید مهدی‌نژاد (طنزپرداز حوزه هنری) و خوانندگانی مثل عبدالحسین مختاباد و سیدحسام‌الدین سراج در این جمع حضور داشتند.

سینمایی‌های جمع عبارت بودند از بیژن امکانیان جوان اول دهه 60 سینمای ایران، علیرضا رئیسیان سازنده "ایستگاه متروک" که اینک سال‌های میانسالی خود را پشت سر می‌گذارد، فرشته طائرپور از معدود بانوان تهیه‌کننده سینمای ایران و منوچهر شاهسواری، محمد رحمانیان که بیشتر در تئاتر شناخته‌شده است، مازیار میری که همه او را با "پاداش سکوت" می‌شناسند و مصطفی رزاق کریمی کارگردان و مستندساز.

ـ داریوش مهرجویی با همان عینک همیشگی اواخر برنامه وارد سالن شد و برای لحظاتی مورد استقبال شدید عکاسان و فلاش دوربین‌ها قرار گرفت و بعد از حدود 20 دقیقه مجلس را ترک کرد. شاید سازنده "درخت گلابی" تحمل میهمانی‌های سیاسی انتخاباتی را نداشت! احمدرضا درویش، کارگردان نام‌آشنای دفاع مقدس، را هم باید هم جزو حامیان مهندس موسوی تلقی کرد.

ـ موسوی در بخشی از سخنانش به اکران نشدن فیلم "گال" ابوالفضل جلیلی اشاره و از این مسئله ابراز تاسف کرد. البته ته لهجه آذری مهندس که قاف و گاف را همسایه ادا می‌کرد، برای چند لحظه خبرنگاران را در نوشتن نام درست فیلم دچار ابهام کرد.

ـ حضور خالق "آواز گنجشک‌ها" در جمع حامیان فرهنگی مهندس موسوی عجیب نبود، چون شنیده‌های موثق حاکی از ساخت فیلم انتخاباتی موسوی توسط مجید مجیدی است. در ایران که تبلیغات رسمی انتخاباتی تقرییا "یک هفته" است، فیلم انتخاباتی نامزدها که بخت پخش از رسانه ملی را هم دارد در حکم یک برگ برنده بزرگ است. مجیدی به خوبی این نکته را می‌دانست و سه چهار دوربین DV در حال قاب‌گیری و قاب‌بندی از سخنرانی میرحسین و میهمانان بودند.

ـ دکتر حسن بلخاری، نظریه‌پرداز هنر اسلامی، از جمله میهمانانی بود که تقریبا کسی انتظار دیدنش را در جمع حامیان مهندس موسوی نداشت، اما همه او را دیدند.

ـ خلیل جوادی، شاعر طنزپرداز تقریبا نوظهور، در میانه مراسم حاضران خسته از سخنرانی‌های طولانی و غالبا گلایه‌آمیز را با یک شعر دوزبانه (آذری-فارسی) به فیض رساند. شاه بیت شعر بلند جوادی این بود: "حالا امتیاز میرحسین پر است، چون خودش ترک و عیالش لر است!"

ـ ناگفته نماند که دکتر زهرا رهنورد هم در همین جمع حضور داشت، هم به عنوان همسر و هم به عنوان هنرمند حامی! دکتر زهرا رهنورد مجسمه‌ساز و نقاش است که مشهورترین اثرش، تندیسی اسطوره‌ای از "مادر" در میدان محسنی سابق و مادر امروز نصب شده است.






به روز شده در : سه‌شنبه 1 ارديبهشت 1388 - 13:7

       
چاپ این مطلب |ارسال این مطلب |


اخبار مرتبط

نظرات

مهدی
سه‌شنبه 1 ارديبهشت 1388 - 19:1
0
موافقم مخالفم
 
داریوش مهرجویی: از میرحسین حمایت می‌کنم

درود بر میر حسین فقط از ایشون و ستادشون می خواهیم که از حمایت این چهره ها بیشتر استفاده کنند


سه‌شنبه 1 ارديبهشت 1388 - 20:3
0
موافقم مخالفم
 
داریوش مهرجویی: از میرحسین حمایت می‌کنم

shoare ghashangie heyf ke faghat shoare umidvaram etefagh biyafte

شهره
سه‌شنبه 1 ارديبهشت 1388 - 21:46
0
موافقم مخالفم
 
داریوش مهرجویی: از میرحسین حمایت می‌کنم

كسي باور ميكنه قريب به يك ماه و بيست روز ديگر در اين مملكت قراره انتخابات برگزار بشه؟

آن هم انتخاباتي كه ميتونه سرنوشت يك جهان!را عوض كنه...

از آقاي موسوي درخواست ميكنيم فعال تر عمل كنند

با آرزوي موفقيت

صابر قربانی
سه‌شنبه 1 ارديبهشت 1388 - 22:13
0
موافقم مخالفم
 
داریوش مهرجویی: از میرحسین حمایت می‌کنم

به امیدایرانی آزاد به میر حیسن رای می دم

حسن حق حقیقی از بابل
چهارشنبه 2 ارديبهشت 1388 - 2:56
0
موافقم مخالفم
 
داریوش مهرجویی: از میرحسین حمایت می‌کنم

من هفته پیش در تهران فیلم اخراجی های 2 رو دیدم با رزرو بلیط و ساعت 9

شب و در شلوغی زیاد دیدم و نکات جالبی دیدم که خالی از لطف نیست که بگویم : یکی اینکه دائم به لحظات مختلف

فیلم عکس العمل نشان می دادند و میخندیدند و این خنده ها دقیقا همان صحنه ها

بود که ده نمکی در مصاحبه هایش گفته بود و حالتهایشان انگار از قبل آماده شده

بود دست زدن زیاد جیغ زدن و سرود خواندن انگار کاری که است که همه باید

انجام بدهند خلاصه اش اینکه انگار جو گیر شده باشند و مجبور باشند حتما

به همه صحنه ها با صدای بلند بخندند در حالیکه در بابل در سینما حتی اگر شلوغ

باشد معمولا خندیدن آهسته و همه آرام نشسته اند و این همه واکنش نمیدهند

به هر حال اینها برای فیلمی که یک جور عجله در ساختش معلوم بود و نداشتن

فیلمنامه قوی و متوسل شدن به بازیگران طنز و مطرح برای پوشاندن ضعف فیلم

مشهود بود و مجموعه از قسمتهای خنده دار بود که میشد در برنامه ای مانند ساعت

خوش که جدیدا از شبکه 2 دوباره پخش میشود استفاده کرد

در ضمن این روزها نمیدانم چطور است وقتی اسم مایلی کهن را میبرند یاد ده نمکی

می افتم و وقتی اسم ده نمکی را میبرند یاد مایلی کهن شاید به خاطر نوع تفکرشان

شایدم به خاطر عدم صبوری و انتقاد پذیریشان و واکنش به هر حرفی ...

در ضمن چه بازی شده این آرسنال - لیورپول

پری
چهارشنبه 2 ارديبهشت 1388 - 5:0
0
موافقم مخالفم
 
داریوش مهرجویی: از میرحسین حمایت می‌کنم

امیدوارم با چشمانی باز به انتخابات فکر کنید و تصمیم درستی بگیرید

امیدوارم فعالیت مثبت و هوشمندانه آقای موسوی رو در عرصه سیاست در زمان نخست وزیری به یاد داشته باشید و اگر به یاد ندارید کمی در موردش تحقیق کنید

امیدوارم به آینده ی ایران فکر کنید

امیدوارم به وجهه ایران در جهان فکر کنید

من امیدوارم به شما و دستهای شما در روز انتخابات

مهدی
چهارشنبه 2 ارديبهشت 1388 - 17:9
-1
موافقم مخالفم
 
داریوش مهرجویی: از میرحسین حمایت می‌کنم

مشکل در اینجاست که در جامعه امروز ایران قشر مرجع، ارزشش را از دست داده و بدتر آنکه قدرت تحلیل در مردم وجود ندارد و نوعی بی قیدی و بی خیالی حاکم شده. اما همچنان امیدواریم هوش تاریخی همین مردم، وضعیت را تغییر دهد و مهندس موسوی بالاترین مقام اجرایی کشور شود.

از تهي سرشار
چهارشنبه 2 ارديبهشت 1388 - 20:54
0
موافقم مخالفم
 
داریوش مهرجویی: از میرحسین حمایت می‌کنم

حمايت هنرمندان و اونهم اشخاصي مثل مهرجويي امتياز بزرگي براي ميرحسين محسوب ميشه. اميدوارم در انتخابات موفق بشه و بتونه در برخورد با مسئله ي هنر در كشور موثر باشه.

مانی
چهارشنبه 2 ارديبهشت 1388 - 21:3
0
موافقم مخالفم
 
داریوش مهرجویی: از میرحسین حمایت می‌کنم

امیدوار باش خانم پری ! امیدواری خیلی چیز خوبیه !

اما در این مورد بهتره کمی واقع بین باشیم

ممل استرالیایی
پنجشنبه 3 ارديبهشت 1388 - 1:39
0
موافقم مخالفم
 
داریوش مهرجویی: از میرحسین حمایت می‌کنم

بابا یک عکس بهتر گیر نیاوردین ؟ این رضا درمیشیان که صورت مهرجویی رو ماسکه کرده کشت مارو

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  





  سینمای ما   سینمای ما   سینمای ما   سینمای ما      

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2008, cinemaema.com
Page created in 1.45424890518 seconds.