سینمای ما- اميرشيبان خاقاني طراح پوستر و سازنده تيزر در يادداشتي درباره چگونگي ساخت تيزر و طراحي پوستر فيلم سينمايي «جرم» اظهارنظر کرد. وي در بخشي از يادداشت به تلفيق گرافيك كلاسيك و مدرن در پوسترهاي فيلم اشاره داشته و نوشته است: در پوسترهاي فيلم سعي شد تلفيقي از گرافيك كلاسيك و مدرن به وجود آيد انتخاب رنگها، چيدمان عكسها و نوشتهها به گونهاي ست كه ميتوان تمام اين تركيبها را در پلانهاي فيلم نيز به خوبي ديد. البته در مقوله رنگ كمي با فيلم متفاوت است فيلم كاملا سياه و سفيد است اما در پوسترها بيشتر سعي شد رنگها را تا حد زيادي كم كنيم و مقدار رنگ هايي را هم كه مي بينيم بر گرفته از رنگ شناسي شخصيت هاي فيلم در سكانسهاي مختلف فيلم است. در طراحي لوگو فيلم نيز سعي شد از جنس فيلم الهام گرفته شود سخت بودن شخصيت رضا مثل سنگ تركهاي كنار و رنگ قرمز كه نشانه خون است.
اين نكته را خود قبول دارم كه يكي از اتودهاي تبليغاتي فيلم برداشتي از پوستر فيلم «بيست و پنج ساعت» است ولي در كل اين طرح نيز به فضاي فيلم كاملا نزديك است و با وجود تاكيد اينجانب در همشكل بودن اين پوستر و پوستر فيلم «بيست و پنج ساعت»، جناب آقاي كيميايي و پخش كننده محترم مبني بر استفاده اين طرح در تبليغات محيطي فيلم تاكيد داشتهاند. البته پوستر ديگري نيز براي اين فيلم توسط يكي از دوستان طراحي شده بود كه فقط در معرفي فيلم در طول جشنواره فيلم فجر از آن استفاده شد و به دستور پخش كننده و جناب آقاي كيميايي اين پوستر از بخش تبليغات اين فيلم به طور كامل حذف شد و حتي اين همكار عزيز به سفارش خود تعداد محدودي از آن طرح را چاپ كرده بود كه آنها را نيز به طور كامل كنار گذاشت.
البته اين نكته را بايد ذكر كرد كه به گفته عكاس محترم فيلم شايد بتوان پوسترهاي بهتري براي فيلم طراحي كرد ولي در نبود عكس خوب چه بايد كرد؟ بيش از 80 درصد عكسهاي فيلم از نماهاي بسته استفاده شده و اين نكته را بايد توجه داشت كه علاوه بر شخصيت اصلي فيلم بازيگران ديگري نيز در اين فيلم ايفاي نقش كردهاند و ميبايست عكسهايي در اندازه نماهاي متفاوت از آنها گرفته ميشد تا بتوان در تركيب بنديهاي مختلف از آنها استفاده كرد. درشكلي بسيار ساده و ابتدايي در يك پوستر ميبايست عكس يك يا دو شخصيت اصلي فيلم در اندازه كلوز آپ استفاده شود و ما باقي شخصيتها با در نظر گرفتن پرسپكتيو در اندازه نماهاي بازتر؛ اما متاسفانه با وجود 5207 عكسي كه در اختيار من گذاشته شده بود چنين عكسيهايي براي طرحي به اين سادگي نيز وجود نداشت حتي تفاوت اندازه نماي عكس هاي قابل قبول براي طراحي پوستر از شخصيت اول فيلم نيز، از 15 ،16 عكس بالا تر نميرفت. نمونه اصلي اين استدلال را مي توان اتود شماره 5 پوستر كه در سايت سينماي ما درج شده، ديد. به جزء عكس پولاد كيميايي تمامي عكسهاي شخصيت ديگر فيلم از عكسهاي تست گريم استفاده شده يا پوستر شماره 4 كه عكس شخصيتهايي كه پشت ميلههاي زندان قرار دارند، مربوط به عكس پشت صحنه فيلم بوده و تعدادي از آنها نيز تن و بدنشان كلاژ شده است و تكه تكه سر، دست، تن و پاها كنار هم گذاشته شده تا بتوان به يك چيدمان درست رسيد. اما بايد اين نكته را قبول كرد كه عكاس فيلم، اين عكسها براي طراحي پوستر و كلا تبليغات فيلم نگرفته و مقوله عكاسي تبليغاتي فيلم كاملا مقولهاي جداست و ميبايست فرهنگ عكاسي تبليغاتي فيلم در سينماي ما جا باز كند.
آنونس فيلم نيز جزو آنونسهايي ست كه من تمام سعي خود را كردم تا جذابيتهاي فيلم را به شكل فيلمي كوتاه كنار هم بگذارم تا علاوه بر جذب مخاطب براي فيلم، شيوه روايت داستان و فضاسازي هاي فيلم نيز ديده شود و تماشاگر را در تعليق پايان فيلم نگاه دارد، صداي استاد كيميايي نيز كه براي اولين بار بر آنونس تبليغاتي فيلم شنيده مي شود، بر جذابيت هاي كار بسيار افزوده است و خوشحالم كه استاد اين پيشنهاد من را پذيرفتند. وي نوشته است: از كليه دوستداران و تماشاگران آثار استاد كيميايي كه در انتخاب پوستر بيست و هشتمين فيلم ايشان ما را ياري كردند كمال سپاس را دارم و اميدوارم همگي در كنار يكديگر بتوانيم اكران بسيار خوبي براي اين فيلم رقم بزنيم. در آخر اين را بگويم كه براي من افتخاري ست كه براي دومين بار پياپي، تبليغات آثار استاد مسعود كيميايي را انجام ميدهم و اميدوارم كه اين اعتماد استاد و پخش كننده فيلم را بتوانم پاسخگو باشم.