| |
سينماي ما- در عصر شعر صلح و طبیعت، از محمدرضا شفیعی کدکنی و اصغر فرهادی به عنوان دو چهره فعال در حوزه شعر و دیگر هنرهای با موضوع صلح و محیط زیست، تجلیل خواهد شد. نشست خبری عصر شعر صلح و طبیعت با حضور فاطمه راکعی انجمن شاعران ایران و صدیقه ببران، مدیرعامل مرکز صلح و محیط زیست، ظهر سهشنبه 21 شهریور در محل انجمن شاعران ایران برگزار شد.
راکعی در این برنامه درباره عصر شعر صلح و طبیعت گفت: این برنامه با همکاری مرکز صلح و محیط زیست برگزار خواهد شد. چند سال پیش هم یک برنامه عصر شعر طبیعت با دغدغههای مشابه و با همکاری شهرداری منطقه در فضای باز محل انجمن شاعران برگزار شد که با استقبال مخاطبان روبرو شد.
وی افزود: در حاشیه این عصر شعر کتابی را با گزینش تاثیرگذارترین شعرها در حوزه شعر معاصر ایران تدوین و تنظیم کردیم که کتاب حجیمی هم از آب درآمد و من هم مقدمهای برای آن نوشتم که امیدوارم بتوانیم به زودی آن را چاپ کنیم؛ چون به خاطر مسائل مادی کتابهایی از این دست مانند مجموعه مقالات صد سال شعر زنان ایرانی هنوز به چاپ نرسیدهاند.
این شاعر گفت: در تاریخ شعر ایران و جهان طبیعت و جلوههایش از جایگاه ویژهای برخوردارند و کمتر شاعری را میتوان پیدا کرد که در این زمینه شعر نگفته باشد. شاعران ما در سختترین شرایط روحی و اجتماعی و به هنگام تنهاییهایشان به دامن طبیعت پناه بردهاند. با توجه به نقش و اهمیت طبیعت در شعر و مسائل عاطفی، این موضوع منحصر به شاعران نیست و عموم مردم هم به طبیعت نیاز دارند. بنابراین فکر کردیم با برگزاری چنین عصر شعرهایی بتوانیم با حضور شاعران و هنرمندان و عموم مردم بتوانیم این روحیه راتقویت کنیم. امسال با پیشنهاد خانم معصومه ابتکار عضو شورای شهر تهران و رئیس هیأت مدیره مرکز صلح و محیط زیست قرار بر این شد در سالروز جهانی صلح این عصر شعر برگزار شود.
تجلیل از شفیعی کدکنی و فرهادی در عصر شعر صلح و طبیعت
مدیرعامل انجمن شاعران ایران ادامه داد: در حاشیه این برنامه که با حضور و شعرخوانی شاعران برجسته کشور همراه خواهد بود، شاعران جوان هم به خوانش آثار خود با موضوع طبیعت خواهند پرداخت. در کنار برنامههای اصلی این عصر شعر، برنامههای جنبی هم وجود دارند که یکی از آنها برپایی نمایشگاه و فروشگاه کتاب با کتابهایی با موضوع «صلح و طبیعت» و همچنین موضوعات دیگر است. برنامه مهم دیگری که قرار است در این عصر شعر برگزار شود، تجلیل از دو چهره ادبی و هنری است که به طور خاص در سالهای اخیر نقش ویژهای را در حوزه صلح و طبیعت ایفا کردهاند. در ارتباط با همین موضوع نگاه صلحآمیز به جامعه که از دیرباز در اشعار استاد محمدرضا شفیعی کدکنی وجود داشته، مورد توجه قرار گرفت و قرار شد تجلیلی از ایشان داشته باشیم . همینطور به خاطر سخنرانی زیبا و صلح آمیز اصغر فرهادی در مراسم جایزه اسکار از ایشان هم به عنوان یکی از فعالان عرصه صلح بر حوزه ای غیر از هنر شعر تجلیل به عمل خواهد آمد.
در ادامه این مراسم صدیقه ببران اظهار داشت: موسس مرکز صلح و محیط زیست معصومه ابتکار است که در سمت دولتیاش از سال 76 تا 84 در سمت معاون رئیس جمهور در حوزه محیط زیست فعالیت داشت. آن سالها زمان شکوفایی سازمانهای غیردولتی در حوزه محیط زیست بود؛ به خصوص شاخصهای مرتبط هم اغلب در حال رشد بودند. خانم ابتکار بعد از اینکه از سمت دولتی خود خارج شدند، سعی کردند با تاسیس مرکز صلح محیط زیست کارهای مرتبط با این حوزه را بر اساس اتکاء به جامعه مدنی و مشارکت مردمی جلو ببرند.
وی افزود: کمک به ثبت 700 سازمان غیردولتی در این زمینه یکی از کارهایی است که مرکز صلح و محیط زیست در کارنامه کاری خود دارد و متاسفانه میزان و فعالیتهای سازمان غیردولتی طی چند سال گذشته به شدت افت کرده است و باید توجه کنیم خسارتی که در بعد محیط زیست میبینیم به این جهت که در درازمدت تاثیرگذار خواهد بود، اهمیت زیادی دارد. نگاه ما در این مرکز به این شکل است که نگاه سیاستگذاران را هم به عرصه محیط زیست تغییر دهیم و تا به حال توانستهایم 100 نماینده طرفدار محیط زیست را در فراکسیون محیط زیست مجلس با خود همراه کنیم.
مدیرعامل مرکز صلح و محیط زیست ادامه داد: مرکز صلح و محیط زیست با شروع فعالیت خود از سال 84 هر ساله یک جلسه بینالمللی را در روز ششم نوامبر برگزار میکند که کشورهای مختلفی که درگیر جنگ بودهاند و جنگ بر محیط زیستشان تاثیراتی داشته، در محوریت موضوع بررسی این جلسه قرار میگیرند و گزارشهای تولید شده در هر جلسه سالانه برای دولت و مجلس ارسال میشود. در موارد مختلف در جلساتی که برگزار شده، نقض حقوق محیط زیست را منعکس کردهایم و به نظرم این اتفاق خوبی است که صداهای مختلف شنیده شود. شناسایی و تقدیر از متخصصین تحت عنوان جایزه تقی ابتکار یکی از برنامههایی است که مرکز برگزار میکند و طی آن تا 8 نفر از فعالان محیط زیست معرفی شده و مورد تقدیر قرار میگیرند.
|