News
  • رييس هيات مديره‌ خانه سينما اعلام كرد
    بازگشايي خانه سينما تا رسيدن به فضاي مطلوب و بدون تنش به تعويق افتاد
  •  
  • محسن اميريوسفي مي‌گويد آن‌قدر با مرگ شوخي كردم تا او هم تصميم گرفت تلافي كند!
    براي اولين بار يک منتقد سينما باعث نجات جان فيلمساز مي‌شود!
  •  
  • دوشنبه از ساعت 18 با حضور عوامل و بازيگران فيلم
    «خنده در باران» به ياد هديش بيگدلي شاملو به نفع كودكان سرطاني به نمايش درمي‌آيد
  •  
  • گفت‌وگوی نيما حسني‌نسب با عباس كيارستمي، درباره سینما و زندگی و خیلی چیزهای دیگر - قسمت اول
    هر فیلم تازه برایم مثل اختراع مجدد چرخ است!/ کار کردن برایم جانشین لذت‌هایی شده که دیگر لذت‌بخش نیست
  •  
  • نگاهی به فیلم «روزهای زندگی» ساخته پرویز شیخ طادی
    چرا تاثیر «روزهای زندگی» روی مخاطب از یک درام هیجانی فراتر نمی رود؟
  •  
  • همراه با "سینمای ما" در مرکز سینمایی جهان شهر ساحلی کن فرانسه باشید
    اخبار و گزارش، نقد و بررسی و گفتگوهای بزرگان سینما در فستیوال کن 2012 را در سایت "سینمای جهان" دنبال کنید
  •  
  • بازتاب نمایش «یک خانواده محترم» ساخته مسعود بخشی در جشنواره کن 2012 در رسانه ها مثبت است
    جهشی فوق العاده در فرم سینمای ایران/ نوع جدیدی از فیلم ایرانی‌ برای مخاطب جهانی‌
  •  
  • یادداشت مينا اكبري درباره نقض حکم انحلال خانه سینما
    عقلانيت و آينده نگري و دلسوزي براي سينما قابل نقض نيست
  •  
  • بهروز افخمی براساس رمان همسرش فیلمنامه نوشته است
    مرجان شیرمحمدی «آذر، شهدخت، پرویز و ... دیگران» را کارگردانی می‌کند
  •  
  • نظر کارگردان «تلفن همراه رییس جمهور» درباره مدیرکل اداره ارزشیابی و نظارت و وضعیت اکران فیلم چیست؟
    سجادپور با پنبه سر می بُرد!/ به ما گفتند آقایی فیلم را دیده و گفته «این فیلم اکران نشود»
  •  
  • بسته خبری دوم سایت "سینمای ما" از نقض حکم انحلال خانه سینما و حواشی تازه آن
    اگر حکم شورای فرهنگ عمومی قطعی باشد، انحلال خانه سینما پابرجاست/ هیچ سابقه ای از تذکر قبلی به خانه سینما وجود ندارد
  •  
  • مدیرعامل فارابی رسماً از پذیرش استعفای معاون فرهنگی بنیاد خبر داد
    پژمان لشگری‌پور سرانجام از بنیاد سینمایی فارابی جدا شد
  •  
  • شبکه سه در تدارک سریالهای تازه است
    فصل دوم «ساختمان پزشکان» و «ستایش»، فصل سوم «هوش سیاه» و ادامه «خانه اجاره ای» ساخته می شود
  •  
  • علی عطشانی می گوید اولین فیلم سه بعدی ایران را با تکنولوژی «آواتار» می سازد
    آنا نعمتی و فرزاد حسنی بازیگران «آقای الف» هستند / «طلبه» محصول مشترک ایران و کانادا منتظر پروانه ساخت است
  •  
  • اختلاف نظر بر سر کیفیت فیلم تازه عباس کیارستمی در کن ادامه دارد
    نیویورک تایمز: نوبت كيارستمي است كه نخل طلاي دوم را تصاحب كند/ گاردین: فیلم کیارستمی تاثیرگذار نیست/ ژاپن دیلی: در زمره بهترین آثار کیارستمی است/
  •  
  • «برنده» درباره زدوبندهای پشت پرده ورزش در مرحله تدوین است
    سامان استرکی برای دومین تجربه سینمایی سراغ ژانر کمدی اجتماعی رفت
  •  
  • به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا، تهیه‌کنندگی مهدی کریمی و حمایت کامل سازمان سینمایی
    پروانه ساخت فیلم سینمایی «چ» صادر شد
  •  
  • بسته خبری سایت "سینمای ما" از نقض حکم انحلال خانه سینما و همه بازتابهای پس از آن
    حکم انحلال نقض شد/ لازم بود مراحل قانونی با دقت بیشتری دنبال شود/ خانه سینما فعالیت‌ش را از سوم خرداد شروع می کند/ در صورت لزوم دستور انحلال دیگری برای خانه سینما صادر می‌شود
  •  
  • خودش می گوید به دلیل مشغله‌های فراوان این پیشنهاد را قبول نکردم
    محمد خزاعی تهیه‌کنندگی برنامه سینمایی «هفت» را نپذیرفت
  •  
  • پای صحبت عباس کیارستمی و خبرنگار "نیویورک تایمز" درباره «مثل یک عاشق» + نگاه منتقد و استاد دانشگاه آمریکایی به فیلم
    من همان پروفسور پیر، آن عاشقِ جوان و کمی هم آن دختر دانشجو هستم!/ هنوز هزاران داستان عاشقانه ناگفته وجود دارد
  •  
     


     



       





    سینمای ما- پس از بحث و تبادل نظر دو طرف اختلاف درباره انحلال یا بازگشایی خانه سینما در هفته پیش، از دو روز گذشته بار دیگر این موضوع به سوژه رسانه ها تبدیل شده است. دور تازه این ماجرا با حرف تازه رئیس  دیوان عدالت اداری، واکنش دبیر شورای فرهنگ عمومی و سپس توضیحات وکیل خانه سینما درباره اظهارات دبیر شروع شد:

    اگر حکم شورای فرهنگ عمومی قطعی باشد انحلال خانه سینما پابرجاست

    رئیس دیوان عدالت اداری گفت: انحلال خانه‌سینما در دو مرجع صورت گرفته است، یکی وزارت ارشاد و دیگری شورای فرهنگ عمومی. دیوان حکم وزارت ارشاد را نقض کرده اما اگر حکم شورای فرهنگ عمومی کشور قطعی باشد انحلال هنوز پابرجا است.

    حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری درباره ابهامات ایجاد شده در زمینه نقض حکم انحلال خانه سینما در این دیوان اظهار داشت: موضوع اصلی این بود که حکم انحلال خانه سینما در دو مرجع مختلف یعنی شورای فرهنگ عمومی و یک روز بعد هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی و هنری وزارت ارشاد اتخاذ شده است.

    وی ادامه داد: هر کدام از تصمیمات اتخاذ شده دارای اشکالاتی بود که باید برطرف شود اما خانه سینما از تصمیم وزارت ارشاد شکایت کرده است و دیوان عدالت اداری بعد از بررسی این موضوع، با توجه به اشکالات موجود در تصمیم و به لحاظ اینکه این تصمیم مغایر با مقررات و برخی موازین قانونی بود، آن را نقض کرد.
    رئیس دیوان عدالت اداری با بیان اینکه حالا دو طرف دعوا دارند که رأی نقض دیوان، به معنی نقض انحلال است یا خیر افزود: تصمیم وزارت ارشاد مبنایی دارد که عبارت است از تخلفاتی که در خانه سینما صورت گرفته بود اما برای عملی کردن تصمیم خود باید اقدامات قانونی را انجام می‌داد که رعایت نشده است.
    منتظری خاطرنشان کرد: در رأی تصریح شده است که موضوع انحلال خانه سینما مجدداً باید در هیئت رسیدگی به امور مراکز هنری و فرهنگی وزارت ارشاد بررسی شود.

    وی با بیان اینکه تصمیم وزارت ارشاد نقض شده است و وقتی هم که نقض شد یعنی اصلاً وجود نداشته است، اظهار داشت: اما مسئله دیگر این است که انحلال خانه سینما در دو مرجع صورت گرفته است که از تصمیم شورای فرهنگ عمومی شکایت نشده است و چون شکایتی نشده، دیوان عدالت اداری هم فارغ از رسیدگی بود و اظهارنظری نسبت به اثبات یا نفی آن نکرده است.
    رئیس دیوان عدالت اداری ادامه داد: در نتیجه چنانچه شورای فرهنگ عمومی مدعی باشد که تصمیم آن قطعی و لازم‌الاجرا است، این تصمیم قطعی خواهد بود.
    منتظری گفت: اگر از تصمیم شورای فرهنگ عمومی هم شکایت شده و آن هم نقض شده بود، حرف مسئولان خانه سینما مقداری قابل قبول بود اما چون شکایتی نشده است در نتیجه این ابهام وجود دارد.
    وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم اگر بخواهد حکم انحلال پابرجا باشد، باید دوباره جلسه برگزار کند و با رعایت موارین قانونی تصمیم بگیرد که خانه سینما باشد یا نباشد.

    انحلال خانه سینما قطعی است

    دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به لازم الاجرا بودن احکام شورای فرهنگ عمومی گفت: انحلال خانه سینما قطعی و لازم الاجرا است، متاسفانه در مدیریت‌های خانه سینما به مصوبه شورای فرهنگ عمومی کم توجهی کردند.
    منصور واعظی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درباره حکم صادر شده از سوی دیوان عدالت اداری برای خانه سینما و وضعیت فعلی خانه سینما گفت: مصوبه انحلال شورای فرهنگ عمومی مربوط به دی ماه 90 است. اساسنامه خانه سینما در سال‌های حدود 72 یا 73 به تصویب شورای فرهنگ عمومی رسیده است در همان اساسنامه مصوب شده در شورا، بندی لحاظ شده است که هر نوع تغییری در اساسنامه باید به تصویب شورای فرهنگ عمومی برسد. درچند نوبت هیئت مدیره خانه سینما اقدام به تغییراتی در مواد این اساسنامه کردند اما پیشنهادات خودشان را برای تصویب شورای فرهنگ عمومی ارایه ندادند.

    وی در ادامه گفت: حدود یک سال قبل به خانه سینما اعلام کردم اگر این پیشنهادات و تغییرات را ارایه ندهند و به تصویب شورا نرسد خانه سینما از حیز انتفاع ساقط و منحل خواهد شد اما متاسفانه اقدامی نشد خصوصا در آخرین تغییری که در متن اساسنامه مصوب شده در شورای فرهنگ عمومی از سوی خانه سینما داده شد؛ ماده‌ای بود با این مضمون بود که هر نوع تغییری در اساسنامه باید به تصویب شورای فرهنگ عمومی برسد، که هیئت مدیره خانه سینما این ماده رااز متن اساسنامه حذف کرد به همین خاطر این مسئله در دستور کار شورای فرهنگ عمومی قرار گرفت و شورا فرهنگ عمومی خانه سینما را منحل اعلام کرد.

    واعظی درباره لازم الاجرا بودن مصوبات شورای فرهنگ عمومی گفت: تصمیمی که از سوی شورای فرهنگ عمومی درباره انحلال خانه سینما اتخاذ کرد، شاید نیاز به ورود وزارت ارشاد برای انحلال این خانه نبود، زیرا احکامی که شورای فرهنگ عمومی صادر می‌کند تنها شورای‌عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند نقض کند و دستگاه دیگری برای نقض مصوبات شورای فرهنگ عمومی کشور پیش‌بینی نشده است. این احکام، احکام قطعی است و باید اجرا شود.

    حکم شورای فرهنگ عمومی لازم الاجراست

    دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه گفت: آقای منتظری هم تصریح فرمودند که حکم شورای فرهنگ عمومی قطعی است و خانه سینما منحل است درست هم همین است که ایشان فرمودند. آنچه که یکی دو روز گذشته دیوان عدالت اداری اعلام کرد ناظر بر تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که جزء اختیارات دیوان عدالت اداری است که به مصوبات دستگاه‌های دولتی نظارت داشته و ورود پیدا کند. اما در مورد شورای فرهنگ عمومی این گونه نیست. در همان حکم صادر شده نیز قاضی محترم تصریح فرمودند که به مصوبه شورای فرهنگ عمومی ورود پیدا نمی‌کنند وآقای منتظری نیز امروز این مطلب را اعلام کردند. به هرحال از نظر شورای فرهنگ عمومی این حکم قطعی و لازم الاجرا است.

    شورای فرهنگ عمومی به دنبال حمایت از سینماگران است

    واعظی در ادامه خاطر نشان کرد: البته من در همان برج ده سال گذشته که شورای فرهنگ عمومی این تصمیم را اتخاذ کرد، اعلام کردم که شورای فرهنگ عمومی به دنبال حمایت از سینماگران عزیز و تقویت سینمای کشوراست. اعلام کردم آمادگی داریم پیشنهادهای اهالی سینما را دریافت ‌کنیم و نظرات آن‌ها را ‌ در جهت تسهیل تولید فیلم در کشور می‌شنویم. در حال حاضر هم عرض می‌کنم ما آمادگی داریم درخواست‌های اهالی محترم سینما را بشنویم و تسهیلاتی فراهم کنیم تا با امنیت خاطر فعالیت هنری خود را انجام دهند.

    وی در پاسخ به این سوال که مصوبه شورای فرهنگ عمومی در مورد خانه سینما لازم الاجراست ، گفت: انحلال خانه سینما قطعی است و ما اعلام کردیم پیشنهاداتان را ارایه دهید که متاسفانه اقدامی در این باره صورت نگرفت . ما در شورای فرهنگ عمومی در مسیر تقویت سینمای ملی کشور و حمایت از سینماگران عزیز کشور گام برمی‌داریم آنچه که متاسفانه در مدیریت‌های خانه سینما گذشت به مصوبه شورای فرهنگ عمومی کم توجهی کردند که درست نبود. امیدوارم مسیر اصلاح وضعیت فراهم شود و در خدمت عزیزان خواهیم بود تا با کمک خودشان تشکل‌های صنفی و فرهنگی مورد نظر اهالی سینما را شکل دهیم.

    هیچ سابقه ای از تذکر قبلی به خانه سینما وجود ندارد

    وکیل خانه سینما در خصوص اظهارات «منصور واعظی» دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور توضیحاتی ارائه کرد.  در پی صحبت‌های دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و رئیس دیوان عدالت ادارای، «جمال خندان‌کوچکی» وکیل خانه سینما گفت: حکم صادره از سوی قضات شعبه اول دیوان عدالت اداری روز پنج‌شنبه به این جانب ابلاغ شد و همان‌طور که ریاست محترم دیوان عدالت اداری نیز در مصاحبه مطبوعاتی خود فرموده بودند، دیوان عدالت اداری شکایت خانه سینما را وارد دانسته و تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تاسیس و فعالیت بدون مجوز خانه سینما را بلا جهت اعلام نموده است.

    در رأی دیوان عدالت اداری تصریح شده «در ما نحن و فیه معاون وقت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور سینمایی و سمعی و بصری طی نامه شماره 408/15 مورخ 10/5/72 از اداره ثبت شرکت‌ها تقاضای ثبت موسسه خانه سینما را نموده و این امر به منزله تایید تاسیس و صدور مجوز در اجرای مقررات قانونی تلقی می‌گردد»، لذا دیوان تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر انحلال خانه سینما را باطل اعلام کرده و هم‌اکنون آن مانعی که خانه سینما به سبب آن فعالیت خود را متوقف کرده بود، دیگر وجود خارجی ندارد و خانه سینما به موجب این حکم می‌تواند همچون گذشته به فعالیت خود ادامه دهد‌.

    وکیل خانه سینما در پاسخ به اظهارات دبیر شورای فرهنگ عمومی در این خصوص بیان داشت: مطابق مصوبات مورخ 7 و 14/8/1364 شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ تصویب اساسنامه موسسات فرهنگی از جمله وظایف «شورای فرهنگ عمومی کشور» قلمداد شده بود اما در سال 1375 شورای عالی انقلاب فرهنگی در بازنگری شرح وظایف و مسئولیت‌های «‌‌شورای فرهنگ عمومی» برای این شورا شأنی معادل سیاستگذاری قائل شده و امور تصدی‌گری و ورود در مصادیق موسسات فرهنگی را از وظایف این شورا حذف نمود و سپس نیز مطابق مفاد تبصره یک ماده 10 ضوابط و مقررات تاسیس مراکز، موسسات، کانون‌ها و انجمن‌های فرهنگی و نظارت بر فعالیت آن‌ها مصوب 8/8/1376 شورای‌عالی انقلاب فرهنگی؛ موضوع تایید اساسنامه پیشنهادی موسسات فرهنگی صرفاً بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت؛ مضافاً به اینکه درخواست انحلال موسسات فرهنگی از دادگاه صالح نیز به موجب مفاد قانون تعطیل موسسات فرهنگی... مصوب سال 1372 مجلس شورای اسلامی با رعایت مقررات مندرج در آن قانون صرفاً از جمله وظایف و اختیارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و می‌باشد؛ لذا به موجب قوانین و مقررات یاد شده، شورای فرهنگ عمومی صلاحیت قانونی جهت ورود در موضوع اساسنامه و پیشنهاد انحلال خانه سینما را ندارد؛ هرچند نظرات ارزشمند شورای فرهنگ عمومی همواره مورد توجه مدیران و اهالی خانه سینما بوده و خواهد بود لیکن علی‌رغم توضیحات دبیر محترم شورای فرهنگ عمومی مبنی بر چندین مورد تذکر به خانه سینما در خصوص اساسنامه، متاسفانه هیچگونه سابقه‌ای از تذکرات یادشده در خانه سینما موجود نیست چه اینکه پس از سال 1375 و تغییر شرح وظایف شورای فرهنگ عمومی به شرحی که عرض شد اساساً شورای فرهنگ عمومی هیچ‌گونه مکاتبه‌ای با خانه سینما نداشته است.

    وکیل خانه سینما در خصوص این قسمت از اظهارات دبیر شورای فرهنگ عمومی که دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی به مصوبات شورای فرهنگ عمومی را ندارد، اظهار نمود: هر چند به اعتقاد من با توجه به رفع سوء تفاهمات گذشته بین طرفین دیگر ادامه این بحث‌ها جنبه اجرایی نخواهد داشت اما از نقطه نظر حقوقی به موجب اصل 173 قانون اساسی رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مامورین یا واحدها یا آیین‌نامه‌های دولتی در صلاحیت دیوان عدالت اداری است و مطابق تبصره ذیل ماده 19 قانون دیوان عدالت اداری نیز قانونگذار استثنائاً اعتراض به مصوبات «‌شورای عالی انقلاب فرهنگی» را قابل رسیدگی در دیوان عدالت اداری ندانسته است و مشخص است که همواره در علم حقوق از استثناء تفسیر مضیق می‌شود لذا مطمئناً این استثناء مشمول «‌شورای فرهنگ عمومی» که زیر مجموعه «شورای عالی انقلاب فرهنگی» است لیکن تصمیمات مستقل و بدون تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی اتخاذ می نماید‌، نخواهد بود و هر تفسیری غیر از این در واقع اجتهاد در مقابل نص است که به هیچ وجه در علم حقوق پذیرفته نیست مانند اینکه بگوییم اگر قانونگذار رسیدگی به اعتراضات نسبت به تصمیمات «‌وزیر‌» را از شمول صلاحیت دیوان عدالت اداری خارج کند آنگاه رسیدگی به اعتراضات نسبت به تصمیمات معاونین وزیر و مدیران کل آن وزارتخانه نیز از شمول صلاحیت دیوان عدالت اداری خارج می‌شود که مطمئناً این‌طور نخواهد بود مضافاً به اینکه اگر هم دیوان عدالت اداری صالح به رسیدگی اعتراضات نسبت به مصوبات شورای فرهنگ عمومی نباشد محاکم عمومی دادگستری مستنداً به اصل 159 قانون اساسی و از باب صلاحیت عام خود در رسیدگی به شکایات می‌توانند به این موضوع رسیدگی کنند.

    با این وضعیت، باید منتظر ماند و سرانجام این ماجرای پیچی در پیچ و گره کور دو طرفه را در روزهای اینده پیگیری کرد.


    منبع : فارس

    به روز شده در : شنبه 6 خرداد 1391 - 2:11

    چاپ این مطلب |ارسال این مطلب | Bookmark and Share

    اخبار مرتبط

    نظرات

    اضافه کردن نظر جدید
    :             
    :        
    :  
    :       






    خبرهای سینمای ما را در صندوق پستی خود دریافت کنید.
    پست الکترونيکی (Email):

    mobile view
    ...اگر از تلفن همراه استفاده می‌کنید
    بازديد امروز: 46504
    بازديد ديروز: 317197
    متوسط بازديد هفته گذشته: 264356
    بیشترین بازدید در روز ‌یکشنبه 23 بهمن 1390 : 1490465
    مجموع بازديدها: 404884176



    cinemaema web awards



    Copyright 2005-2011 © www.cinemaema.com
    استفاده از مطالب سایت سینمای ما فقط با ذکر منبع مجاز است
    کلیه حقوق و امتیازات این سایت متعلق به گروه سینمای ما و شرکت توسعه فناوری نوآوران پارسیس است

    مجموعه سایت های ما: سینمای ما، موسیقی ما، تئاترما، فوتبال ما، بازار ما، آگهی ما

     




    close cinemaema.com عکس روز دیالوگ روز تبلیغات