| |
سینمای ما- یکشنبه 17 اردیبهشت ماه، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «نارنجیپوش» با حضور داریوش مهرجویی (کارگردان)، وحیده محمدیفر (نویسنده فیلمنامه)، لیلا حاتمی، اردشیر رستمی (بازیگران)، رضا درمیشیان (مجری طرح و دستیار کارگردان) و امید روحانی (مجری و منتقد) در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد. در ابتدای این نشست «امید روحانی» از «داریوش مهرجویی» در مورد اینکه جرقه ساخت این فیلم با فنگشویی بود یا یا خیر سوال کرد که وی در پاسخ، اظهار داشت: نه این طور نبود چرا که «حامد آبان» با دیدن آشغال در سطح شهر و ورود در سکانس اول با گل و خاک میآید و آمادگی فنگشویی را داشت و بعد از مطالعه این کتاب مسئله آشغالزدایی روی آن تاثیر میگذارد و مجذوبش میکند.
* مهرجویی: شخصیتهای «نارنجیپوش» تکبعدی نیستند در ادامه این نشست یکی از حضار از «داریوش مهرجویی» در مورد تک بعدی بودن کاراکترهای فیلمش سوال کرد که وی در پاسخ، بیان داشت: این فیلم اساساً یک رویه ظاهری دارد و یک رویه باطنی و بستگی دارد که چقدر حرف و پیام فیلم در مخاطب نفوذ میکند یا خیر اما شخصیتهای «نارنجیپوش» تکبعدی نیستند.
* مهرجویی: پیام «نارنجیپوش» واضح و صریح است در ادامه این نشست یکی از حضار از «داریوش مهرجویی» در مورد پیام «نارنجیپوش» سوال کرد که وی در پاسخ، گفت: تمام پیام این فیلم این است که سعی میکند انرژی منفی ذهنی را از آدمها دور کند و انرژی مثبتی به مخاطب بدهد. وی افزود: این فیلم میگوید آشغالهای دور و بر را پاک کنیم و ذهن را هم از آشغال پاک کنیم تا آشغال درون ذهن و جسم ما نفوذ نکند تا دزدی، دروغ و ریا در جامعه کمتر شود، پیام فیلم واضح و صریح است.
* مهرجویی: ساخت «نارنجیپوش» از دغدغههای شخصی من بود در ادامه این نشست «داریوش مهرجویی» در مورد سفارشی بودن اثرش، توضیح داد: ساخت «نارنجیپوش» از دغدغههای شخصی من بود، چون از مسئله وجود آشغال در شمال کشور و مکانهای مختلف عاصی بودم، این طرح را چهار سال پیش نوشتم و از هیچ جایی هم سفارش نگرفتم اما چون این فیلم نقدی از کار شهرداری است با ترس به سمت آنها رفتیم و آنها هم مشارکت کردند، مثل فارابی پس هیچ چیزی در این فیلم سفارشی نبود.
* محمدیفر: «حامد آبان» در «نارنجیپوش» شوریده است یکی از حضار از «وحیده محمدیفر» در مورد اغراق در کاراکتر «حامد آبان» سوال کرد که آیا این شیوه آگاهانه بود یا خیر که وی در پاسخ توضیح داد: به نظر من این شخصیت متفاوت و آدم شوریدهای است که با خواندن کتاب فنگشویی تحت تاثیر قرار میگیرد و تصمیمات متفاوتی میگیرد که برای خود و اطرافیانش هم هزینههایی دارد، شخصیت او اغراقآمیز نیست، او شوریده است. خود «نارنجیپوش» و «حامد بهداد» شبیه هم هستند و معتقدم که در مورد او بزرگنمایی و مبالغه نشده است بلکه آدمهایی هستند که شور و هیجان زیادی دارند.
* مهرجویی: «حامد آبان» یک شخصیت استثنایی است و آدم معمولی نیست داریوش مهرجویی بیان داشت: «حامد آبان» یک شخصیت استثنایی است و ما با آدم معمولی سر و کار نداریم و اگر این کاراکتر معمولی بود اتفاقی رخ نمیداد. در خیلی از مواقع خود متن بازیگر را هدایت میکند و در مورد این فیلم هم سعی شد تا روی تک تک دیالوگها کار شود.
* حاتمی: «نهال اخوت» مهاجرت نکرده است، به ماموریت رفته است یکی از حضار از لیلا حاتمی در مورد اینکه اگر جای «نهال اخوت» بودید، میرفتید یا میماندید؛ وی در پاسخ توضیح داد: «نهال اخوت» مهاجرت نکرده است بلکه برای کار به ماموریت رفته است مثل اینکه ما در تهران ساکن باشیم و برای ماموریت به کرمان برویم.
در ادامه این نشست «اردشیر رستمی»، گفت: «نارنجیپوش» فیلم مهمی است. وقتی داریوش مهرجویی از من برای این کار دعوت کرد هر چه دوست داشتم راجع به نقش نوشتم و او هم خواند، دوشت داشت این فیلم کار خوبی از آب درآید و ما هم سرصحنه هر چه به ذهنمان میآمد میگفتیم و داریوش مهرجویی هم استقبال میکرد. نکته مهم در مورد این فیلم این است که شما در فیلمی که در مورد زباله است رنگ میبینید اما سایر کارگردانان فیلم سیاه و سفید میسازند اما این فیلم از زباله زندگی میسازد و این کار فقط از عهده «داریوش مهرجویی» برمیآید چون در این زمینه مانیفست دارد، فیلسوف است اما ای کاش «داریوش مهرجویی» میتوانست در طول سال دو فیلم بسازد اما متاسفانه طرحهایش رد میشود. در ادامه این نشست امید روحانی از داریوش مهرجویی در مورد کارهای آتی سوال کرد که وی در پاسخ اظهار داشت: چند تا پروژه داریم اما اوضاع بدجور خراب است و هر طرحی میدهیم خوانده و نخوانده رد میشود. وی در ادامه افزود: «بیا تا برویم» فیلمی با مفاهیم عمیق فلسفی و کار دینی است و متعجب شدم که این کار رد شد و آینده برایم تاریک است و هیچ چیزی را نمیبینم و همچنان منتظرم. این نشست با اهدا لوح تقدیر به مدعوین به اتمام رسید.
|