صفحه مناسب براي چاپگر


در دانشگاه صنعتی شریف؛
تهمینه میلانی خطاب به دانشجویان: اگر شما هم بی‌احترامی کنید می‌روم


سینمای ما - تهمينه ميلاني گفت: يكي از حُسن‌هاي «سوپراستار»، احترامي‌است كه به مخاطب مي‌گذارد. چرا كه اين فيلم از پاياني باز برخوردار است.
«سوپراستار» روز گذشته ـ 21 ارديبهشت ماه ـ در دانشگاه صنعتي شريف به نمايش درآمد و پس از آن با حضور تهمينه ميلاني (كارگردان فيلم ) و فتانه ملك محمدي، السا فيروزآذر، سارا زماني (بازيگران آن) در زماني كوتاهي مورد نقدو بررسي قرار گرفت.

پس از نمايش اين فيلم، تهمينه ميلاني به‌حضور پرشور دانشجويان در اين نشست و برنامه اشاره كرد و گفت: اين ميزان استقبال حتي براي خود من هم شوك‌آور بود. اما متاسفانه دانشگاه‌هاي ما بسيار فقير هستند و بساط نمايش فيلم در آن‌ها نيز به همين شكل است.

اين كارگردان در پاسخ به مجري برنامه كه برخي از نقدها را مطرح مي‌كرد، پاسخ داد: از شما مي‌خواهم كه درباره‌ي فيلم و يا هر اثر هنري ديگري به شعور فردي خود اعتنا كنيد، چرا كه در جامعه‌ي ما تلاطم‌هاي زيادي وجود دارد و ممكن است عده‌اي بخواهند برخي از شخصيت‌ها را بشكنند. متاسفانه ما جامعه‌ي سياست زده‌اي داريم و اكثر صحبت‌هاي ما برگرفته از سياست است.

ميلاني يادآور شد: خودم به شخصه براي دستيابي به اخبار درست، چندين روزنامه و حتي روزنامه‌هاي خارجي را كنار هم قرار مي‌دهم تا با تحليل آن‌ها به آنچه درست است، دست پيدا كنم.

او ادامه داد:‌ برخي منتقدين مخالف فيلم و گروهي از آن‌ها هم موافق اين فيلم هستند، نكته‌اي كه در اين ميان بايد به آن توجه كرد، اين است كه، اين نوع قصه‌ها تاكنون امتحان نشده‌اند. به ما ثابت شده است كه فيلم عشقي يا كمدي خوب مي‌فروشد و واقعا هم اين مساله امتحان شده است. اما اين فيلم نه عشقي و نه كمدي است و به همين دليل موضوع آن بسيار حساس مي‌شود و فكر مي‌كنم به همين دليل است كه عده‌اي گفته‌اند در اين فيلم، كليشه‌شكني كرده‌ام.

به گزارش ايسنا، كارگردان «سوپراستار» در بخشي از اين نشست به پايان باز فيلم اشاره كرد و گفت: يكي از حسن‌هاي اين فيلم احترامي‌است كه به مخاطب مي‌گذارد. چرا كه اين فيلم از پاياني باز برخوردار است.

اگر اين فيلم پاياني ديگري داشت و در آن شخصيت اصلي داستان به سرانجام مي‌رسيد، ممكن بود فروش اين فيلم به ويژه در شهرستان‌ها افزايش چشمگيري داشته باشد. چرا كه از نظر مخاطب شناسي نيز اين مساله ثابت شده است.

ميلاني در عين حال گفت: البته اين حرف من به هيچ‌عنوان به معناي بي‌احترامي‌ به مخاطبان شهرستاني نيست. بلكه تنها مي‌خواهم بگويم كه دسترسي مردم پايتخت به سينما و تئاتر بيشتر است و همين مساله تا حدي تاثيرگذار است.

او ادامه داد:‌ گذاشتن پايان براي اين فيلم بسيار راحت بود، اما من عمدا اين‌گونه عمل نكردم، چرا كه فكر مي‌كنم بايد به مرور عادت كنيم. مخاطبان برداشت خود را از فيلم داشته باشند و در اين زمينه آنچه كه عده‌اي به عنوان ضعف فيلم معرفي مي‌كنند، از نظر من نقطه‌ي قوت «سوپراستار» است.

تهمينه ميلاني مطرح كرد: به‌نظرم نقش «رها» به هيچ عنوان كليشه‌اي نبوده و اصلا چنين نقشي در فيلم‌هاي ديگر هم وجود نداشته است. من همواره در تمامي‌فيلم‌هايم سعي كرده‌ام كه به كليشه شكني بپردازم و از اولين فيلمم تا آخرين آن‌ها روابط خاصي مانند رابطه‌ي معلم و شاگرد خواهر و برادر، دو زن، پدر شوهر و زن و غيره را مدنظر قرار داده‌ام و بدين تربيت با اين فيلم‌ها تند تند كليشه‌ها را شكسته‌ام. «تسويه حساب» هم به قول جوانان امروزي آخرش است، چرا كه در آن داستان چهار زن روايت مي‌شود.

كارگردان «آتش‌بس» در بخش ديگري از اين نشست و در پاسخ به سوالي كه علت ترك كردن برنامه راديويي را از او جويا شده بود، عنوان كرد: گاه از بدو ورود به يك مجلس، انسان متوجه برخورد نامناسب صاحب آن مي‌شود. من هم در راديو متوجه چنين برخوردي شدم و به همين دليل صحنه را ترك كردم تا با طناب آن‌ها به چاه نيافتاده باشم.

ميلاني خطاب به دانشجويان گفت: من حاضرم تا شما هر چه قدر دلتان مي‌خواهد از فيلمم انتقاد كنيد و اصلا براي جواب‌گويي به اين انتقادات اينجا هستم، اما اگر شما هم بي‌احترامي‌ كنيد، مي‌روم. و به طور كل بي‌احترامي‌را به هيچ عنوان نمي‌پذيرم.

او همچنين خبر داد: كه از عملكرد آن برنامه‌ي راديويي خاص و آن افراد به رييس سازمان صداوسيما شكايت كرده‌ام و مهندس ضرغامي‌ نيز دستور پيگيري داده است.

به گزارش ايسنا، در اين نشست همچنين بازيگران حاضر نيز درباره‌ي تجربه‌ي همكاري در «سوپراستار» سخن گفتند.

گفتني است: اين مراسم كه با يك ساعت و 40 دقيقه تاخير شروع شده بود، به‌علت برگزاري برنامه‌ي انتخاباتي يكي از كانديدهاي رياست جمهوري در همين سالن، زود هم به پايان رسيد.