دانلود


صفحه مناسب براي چاپگر


توضیح امیرشیبان خاقانی درباره کپی برداری از آثار خارجی در تبلیغات سینمای ایران
سفارش دهندگان از کپی بودن طرح ها آگاهی داشتند/ نباید امضایم را پای این کارها می گذاشتم


سینمای ما- روز جمعه 17 تیرماه در برنامه هفت و سپس در چند سایت خبری اشاره به کپی برداری از طرح پوسترهای خارجی در سینمای ایران شد . اینجانب امیرشیبان خاقانی طراح پوستر، گرافیک محیطی و سازنده آنونس فیلم های سینمایی که خود را یکی کوچکترین اهالی سینما و تمام موقعیت شغلی خود را مدیون خداوند متعال و سینمای ایران میدانم ، لازم دانستم توضیحاتی در مورد بخشی از این مطالب و موارد که نام مرا به عنوان طراح بر خود دارد، ارائه کنم.

امروزه به دلیل وسعت آگاهی مردم و دسترسی همگانی به اینترنت، بدیهی است که هر شخصی با یک جستجوی ساده در فضای مجازی می تواند به اصل و فرعی بودن طرحها آگاهی پیدا کند. به همین سبب اینجانب دلیلی برای پنهان کاری و یا  اصرار بر این نکته که صاحب اصلی طرح های فوق بوده ام نداشته و ندارم و لازم است این مطلب را ذکر کنم که سفارش دهنده گان آثار فوق از کپی بودن این طرح ها آگاهی کامل داشته و به هیچ عنوان پنهان کاری در کار نبوده است. شخصا بعد از اجرای طرح، تمام همکارانم را از کپی بودن این طرح ها مطلع کرده ام . شاهد این موضوع  مطلبی است که در تاریخ 29 اردیبهشت ماه در چند سایت از جمله "سینمای ما" ارائه کردم (این مطلب در آرشیو سایت همچنان موجود است.) در آن مطلب در پاراگراف سوم به کپی بودن طرح بیلبورد فیلم جرم از پوستر فیلم ساعت بیست وپنج به طور کامل اشاره شده است .

اشتباه بزرگی که از اینجانب سر زده، امضای من کنار تعدادی از این آثار بوده است. (پوستر «حوالی اتوبان»- گرافیک محیطی «جرم» – گرافیک محیطی «محاکمه در خیابان») این را نکته در هر اثر هنری مهم می دانم که می بایست امضای اثر متعلق به خالق آن باشد و کاملا اشتباه خود را در این زمینه می پذیرم و به هیچ عنوان منکر آن نمی شوم.

در پایان چه خوب است همچنان که از معدود طرح های کپی برداری شده اسم برده می شود، از دیگر طرح های پوستری که انجام دادم نیز یاد شود: پوستر اصلی فیلم های جرم – ورود آقایان ممنوع - مرهم - اتوبوس شب – درباره الی – پارک وی – حریم – سن پطرزبورگ – لطفا مزاحم نشوید – اخراجی ها - هرشب تنهایی – اقلیما - سیزده 59 و ...