Print

تخت جمشید سرروزولت

سینمای ما - گلاويژ نادری : سعيد ابراهيمي‌فر پس از تجربه موفق «جمعه 12:45» كه به مناسبت قيام 17 شهريور ساخت و از شبكه اول سيما پخش شد، فيلم تلويزيوني «تخت‌جمشيد، سرروزولت» را با نگاه به واقع 13 آبان جلو دوربين برد.

«جمعه 12:45» يكي از موفق‌ترين فيلم‌هاي تلويزيوني يك ساله اخير بود كه با كيفيت بالاي مضموني و ساختاري ساخته شده بود. به همين دليل عليرضا سبط‌احمدي تهيه‌كننده اين تله‌فيلم، «تخت‌جمشيد سرروزولت» را به گروه فيلم و سريال شبكه اول سيما ارائه داد و دوباره از ابراهيمي‌فر دعوت كرد تا كارگردان اين تله‌فيلم را برعهده گيرد. مديران شبكه يك هم كه از تله‌فيلم «جمعه 12:45» رضايت داشتند، با طيب خاطر ساخت اين فيلم تلويزيوني مناسبي را به سبط احمدي و ابراهيمي‌فر سپردند. تهيه‌كننده «تخت‌جمشيد سرروزولت» درباره استقبال مديران سازمان از ساخت اين فيلم تلويزيوني در گفت‌وگو با خبرنگار همشهري امارات مي‌گويد: «بازخوردي كه از سوي آقاي ضرغامي و مديران شبكه يك درباره جمعه «12:45» داشتيم، بسيار مثبت بود و آنان اين فيلم را كار موفق، تاثيرگذار و بدون شعارندگي ارزيابي كردند. به همين دليل با طرح تخت‌جمشيد سرروزولت» هم به سرعت موافقت شد. اين فيلم هم همان ساختار و كيفيت را دارد و در راستاي «جمعه 12:45» با همان كيفيت و به دور از شعارزدگي ساخته شده است».

طرح اوليه اين فيلم را علي‌اصغر اكبري‌مقدم و محمود معظمي نوشته و ابراهيمي‌فر فيلمنامه آن را به نگارش درآورده است سبط‌احمدي معتقد است، در ساخت تله‌فيلم‌ها اگر نويسنده و كارگردان يك نفر باشد كار با سرعت پيشتري به نتيجه مي‌رسد و كيفيت آن هم بالاتر خواهد بود.

پيش‌توليد «تخت‌ جمشيد ؟» از 20 شهريور آغاز شد و 10 مهرماه اين فيلم تلويزيوني جلو دوربين رفت. تمامي لوكشين‌ها در تهران بود و در مناطقي از تهران از جمله ديباجي، فاطمي و خيابان طالقاني تقاطع مفتح تصويربرداري انجام شد و در نهايت 28 مهرماه به پايان رسيد.

تدوين همزمان با تصويربرداري انجام شد و صداگذاري و ساخت موسيقي هم از ابتداي كار انجام گرفت تا فيلم هرچه سريعتر براي پخش از شبكه يك سيما آمده شود.

سبط احمدي درباره داستان اين فيلم توضيح مي‌دهد: «داستان تخت جمشيد سرروزولت درباره كارگردان آمريكايي ايراني‌الاصل است كه براي حضور در جشنواره سينماحقيقت به ايران مي‌آيد و در كنفرانس مطبوعاتي ايسنا با خبرنگاري آشنا شده و به دنبال او پيگير ماجراهاي تسخير لانه جاسوسي و حوادث آن دوران مي‌شود. مضمون فيلم كاملا سياسي است و صحنه‌هايي به شكل مستند از جشنواره سينما حقيقت تهيه شده است. ما براي ساخت اين فيلم طبق داستان نيازمند يك جشنواره بوديم و چون جشنواره سينماحقيقت را پيش‌رو داشتيم، تصميم گرفتيم، بخش‌هاي مستند را در همين جشنواره تصويربرداري كنيم.»

به گفته تهيه‌كننده، تمامي داستان اين فيلم در زمان حال اتفاق مي‌افتد و اتفاقات 30 سال گذشته در اين دوره مرور شده و مورد بررسي و روشنگري قرار مي‌گيرد. او از نتيجه كار راضي است و اين تجربه را كاري لذت‌بخش در ادامه تله‌فيلم جمعه 12:45 مي‌داند. علاوه بر ابراهيمي‌فر بعضي از عوامل ديگر تخت‌جمشيد ... با جمعه 12:45 مشترك است و سبط احمدي يكي از دلايل موفق بودن اين فيلم را هم همكاري صميمانه عوامل و با يكديگر عنوان مي‌كند.

نازنين فراهاني، آتيلا پسياني، ميلاد كي‌مرام، شاهين جعفري بازيگران اصلي اين فيلم هستند. فراهاني در جمعه 45:12 هم يكي از بازيگران اصلي بود.

سبط احمدي قصد دارد، ساخت فيلم‌هاي مناسبتي را با همكاري با ابراهيمي‌فر ادامه دهد. او در اين‌باره مي‌گويد: «تصميم‌گيري با ما است. ما طرح خود را ارائه داريم و مديران شبكه استقبال كردند. با توجه به تجربه‌هاي موفقي كه در اين زمينه داشتيم، بعيد نيست اين كار را ادامه دهيد و براي مناسبت‌هاي مختلف فيلم‌هاي تلويزيون مناسبتي بسازيم. تاكنون نتيجه همكاري مشترك من با آقاي‌ابراهيمي‌فر مثبت بوده است و اگر مديران طرح‌هايي را كه ارائه دهيم، تصويب كنند حتما اين همكاري را ادامه خواهيم داد.»

محمد حمزه‌اي دستيار اول كارگردان و برنامه‌ريز، جمشيد مرتضوي مدير تصويربرداري، فرازم منطقي مدير صدابرداري، مهسا عظيمي طراح صحنه و لباسش، ايمان اميدواري طراح چهره‌پردازي، امير شاهوري و حيدر بهبودي تدوينگر، عليرضا علوي صداگذار رضا عباسي‌عكاس و... از عوامل پشت دوربين تخت‌جمشيد سرروزولت هستند.


Print
منبع خبر : همشهری امارات
دوشنبه,29 مهر 1387 - 21:8:35