Print

برخورد توهین آمیز با فیلم کیارستمی در ونیز و واکنش یک منتقد ایرانی

سینمای ما - فيلم «شيرين» ساخته «عباس كيارستمي» با اعتراض و خشم عده زيادي از تماشاچيان جشنواره فيلم ونيز روبرو شده است. به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از خبرگزاري رويترز، «عباس كيارستمي»، كارگردان ايراني،با نمايش فيلم «شيرين» در جشنواره ونيز با انتقاد بي‌سابقه مخاطبان اروپايي خود روبرو شده است در اين ميان اگر چه برخي از منتقدين نسبت به اين فيلم روي خوش نشان دادند ولي از نظر تماشاچيان «شيرين» فيلم قابل قبولي نبوده است.
به گزارش رويترز، عده‌ زيادي از معترضان در بيرون از محل برگزاري جشنواره ونيز، با در دست داشتن پلاكاردهاي مختلف نارضايتي خود از اين فيلم را نشان دادند كه در اين ميان بر روي يكي از اين پلاكارد‌ها نوشته شده بود: پولمان را پس بدهيد و روي پلاكارد ديگري كاريكاتور مردي كشيده شده بود كه در حال تماشاي فيلم شيرين خود را حلق‌آويز كرده است. بنا براين گزارش، اين عده از تماشاچيان در شعارهاي خود كيارستمي را به پرمدعايي، هدر دادن وقت تماشاچيان و همچنين ساخت يك فيلم به معناي واقعي خسته‌كننده متهم كردند. فيلم 92 دقيقه‌اي «شيرين»، تصويرگر عكس‌العمل 114 بازيگر از جمله «ژوليت بينوش»، هنگام تماشاي يك فيلم افسانه‌اي-رومانتيك است.
«محمد اطبايي» منتقد سينما نسبت به برخورد توهين‌آميز تماشاگران جشنواره فيلم ونيز با فيلم جديد كيارستمي، «شيرين» واكنش نشان داد. «محمد اطبايي» در اين‌باره  گفت: فارغ از اينكه كارهاي كيارستمي را دوست داريم يا نه،(كه حق ما هم هست)،بايد به اين توجه كنيم كه او جايگاهي در سينماي دنيا و اعتباري براي ما بدست آورده است.
وي افزود: اين باعث افتخار است وقتي مي‌بينم جايگاه او در جهان آنقدر رفيع است كه رئيس‌جمهورهاي ديگر كشورها در مقابل او احترام مي‌كنند. هر چند ما واقعا جايگاه او را نفهميديم و اينكه او چقدر فروتنانه اين افتخارات را بدست آورده است.
اطبايي ادامه داد: بازتاب‌هاي ساده مطبوعات را در حضورهاي بين‌المللي ببينيد كه با يك تقدير ساده ،چه سرو صدايي به پا مي‌شود،اما عباس كيارستمي هر سه درجه نشان شواليه فرانسه را دريافت كرده است ولي خيلي‌ها اين را نمي‌دانند و او هرگز اين را نمي‌گويد.
عباس كيارستمي افتخارات بسياري براي كشور ما آورده است و ظرفيت‌هاي او براي پذيرش اين افتخارات و فروتني كه دارد حيرت‌انگيز است.
اين كارشناس سينماي بين‌الملل به فارس گفت: اگر در دنياي اينترنت فقط در يك بازي ساده اسم عباس كيارستمي را در ماشين‌هاي جستجوگر دنيا ،جستجو كنيم، با مداخل متعدد جايگاه او را مي‌بينيم. با همين عمليات ساده جايگاه جهاني كيارستمي را متوجه خواهيد شد . چرا ما نبايد حداقل قدر او را بدانيم ،آن هم چنين كسي كه يك سالن سينماي دنيا به اسم او نامگذاري شده است.


Print
منبع خبر : فارس
دوشنبه,11 شهریور 1387 - 16:7:14