Print

ماهنامه سینمایی «سینمای پویا» روی دکه آمد

سینمای ما- اولین شماره ماهنامه «سینمای پویا» منتشر شد. این مجله تخصصی سینما با همکاری گروهی از نویسندگان این سال ها و با پشتیبانی موسسه فرهنگی جوانه پویا روی دکه ها آمده و شاهین امین - سردبیر مجله - در سرمقاله شماره اول چنین نوشته:
پرده اول
سلام. سلام اولین ، کوتاه ترین و رساترین کلمه برای فتح باب آشنایی است.این شماره سلام ما به خوانندگان و علاقمندان سینما و مطالب سینمایی و اهل سینما است، برای آشنایی با «سینمای پویا».گرچه نویسندگان این نشریه تازه انتشار یافته از آشنایان قدیمی مشتاقان ادبیات سینما هستند.
**وقتی که به همراه همکارانم مسئولیت تحریریه هفته نامه سینما را در دی ماه 2831 تحویل دادیم، خسته از کار مستمر 01 ساله در نشریات سینمایی _ اگرچه همیشه به حوزه های دیگر هم سرک کشیده ام- یقین داشتم، دیگر در این حوزه فعالیت جدی نخواهم داشت.سال پیش رضا کیانیان که همیشه حرف هایش دقیق و واضح است، اما حرف آخر را زد: «شماها باز بر می گردید.» و بی رودر بایستی دل خودم هم برای یک نشریه سینمایی تنگ شده بود.
** روزی که به رامتین(شهبازی) زنگ زدم برای کار، آنقدر جدی گفت باشه که ذوق کردم.وقتی ماجرا را به رامک( صبحی) گفتم، با انرژی تشویقم کرد و قول گفت و گو و گزارش داد و این شماره محمد رضا فروتن را پای میز گفت و گو نشاند.از منصور( ضابطیان) برای پرونده شکیبایی یاری خواستیم ،با تمام گرفتاری هایش بیش از انتظار پاسخ داد:«سعی می کنم یک گفت و گو برایتان بگیرم.» که می خوانید.محسن( آزرم) بی تکلف آمد و صادقانه گفت، نمی تواند مسئولیت بپذیرداما پایه رفاقت را محکم تر کرد: «هرماه یک مطلب می نویسم.» مطالب علی(میرمیرانی) و آرش(خوشخو) نرسید اما برای شماره های بعد امیدوارمان کردند. امیر(صدری) در روزهایی که از آن سوی مرزها به دنبال خواندنی های شیرین بودیم، به سرعت به یاریمان آمد.وحید(سعیدی) هم با شوری فراوان در گیر شد و کریم(نیکو نظر) بی تکلف آمد تا کمک حالمان باشد.و.......بسیاری دیگر که قوت قلبمان دادند.و می دانم ،این یاری رساندن ها به خاطر هیچ کس نیست و فقط بابت یک بهانه قدیمی خرج می شود ؛ سینما.نمی خواهم از واژه عشق استفاده کنم که این روزها از بس مکرر شده دیگر ضرب و تاثیر خود را از دست داده است اما باور کنید سینما اکسیر و جذبه ای دارد که برای آن می توان همواره دور هم جمع شد، کار کرد و لذت برد.
** باید به احترام اهل سینمایی که با نشریه ای منتشر نشده ،همکاری کردند، تمام قد ایستاد.می دانیم آنها به نویسندگانی اعتماد کردند که سال هاست سلامت و جدیت و توانایی خود را ثابت کرده اند.
**توازن و تناسب، معنایی نادر در روزگار و زندگی ماست. در واقع همه ما در شرایطی نامتوازن ،شب را روز می کنیم. عدم توازن بین درآمد و هزینه ها، عدم تناسب خیابان ها و اتومبیل ها، متناسب نبودن تولید و مصرف انرژی، عدم توازن تولید های فرهنگی و جمعیت،عدم توازن فیلم های تولید شده با سالن های سینما، ناهماهنگی صنعت و هنر و سینما و..... این گرفتاری گریبان شماره اول سینما پویا را هم گرفته است. متاسفانه به دلیل آماده نشدن بعضی گزارش ها و مطالب سفارش داده شده- بدقولی دیگر جزء لاینفک اهل مطبوعات است- و نیز به مناسبت نمایش فیلم ها و مجموعه های تلویزیونی که نمیتوانستیم به آنها نپردازیم، حجم گفت و گوهای آغازین شماره بیش از پیش بینی شده است. امیدواریم خواندنی بودن گفت و گوها، این نقیصه را جبران کند.
** در سینمای ما هستند، بسیاری که کمتر از آنچه باید قدر دیدهاند و مزد تلاش خود را گرفتهاند. محمد رضا بابا گلی یکی از این آدم ها است. نازنینی که سینما و مطبوعات برایش بسیار جدی است و همواره بر مبنای اصول خود حرکت می کند. امید که همکاران خوبی باشیم.
** هر نشریه ای رویکرد و مخاطبانی را برای خود اختیار می کند. ما هم جوانان را انتخاب کرده ایم، هرچند تجربه نشان داده خط کشی و حدو مرزهای متعارف در سینما چندان کارکرد ندارد،به هر حال قصد داریم نشریه ای جذاب، متنوع و جدی را ارائه کنیم.تا بعد.
شاهين امين

فهرست عوامل اولین شماره سینمای پویا از این قرار است:
ماهنامه سینمای پویا
اطلاع رسانی، خبری، آموزشی، تحلیلی و پژوهشی
با پشتیبانی موسسه فرهنگی جوانه پویا
صاحب امتیاز و مدیر مسئول : محمدرضا باباگلی
moc.liamg@rmilogabab
ناشر: خبرگزاری غیردولتی میراث فرهنگی (NHC)
زیرنظر شورای سیاستگذاری
سردبیر: شاهین امین
سینمای ایران : رامتین شهبازی
تلویزیون: وحید سعیدی
سینمای جهان : امیرصدری
مدیرهنری: فرشاد رستمی
همکاران این شماره : محسن آزرم، سحرآزاد، علی افتخاری، مهدیس امیری، سارا امت علی ، کاوه جلالی، سپیده جدیری، مهرزاد دانش، شیوازرآبادی، کامبیز سردشتی، رامک صبحی،حامد صرافیزاده منصورضابطیان، سحر عصرآزاد، سمیه علی پور، علی اصغرکشانی، امید میرزایی، کریم نیکونظر، لیلی نیکو نظر، گلاویژه نادری
با تشکراز: حبیب احمدزاده،عليرضا بذرافشان، مهدی جعفری، بهاره رهنما، علیرضا داودنژاد، حسن شکاری، فرهاد صبا، مینو فرشچی و رضا کیانیان
عکس جلد: حمزه اولیاءزاده
عكس، حروفچینی، نمونهخوانی:
خبرگزاری میراثفرهنگی
صفحه آرایی : بابك قادری
امور چاپ: حامد شمس
امور اداری و آگهیها: بخش بازرگانی خبرگزاری میراثفرهنگی
نشانی: خیابان کریمخان زند، خیابان استاد نجاتاللهی، بنبست شهید علایی، پلاک 01، خبرگزاری میراثفرهنگی
تلفن:60483988 - 70483988 - 13820888
پست الكترونیكی:moc.sserpnhc@ayuop_c
لیتوگرافی و چاپ: چاپ رواق
تهران، میدان فتح، ابتدای جاده كرج
تلفن:83694666
توزیع: شركت توسعه رسانه همشهری
نشانی:تهران - خیابان شهید دكتر بهشتی - خیابان پاكستان - كوچه چهاردهم - شماره 02
تلفن:22226428

فهرست مطالب این شماره هم به این ترتیب است:
سینمای ایران 2 – 95
خبر 3 – 7 / گزارش پشت صحنه دایره زنگی 01 – 21 / درگذشتگان 31 / اکران روز 41 – 71 / رفيق بد در گفتوگو با طهماسب، جبلی، احمدی مطلق 81 – 22 / گزارش جشنواره سینما حقیقت 32 – 42 / گفتوگو با محمدرضا فروتن 52 – 92 / حکایت ما و اسکار 03 – 13 / گزارش جشن موسسه جوانه پویا 23 – 33 / پرونده بازیگری خسرو شکیبایی 43 – 34 / پرونده فیلم اتوبوس شب 44 – 75 / نقد فیلم خون بازی 85 – 95
تلویزیون 06 – 07
خبر 16 / گزارش تصویری روزگار غریب کیانوش عیاری 26 – 36 / گزارشی از رویکرد سینماگران به تلویزیون 46 – 56 / راه بی پایان گفت و گو با همایون اسعدیان و یادداشت علیرضا بذرافشان 66 – 07
سینمای جهان 17 – 69
خبر 27 – 37 / فیلمهای روز 47 – 77 / گفتوگو دیوید کراننبرگ 87 – 97 / بن افلک روی صندلی کارگردانی 08 / سینمای کوبریک در یک بسته DVD 18 / روایت اروپایی و آمریکایی از ژولیت بینوش 28 – 58 / حکایت زندگی ملکه آوازفرانسه 68 – 88 / گفت و گو با جیمز لانگلی 98 – 19 / تب فرزندخواندگی در هالیوود 29 – 39 / سینمای بوتان 49 – 59 / شباهت های جسی جیمز و برادپیت 69
سایت سینمای ما انتشار این مجله را به دوستان مطبوعاتی تبریک می گوید و برایشان موفقیت و تداوم آرزومند است.


Print
منبع خبر : سینمای ما
دوشنبه,28 آبان 1386 - 19:25:22