سينمای ما - در غیر این صورت مردم وارد عمل می‌شوند / روزنامه جمهوری اسلامی: وزارت ارشاد از حکم خوب‌اش درباره سنتوری عقب‌نشینی نکند
چهارشنبه 14 بهمن 1388 - 5:39

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1334 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



در غیر این صورت مردم وارد عمل می‌شوند
روزنامه جمهوری اسلامی: وزارت ارشاد از حکم خوب‌اش درباره سنتوری عقب‌نشینی نکند
روزنامه جمهوری اسلامی: وزارت ارشاد از حکم خوب‌اش درباره سنتوری عقب‌نشینی نکند


سینمای ما - روزنامه جمهوری اسلامی امروز در سر مقاله خود نوشت: شنيده مي شود دست اندركاران فيلم سنتوري براي گرفتن مجوز نمايش به دستگاه قضائي متوسل شده اند و تلاش مي كنند حكمي بگيرند كه با آن بتوانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را وادار به عقب نشيني كنند .

متن کامل سرمقاله روز نامه جمهوری اسلامی به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحيم
سينماي ما با همه تحولاتي كه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در آن پديد آمده هنوز سينماي در خور يك جامعه اسلامي و انقلابي نيست . در طول 29 سال گذشته متوليان فرهنگ و هنر تلاش هائي براي هم شان كردن سينما با ملت به عمل آوردند اما اين تلاش ها به دلايل مختلف چندان موفق نبود.
درباره دلايل كه بيشتر آنها بيروني و از جنس تهاجم فرهنگي و بخشي از آنها نيز دروني و از رسوبات دوران قبل از انقلاب بوده و هستند در مجالي ديگر و از قلم و زبان اهل فن بايد شنيد و خواند اما اين نكته كلي و قطعي را در اين مقاله مي توان يادآور شد كه در نظام جمهوري اسلامي به بخش فرهنگ و هنر توجه لازم صورت نگرفته و به همين دليل در عرصه زورآزمائي عوامل منفي و مثبت هنوز غلبه با عوامل منفي است . منظور از توجه لازم تزريق پول و امكانات به اين بخش نيست هرچند اين نيز از ملزومات كار است . قبل از بودجه و امكانات برنامه و مجريان توانمند و صاحب فكر دو نياز مبرم عرصه فرهنگ و هنر هستند كه مي توانند در مصاف با موانع اعم از بيروني و دروني پيروز از ميدان خارج شوند. اين دو عامل مهم كه نباشند بودجه و امكانات تلف خواهند شد و هدف نيز بر زمين خواهد ماند كه مانده است . اگر بزرگان ميفرمايند « بخش فرهنگ مظلوم است » بايد بپذيريم كه ارزيابي دقيق و سخن قابل فهمي است .
بدون آنكه درصدد ارزيابي عملكرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت نهم باشيم نمي توانيم از انصاف بگذريم كه برخورد مسئولان اين وزارت خانه با فيلم « سنتوري » يك برخورد منطقي متعهدانه و لازم بود. فيلم سنتوري از آن قبيل فيلم هائي نيست كه با قيچي كردن بخش يا بخش هائي از آن بتوان به آن مجوز نمايش داد. هركس اين فيلم را ديده باشد بدون آنكه ذره اي ترديد به خود راه دهد اساس آنرا در تضاد با فرهنگ و سنت جامعه ايراني تشخيص خواهد داد. در اين فيلم اخلاق اعتقادات احكام شرع و متوليان احكام شرع همه زير سئوال رفته اند. اگر اين بخش هاي معيوب از فيلم سنتوري حذف شود اصولا چيزي باقي نميماند تا بتوان آنرا عرضه كرد.
شايد مدافعان فيلم سنتوري به نتيجه داستان فيلم كه نجات يافتن يك معتاد و فعال شدن او براي به راه آوردن ديگران است متوسل شوند و جهت گيري آنرا مثبت بدانند اما سئوال اساسي اينست كه آيا درست است كه براي رسيدن به چنين نتيجه اي از مسيري عبور كنيم كه سرتاسر آلوده انحرافي لغزنده و در تضاد با فرهنگ و سنت جامعه است !
اين همان استدلالي است كه متاسفانه پشت بعضي از مجموعه هاي تلويزيوني نيز قرار دارد و « ساعت شني » يك نمونه از همين قبيل مجموعه ها بود. مدافعان « ساعت شني » با همين استدلال غيرمنطقي از آن دفاع مي كردند ولي خوشبختانه اظهارنظرهاي قوي و كارشناسانه صاحبنظران فرهنگي كه در قالب مصاحبه و مقاله منتشر شدند توانست مسئولان تلويزيون را مجاب كند و آن مجموعه را كوتاه كنند هر چند پخش همان قسمت ها ضايعات خود را در جامعه برجاي گذاشت . فيلم مسموم « مارمولك » نيز همين وضعيت را داشت .
توليد اين قبيل فيلم ها و مجموعه هاي تلويزيوني با چنين استدلالي نشان مي دهد متاسفانه تفكر غلط « هدف وسيله را توجيه مي كند » در لايه هائي از دست اندركاران فرهنگ و هنر كشور لانه كرده و همين تفكراست كه اين مشكلات را موجب مي شود. اين تفكر انحرافي را بايد ريشه كن كرد و جامعه را بايد از اين آفت خطرناك مصون نمود و مصون نگهداشت .
شنيده مي شود دست اندركاران فيلم سنتوري براي گرفتن مجوز نمايش به دستگاه قضائي متوسل شده اند و تلاش مي كنند حكمي بگيرند كه با آن بتوانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را وادار به عقب نشيني كنند . اصل 156 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران كه وظايف قوه قضائيه را بر مي شمرد در بند پنجم « اقدام مناسب براي پيشگيري از وقوع جرم و اصلاح مجرمين » را يكي از وظايف اين قوه ميداند. مسئولان قوه قضائيه به خوبي ميدانند كه بسياري از جرائم در اثر فقر فرهنگي و انحرافات اخلاقي پديد مي آيد و قطعا قوه قضائيه اگر بخواهد براي جلوگيري از اين قبيل جرائم به صورت ريشه اي اقدام نمايد بايد با دستگاه هاي فرهنگي كشور در زمينه هاي رفع فقر فرهنگي و جلوگيري از جريان هائي كه موجب انحرافات اخلاقي مي شوند همكاري و از آنها حمايت نمايد.
لازمه عمل به اين وظيفه حتمي كه برعهده قوه قضائيه است اينست كه در مواردي از قبيل برخورد قانوني با فيلم سنتوري نظر صاحبنظران فرهنگي را بخواهد و با تكيه برآرا كارشناسان به تصميم گيري برسد. بدون آنكه كسي را متهم كنيم لازم ميدانيم اين نكته را يادآور شويم كه دست اندركاران توليد هر فيلمي قطعا براي حل مشكل خود توجيهاتي دارند كه آنها را مطرح مي كنند. حتي شايد بعضي پيچ و خم هاي قانوني را هم با راهنمائي افراد آشنا با زواياي قوانين و مقررات طي كنند كه ظاهري موجه داشته باشد اما مسئولان قوه قضائيه در مواردي كه مسائل مهمي از قبيل مواجه بودن اعتقادات و اخلاق جامعه با مخاطرات مطرح هستند نبايد خود را در اين چارچوب ها محدود نمايند. مصالح نظام و منافع مردم بايد در چنين مواردي محور باشند و داوري ها بايد بر اين اساس باشد. اجراي صحيح قانون نيز فقط از اين طريق ميسر است و غفلت از اين اصل به بيراهه رفتن است .
مردم را به نافرماني دعوت نمي كنيم اما توجه مسئولان محترم قوه قضائيه را به اين واقعيت جلب مي كنيم كه اگر فيلم هائي از قبيل « سنتوري » كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به حق نمايش آنرا ممنوع كرده بتوانند از قوه قضائيه مجوز نمايش بگيرند نوبت به ورود مردم به صحنه خواهد رسيد. در آنصورت اين مردم هستند كه در هر سينمائي كه بخواهد چنين فيلم آلوده اي را نمايش بدهد خواهند بست . بنابر اين به صلاح قوه قضائيه است كه اين تصميم خوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را نشكند.


منبع خبر : وبلاگ قاعده بازی
چهارشنبه,8 خرداد 1387 - 15:58:5

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

بيتا
چهارشنبه 8 خرداد 1387 - 16:24
-1
موافقم مخالفم
 

يكي به عمو مهرجويي بگه بس كنه.... ما علي رو تو سينما ميخوايم ولي نه به قيمت بي آبرو كردن خودش و خالقش!!!!


چهارشنبه 8 خرداد 1387 - 18:27
4
موافقم مخالفم
 

از اینکه جراید وزین و مسئول مملکت وظایف قوه قضاییه را به آنها گوشزد وتفهیم می کنند کمال تشکر را داریم !!!

نوشین
چهارشنبه 8 خرداد 1387 - 20:39
3
موافقم مخالفم
 

اخه چی زیر پا گذاشتن؟؟؟چرا عادت کردیم که جامعمونو مدینه فاضله نشون بدیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

محمدرضا كلانتر چاهوكي
پنجشنبه 9 خرداد 1387 - 2:29
2
موافقم مخالفم
 

آيا " سنتوري " و " مارمولك " و " ساعت شني " بدتر از فيلفارسي و سريالفارسي هايي مثل " تلافي " و " سرنوشت " هستند ؟

دادن پروانه نمايش به " تلافي " با آن همه تصوير از صورت پر آرايش ضيغمي با توقيف مجله " دنياي تصوير " به دليل چاپ عكس بازيگران زن بر روي جلدش تناقض آشكار است. مسؤولان چه توضيحي در اين باره دارند؟

محمدرضا
پنجشنبه 9 خرداد 1387 - 8:15
-3
موافقم مخالفم
 

درود بر مهرجويي

محسن رزم گر
پنجشنبه 9 خرداد 1387 - 11:41
0
موافقم مخالفم
 

مگر همين مردم سيمرغ بهترين فيلم رو به سنتوري ندادند ؟

بالاخره يكي روشن كنه مردم كي اند ؟

احسان
پنجشنبه 9 خرداد 1387 - 12:51
-1
موافقم مخالفم
 

روزنامه جمهوري اسلامي از روزنامه هاي وزين ،مستقل و فراجناحي است که اکثر موضوعاتي را که مطرح مي کند باورپذير است از جمله مطلب بالا

جودی آبوت
پنجشنبه 9 خرداد 1387 - 13:24
4
موافقم مخالفم
 

فیلم آلوده ...؟؟؟؟!!!!!!!!!!

می خواستم بدونم این مردم کیا هستن ؟؟

ها ؟؟

مردم ماییم !!

ما که خیلی منتظر دیدن سنتوری بزرگ از استاد مهرجویی بزرگ بودیم و هنوز هم هستیم !!

** هنوز منتظر سنتوری هستیم **

این فیلم چه چیز بدی داشت الا اینکه وحشت اعتیاد رو تو دل من جوون انداخت ؟؟!!!

جودی آبوت
پنجشنبه 9 خرداد 1387 - 13:26
-1
موافقم مخالفم
 

بی خودی مردم مردم نکنید !!

مردم با مهرجویی بزرگ هستند !!

بگذارید سنتوری بیاید آن وقت می بینیم فروشش میلیاردی می شود یا شیشه سینماهایش شکسته !!!

تینا
پنجشنبه 9 خرداد 1387 - 17:34
0
موافقم مخالفم
 

به نظر من چیزهای مهمتری در جامعه برای رسیدگی وجود دارد.

باید یه این نویسنده (به اصطلاح) دلسوز بگویم عزیزم اینقدر بی انصاف نباش. سنتوری آنقدرها هم که شما می گویید بد نیست. نادیده گرفتن تغییرات از طرف امثال شما باعث این معضلات بزرگ جوانان جامعه امروز ماست.

بیایید درست بیندیشیم . بزرگ بیندیشیم.

و به قول بزرگی فرزند زمان خویش باشیم.

moham
پنجشنبه 9 خرداد 1387 - 22:38
0
موافقم مخالفم
 

مسوولین محترم سایت... اول اینکه وقتی منبع رو ذکر می کنید آدرس اون وبلاگ رو هم زیرش بنویسید که ما حداقل بتونیم درد دلمون رو اونجا بگیم... شما که با این سایت محافظه کارتون با گذاشتن این خبر ها و سانسور کردن کامنت ما جز بر خشم ما نمی افزایید عزیزان!

فرانک
جمعه 10 خرداد 1387 - 1:5
0
موافقم مخالفم
 

سلام سینمای ما

چرا نظر من رو نگذاشتید؟ علتش چیست؟ نظر من خیلی ساده بود و اصلاً مثل نظرهایی که الآن می بینم جنجالی نبود. علتش چیست؟

Leila
جمعه 10 خرداد 1387 - 6:8
-23
موافقم مخالفم
 

Ma ham nafahmidim in ghazieh yek boom o do hava yani chi? chetor baraye bazi az bazigaran har goone raftare haye jelf va door az akhlagh mojaz ast? nemooneh ash naghshe evakhahar bazi kardane Golzar dar kalagh par va ya oonhame loos kardanhash baraye bazigare zan e naghshe moghabelash va ya raftare kamelan ashkare bazigarane zan nemooneash Mahnaz Afshar va ...vaghean fahmidim aslan hich gharazi dar kar nist!!!!

فرانک
شنبه 11 خرداد 1387 - 1:22
0
موافقم مخالفم
 

من ناراحتم. چرا نظر من رو سانسور کردید. اینجا هم سانسور؟

بر خشم من هم افزودید.

nima
سه‌شنبه 14 خرداد 1387 - 20:54
-2
موافقم مخالفم
 

behtar ke neshun nadadan

فافا
يکشنبه 26 آبان 1387 - 15:7
0
موافقم مخالفم
 

واقعاً براي نويسنده اين مطلب متأسفم كه به يكي از بهترين فيلمهاي فرهنگي و هنري ساخته شده بعد از انقلاب اينقدر متعصبانه و كوركورانه توهين مي كنه واينقدر بي فكره كه نمي فهمه ساخت چنين فيمهايي چقدر در عدم گرايش جوانان به اعتياد مؤثره در مقابلِ فيلمها وسريالهاي مزخرفي كه اعتياد رو خيلي عادي و معتاد رو انساني خوب و دوست داشتني و بامزه نشون ميدن و ضمناً اينقدر بي جنبه تشريف داره كه به اينجور كارهاي فاخر و باارزش به ديد منفي نگاه مي كنه اين كارها نه تنها هيچ بدآموزي نداشت كه حتي بسيار هم آموزنده و هشداردهنده بود درنهايت تا چنين آدمهاي پوسيده و خود محوري در اين مملكت داريم هر روز بيشتر به قعر چاه بي فرهنگي فرو مي رويم و حيف مهرجويي و امثال اونها كه مفاخر اين سرزمين هستند و قدرشون شناخته نمي شه.

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.853162050247 seconds.