سينمای ما - انتقاد شدید دختر شهریار از کمال تبریزی
شنبه 3 اسفند 1387 - 21:8
• ماهایا پطروسیان هم کارگردان می‌شود؛ / فیلمی کوتاه درباره یک روز قشنگ برفی      • گزارش رجا نیوز از پروژه تازه تهمینه میلانی پس از «سوپر استار»؛ / دا      • نظرسنجی سایت سینمای ما برای انتخاب بهترین‌های جشنواره فیلم فجر ادامه دارد؛ / بی‌پولی عقب‌ماندگی‌اش را از درباره الی جبران کرد و فعلا در صدر فهرست قرار دارد      • مازیار میری بر اساس نوشته‌ای از امیر عربی سریال می‌سازد؛ / گاو صندوق      • سیما جشنواره فیلم‌های سینمایی به راه می‌اندازد؛ / فیلم‌های مهم 2008 در نوروز 88      






نظر سنجی

به نظر شما بهترین فیلم بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر کدام بود؟




سينماي جهان
گربه «شرك» قهرمان یک فیلم تازه
به یادماندنی‌ترین فیلم‌های سینمای ۲۰۰۸ انتخاب شدند
رابرت رودریگز یک تریلر آینده‌گرایانه می‌سازد
آرنولد شوارتزنگر بالاخره از سیاست برگشت
انگ لی «زندگی پی» را شروع خواهد کرد
كرتیس هنسان «مرد دو پیكر» را می‌سازد
تام کروز در «حلقه ماتاریس» کراننبرگ
کریستوفر نولان «آغاز» را می‌سازد
تلخ،کمی خشن و قابل پیش‌بینی (یادداشت تاد مک کارتی -ورایتی- بر فیلم «غرور و افتخار» ترجمه خاطره آقائیان)
نتایج نهایی جشنواره فیلم برلین و عکس‌های زیادی از مراسم اختتامیه برلیناله
اصغر فرهادی بهترین کارگردان جشنواره فیلم برلین شد/ مصاحبه اختصاصی «سینمای ما» پیش از اختتامیه جشنواره
گزارش روزهای هفتم و هشتم+عکس‌های تقدیر از موریس ژار


سهم گمشده


  (17 رأي)

کارگردان:
حسن نجفی
-------------------------------------
ايستگاه بهشت


  (35 رأي)

کارگردان:
نادر مقدس
-------------------------------------
مخمصه


  (63 رأي)

کارگردان:
محمدعلی سجادی
-------------------------------------
پاپیتال


  (137 رأي)

کارگردان:
اردشیر شلیله
-------------------------------------
آتش سبز


  (165 رأي)

کارگردان:
محمدرضا اصلانی
-------------------------------------
خواستگار محترم


  (97 رأي)

کارگردان:
داود موثقي
-------------------------------------
دلداده


  (196 رأي)

کارگردان:
قدرت الله صلح میرزایی
-------------------------------------
چار چنگولی


  (149 رأي)

کارگردان:
سعید سهیلی
-------------------------------------
محیا


  (173 رأي)

کارگردان:
اکبر خواجویی
-------------------------------------



انتقاد شدید دختر شهریار از کمال تبریزی
انتقاد شدید دختر شهریار از کمال تبریزی


سینمای ما - «مريم بهجت‌ تبريزي» فرزند استاد شهريار در واكنش به سريال «شهريار» گفت: اعلام مي‌كنم كه آنچه به عنوان سريال شهريار از شبكه دو پخش شده، ارتباطي با زندگي شاعر بلند‌آوازه ايراني، شهريار نداشته است. «مريم بهجت‌ تبريزي» فرزند استاد شهريار در واكنش به سريال «شهريار»(كمال تبريزي) به خبرنگار راديو و تلويزيون فارس گفت: سريالي كه با نام «شهريار» از شبكه دوم سيما در حال پخش است، متاسفانه داراي صحنه‌ها و سكانس‌هايي غيرواقعي و توهين آميز به شخصيت استاد شهريار بوده كه نه تنها با واقعيت‌هاي حيات آن بزرگوار همخواني نداشته و ندارد، بلكه با تحريف و تغييراتي همراه بوده است كه نهايتا به مسخ شخصيت حقيقي و اجتماعي و ادبي پدرم -كه محبوب‌ترين شاعر ايران در قرن حاضر است- منجر مي‌شود.
وي ادامه داد: متاسفانه با تماشاي اهانت‌هاي ناروا به مادرم و تصويري مبهم از يك معلم فرهنگي شريف، متوجه شدم كه سريال شهريار بدون كمترين تحقيق و پژوهش سرهم‌بندي و نگارش شده است.
فرزند محمدحسين بهجت‌تبريزي با اشاره به ذكر نام خانواده شهريار در تيتراژ اين سريال به فارس گفت: مي‌خواهم بگويم شما كه خانواده شهريار را در جريان اين سريال نگذاشتيد و اطلاعات مستندي هم از آنها نگرفته‌ايد، چگونه در تيتراژ انتهاي سريال از آنها تشكر مي‌كنيد؟! وقتي اين مطلب را بيننده سريال مي‌بيند، فكر مي‌كند كه حتما خانواده شهريار نيز با اين سريال همكاري داشته‌ است.
وي افزود: اگر من را از اين جريان مطلع مي‌كردند،ابتدا درخواست مي‌كردم كه فيلمنامه را بخوانم.
بهجت تبريزي همچنين گفت: برطبق قانون حمايت از مؤلفان و منصفان، اين سريال بدون مجوز پخش شده است در حالي كه به موجب اين قانون تا 30 سال تمام حقوق مادي و معنوي به ورثه تعلق مي‌گيرد و براي هر گونه استفاده‌اي بايد از وراث اجازه گرفته شود ولي سازندگان اين سريال از ما هيچ‌گونه اجازه‌اي نگرفتند.
وي ادامه داد: داستان،بيوگرافي و شخصيتي كه از پدر من در اين سريال نمايش داده مي‌شود به طور كلي متفاوت از واقعيت است و كسي كه اين فيلم را ساخته كوچك‌ترين شناختي از شخصيت ادبي، مذهبي، ديني و عرفاني پدرم نداشته است.
بهجت تبريزي با اشاره به برخي شخصيت‌هاي اين سريال به فارس گفت: حتي شخصيت‌هايي در اين سريال وجود دارد مثل ابراهيم اديب يا گلرخ كه اصلا وجود خارجي نداشته‌اند. كلا داستاني كه در مورد جواني، بعد از ازدواج و ميانسالي‌ پدرم نشان مي‌دهند، مورد دخل و تصرف واقع شده است.
وي افزود: اولا به لحاظ زماني،تاريخ‌ها را رعايت نكرده‌اند و همه ساختگي بودند.به جرات مي‌گويم 80 تا 90 درصد اين پروژه ساختگي است و هيچ‌كدام از اينها اتفاق نيفتاده است.
دختر استاد شهريار تصريح كرد: قسمت اخير سريال «شهريار» كاملا ساختگي بود چرا كه مادر من اصلا در بيمارستان فوت نكرده‌اند و اصلا مريض نبوده‌اند بلكه ايشان سكته مغزي كردند و از دنيا رفتند.
وي در ادامه گفت‌وگو با فارس، با انتقاد از نمايش چهره‌اي غير واقعي از مادرش در اين سريال افزود: مادرم، فردي باسواد بوده كه در سريال بي‌سواد معرفي مي‌شود. ايشان نوه عمه پدرم و خويشاوند نزديك مادرم بود ولي در اين سريال، يك فرد بيگانه معرفي مي‌شود كه پدرم را به طور اتفاقي در بانك مي‌بيند.
بهجت‌تبريزي گفت: مادر من عاشق شعرهاي پدرم بود چون بيست و چند سال از پدرم كوچك‌تر بود و به خاطر انگيزه ادبي‌اش با پدرم ازدواج كرد.
وي در ادامه گفت: همانطور كه اشاره كردم برخلاف آنچه سريال نشان مي‌دهد مادر من اصلا مريض نبودند. يك روز كه ما را براي مدرسه آماده مي‌كردند، سكته مغزي كردند و دار فاني را وداع گفتند. ايشان اصلا بيمارستان نرفتند كه پدرم از ايشان پرستاري كند.
وي ادامه داد: برخلاف آنچه در «شهريار» ديديم، اين واقعيت ندارد كه مادرم، پدرم را «محمد جان» صدا مي‌كرده بلكه همه او را با نام شهريار صدا مي‌زدند و مادرم نيز به نام آقا شهريار صدايش مي‌‌كرد.
«بهجت تبريزي» با بيان اين نكته كه شهريار در 40 سال آخر زندگي‌اش خانه‌نشين بوده، افزود: پدر من، 40 سال آخر زندگي‌اش را از خانه بيرون نرفت. خودش يك شعري را دارد كه وصف احوال اين چهل سال است: از من چه طالعي است كه با اين شتاب عمر/بازم بپرود لب بام آفتاب عمر/ من روي چرخ و پره هنوز و به پيچ و تاب/ جايي كه آب ريخته از آسياب عمر/ سائيده رشته‌اي است كه تابيده به گلو/ من تاب مي‌خورم به نخي از طناب عمر / چل سال آزگار به زندان روزگار حبس ابد چگونه نهي در حساب عمر/.
وي افزود: در آن مدت اگر كسي به ملاقات استاد شهريار مي‌آمد، بعضي وقت‌ها مي‌پذيرفت و بعضي مواقع به دليل كسرت جمعيت و اينكه حال عمومي خوبي نداشت، نمي‌توانست كسي را به حضور بپذيرد.
فرزند شهريار تصريح كرد: در كل سريال «شهريار» بر مبناي واقعيت نيست و نه تنها همخواني با زندگي‌ پدرم ندارد بلكه نوعي اهانت نسبت به ايشان، مادرم و خانواد‌ه‌ ما است.
بهجت تبريزي گفت:اين سريال بدون كوچكترين تحقيق و پژوهش سرهم‌بندي و نگارش شده است‌، لذا به عنوان يك رسالت تاريخي، نه به عنوان وارث پدرم كه جاي خود دارد، بلكه به عنوان يك واصل با استادي كه سال‌ها با او زندگي گذرانده‌ام، اعلام مي‌كنم كه آنچه به عنوان سريال شهريار از شبكه دو پخش شده، ارتباطي با زندگي شاعر بلند‌آوازه ايراني، شهريار نداشته است.
وي افزود: به جرات مي‌توانم بگويم حتي يك مطالب مهم كه در مورد پدرم بايد منعكس شود، در اين سريال ديده نمي‌شود و اكثريت مطالب مهم زندگي پدرم مثل شبي كه از عشق مجازي به عشق حقيقي رسيد و مهمترين شب زندگي او محسوب مي‌شود، در اين فيلم آن چنان كه بايد به مردم نشان داده نشده است.
فرزند شهربار خاطرنشان كرد: پدرم وقتي از تبريز به تهران آمدند، 13 _ 14 ساله بودند و در سنين پايين به دارالفنون به مدت 7 سال درس طب خواندند، ايشان بين 20 تا 30 سال به عشق حقيقي رسيدند و متحول شدند، اتفاقي كه براي كمتر كسي مي‌افتد ولي در سريال «تبريزي» به هيچ يك از اين مسائل پرداخته نشده است.
وي در انتها گفت:پدرم فردي بسيار متدين و مذهبي بودند ولي اين مسئله نشان داده نشده است.ايشان حافظ قرآن بودند و آن قدر قرآن خوانده بودند كه زبان عربي را از اين طريق ياد گرفتند.
+ نوشته شده در دوشنبه شانزدهم اردیبهشت 1387ساعت 9:54 توسط محمد تاجیک | نظر بدهید


منبع خبر : وبلاگ قاعده بازی
سه شنبه,17 اردیبهشت 1387 - 3:1:26

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

پریناز
سه‌شنبه 17 ارديبهشت 1387 - 10:27
0
موافقم مخالفم
 

واقعا که ما نمی دونستیم فیلمهایی که از ادیبان کشور ما به نمایش در میاد از فکر تهیه کننده و کارگردانان ما هست خوب این همه خرج کردین چرا نرفتین از خونوادش تحقیق کنین واقعا حیف است که اینهمه زحمت بکشین بعد دختر استاد شهریار بیاد خستگی توی جسمتون بذاره . خوب اون بنده خدا هم حق داره عکس العمل نشون بده . به هر حال امید است که دست اندر کاران سینما ی ما بیشتر دقت کنن .

mitra mirshahidi
سه‌شنبه 17 ارديبهشت 1387 - 10:33
0
موافقم مخالفم
 

rast mige vaghean..eftezah bood deriale tarizi...mese filme akharesh : hamishe paye yek zan darmian ast.

مريم رحماني
سه‌شنبه 17 ارديبهشت 1387 - 11:6
0
موافقم مخالفم
 

سريال شهريار بسيار با ظرافت و زيبا ساخته شده، و آنقدر لحظات

حسي زيبايي در آن وجود دارد كه بيننده را شيفته "شهريار" مي كند

خانم مريم بهجت‌ تبريزي!

..........................

در دنياي فيلم اين يك حركت طبيعي است كه كارگردان ، شخصيت

فيلم را بر اساس ذهن خودبسازد...

از شخصيت :ون گوگ، پيكاسوو... تا بحال فيلم هاي زيادي ساخته

شده و لي هر كدام با نگاه كارگردان منطبق است...

اتفاقن اين نكته قوت سريال است ، زيرا مجموعه هايي كه عيناً شخصيت هنرمند را نقل مي كنند بيشتر شبيه گزارش مي شوند تا

يك اثر ماندگار

..........................

نمي دانم در جريان هستيد كه امسال آمار بازديد خانه پدريتان به

10 برابر رسيده و ايكه خانه اتات جزو آثار ملي ثبت شده؟؟؟!!!!!

پس مطمئن باشيد اگر فيلم خشك و بي روح بود... و تمام لحظات

شهريار را تنها يك قديس بي روح نشان مي داد اين تاثير را نداشت !!

پس عوض گلايه كردن بايد از كمال تبريزي بايد از او تقدير كرد و سپاس بي پايان........كه ما را عاشق

شهريار كرد حتي به قيمت خيال پردازي هاي خودش و اين اصلن بد نيست!

سام
سه‌شنبه 17 ارديبهشت 1387 - 11:8
0
موافقم مخالفم
 

ما ايراني ها عادت داريم تا يك كار خوبي انجام مي شود سريع شمشير به دست بگيريم و انتقاد كنيم

سريال شهريار عالي عالي عالي است.

فلور
سه‌شنبه 17 ارديبهشت 1387 - 13:32
0
موافقم مخالفم
 

به نظر من اين سريال بسيار جذاب و باور پذير بود

منصور
سه‌شنبه 17 ارديبهشت 1387 - 15:5
0
موافقم مخالفم
 

خار

ار چه جان بكاهد

گل

عذر آن بخواهد

...

رضا
سه‌شنبه 17 ارديبهشت 1387 - 16:51
0
موافقم مخالفم
 

کثرت نه کسرت


سه‌شنبه 17 ارديبهشت 1387 - 17:29
0
موافقم مخالفم
 

خانم مريم رحماني، سام و فلور

اگر در رابطه با زندگي شما يا يكي از نزديكان شما خلاف آنچه هست صحبت مي شد و فيلمي ساخته مي شد به طور حتم شما هم جبهه مي گرفتيد.

شما به طور حتم اطلاعي از تاريخ نداريد من در رابطه با هر فيلمي كه صدا و سيما و يا سينما در رابطه با مشاهير مي سازد تحقيق مي كنم در اكثر مواقع خلاف زندگي فرد به نمايش در مي ‌ايد.

در رابطه با سينماي هاليوود يا باليوود و يا اروپا نيز همين طور، مطالعه مي كنم ولي بر خلاف تصور شما كه گفتيد با نگاه كارگردان منطبق است، خير اينگونه نيست، كارگردان اجازه اينكه زندگي فرد را با طبق سليقه و ديدگاه خود تغيير دهد را ندارد و با او برخورد مي شود.

اهورا
سه‌شنبه 17 ارديبهشت 1387 - 18:29
0
موافقم مخالفم
 

اتفاقن اين سريال بسيار باور پذير و زيباست... با مريم رحماني موافقم

naghmeh
سه‌شنبه 17 ارديبهشت 1387 - 20:0
0
موافقم مخالفم
 

man kheili moteasef misham vaghti mibinam mardom e iran inghadr khial pardazan o ja'l e vagheiat ro dus daran .. khob khanom e rahmani o ,... kargrdan mitune ie serial barasase shakhsiate mourede alaghash besaze hame ham esteghbal mikonan vali vaghti durugh sakhte ...!!!!hala dorugh e khub ia zesht che farghi mikone...? keili ajibe ke inghadr shom be khial pardazi alaghemandid.

مرضیه
سه‌شنبه 17 ارديبهشت 1387 - 20:0
0
موافقم مخالفم
 

با احترام خاصی که برایه دختر شهریار بزرگ قائلم ......باید بگم مردم بعداز دیدن فیلم به شخصیت این شاعر بزرگ بیشتر علاقمند شدند و حتی کتاب های ایشون رو بیشتر میخرند ....................شان شهریار با این سریال اصلا کم نشده بلکه بیشتر هم شده..........خیلی بیرحمیه که زحمتهایه کمال تبریزی رو نادیده بگیرن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

زهرا
سه‌شنبه 17 ارديبهشت 1387 - 20:6
0
موافقم مخالفم
 

اگر اقای تبریزی شهریار رو دوست نداشت اصلا فیلم شهریار رو نمی ساخت.................چرا دخترشون الان که سریال داره تمام میشه اعتراض میکنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟اها شاید ایشون هم مثل ما داشته از تماشای این فیلم لذت می برده.....گفته اخرش که رسید.................


سه‌شنبه 17 ارديبهشت 1387 - 21:33
0
موافقم مخالفم
 

in serial vaghan mozakhrafeh

امیر
چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387 - 4:10
0
موافقم مخالفم
 

خانوم مریم رحمانی لطفا با اطلاعات ناقصتون دیگران رو هم گمراه نکنید.

1- شخصیت پردازی در سینما کار فیلم نامه نویس است نه کارگردان

کارگردان تنها میتواند به شناخت شخصیت خلق شده توسط فیلمنامه نویس به بازیگر کمک کند و به او خط بدهد.

2-هیچ وقت کسی حق قانونی برای تحریف تاریخ را ندارد اون فیلمهایی هم که شما میگید بر اساس منابع تاریخی متفاوتی ساخته شده اند نه به دلخواه کارگردان.

لطفا در اضهار نظرهاتون اون هم به این صراحت بیشتر دقت کنید.

مريم رحماني
چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387 - 11:5
0
موافقم مخالفم
 

آقاي امير

اتفاقن هميشه كارگردان با نگاه شخصي خودش به فيلم نامه نگاه مي كند.... نمونه اش داستان ها و رمان هاي معروف دنيا مثل آرزوهاي بزرگ و... كه هر كارگردان و فيلم نامه نويس با ذهنيت خود آن را مي سازد....

حالا اين چه اين و چه آن..... تفاوتي نمي كند...

مهم اين است كه عوامل يك فيلم ، وقتي فيلمي را مي سازند حق دخل و تصرف در داستان آن را دارند....

اين جزئياتي كه خانم مريم بهجت تبريزي ذكر فرمودند در كليت شخصيت و نگاه شهريار خللي به وجود نمي آورد و تنها بار دراماتيك اثر را بيشتر مي كرد...و اين قدرت يك كارگردان است كه با بينش خودش لحضاتي را تصوير سازي كند ....

مثل كاري كه كيانوش عياري در روزگار قريب كرد...

با اين حال مهم اين است كه اين سريال به دل نشست و كارگردان با خلق سكانس هاي ماندگار، تصوير شهريار را در ذهن ها جاودانه ساخت...

از شخصيت هاي بزرگ زياد فيلم ساخته شده و ارائهء چنين تصوير خيال انگيزي از يك هنرمند اصلن كار ساده اي نيست ...

اين نامه هم يك نقد منصفانه نيست ، شايد يك توبيخ نامه براي كمال تبريزي است !

.......................................................بسيار سفر بايد!

سمانه
چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387 - 11:8
0
موافقم مخالفم
 

كار كمال تبريزي فوق العده بود بايد به صدا و سيما انتقاد كرد شايد بعضي از سكانس ها دچار تعديل شده اند و اين اتفاق به نظر آمده است

مراد
چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387 - 12:0
0
موافقم مخالفم
 

آقاي امير شما هم لطفا اعاده فضل نفرماييد. اتفاقا صحبتهاي خانم رحماني كاملا درست بود ،مي گيد نه صحبتهاي معاونت سيما رو بخونيد.

مریم
چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387 - 15:19
0
موافقم مخالفم
 

واقعا برای آقای تبریزی متاسفم وهمچنین رسانه پر ادعای صدا و

سیما

مریم
چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387 - 15:22
0
موافقم مخالفم
 

چقدر بد

فرشید
چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387 - 15:24
0
موافقم مخالفم
 

به نظر من کار اقای تبریزی خوب بود ولی بهتر بود در نگارش فیلمنامه با خانواده شهریار هم مشورت میشد تا کار بی نقصی را شاهد می شدیم.

زري جون
چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387 - 15:29
0
موافقم مخالفم
 

من با آقاي امير كاملا موافقم . زن طرف معلم بوده يه آدم فرهنگي و باسواده بوده اون وقت تو فيلم دهاتي و بي سواد نشون مي دن واقعا كه شرم آور هستش


چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387 - 19:39
0
موافقم مخالفم
 

راست می گه مریم خانوم مثلا نشون ندادن که شهریار اعتیاد شدید داشتند جمعش کن بابا از اون چیزی که بود بزرگتر نشون داده شد مردم باید هرکس را از کاراش بشناسن شعراش مفت گرونه خدا بیامرز این کاره نبوده

مارال
چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387 - 23:28
0
موافقم مخالفم
 

اين اهورا و مريم رحماني جفتشون يه نفرن...مي دونين از كجا فهميدم...از املاي ضعيفشون كه اتفاقا رو اتفاقن مي نويسن...جالبه كهازهم دفاع هم مي كنن.

معصومه
جمعه 20 ارديبهشت 1387 - 14:54
0
موافقم مخالفم
 

با مارال خانم موافقم.خیلی جالبه...........

اتفاقن
شنبه 21 ارديبهشت 1387 - 11:27
0
موافقم مخالفم
 

فكر كنم اتفاقن مارال خانم و معصومه هم يكي باشن ،اتفاقن

مريم رحماني
شنبه 21 ارديبهشت 1387 - 11:31
0
موافقم مخالفم
 

خانم ها و آقايون محترم

اينجا ما همگي با يك شخصيت مجازي طرف هستيم وبراي گفتن حرف هامون اصولن احتياجي به يك شخصيت حقوقي نداريم...

مهم خود حرفه و گوينه اصلن مهم نيست....

هركسي از ظن خود شد يار من!

ghazal
شنبه 21 ارديبهشت 1387 - 11:48
0
موافقم مخالفم
 

manam nimeye avale karo doost dashtam vali ye modat bud ke ehsas mikardam shakhsiate shahriyar dare be shedat zire soal mire...va in ke khanume tabrizi in karo ehanat be pedareshun midunan ba kami eghmaz albate mitunam dark konam!tasviri ke az madareshun dar in serial sakhte shode vaghean tohin amize!!!!va ishun hagh daran.kheili khube ke shakhsiat haye barjastaro ba in filmha bishtar baraye mardom ghabele dark konan vali dar morede shakhsiat haye moaser!!!hadaghal deghate bishtari be kharj bedan va tahghighate meidanie bishtari dashte bashan kheili behtare.chon intori ham khanevadeye jenabe shahriyar delgir shodan ;ham ma be onvane binandehayi ke ghaedatan VAGHEYIATO! be tasavorate zehnie filmname nevis tajih midim (va hala tasvire zehnemimun hata nesbat be aghaye kamale tabrizi ham avaz shode)ehsase khubi nadarim.;va shayad hata roohe ostad ham alan narahat bashe ...albate nemishe az janbehaye mosbate serial ke kamam nistan kamelan cheshm pushi kard!

http://www.persianacademy.ir/fa/Osoul.aspx
شنبه 21 ارديبهشت 1387 - 13:46
0
موافقم مخالفم
 

با سپاس؟؟؟!!!!!! از خانم مارال كه با پيام نادرست خود ،فرصتي به همه ما داد تا بيشتر بدانيم...

------------------------------------------------

مقصود از دستور زبان‌، مجموعۀ قواعد زبان است كه در واژه‌سازی فقط با بخشی از آن، يعنی قواعد ساخت واژه سروكار داريم‌. در زبان فارسی، قواعد ساخت واژه نيز همچون خودِ واژه‌ها، در طول زمان متحوّل شده‌است؛ همچنين، اين قواعد در گويش‌ها و گونه‌های مختلف، تفاوت‌هايی، هرچند مختصر، دارد. در اينجا مراد از قواعد ساخت واژه‌، قواعد مربوط به زبان معيار امروزی است‌. ذكر اين نكته لازم است كه هر فارسی‌زبانی اكثر قواعد دستوری زنده و جاری ساخت واژه را در ذهن خود دارد ـ هرچند به آن علم نداشته‌باشد ـ و به صرافت طبع‌، كمتر واژۀ خلاف قاعدۀ دستوری می‌سازد. البته درمورد قواعدی كه كمتر رايج‌اند وضع چنين نيست و واژه‌سازی بر پايۀ اين قواعد در حيطۀ تخصّص دستوردانان است‌. در اينجا، صرفاً به‌منظور جلب توجّه خوانندۀ ناآشنا به اين قواعد، به مواردی از اين قواعد اشاره می‌شود

علاوه بر واژه‌هايی كه به‌لحاظ دستوری يا دستوری معنايی غلط محسوب می‌شود، به موارد ديگری نيز می‌توان اشاره كرد كه ساخت آن‌ها، اگر نتوان گفت غلط است‌، دست‌كم می‌توان گفت نامطلوب است‌.

يكی از اين موارد تركيب كردن عناصری از واژه‌های عربی، به‌صورت پسوند و پيشوند، با واژه‌های فارسی است‌. موارد زير ازاين‌قبيل است‌:

ــ تركيب با « ــ اً»: جاناً، سوماً

ــ تركيب با « ــ انی»: تنانی (تن + ــ انی ==> تنانی، به‌قياس‌با، جسم + ــ انی ==> جسمانی)

اين دسته از كلمات، كه بنابه اصل قرينه‌سازی، به قياس با كلمات عربی رايج در فارسی ساخته شده‌اند، هرچند رايج‌اند، به‌اين‌دليل كه عناصری از واژگان عربی را در ساخت واژگان فارسی وارد می‌كنند، نامطلوب‌اند و ساختن واژه‌های جديد با اين شيوه توصيه نمی‌شود!

---------------------------------------

هم چنين همه مي دانيم كه دستورزباني كه در متن هاي سريع اينترنتي مانند chat ياcomment بكار ميرود

مي تواند كوتاه ترو خاص تر باشد.


شنبه 21 ارديبهشت 1387 - 13:49
0
موافقم مخالفم
 

زري جون

زن با سواد 50 ،60 سال پيش را با زن با سواد 2008 مقايسه مي كني؟؟؟

اتفاقا آن زن در وجود خود نشانه هاي عميقي از كمال و سادگي داشت ... اين همه كوته بيني ؟؟


شنبه 21 ارديبهشت 1387 - 14:2
0
موافقم مخالفم
 

من؛

از حضور «تو» برمی­خیزم،

تا شررانگیزتر ترانه­ای را

به جاودانه

درآمیزم.

تو؛

از شعر «من» برمی­خیزی،

تا شورآمیزتر رستخیزی را،

در سروده­ای نامیرا،

برانگیزی

....

    12   >

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  



module-htmlpages-display-pid-97.html



             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي