سينمای ما - تحليل "رجا نيوز" از پشت پرده مراحل "ساخت تا قاچاق" سنتوري / موج دوم جنجال
چهارشنبه 14 بهمن 1388 - 1:1

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (34 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (20 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (132 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (91 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (317 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (67 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (96 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (342 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1334 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



تحليل "رجا نيوز" از پشت پرده مراحل "ساخت تا قاچاق" سنتوري
موج دوم جنجال
موج دوم جنجال


سينماي ما - توزيع فيلم سنتوري در شبكه قاچاق فيلم پس از آن صورت گرفت كه حدود 7 ماه از زماني كه دست اندركاران قصد اكران عمومي آن را داشتند، سپري شد.



به گزارش رجانيوز، كارگردان و تهيه كننده اين فيلم، به زيان وارده از عدم اكران سنتوري اشاره كرده و اين سؤال را مطرح كرده اند كه به چه دليل از نمايش فيلمي كه داراي پروانه ساخت بوده و در جشنواره فجر سال گذشته نيز جايزه دريافت گرفته، ممانعت مي كنند.



اين در حاليست كه نگاهي به سير دريافت مجوز ساخت براي اين فيلم و كمكهاي دولتي ارائه شده براي ساخت آن، حلقه هايي از زنجيره سنتوري است كه گويا عوامل فيلم به رغم مصاحبه و خبرسازي هاي متعدد، علاقه اي به بازگو كردن آن ندارند.



"تولدي ديگر" عنوان فيلمنامه اي است كه سال 81 از سوي داريوش مهرجويي براي دريافت مجوز ساخت به وزارت فرهنگ و ارشاد دولت وقت ارائه شد اما به دليل مشكلات فيلمنامه موفق به دريافت مجوز نشد.



با اعمال برخي تغييرات جزيي، فيلم در سال 83، اين بار با نام "علي سنتوري" به وزارت فرهنگ مي رود اما بار ديگر هيأت صدور پروانه ساخت، ايراداتي را نسبت به برخي صحنه هاي اين فيلم مطرح و بر ويرايش مجدد فيلم تأكيد مي كنند اما با عدم پذيرش اين موضوع از سوي مهرجويي، مجوز فيلمنامه صادر نمي شود.



سال 84 در فاصله تغيير و تحول دولت هشتم و نهم، عوامل فيلم از فرصت استفاده كرده و با برخي چراغ سبزها از داخل مجموعه، موفق به دريافت پروانه ساخت مي شوند.



به دنبال دريافت اين پروانه، تهيه كننده مبلغ 70 ميليون تومان از بنياد سينمايي فارابي تحت عنوان وام و حدود 80 ميليون تومان هم از دبيرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر در قالب كمك بلاعوض دريافت مي كند.



حين ساخت اين فيلم، يك نهاد امنيتي در نامه اي به وزارت ارشاد اعلام مي كند كه قطعاتي از خوانندگي محسن چاوشي در فيلم وجود دارد. با تذكر اين مسئله به عوامل فيلم، ادعا مي شود كه اين قطعات حذف شده اما پس از آن معلوم مي شود قطعات مزبور حذف نشده و تنها دور نوار براي ايجاد ابهام تند شده است.



رفتار ناشايست بهرام رادان در مراسم اعطاء جوايز جشنواره فجر و درج گزارش هايي از اين فيلم در برخي نشريات مبني بر وجود برخي صحنه هاي موهن در فيلم، موجب شد صفار هرندي پيش از اكران فيلم شخصاً نسبت به بازبيني آن اقدام كند. پس از اين بازبيني و بررسي بيشتر در وزارتخانه، اكران فيلم منوط به حذف صحنه هايي از فيلم گرديد. اين درخواست از سوي وزارت ارشاد دقيقاً همزمان با پخش فيلم انتقاد برانگيز "نقاب" بود (مرداد ماه سال جاري) كه اكران "سنتوري" با همان وضعيت مي توانست حجم انتقادات را به مراتب افزايش دهد.



عوامل فيلم در عين حال كه حذف صحنه هايي از اين فيلم را نپذيرفتند، شروع به شانتاژ و تبليغات گسترده رسانه اي براي اكران فيلم كرده و رايزني هايي را نيز با وزارت ارشاد آغاز كردند. در اين رفت و آمدها، مهرجويي، فرازمند (تهيه كننده) و شريفي نيا، طي چند جلسه با معاونت سينمايي وزارتخانه به نتيجه مشخصي دست نيافتند و اين معاونت نيز مراجعان را به دفتر وزير احاله داد.



در پي اين ماجرا مقرر شد فيلم تا اعمال تغييرات پلمپ گردد اما مبلغي كه تحت عنوان وام به آن پرداخته شده است، جزء بدهكاريهاي عوامل فيلم مسكوت بماند.



همزمان با پلمپ اين فيلم، صداوسيما در اقدامي عجيب، اقدام به پخش و بازخواني برخي آثار مهرجويي كرد كه با تذكر رئيس سازمان، اين روند ادامه نيافت.



متعاقباً تهيه كننده و كارگردان فيلم درخواست اكران خارجي فيلم را ارائه دادند كه با اين درخواست نيز مورد موافقت قرار نگرفت اما عوامل فيلم آن را با زيرنويس انگليسي در چند جشنواره و محفل سينمايي در امريكا و انگليس به نمايش گذاشتند. اين در حاليست كه فيلمي كه با مجوز و مساعدت مالي دولت ساخته شده، بدون دريافت مجوز حق هيچگونه اكران داخلي و خارجي را ندارد. نداشتن پروانه نمايش خارج از كشور براي سنتوري، از سوي مديركل نظارت و ارزشيابي وزارت فرهنگ نيز مورد تأكيد قرار گرفته است.



پس از اكران خارجي فيلم، توزيع آن در شبكه قاچاق نيز آغاز شد و عوامل فيلم با اعلام يك شماره حساب از مردم خواستند كمكهاي خود را به اين شماره واريز كنند.



از سوي ديگر رئيس اتحاديه تهيه كنندگان سينماي ايران هم در ادعايي عجيب اين پازل را تكميل كرد و ادعاي خسارت 5 ميليارد توماني به تهيه كنندگان سنتوري را مطرح نمود.



اما اظهارات وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره نقش احتمالي عوامل فيلم در قاچاق آن براي دست اندركاران آن سنگين تمام شد، به طوري كه امروز داريوش مهرجويي در گفتگو با يك روزنامه صبح اين اظهارات را رد كرده و گفته بود با هزينه 600-500 ميليون توماني صورت گرفته براي ساخت، چرا بايد عوامل فيلم چنين كاري انجام دهند؟



وي البته طبق روال گذشته عوامل فيلم، علاقه اي به ارائه توضيح درباره بهره برداريهاي جانبي، حدود 150 ميليون تومان كمك دولتي، اكران خارجي و مبالغ واريزي به شماره حساب اعلام شده از خود نشان نداد. همچنين رقم 600-500 ميليون توماني ساخت در حالي از سوي كارگردان فيلم بيان شده است كه هزينه ساخت آن كمتر از 400 ميليون تومان بوده است.



اتهام ارتباط احتمالي عوامل فيلم با شبكه توزيع قاچاق در حالي مطرح شد كه خبر دستگيري فردي به نام "حجت- ف" به عنوان سردسته تكثير قاچاق سنتوري نيز منتشر شد. اين خبر اما با واكنش جالب "فرازمند"، تهيه كننده اين فيلم همراه شد. "فراز فرازمند" بلافاصله پس از انتشار اين خبر در گفتگو با يكي از خبرگزاريها اعلام كرد: «حجت- ف را نه مي شناسم و نه نسبتي با او دارم.»



وي در حالي كه براي نشان دادن دقت خود در نگهداري فيلم از جابجايي آن با گاوصندوق سخن مي گفت و با بيان اينكه نسخه اي از آن در دفتر جشنواره فجر بوده است، تلويحاً وزارت ارشاد را به دست داشتن در قاچاق فيلم متهم مي كرد، توضيح نداد چرا دقيقاً همان نسخه اي كه با زيرنويس انگليسي در خارج اكران شده بود، در شبكه قاچاق فيلم دست به دست مي شود؟



موج دوم جنجال براي اكران سنتوري كه پيش از جشنواره فجر امسال آغاز شده، در حالي همچنان ادامه دارد كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنان بر درخواست قبلي خود اصرار دارد. اگرچه اين اصرار از سوي معاونت سينمايي وزارتخانه كه طبعاً بنا بر وظايف مصرح خود بايد مدعي شماره يك باشد، نمود چنداني ندارد و با سكوت سؤال برانگيز مسئولان اين حوزه، سير واكنش ها و اظهارنظرها پيرامون سنتوري در بخش هاي ديگر دنبال مي شود.


منبع خبر : رجا نيوز
سه شنبه,7 اسفند 1386 - 18:1:31

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو
اخبار مرتبط:

نظرات

sana
سه‌شنبه 7 اسفند 1386 - 20:21
0
موافقم مخالفم
 

ای خداااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا بابااااااااااااااااااااا اصلا تقصیر هیچکی نیست ت ت ت ت هیچکی ترخدااااااااا انقدر با هم لج نکنید و اکرانش کنید و خلاص ترخداااااااااااا کوتا بیاین ن ن باباااااااااا ما خسته شدیم م چه وضعشه هر کی یه چی میگه باباااااااااااااااااا بیخیال ل اکرانش کنید خیال همه رو راحت گنید دیگه ترخدااا اکرانش کنید دیگه کلافه شدیم کوتااااااااااا بیاین بابا به خدا هیچ اتفاق بدی نمیفته اگه اکران شه بابا به خداااا خیلیم واسه سینمامون خوب میشه اگه اکران شه .اصلا مگه شما خوبی سینما رو نمیخواین؟؟؟اگه میخواین سنتوری مثل یه تولد دوبارست واسه سینمامون اگه نمیخواین هم که .....................

جودی آبوت
سه‌شنبه 7 اسفند 1386 - 22:8
-1
موافقم مخالفم
 

کی فکرشو می کرد علی سنتوری که همه از اون خانی آباد تا اون شمرون کوفتی عاشقش بودن کارش به اینجا بکشه ...... :.(

حیف تو سنتوری .....

چه خیال هایی برات داشتیم !

سارا
سه‌شنبه 7 اسفند 1386 - 22:9
2
موافقم مخالفم
 

واااااااااااااااااای بس کنید دیگه تمام صفحه پر شده از خبرهایی مربوط به سنتوری و قاچاقش اره خیلی خیلی اتفاق بدی بود وهست اما دیگه دارید لوث اش میکنید تمتم کاننت ها پر شده از دعواهای مخالف ها و موافق های فیلم اکثرا هم حرف های بی ربطی میزنن

گلشیفته عالی بود گلشیفته افتضاح بود!

فیلم شاهکار بود فیلم چرند بود!

بعد هم دعواشون میشه و هر حرف ناشایستی که به هم میگن رو شما در کمال تعجب تایید میکنید

بابا این فیلم تموم شد و به خاطره ها خواهد پیوست

اگر خیلی مردید به جای اینهمه روده درازی های بی سر وته و مسخره برید و پول فیلمی که دیدید و سرش تو سر کله هم میزنید واریز کنید به حساب تا لااقل یه حرکت مثبت کرده باشید

شما هم سینمای مایی ها دیگه دست از سر این فیلم و ایضا ما بردارید!


سه‌شنبه 7 اسفند 1386 - 22:40
2
موافقم مخالفم
 

Mikhastam in neveshtaro naghd konam, vali vaghti didam nevisandeye matn filmi mesle neghab ro ba in film moghayese mikone, didam arzeshi nadare....

غیر منتظره
چهارشنبه 8 اسفند 1386 - 12:59
0
موافقم مخالفم
 

از دانیال عبادی قرار بود پاسخ به سوالات مردم را بزاری پس چی شد؟

nima
چهارشنبه 8 اسفند 1386 - 19:26
0
موافقم مخالفم
 

filme be in birikhti too omram nadide budam!! MAshrub tariak mashrun tarik ....

santouri
پنجشنبه 9 اسفند 1386 - 0:43
0
موافقم مخالفم
 

كاملا مشخصه كه اين متن از سر عناد نوشته شده سوالي كه براي من اينجا هست اينه كه كسياني كه سر رشته اي از هنر ندارن چطور به خودشون اجازه ميدن در اين مورد اضحار نظر كنند


پنجشنبه 9 اسفند 1386 - 1:18
0
موافقم مخالفم
 

تو رو به خدا اینقدر مهرجویی جان را اذیت نکنید.........

تو رو به خدا فیلم را زودتر اکران کنید ..........

باور کنید سنتوری سیاسی نیست.............

باور کنید سنتوری یک اثر تلخ اجتماعی از واقعیات پیرامون ما است

باور کنید سنتوری تمام اتفاقات و مشکلات نسل جوان را پیش روی


جمعه 10 اسفند 1386 - 1:16
-1
موافقم مخالفم
 

تو رو به خدا اینقدر مهرجویی جان را اذیت نکنید.........

تو رو به خدا فیلم را زودتر اکران کنید ..........

باور کنید سنتوری سیاسی نیست.............

باور کنید سنتوری یک اثر تلخ اجتماعی از واقعیات پیرامون ما است

باور کنید سنتوری تمام اتفاقات و مشکلات نسل جوان را پیش رویمان می گذارد..............

باور کنید سنتوری با هیچ کس کاری ندارد و فقط می خواهد حرفش را بزند....................

سنتوری فیلم خیلی بزرگی است (شک نکنید )سنتوری در جشنواره پارسال بهترین فیلم به انتخاب منتقدین و تماشاگران شناخته شد................

سنتوری فیلم بسیار واقعی از جامعه است و تمام این بلاها به خاطر واقعی بودن فیلم بود...........

چرا سنتوری توقیف شد ،چون تصویری درست از اجتماع به ما نشان می دهد.............

همانطور که هانیه همسر علی اشاره می کند ،فضای خشن و تهوع آور جامعه و دروغگویی جامعه و بی توجهی مسئولان به جوانان از عوامل اصلی نابودی هنر در کشور است.................

به قول امیر قادری شناخت سنتوری دو دهه زمان می برد ........

باور کنید مهرجویی جان در این سینمای کوچک ایران یک استثنا است فیلمسازی که با سن نزدیک به 70 سالگی همچنان شاهکار خلق می کند .............

جشنواره فقط با حضور مهرجویی دیدنی می شود .....

سینما فقط با وجود مهرجویی جان معنی و مفهوم دارد....

سینما فقط با نفس مهرجویی جان زنده است.....

مهرجویی را به اتفاق تمامی منتقدین و مردم و علاقمندان سینما دوست دارنند و من این بزرگی را به استاد تبریگ می گوییم....

EMANPARSI
جمعه 10 اسفند 1386 - 14:25
-1
موافقم مخالفم
 

متاسفم

EMANPARSI
جمعه 10 اسفند 1386 - 14:34
2
موافقم مخالفم
 

به حدا سینمای زنده زنده و پرشور حیلی از نابسامانی های فرهنگی رو حل میکنه فرض محال اتهام سنگین اقایون درست باشه و عوامل سنتوری در جریان توزیع غیر قانونی دست داشته باشند ندیده شدن فیلم یعنی بر باد رفتن تمامامی زحمات عوامل این حداقل کاریه که میتونستن واسه دیده شدن فیلم بکنندبهتره با کنار گذاشتن تنگ نظری ها واجازه اکران اگه حتی یک گام به سینمای پرشور نزدیک بشیم میدوارم

ا مرسی از سایت با کلاستون

عاطفه
جمعه 10 اسفند 1386 - 21:31
0
موافقم مخالفم
 

صحنه های موهن؟!!!؟.....واقعا که خجالت آوره؟؟....به صحنه های یه فیلم فرهنگی که با همه ی وجود کسی ساخته شده که بخشی از سینمای پس از انقلاب فرهنگیتون رو مدیونش هستین که قصد اصلاح داره و درستی یه همچین لقب زشتی می دین اما فیلم بی سر و ته اخراجی ها رو با افتخار نمایش می دین تا مردم برن سینما و چیپس بخورن و به کنایه ها ی بی شرمانه ای که همه به منظورش رو تو فیلم درک کردن بخندن!!!...جناب آقای ده نمکی چی؟ چرا هیشکی ازشون نپرسید پول اون همه راش اضافی و دستمزد ستاره های فیلمشونو از کجا آورده بودن؟؟.......چند تا فیلم اکران شده براتون بشمارم که از این صحنه های به قول شما موهن داشته باشن؟!...چقدر فکر کردین تا تونستین یه همچین سناریویی بنویسین؟!؟!.....دست بردارین از این همه تحقیر و توهین به هنر مندایی که نجابت میکنن و دم نمی زنن....یه ذره همه واسه شعور مردم ارزش قائل بشین....این همه آدم از کوچیک و بزرگ این فیلم رو دید و هیچ اتفاقی هم نیافتاد....نه سیل اومد نه زلزله نه از آسمون سنگ بارید.......کاش فقط اندازه ی یه سر سوزن پیام فیلم رو درک می کردین و میدیدین این محدودیتها و تهمت های بیجا به یه هنرمند چه بلایی سرش میاره.....فیلم از همون بدبختی گلایه می کنه که سرش می آد....فهمیدنش زیاد سخت نبود.... شاید نمی دونین با این تهمت ها همه ی عوامل این فیلم برای هممون عزیز تر می شن و فیلم آینده ی مهرجویی هم پر فروشتر.....البته اگه دیگه فیلمی بسازه......... وای بر ما!!!!

Bahar
شنبه 11 اسفند 1386 - 3:46
0
موافقم مخالفم
 

Ea'teraze man be ghesmati az in tahlil ast ke harekate Bahram ro nashayest onvan mikone Bahram Radan kasi bood ke vaghti baraye avalin bar simorgh gereft aanra boosid pas be hich onvan nemitoonid begid oo be simorgh tohin kardeh ast chera sedaye ea'teraze honarmandi ro ke be hagh zahmat keshideh ro be yek harekate toohin amiz ta'abir mikonid aya oo va baghieh avamele film ke dige hala mojaz ya gheire mojaz hameh didand ke cheghadt talash kardeh boodand ,hagh nadarand az zahemate khodeshoon defa konand in vaghean biesafist

صالح بهشتی
سه‌شنبه 14 اسفند 1386 - 11:37
-1
موافقم مخالفم
 

به نظر من که تقصیر خود داریوش خان بود.

کی میگه فیلمی که مجوز نداره رو ببرن خارج از کشور اکران کنن؟

باید تاوانش رو هم بدن دیگه. اگه کمی صبور بودند احتمال اکران یا حداقل توزیع قانونی فیلم وجود داشت.

به هر حال متاسفم.


چهارشنبه 1 خرداد 1387 - 10:3
-1
موافقم مخالفم
 

آيا به اين بايد فيلم گفت؟ بارمثبت آن چيست ؟ با کداميک از فرهنگهاي ما همخاني دارد فيلمي که متاسفانه فقط وفقط فرهنگ تهران را که آنهم مختص عده اي خاص است ترويج مي نمايد. دوست شدن پسر ودختر ؛ تنهايي وشوخيهاي زننده آنهاقبل از ازدواج؛ دوستي زن و مردي غريبه و رابطه آنها وعادي جلو دادن آن ؛ مقصر دانستن پدر ومادر مذهبي و خيلي چيزهاي ديگر که نشان از اين دارد فيلم ساز فقط براي فروش و به انحراف کشيدن نسل جديد برنامه ريزي کرده است.


يکشنبه 27 ارديبهشت 1388 - 9:34
2
موافقم مخالفم
 
موج دوم جنجال

جامعه ما دوران تردید را می گذراند بحث بر سر این است که با ساخته شدن این فیلم موافقت شد ولی بعدش گفتن نه اجازه اکران ندارد خوب این نشان از متزلزل بودن ارشاد است مقداد از ساری

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.794457912445 seconds.