سينمای ما - ما شعار می دهیم رفیق! حرف حسابت چیست؟ (نگاهي به فيلم روز سوم)
سه‌شنبه 20 بهمن 1388 - 11:12

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (36 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (137 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (322 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (71 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (99 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (350 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1343 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



ما شعار می دهیم رفیق! حرف حسابت چیست؟ (نگاهي به فيلم روز سوم)
ما شعار می دهیم رفیق! حرف حسابت چیست؟ (نگاهي به فيلم روز سوم)


سينماي ما - مصطفي جوادي:  لطیفی قصه گوی خوبی است و این را پیش تر ثابت کرده و البته یک چیز دیگری که ثابت کرده این است که چگونه می شود یک قصه خوب را در دام شعارها و حرف های آن چنانی فرو برد. به نظر می رسد تئوری او از این بابت بی شباهت به الگوی آثار قاسم جعفری نباشد. رفتن به سراغ سوژه های جذاب و قصه گویی روان برای (( پیش کشیدن )) مخاطب و بعد از آن رو کردن مفاهیم و پیام‌های عمیق مورد نظر که عملا به همان (( پس زدن )) تبدیل می‌شود. البته این فرمول اصلی ساخت چنین آثاری است اما برجسته کردن این دو به این خاطر است که آنها بر خلاف بسیاری دیگر، در مرحله اول که همان جذب مخاطب به وسیله قصه است موفق‌اند. روز سوم هم چنین حکایتی دارد.
لطیفی داستان ساده‌ای را انتخاب می‌کند و آن را ساده روایت می‌کند . روابط انسانی و محوریت این روابط میان آدم‌هایی که ساده پرداخت شده‌اند و عملا یک شرایط مناسب برای مخاطب، تا هیچ مانعی برای نزدیک شدن و ارتباط برقرار کردن با دنیای فیلم نداشته باشد. فیلم در این بین چیزی را در پرانتز نگه می‌دارد و آن جنگ است. جنگ و مفاهیم آن در پس زمینه کار می‌ماند و عملا بستری برای قصه است. اما فیلم به مرور این موقعیت روان و قابل هضم را با همان الگو ها و نشانه های همیشگی عوض می‌کند. در حقیقت فیلم تا یک جاهایی این امید را در ما ایجاد می‌کند که تصویری جدید از جنگ ببینیم؛ با موقعیت ها و آدم‌های واقعی که قابل لمس تر و طبعا اثرگذارتر باشند. اما انگار كسي روی شقیقه همه فیلم‌سازان سینمای دفاع مقدس، از کلاسیک‌ترین تا آوانگاردترین‌شان، یک اسلحه گذاشته‌ و آنها را مجبور به شعار دادن می‌کند! این که رزمنده‌های‌شان حتما باید یک سخنرانی مبسوط در پایان کار داشته باشند. مجموعه شعارهایی که اینجا در قالب وصیت‌هایی که شخصیت ها در لحظات آخر می‌کنند شکل گرفته است. نهایتا چیزی که باقی مانده، اثری است که بین قصه‌گویی و گنده‌گویی گیر کرده است. فکر کنید ما در شروع و برای ملموس‌کردن همه چیز ، قهرمان‌هایی خلق می‌کنیم که از فرط معمولی‌بودن در حال نابودی‌اند و در پایان می‌خواهیم فلسفه جهاد و شهادت را با پوست‌کنده‌ترین عبارات در دهان‌شان بگذاریم. تلاش بیش از حد فیلمساز برای ملموس‌کردن آدم‌ها به جایی رسیده که باعث می‌شود اصلا جدی‌شان نگیریم و به این ترتیب اتفاقاتی که بر آنها می‌گذرد تقریبا بی تاثیر شود. شاید کشته شدن یک نوزاد در بمباران را نمی‌شد بی اثرتر از این روایت کرد. حتی اگر روی تصویر عروسکش یک آهنگ سوزناک گذاشته شود. اگر احیانا این صحنه ها بر شما اثر نگذاشته نگران سنگدل بودنتان نباشد. قضیه این است که آنها بیشتر به بچه محل‌هایی می‌مانند که با بچه‌های محله بالایی دعوا دارند و این نتیجه زیادی زمینی‌کردن شخصیت‌هایی است که ما همیشه از دست نیافتنی بودن‌شان در چنین آثاری می‌نالیدیم.
عمق نیافتن شخصیت‌ها و موقعیت‌های‌شان به فیلم ضربه زده است. تا جایی که مهم‌ترین موقعیت فیلم، که احساس عاشقانه فرمانده عراقی به دختر ایرانی است و با همدلی فیلم با او پیش می‌رود، به مرور و با کم‌کردن لایه‌های شخصیتی او و معرفی‌اش در قامت آشنای ((مجنون خبیث)) کارکردش را از دست می دهد. از ابتدای این نوشته وسوسه‌ام را ازگفتن این جمله مهار کرده ام اما مثل اینکه نمی شود : لطیفی ساده‌انگاری‌های مجموعه های تلویزیونی را با خودش به سینما آورده، و البته گویا ارزش‌ها و زیبایی‌شناسی‌های این چنینی به داوران جشنواره هم سرایت کرده است. نمی‌خواهم بگویم روز سوم فیلم بدی است که واقعا هم‌ این گونه نیست، ولی برای گرفتن آن جایزه‌ها، بد نبودن کافی نیست. این فیلم با وجود قابل قبول بودنش ، نه در خود سینمای جنگ تجربه خارق العاده ایست و نه در قصه گویی اش به عنوان یک اثر سینمایی . باید گفت تجربه های اخیر فیلم‌سازان برای نشان دادن جنگ از منظری جدید، نتیجه‌اش بیشتر ضربه‌زدن به عمق و اصالتی است که این سینما باید داشته باشد. اگر راه دور نرویم، اخراجی ها، روز سوم، پیک نیک در میدان جنگ و چندی بعد پاداش سکوت، فیلم هایی هستند که یا این رویکرد و تلاش برای ارائه تصویر جدید و جدا از آن کلیشه ها همیشگی از جنگ ساخته شده اند. اما عملا باعث شده اند که هوس همان کلیشه های همیشگی را بکنیم. آنهایی که تکلیف آدم را روشن می‌کردند. سرشان را بالا می گرفتند و می‌گفتند : ما شعار می دهیم رفیق! حرف حسابت چیست ؟


منبع خبر : سينماي ما
یكشنبه,24 تیر 1386 - 17:47:37

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

نرگس
يکشنبه 24 تير 1386 - 19:13
3
موافقم مخالفم
 

متاسفم.

براتون کاملا متاسفم آقای جوادی. آقای لطیفی و افکارشون با آقای حاتمی کیا و آقای ملا قلی پور فرق می کنن، آقای لطیفی جنگ روایت نکردن. اونی که می بینید اسمش دفاعه( شما حتی این روهم نتونستید بفهمید). اسمش دوست داشتنه. اسمش با سینه جلوی تانک وایسادنه.چرا نمی خواید یه کم توی این دنیا باور کنید که یه نفر هم که شده برای سیمرغ فیلم نمی سازه، برای منتقدین نمی سازه، بابا، همه که نمی شن ده نمکی تا برای یه سیمرغ به زمین و زمان فحش بدن، چرا نمی تونید ببینید یه نفر هم که شده برای خودتون داره فیلم می سازه؟ برای اون وجدان های خوابیده تون. چرا شما می خواید همه رو به خاطر هم دیگه هدر کنید؟

آقای لطیفی با یه سکانس اول فیلم کاری رو کردن که ملاقلی پور و حاتمی کیا توی این 17-18 سال نتونستن بکنن.این که جنگ ماله مردا است اما دفاع ماله همه مردم . شما حتی این رو هم نمی دونید که یک قصه واقعی روایت می شده نه یک داستان که لطیفی روایت کنه؟

این که واقعیت بود...اگه داستان بود چی؟ آقای جوادی! قرار نیست همه زندگی ها همان پیچیدگی هایی باشه که شما توی فیلمها می بینید...زندگی ساده است...وآقای لطیفی برای مردم می سازه و باید در کارهاش ساده گی باشه که واقعیت رو بتونه روایت کنه.

نه...همه قرار نیست یه داستان گیج کننده بسازن ودروغ بگن...

سهیل
يکشنبه 24 تير 1386 - 23:3
0
موافقم مخالفم
 

جناب منتقد عزیز من با نظر شما اصلاً موافق نیستم روز سوم یکی از متفاوت ترین فیلمهایی است که در زمینه دفاع مقدس ساخته شده است من هم با نظر شما موافقم که بیشتر فیلمهایی که در زمینه دفاع مقدس ساخته شده است شعار گونه است ولی فیلم روز سوم بر خلاف فیلمهای دیگر در زمینه دفاع مقدس شعار گونه نیست محمد حسین لطیفی در روز سوم با الهام از یک داستان واقعی مخاطب را از همان اول با خود همراه میسازد . سربازان محمد حسین لطیفی بر خلاف سربازان ایرانی در بسیاری از فیلمهای دیگر دارای چهره های سراسر نورانی نیستند، همدیگر را برادر خطاب نمی کنند آنها با یکدیگر دعوا می کنند کل کل می کنند کری می خوانند و به تعبیر دیگر از جنس مخاطب هستند و مخاطب با آنها همذات پنداری می نماید. محمد حسین لطیفی در روز سوم با زبانی ساده و عامه پسند گوشه هایی از واقعیت های جنگ را به تصویر کشیده است به خاطر همین سادگی و صداقت است که مخاطب با شخصیت های روز سوم به خوبی ارتباط برقرار کرده و آنها را باور می کند. با آنها می خندند و با آنها گریه می کند روز سوم داستان آدمهای ساده ای است که برای دفاع از آب و خاک و ناموس این کشور از جان و مال خویش گذشتند

محمدرضا كلانتر چاهوكي
يکشنبه 24 تير 1386 - 23:37
1
موافقم مخالفم
 

يادش بخير "افق" و "ديده بان" نه انفجارهايشان به اندازه "روز سوم" بود و نه بازيگرانشان به معروفي اين فيلم اما چقدر لذت بخش بودند.

امیررضا نوری پرتو
دوشنبه 25 تير 1386 - 0:35
2
موافقم مخالفم
 

مصطفی جان مثل همیشه خوب نوشته ای . در قالب 600 کلمه ی تعریف شده حق مطلب را ادا کردی . نگاهت منصفانه بود .

بهار
دوشنبه 25 تير 1386 - 1:11
-2
موافقم مخالفم
 

جناب اقای جوادی: شمایی که اینطور به خودت اجازه می دی بی رحمانه به نقد یه فیلم زیبا و یه کارگردان بزرگ بپردازی :

کدوم یکی از فیلم هایی که درباره ی دفاع مقدس ساخته شد تونست بلایی به سر جشنواره بیاره که 1/2 برابر ظرفیت سالن ادم های مشتاق توی سالن حضور پیدا کنن؟

کدوم یکی از این فیلم ها (که شما بهشون می گی جایی برای شعار دادن و با فیلم هایی مثلاخراجی ها مقایسه شون می کنی) تا حالا باعث شده بازیگرهای سینمای ما مثل خانم نصیر پور زار زار گریه کنن؟ (که این رو خودم شاهدش بودم) کی تا حالا تونسته اینقدر ما رو که اون زمان نبودیم به جنگ نزدیک کنه طوری که از ته قلبمون احساس کنیم کاشکی کاری از دستمون بر می اومد. می دونی وقتی داشتم از سالن خارج می شدم چی شنیدم؟ یه دختر12-10 ساله به باباش می گفت بابا چقدر قشنگ که تو اوج جنگ اینقدر احساس و زیبایی وجود داره. می تونید درک کنید این جمله رو؟

اقای جوادی اگر احیانا این صحنه ها بر شما اثر نگذاشته نگران سنگدل بودنتان باشید لطفا

پیمانp
دوشنبه 25 تير 1386 - 3:32
-2
موافقم مخالفم
 

به امید روزی که آقای لطیفی هم مثل جناب کیمیایی و بهرام رادان سفره شامی بچیند تا کاسه لیسانی نظیر شما آثارش را بپسندید.اسم سایت را بگذارید رفقای سینمای ما.....

سهراب
دوشنبه 25 تير 1386 - 6:36
-1
موافقم مخالفم
 

اخه می دونی مشکل چیه روند اعتیاد اسطوره بزرگ بهرام رادان یا نابود کردن یک رئیس بزرگ اصلا شعار نداره ولی حرف جبهه و جنگ پر از شعاره ولی خوشبختانه ماها که نسل سومی هستیم بیشتر شعار تو کتمون می ره تا دروغ و تظاهر و استفاده از فحشا !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اقلیما
دوشنبه 25 تير 1386 - 8:48
2
موافقم مخالفم
 

آقای جوادی فکر نمی کنی یه کم بی انصافی.اگه سکانس کشته شدن اون نوزاد روی تو اثر نداشت دلیل نمی شه سنگدلی خودتو به همه نسبت بدی.اگه اون سکانسی که همه وصیت می کردن به نظرت شعار بود حق نداری جای بقیه قضاوت کنی .خوبه بدونی که فیلم از زوی واقعیت بود و تموم اون آدما واقعا توی کانال وصیت کردن.مادر من کسی بود که اون لحظه ها رو دیده بود وقتی فیلم رو دید گفت همه این ها واقعی بودن همه اون آدما آدمای واقعی بودن که داشتن زندگی شونو می کردن که یه دفعه این بلا سرشون اومد.خوبه یه زره با انصاف و واقع بین باشیم و ارزشهای یه فیلم رو پایین نیاریم.

هیلدا2
دوشنبه 25 تير 1386 - 11:20
1
موافقم مخالفم
 

,واقعا که براتون متاسفم.

یه مشت ادم بدون در نظر گرفتن تمام جوانب این مطلب رو برای خالی کردن عقده های شخصی خود نوشتن.

با این مطلب دارید به طور واضح و در ملع عام می گید که تمام افرادی که سالها برای هنر این جامعه زحمت کشیدند افرادی هستند که هنوز به خوبی معنای خیلی از چیزها رو در هنر نمی دونند.

ایا واقعا شما هنرمندید؟!ایا واقعا شما لیاقت اینکه نقد هنری بنویسید و در مورد فیلمی که از نظر خیلی ها فیلمی با موزون جدید و برتر میباشد را داری؟!

نیروانا
دوشنبه 25 تير 1386 - 15:30
-1
موافقم مخالفم
 

مطمئن باشید فیلمی که مردم جای سوزن انداختن توی سینما رو براش نمی گذارن حقش این همه بی انصافی و انتقاد بی جا نیست.

واقعا متاسفم.

بهترین فیلم بود...........

بیتا
دوشنبه 25 تير 1386 - 16:41
1
موافقم مخالفم
 

آقای جوادی برات متاسفم

اونایی که واقعا کارشناسن با اون حرفایی که در مورد خراب کردن فیلما میزنن هیچ ارزشی بین مردم ندارند چه برسه به شمایی که معلوم نیست ریشت از کجاست و چیزی در مورد سینما و فیلم میدونی یا نه

فیلم روز سوم و با بقیه ی فیلمای جنگ مقایسه نکن چون اون فیلما همش برای زمانی ساخته شده که همه مردم با آمادگی به جنگ میرفتن میدونستن اگه بخوان برن چه خبره دفاع مقدس واقعی یعنی این فیلم یعنی وقتی که داری زندگیت رو میکنی و یهو بمب خونت و خراب میکنه دفاع مقدس یعنی رسولی که به خاطر نجات خواهرش از دست آدمای هیچی ندار خودش رو به کشتن میده جنگ اخراجی ها دفاع مقدس نیست یه وظیفه است یه حس وطن دوستیه که تو وجود هممون هست این فیلم شاید یکم شعار داشته باشه ولی وصیت کردن و حلالیت طلبیدن شعار نیست اتفاقیه که برای همه می افته در ضمن اون قسمت کانال کاملا واقعیه پس میشه گفت اگر شعاری هم باشه از طرف آدمایی بوده که واقعا وجود داشتن

سارا
دوشنبه 25 تير 1386 - 18:0
2
موافقم مخالفم
 

به نظرم این روند همیشگیه! به ناگاه کسی تا سر حد مرگ بالا می رود و دیگه از او بهتر پیدا نمی شه, و یه مقدار بعدش نظر افراد عوض می شه و تصمیم می گیرن بکوبنش!

انصاف؛ چیزی که ما کمتر از اون بویی بردیم, عدالت و رعایت حق را مطرح می کند!

آدما نه اونقدر فوق العاده اند که ما فکر می کنیم و نه اون قدر پست و ساده که ما فکر می کنیم!

فقط باید تو نوشته ها و حرفامونم این نکته رو از یاد نبریم!

موفق باشید.

سهیل
دوشنبه 25 تير 1386 - 19:20
0
موافقم مخالفم
 

آقای کلانتر عزیز من فکر می کنم شما از این فیلم برداشت اشتباهی داشته اید روز سوم یک فیلم جنگی نیست فیلمی است که داستانش را در فضایی جنگی روایت می کند این فیلم با افق و دیده بان و بلمی به سوی ساحل و ... متفاوت است آقای محمد حسین لطیفی در بستر جنگ داستان عشق یک افسر عراقی را به یک دختر ایرانی روایت می کند

هدف آقای محمد حسین لطیفی در روز سوم تکرار مکررات درباره مظلومیت ایران در جنگ و ساختن فیلمی حماسی درباره دفاع مقدس نیست بلکه این فیلم به بی رحمانه بودن نفس جنگ می پردازد جنگی که عشق ها را به نفرت تبدیل می کند جنگی که باعث می شود معشوق عاشق خود را برای دفاع از آب وخاک هدف گلوله قرار دهد

آقای کلانتر عزیز به نظر من شما باید یکبار دیگر این فیلم را با دقت بیشتری تماشا کنید مطمئن هستم که از آن لذت خواهید برد

soheil
دوشنبه 25 تير 1386 - 19:24
1
موافقم مخالفم
 

جناب آقای امیر رضا نوری خیلی خیلی خیلی بی انصافی

من فکر می کنم شما از آن دسته افرادی بودید که برای اخراجی های سوت و کف و دست زدند و باعث شدند که این دروغ بزرگ سینمای ایران رکورد فروش را بشکند اگر اینگونه است که واقعاً برایتان متاسفم ولی اگر هنوز ذره ای از انصاف در وجودتان هست یک بار دیگر بدون پیش داوری به دیدن این فیلم بنشینید احتمالاً از آن بیشتر لذت خواهید برد

m.h
دوشنبه 25 تير 1386 - 20:4
-1
موافقم مخالفم
 

jenab aghaye montaghed kodom ghanon be shoma ejaze mide ba ostad latifi in jori hARf bezani

سحر همائي
دوشنبه 25 تير 1386 - 23:19
-1
موافقم مخالفم
 

پناه بر خدا ! این همه موافق دارد روز سوم ؟ اگر یادداشت من چاپ شده بود احتمالا الان ترور شده بودم ! نوشته ات مثل همیشه خوب بود مصطفی جان . ولی اصلا فکر نمی کردم روز سوم این هم طرفدار داشته باشد .

در ضمن یک چیزی توی کامنت ها خیلی عجیب بود اینکه بعضی دوستان حتما باید مطلب نویسنده های نام آشنا را ببینند و اگر یک مخاطب سایت مطلب بنویسد می گویند سایت رفقای سینمای ما.... دوستان به اسم کاری نداشته باشید ببینید حرف چیست ؟ یعنی شما این جمله معروف را نشنیدید؟

هنوز هم باورم نمی شود روز سوم این همه طرفدار دارد.پناه برخدا !

zx
سه‌شنبه 26 تير 1386 - 3:32
-1
موافقم مخالفم
 

متاسفم که تا الان وقتم رو با خوندن مطالب این سایت پر می کردم

هر انسانی(تاکید بر انسان با شعور)می فهمه که این فیلم 1-برای دفاع ساخته شده نه جنگ

2-داستان نیست روایتی است مستند

3-اجتماعیه

4-خودت فکر کن می فهمی!

بعدشم یه پیشنهاد که خیلی باید روش کار کنید .بهتره اسم سایتتونو بذارید سینمای رادان یا سینمای من چون وقتی اسم ما میاد منظور چندتا آدمه که با هم یکی شدن و عقلاشونو(بازم تاکید)گذاشتن روی هم و راجع به سینما می نویسن

آهان یادم رفت:آقا جان بلد نیستی نقد نکن از قدیم گفتن کار هر بز نیست خرمن کوفتن!

علی
سه‌شنبه 26 تير 1386 - 4:52
2
موافقم مخالفم
 

به نظر من این کثیفترین بی رحمانه ترین و غیره حرفه ای ترین نقدی بود که در عمرم خوندم و اگه میدونستم اینقدر کینه توزانه نوشته شده هرگز نمی خواندم و متاسفانه باید بگم نویسنده این نقد از طرفه کسی یا کسانه خط گرفته و اقدام به نگازش ای نقد غیر منسفانه کرده واقعا متاسفم

کاوه اسماعیلی
سه‌شنبه 26 تير 1386 - 5:17
5
موافقم مخالفم
 

ای مصطفای کاسه لیس سنگدل و ای کسی که واقعا برات متاسفم..........اصل حالش به فحش خوردنشه ها..............ای وودی آلن پر مدعا...

حالا حالا ها با این کامنتها باید کنار بیای....به قول آنی که فیلم تبلیغاتیش دو سال پیش به مارمولک 2 تعبیر شد.کسی بهش گفت؟آقای فلانی آسیاب به نوبت...

دمت گرم و از این توهینها نهراس.همانی چیزی را که میخواهی بنویس حتا اگر حال کسی را بهم بزنی.

البرز
سه‌شنبه 26 تير 1386 - 13:13
3
موافقم مخالفم
 

هووووو

اينكه آقاي لطيفي كارگردان خوبيه و كاراش هم خوش ساخته شكي نيست،ولي حرف آقاي جودي به غير از چند كلمه اش صددرصد درسته.

و پر شدن سالن همونطور كه بهار گفت درسته، ولي اين هم كه موقع گرفتن جايزه ها آقاي لطيفي به روي سن رفتن و بيشتر حاضران داخل سالن و90 درصد مردمي كه بيرون سالن بودند او را بخاطر بامزه بودن و جالب بودن جايزه گرفتن روز سوم اون هم جايزه ي بهترين فيلم و بهترين كارگرداني هو كردند ، حقيقت محضه،درست نميگم؟

روز سوم خوب بود ولي لياقت دريافت اين همه جايزه را فقط به خاطر خوب بودن نداشت.اما به هر حال ما جشنواره ي فجر را خوب ميشناسيم،چون اگه تمام 25 دوره اش رو يك به يك نگاهي بياندازيم غير ممكن است كه حداقل ، حداقل يك حق خوري ميان اون نباشه.

پس ما ميتونيم روز سوم رو هم در عين بد نبودن و خوب بودن تقريبي ، ميان اون حداقل يك حق خوري ها قرار دهيم.

البرز
سه‌شنبه 26 تير 1386 - 13:51
-1
موافقم مخالفم
 

آقاي جودي آدم باهوشي هستن و تونستن منظورشونو با زبون بي زبوني برسونن.

اگر هم باورتون نميشه ميتونيد يه سري به سايت سي نت

بزنيد و مقاله ي (چه كسي خواهد ديد مردنم را بي تو...) نوشته ي علي نعيمي جاويد بزنيد تا باورتون بشه و معني جمله ي (ماشعارميدهيم رفيق!حرف حسابت چيست؟) را بفهميد.

آقاي جودي درود برتو.

امیررضا نوری پرتو
چهارشنبه 27 تير 1386 - 0:8
-5
موافقم مخالفم
 

من هم با خانم سحر همایی کاملا موافقم . فکر نمی کردم روز سوم این قدر طرفدار داشته باشه . اگه این همه هوادار هست پس چرا فیلم چندان نمی فروشه ؟

دوست خوبم آقا سهیل ، فکر می کردم منطقی تر از این حرفها باشی . آخه رفیق ! تو از کجا فهمیدی که من برای اخراجی ها سوت و کف زده ام ؟ پنج ساعت ایستادن ایستادن در صف جشنواره برای فیلم اخراجی ها یکی از بزرگترین اشتباهات سینمایی زندگی ام بود و اشتباه دیگرم هم آن بود که برای نقد نوشتن درباره ی اخراجی ها یکبار دیگر به تماشای فیلم رفتم و نمی دونی که چه عذابی کشیدم ؟! اونوقت میگی من هورا کشیدم و برای این خزعبل تصویری دست زده ام ؟ بابا ایول ! تو از کجا فهمیدی ؟

بعدش هم آقا سهیل . من روز سوم را در جشنواره بعد از 12 ساعت ایستادن در صف برای فیلم رییس ( که نرسید و به جاش این یکی رو نمایش دادند ) دیدم . با این حال از فیلم بدم نیومد . فیلم نکته های مثبت و خوبی داشت که به وقتش نقدش را می نویسم ، اما خدا وکیلی اشتباهات محتوایی و تکنیکی ( به خاطر تعجیل در ساخت برای رساندن به جشنواره و ربودن سیمرغ های وعده داده شده ) آن هم غیر قابل گذشت هست . با این حال به نظر من نقد مصطفی جوادی اصلا مغرضانه نبود . این نظر شخصی منه !

محمد حسین اجورلو
چهارشنبه 27 تير 1386 - 13:21
-1
موافقم مخالفم
 

نوشته مصطفی خیلی خوب بود اما به قول سحر باور کردنی نیست که روز سوم و لطیفی این همه طرفدار متعصب داشته باشه توصیه من به این طرفدارها اینه که غیر از فیلم هندی فیلمهای دیگهای هم نگاه کنند.

حنانه سلطانی
چهارشنبه 27 تير 1386 - 21:54
3
موافقم مخالفم
 

عادت ندارم این جور جاها کامنت بگذارم.فقط آمدم به دوستان بگویم بد نیست به جای متلک پرانی ذره ای هم از دریچه منطق و استدلال وارد شوند.هرچند که این رفیق ما بیدی نیست که به این بادها بلرزد.

امید غیائی
چهارشنبه 27 تير 1386 - 22:45
1
موافقم مخالفم
 

آقا ما از این حرفها بلد نیستیم.ولی فحشت که میتونم بدم:(مخلصیم کاوه جان) ای اجنبی،ای خود فروخته به سایت، ای کور، ای فقط وودب آلن بین، ای لطیفی نفهم، ای تته پته.

مصطفی جان بنویس عزیز دلم که من با اینکه فیلم رو ندیدم ولی به تو که اعتماد و اعتقاد دارم. پس آقایان و خانمها یکبار دیگر نوشته را بخوانید تا بفهمید زیر ساخت نوشته را. تا به حال وودی آلن دیده اید حضرات؟؟؟؟!!!! همه چی که نباید دو دو تا چهار تا باشه و همچی رو که بزنه تو ذوقت.

آقایی که از کثیفترین بی رحمانه ترین و غیره حرفه ای ترین نقدی که خوانده ای حرف میزنی تا به حال دست به قلم شده ای که بدانی نوشتن آن هم در 600 کلمه در مورد فیلمی مثل روز سوم یا هر کوفت دیگری یعنی چه برادر؟؟؟؟ در ضمن اون منصفانه است برادر نه منسفانه.........

همین.

محمدرضا كلانتر چاهوكي
پنجشنبه 28 تير 1386 - 1:44
1
موافقم مخالفم
 

سهيل عزيز

"روز سوم"را هر نوع فيلمي كه بناميم;جنگي, دفاع مقدس,

ملودرام يا هرچيز ديگر فرقي نميكند اثر ضعيفي است زيرا فيلمنامه اش بشدت مشكل دارد. فيلمنامه اي كه موقع فيلمبرداري و لحظه اي آماده شود وضعش بهتر از اين نخواهد بود.لطيفي هم تاكنون بازنويس و ويراستار فيلمنامه هاي آثارش بوده پس طبيعي است كه نتواند سر صحنه فيلمنامه بنويسد."روز سوم" به مقطعي از جنگ ايران و عراق مي پردازد همان طور كه "افق" و "ديده بان" چنين بودند و در دل جنگ ماجرايي را روايت مي كردند پس نمي توان گفت اينها از يك "نوع/گونه" نيستند. دوستاني كه "روز سوم" را پسنديده اند تحت تاثير ملودرام بودن آن قرار گرفته اند همان طور كه تحت تاثير "م مثل مادر" بوده اند.

سهيل عزيز ; ترجيح ميدهم فعلا از ديدن دوباره اين فيلم خودداري كنم. ممكن است ضعف هاي بيشتري در آن بيابم و ذكر كنم كه خاطر طرفدارانش را مكدر كنم!

فرهاد ترابی
يکشنبه 31 تير 1386 - 3:54
-1
موافقم مخالفم
 

1-اینکه لطیفی میتونه مخاطب را با خودش همراه کنه درست

2-اینکه هنوز با سیمرغ لطیفی این طور برخورذ بشه غیر حرفه ای

3-اینکه سینمای حاتمی کیا و ملا قلی پور را با هر گونه ای مقایسه کنیم آن هم به قصد تخریب....بی انصافی

4-اینکه اینقدر بد با یک نقد برخورد کنیم یعنی بدویت....

5-اینکه همیشه در مورد فیلمها ادبیات فوتبالی داشته باشیم افتضاح.....

6-اینکه با رفیق بازی نگذاریم دوستان منتقدمون رشد کنند ...دوستی خاله خرسه.....

سینما سبزوار سادگی

سهیل
يکشنبه 31 تير 1386 - 4:2
0
موافقم مخالفم
 

جناب آقای محمد حسین آجرلو من به شما پیشنهاد می کنم یک تست آی کیو بدهید چون به نظر می رسد ضریب آی کیو شما خیلی بالاتر از حد معموله شمایی که روز سوم را با فیلمهای هندی مقایسه کردید و به طرفداران روز سوم توصیه کرده اید غیر از فیلمهای هندی فیلمهای دیگری هم ببینند لطفاً چند مورد از شباهت های روز سوم را با فیلمهای هندی بیان کنید تا ما هم دوزاریمون بیفته

البرز
يکشنبه 31 تير 1386 - 7:21
-1
موافقم مخالفم
 

بابا من تازه حالا فهميدم كه اين همه كامنتو يه نفر گذاشته.

و با اسمهاي مختلف و حرفها و لحنهاي مختلف از روز سوم دفاع كرده.روز سوم گورش كجا بود كه كفنش باشه.روز سوم اين همه طرفدارش كجاش بوده؟

عسل
يکشنبه 31 تير 1386 - 11:15
-1
موافقم مخالفم
 

البرز خان تو یه آدمی هست که از فرهنگ و هنر چیزی سر در نمیاری . روز سوم با اون فیلم نامه و کادر عالی بیشترین طرفدارارو داره . پیشنهاد می کنم یه سر برو سینماهای نمایش دهنده روز سوم سالن اینقدر که شوغه واسه آدم جا نمیشه. واقعا برای تو و امثال تو متنفرم....

سارا
يکشنبه 31 تير 1386 - 17:39
-1
موافقم مخالفم
 

آقای جوادی عزیز بنده متاسفانه اونقدر سواد سینمایی ندارم که شما رو بشناسم! اما بزرگان صاحب نظری رو در نقد فیلم می شناسم که با نظر شما درمورد روز سوم موافق نیستند. البته اینها نظر شماست و من فکر می کنم همونقدر که بنده بی سوادم، در سواد شما هم تردید دارم. فقط امیدوارم این نقد شما مثل سایر نقد های این سایت وزین! احساساتی و برحسب پیش زمینه های ذهنی اشخاص نباشد.

ضمنا باید خدمت شما و برخی از دوستان عرض کنم این فیلم طرفداران بی شماری دارد... شک نکنید.

محمد حسین اجورلو
دوشنبه 1 مرداد 1386 - 3:15
0
موافقم مخالفم
 

سهیل جان عزیزم من نگفتم روز سوم مثل فیلم های هندی است. منظورم درک سینمایی شما بود که در حد درک فیلم هندیه.

محمد حسین اجورلو
دوشنبه 1 مرداد 1386 - 5:46
-2
موافقم مخالفم
 

راستی سهیل یادم رفت بگم من قبلا تست IQ دادم در حد دیوار بود.

بهار.تبسم
دوشنبه 1 مرداد 1386 - 9:41
3
موافقم مخالفم
 

جناب اقای البرز با این حرفی که زدی بهت شک کردم . تو صد در صد یکی از ایم مشکلات زیر رو داری :

1. مشکل روحی و روانی داری

2. فیلم رو ندیدی

3. قلبت از سنگه

4.فیلم رو ندیدی

5. ایرانی نیستی

6. فیلم رو ندیدی

7.احساس نداری

8.فیلم رو ندیدی

البته احتمال گزینه های زوج بیشتره چون تو اگه قلبن از سنگ باش .مشکل روحی و روانی داشته باشی. احساس نداشته باشی ایرانی هم نداشته باشی نمی تونی فیلم رو ببینی و از عمق وجودت احساس همدردی نکنی


دوشنبه 1 مرداد 1386 - 13:3
-1
موافقم مخالفم
 

اينها نه طرفدار فيلم هستن نه طرفدار لطيفي. طرفدارهاي باران كوثري و حامد بهداد و پوريا پورسرخ هستن. اگه فيلم از بازيگراي مشهور و محبوب بي بهره بود يك دونه طرفدار هم نداشت.

بهار.تبسم
دوشنبه 1 مرداد 1386 - 16:24
2
موافقم مخالفم
 

اقا یا خانمی که بدون اسم نوشتی شما توی فیلم کی رو می بینی ؟ بازیگر رو می بینی

کی به تو نشون می ده که ایا کارگردان تونسته از افراد بازی بگیره با نه ؟ بازیگر

کی با تو ارتباط برقرار می کنه و حس فیلم رو بهت منتقل می کنه ؟ بازیگر

یکی از شاخصه های کارگردان خوب چیه ؟ انتخاب بازیگر مناسب برای نقش ها.

کارگردان به چه وسیله ای دیالوگ های فیلم نامه رو اونطور که با فضای فیلم مناسبه به گوش تو می رسونه ؟ به وسیله ی بازیگر

یه ذره فکر کن بعد نظر بده لطفا


سه‌شنبه 2 مرداد 1386 - 14:28
0
موافقم مخالفم
 

منم موافقم اگر فیلم این بازیگرا رو نداشت طرفدارم نداشت

مثل این یارو پورریا پورسرخ (ازش متنفرم)

منکر نمی شوم که روز سوم فیلم خوبیه ولی نقد این آقا هم اینقدر مغرضانه نیست که همتون ریختید سرش!!!!!!!!!!!!

سهیل
سه‌شنبه 2 مرداد 1386 - 15:22
-1
موافقم مخالفم
 

آجورلو عزیز من خودم طاقت دیدن فیلم هندی را ندارم از هرچی آمیتا پاچان و شاهرخ خان و ... حالم بهم می خوره از دیدن فیلمهای عشقی هندی متنفرم

ولی روز سوم داستان عشق به آب و خاک است عشق به آب و خاکی که در آن رشد کرده ایم حتی سمیره برای دفاع از آب و خاک و کشور عزیزمان ایران عاشق خود را هدف گلوله قرار می دهد روز سوم داستان آدمهایی است که برای اینکه من و شما امروز با خیال راحت به زندگیمان ادامه دهیم از جان و مال و همه چیز خود گذشتند عشقی که در روز سوم وجود دارد در هیچ فیلم هندی یافت نمی شود در ضمن گفتی که IQ در حد دیواره شکسته نفسی نکن من اندازه گرفتم بیشتر بود

بهار.تبسم
چهارشنبه 3 مرداد 1386 - 1:23
-3
موافقم مخالفم
 

من با سهیل موافقم عشق روز سوم یه عشق دست نیافتنیه که حتی معشوق هم در راه اون فنا می شه و شما اقای اجرلو اگه عشق به اب و خاک رو با عشق به ایشواریا رای یه اندازه می دونی مطئن باش همون دیوار هم از سرت زیاده

.....
سه‌شنبه 9 مرداد 1386 - 13:35
-1
موافقم مخالفم
 

به بهانه اكران سيزده يار اوشن ...

otherpeople.blogfa.com


يکشنبه 14 مرداد 1386 - 22:39
2
موافقم مخالفم
 

سهیل عزیز شما چرا همه جا از این فیلم دفاع میکنین؟ از فامیل های آقای لطیفی هستید؟ این فیلم ارزش دفاع کردنو نداره.شاید هم از پورسرخ و باران کوثری خوشتون میاد.

مریم
سه‌شنبه 16 مرداد 1386 - 17:46
-5
موافقم مخالفم
 

امروز سینما بهمن.سانس 11 تا 1.روی هم 15 نفر بیشتر توی سالن نبودن.(شاید دلیلش روزهای آخر اکرانه و سانسی که ما رفتیم.) این نقد اصلا مغرضانه نبود.با اینکه هنوز توی جو فیلمم درک نمی کنم چرا چند نفر با لحن های مشابه ریختن سر نقدی که چیز بدی در مورد فیلم نگفته!روز سوم یک فیلم عادی بود.فیلمی که می شد دیدش و فحش نداد به خودت بابت هدر دادن وقت.(هنوز یادم نمی ره سر اخراجی ها چه قدر لعنت فرستادم به خودم).صحنه های خوب داشت.بعضی صحنه ها هم واقعا شعاری بود.یا حداقل می شد جور دیگه و با دیالوگ هایی کمتر تابلو(!) پرداخت بشه.مثل صحنه ای که باران کوثری در مقابل بهداد بود توی خونه بعد از اینکه بهداد نجاتش داد.یا طول صحنه کانال می تونست کم بشه(تاثیر گذاریش بیشتر می بود.).یا فکر می کنم مرگ اون نوزاد کاملا قابل پیش بینی بود.

بازی ها هم خوب و بد داشت.به نظرم باران کوثری تاثیرگذاری نقش رو درنیاورده بود.بازی حامد بهداد خوب بود.پوریا پورسرخ هم با توجه به بازی ای قبلی ش خوب بود.

دیگه اینکه،به هر حال چه بخوایم چه نخوایم اخراجی ها،روز سوم،از کرخه تاراین،ارتفاع پست و ...همه شون در ژانر دفاع مقدس قرار می گیرن و می تونن با هم مقایسه بشن.با اینکه هر کدوم از یه زاویه به جنگ نگاه کردن.

سهیل
چهارشنبه 17 مرداد 1386 - 20:23
0
موافقم مخالفم
 

آقا یا خانم محترمی که مرا مورد مواخذه قرار دادی که چرا اینقدر از این فیلم دفاع می کنم من فامیل آقای لطیفی نیستم . من فقط دوستدار سینما هستم سینمایی که حرف برای گفتن داشته باشه من این فیلم سه بار دیدم و واقعاً هر بار تحت تاثیر قرار گرفتم مدتها بود که فیلمی به این زیبایی ندیده بودم فیلمنامه قوی، بازی های زیبا ، کارگردانی خوب و .... همه همه عواملی بودند که دست به دست هم دادند تا روز سوم فیلمی قابل دفاع باشد

در این دوره و زمان که شاید هر سه ماه یکبار فیلم قابل دیدن در سینما ها اکران شود وجود فیلمی مثل روز سوم غنیمت بزرگی است البته قطعاً کار مثل همه فیلمهای سینمایی نقاط ضعفی هم داشت ولی نقاط قوت فیلم به واقع بسیار بیشتر از نقاط ضعف بود. من شما را نمی شناسم ولی احساس می کنم که در مورد این فیلم قضاوت منصفانه ای انجام نداده اید نکات ضعف را زیر ضربه بین بزرگ کردید و نکات مثبت را ندیده گرفتید . بیایید یک مقدار قدر شناس و یک مقدار منصف تر باشیم

اقلیما
سه‌شنبه 23 مرداد 1386 - 12:46
-1
موافقم مخالفم
 

سلام

من برای بار چهارم این فیلم رو دیدم و لذت بردم آقا سهیل ناراحت نباش کسایی که این طوری حف زدن درک اینو ندارن که فیلم رو بفهمن


يکشنبه 28 مرداد 1386 - 16:51
0
موافقم مخالفم
 

لطیفی در حدی نیست که اینقدر در بارش بحث کنید و نظر بدید

پویا
شنبه 3 شهريور 1386 - 0:16
1
موافقم مخالفم
 

سلام آقای مصطفي جوادي نسبتاً عزیز ..

اگر مرحمت کنید و یک شب در تنهایی بشینید و دوباره این فیلم رو ببینید من بسیار سپاه گذار می شود ...

من بسیار گشتم ... اما اگر بخواهیم تند ترین انتقاد را از فیلم بکنیم می توان گفت: می شد که صحنه وصیت کردن ها را کمی کوتاه تر کرد و حتی نه اینکه حذف کرد ... که صحنه ی بسیار تاثیر گذاری است ...

من خود بسیاری رو در سینما دیدم که ما مرگ نوزاد زار زار گریه می کردند ...

تا کی منتفد نماهایی مثل شما باید فکر کنند که نقد کردن فیلم یعنی یکسره فوش دادن ...

میشه لطف کنین بهترین فیلم جشنواره رو به من هم بگویید ... اینو واقعاً التماس می کنم برای من میل کنید که بهترین فیلم چه بود؟

اخراجی ها شاید ؟ ! یا شاید رئیس مسخره که دوایی بر سر دوست دختر قشتگه رئیسه ؟

در جواب یکی از دوستانم هم باید بگم که حاتمی کیا بزرگ بحسش کامل جداست که او حتی با سینمای دفاع مقدس هم جداست که در این جا نمی گنجد ...

اقاي X
سه‌شنبه 6 شهريور 1386 - 16:49
2
موافقم مخالفم
 

اقاي جوادي لطفا در مورد حرفهايي كه راجع به فيلم زيباي اقاي لطيفي زده ايد تجديد نظر بفرماييد. من مطمئنم كه شما هنگام ديدن اين فيلم تنقلات ميل ميل ميفرموديد. پس لطفا به خاطر اين همه طرفداري كه روز سوم دارد براي بار دوم ويا سومين بار اين فيلم را با دقت هر چه بيشتر تماشا كرده و به هنگام تماشاي اين فيلم چيزي مانند پفك يا چيپس ميل نكنيد. در ضمن از كارگردان وهمه ي دست اندر كاران وبازيگران اين فيلم كه اجراي زيبايي داشتند ممنونم وباران كوثري حق داشت كه براي بازي در اين فيلم برنده ي سيمرغ بشود و همچنين حامد بهداد وپوريا پورسرخ هم حق داشتند كه نامزد سيمرغ بشوند. درضمن اگه بلد نيستيد لطفا براي اينكه آبروي اقاي لطيفي را نبريد از اين به بعد نقد نكنيد . ((باتشكر اقاي X ))

نازنین
چهارشنبه 7 شهريور 1386 - 13:39
4
موافقم مخالفم
 

اقای پویا برای حمایت از کارگردان محبوبتون به کارگردان بزرگی مثل استاد کیمیایی توهین نکنین.

قبول کنین که رئیس خوش ساخت تر از روز سوم بود.

در ضمن من از مخالفای اقای لطیفی نیستم اما فاصله ی ایشون با استاد کیمیایی کهکشانیه...

محسن
پنجشنبه 8 شهريور 1386 - 20:25
-4
موافقم مخالفم
 

این واقعا مزخرف ترین نقدی بود که در تمام عمرم خوانده بودم. حیف روز سوم که تو بخوای نقدش کنی.

محسن
پنجشنبه 8 شهريور 1386 - 20:29
4
موافقم مخالفم
 

می دونی چیه آقای جوادی؟ جمع کنی از سینمای ما بری بهتر از اینه که بازم بخوای نقد بنویسی ... چرا عین فاشیست ها صحبت می کنی؟ من که دیگه اسم شما روی مطلبی باشه از 100 متریش فرار می کنم.

سهیل
پنجشنبه 8 شهريور 1386 - 22:51
-2
موافقم مخالفم
 

نازنین خانم این آقا مسعود شما قبل از انقلاب در موقعی که به واقع ایران از هنر سینما بی بهره بود چند تا فیلم متوسط ساخت که در آن قحطی فیلم خوب بسیار درخشان به نظر می آمد اما بعد از پیروزی انقلاب که ابتذال از سینمای ایران رخت بر بست و به همت کارگردانهای مطرحی مانند ابراهیم حاتمی کیا، زنده یاد رسول ملاقلی پور، مجید مجیدی و ... سینمای ایران به جهانیان شناخته شد دیگر این مثلاً استاد شما نتوانست پا به پای کارگردان های جوان سینمای کشورمان حرکت کند و از قافله عقب ماند . این مسعود خان کیمیایی شما هنوز هم در سال 1350 سیر می کند. فیلمهایی که می سازد در همان حال و هوا است انگار زمان برای این آقا متوقف شده است

کیمیایی عزیز دیگر دوره فیلمهایی مثل قیصر و گوزنها و بازیگرانی مثل فردین، بهروز وثوقی گذشته است دیگر کسی برای امثال این فیلمها و این بازیگران تره هم خرد نمی کند چه برسد که به تماشای آن بنشیند و برای دیدن آن ستاره های پوشالی بر صفحه سینما به سینما برود. خانم عزیزی که رئیس را خوش ساخت تر از روز سوم دانسته ای ای کاش اندکی منصف تر بودید من هم روز سوم و هم رئیس را در جشنواره فیلم فجر دیدم این دو فیلم به واقع نقطه مقابل یکدیگر بودند رئیس یکی از ضعیفترین فیلمهای جشنواره و روز سوم یکی از بهترین فیلمهای جشنواره ، روز سوم نوید یک کارگردان خوب و جوان را در سینمای ایران می داد و رئیس با کمال تاسف مانند سنگ قبری بر گور کیمیایی بود آقای محمد حسین لطیفی از یک مشت بازیگر جوان چنان بازی زیبایی گرفت که همه را متحیر کرد، ولی مسعود خان شما با انبوهی از ستاره های سینمای ایران فقط توانست آش شله غلمکاری به نام رئیس بسازد .

خانم عزیز بیایید یک مقدار واقع بین تر باشید ، با چشمان بازتر به پیرامون خود نگاه کنید . جرات پذیرفتن واقعیت را هرچند بسیار تلخ داشته باشید.

رئیس کیمیایی هیچ چیز خاصی برای گفتن به تماشاگر ندارد بازهم صد رحمت به حکم که شاید میشد یکبار به تماشایش نشست من رئیس را یکبار در جشنواره دیدم ولی روز سوم را بعد از دیدن در جشنواره در اکران عمومی نیز 3 بار دیدم . مطمئن باشید که وقتی سی دی این فیلم نیز به بازار عرضه شود در اولین فرصت آن را تهیه خواهم کرد.

نازنین
جمعه 9 شهريور 1386 - 21:42
1
موافقم مخالفم
 

هنوز هم قویا معتقدم که رئیس بسیار خوش ساخت تر از روز سوم است.قبول دارم که رئیس به نسبت دیگر اثار استاد کیمیایی ضعیف تر است اما این ضعف به این دلیل به چشم می اید که تمام طرفداران سینما از این کارگردان بزرگ انتظار بیش از اینها را دارند.دوست عزیز مطمئن باشید اگر رئیس با کارگردانی اقای لطیفی به اکران عمومی در می امد نه تنها ضعف عمده ی ان توسط شما و دیگران و حتی منتقدان به این شکل امروز در جاهای مختلف بیان نمی شد بلکه چه بسا ممکن بود به عنوان اثری درخشان در کارنامه این کارگردان محترم به ثبت برسد.

واما در مورد ستارگان فیلم اقای لطیفی این دوستان جوان هستند اما تازه کار نه شاید تازه کار ترینشان پوریا پورسرخ بود که اتفاقا بازی چشمگیری ارائه نداد.بازیگران روز سوم حتی در بعضی دقایق فیلم یادشان می رفت که باید لهجه جنوبی داشته باشند...حالا میگوییم پور سرخ تازه کار است اما از بازیگر خوبی مثل باران کوثری این انتظار نمی رفت(البته باید بگویم که من از طرفداران سر سخت باران کوثری هستم)

برزو ارجمند هم که در طول فیلم مرا یاد حمید فرخ نژاد میانداخت.حامد بهداد بهترین بازیگر این فیلم بود اما در صحنه اخر این فیلم اشتباهی مرتکب شد که از ایشان بعید بود و باعث خنده ی من و خیلی های دیگر شد البته اقای لطیفی در شبکه دو این اشتباه را توجیه کردند اما بنده قانع نشدم...

تمام این اشتباهات نشانه ضعف کارگردان است و باید قبول کنیم که اقای لطیفی نتوانست ان طور که باید و شاید از بازیگرانی خوبی مثل باران کوثری عزیز و حامد بهداد استفاده کند.

اما استاد کیمیایی توانایی استفاده از بازیگران را دارند مثلا مهناز افشار که به نظر من بهترین بازی عمرش را به نمایش گذاشت.پولاد کیمیایی هم بازیگر با تجربه ای نیست اما عالی بود و به نظر من در اکیپ روز سوم نه باران کوثری و نه حامد بهداد در حد پولاد نبودند.خانم لعیا زنگنه هم پس از چند سال دوری از سینما بازگشت خوبی داشتند.در مورد فرامرز قریبیان امین تارخ و داریوش ارجمند هم چیزی نمیگویم چون بازی خوبشان بر همه عیان است.

واما در مورد قیصر و گوزن ها اگر ما میگوییم رئیس فیلمی ضعیف است وجود فیلم های قوی و پر محتوایی نظیر این اثار استاد باعث چنین اظهار نظرهایی میشود و چه خوب که بعد از گذشت حدود بیست و چند سال هنوز برای مردم ما اشنا هستند و ماندگار.

در ضمن اگر بهروز وثوقی ستاره ای پوشالی بود هنوز هم مورد تقلید بسیاری از بازیگران ما قرار نمیگرفت.

و در اخر باید بگویم که اگر بنده منصف نبودم به تماشای روز سوم نمی نشستم.

زهرا
شنبه 10 شهريور 1386 - 2:56
1
موافقم مخالفم
 

اگه فکر کردید با انتقاد مغرضانه و حرفهایی که فقط نظر شخصیه نه حقیقت و نه حرف مردمی که فیلم روز سوم رو دیدن می تونید کاری پیش ببرید محاله موفق بشوید.

فیلم آقای مسعود کیمیایی که اینقدر سنگش رو به سینه میزنید دیدیم نمیخوام بگم حیف پول بلیطی که دادیم میخوام بگم حیف وقتی که تلف شد واعصابی که ازمون خورد شد

اگه منظورتون از شاهکار همین فیلم رییس بود که بهتره شما درباره همین فیلم نقد بگذارید نه درباره فیلم ارزشمند روز سوم چون نه سوادش رو دارید نه در اون حد و اندازه ها هستید که بتونید در مورد آقای لطیفی و فیلمشون صحبت کنید.

سهيل
شنبه 10 شهريور 1386 - 15:40
6
موافقم مخالفم
 

1- نازنين خانم مطمئن باشيد كه اگر هر كس ديگري من جمله آقاي محمد حسين لطيفي اين فيلم را مي ساخت بازهم از آن انتقاد مي كردم و آن را اثري ضعيف مي دانستم

2- در مورد بازيگران روز سوم بايد بگويم بيشتر بازيگران اين فيلم جواناني هستند كه دومين و يا سومين حضور خود را در عرصه سينما تجربه مي كنند نه به پختگي بازيگران فيلم رئيس هستند و نه به اندازه آنها تجربه فعاليت در عرصه سينما را دارند با اين حال به بهترين وجه ممكن از عهده ايفاي نقش خود بر آمده اند بازي حامد بهداد جوان در اين فيلم بسيار شاخص تر از بازي پولاد كيميايي در رئيس است

باران كوثري نيز نسبت به مهناز افشار بازي بسيار زيباتر و پخته تري را ارائه داده است

3- در مورد اينكه روز سوم هم مثل همه فيلمهاي سينمايي نقاط ضعفي دارد شكي نيست ولي نقاط ضعف روز سوم در مقايسه با فيلم رئيس بسيار كمتر است در ضمن سطح بازي ها در روز سوم بسيار بالاتر از رئيس كيميايي است و اين مسئله مي تواند ناشي از دو چيز باشد يا بازيگران فيلم آنچنان سطح بالا نبوده اند و نتوانسته اند انتظار مسعود كيميايي را برآورده سازند و يا اين مسعود كيميايي بوده كه نتوانسته از قابليت هاي بازيگرانش به خوبي استفاده كند و باعث شده كه آنها در اين فيلم تا حد يك بازيگر متوسط تنزل پيدا كنند.

4-به نظر من ديگر دوره گوزنها و قيصر گذشته است نسل جوان امروز ديگر سراغ فيلمهايي مثل گوزنها و قيصر نمي رود جوان فهيم امروز را ديگر نمي توان به اين سادگي ها مجاب كرد كه علي رغم ضعفهاي شديد يك فيلم لب به تحسين آن باز كند. بازيگران امروز سينماي ايران بسيار بهتر از بهروز وثوقي و فردين هستند. من با نظر شما كه اين بازيگران به تقليد از فردين و بهروز مي پردازند صد در صد مخالفم

نازنین
يکشنبه 11 شهريور 1386 - 22:54
0
موافقم مخالفم
 

من و تمام کسانی که از روز سوم انتقاد می کنند با اقای لطیفی دشمنی نداریم که بخواهیم در مورد این فیلم انتقاد مغرضانه بنویسیم و ما هم جزو همان مردمی هستیم که به تماشای این فیلم رفتند بنابراین حرف ما حرف عده ای از مردم نیز هست حتی منتقدی درباره فیلم نقد مینویسد در درجه ی اول مخاطب است البته مخاطبی با اطلاعاتی فراتر از دیگر مخاطبان و درواقع یک مخاطب خاص نه مثل من و شما...

درباره رئیس نقد زیاد نوشته شد نقد هایی که در انها به نقاط قوت فیلم(مثل فیلمبرداری قوی ان) کوچکترین اشاره ای نشد برعکس روز سوم.

روز سوم فیلمی معمولیست که به لطف بعضی دوستان!!!بسیار بزرگ تر از انچه که بود جلوه داده شد...

بازیگران اصلی روز سوم حامد بهداد و باران کوثری هستند که فکر نمیکنم دومین یا سومین حضورشان در سینما محسوب میشد شاید هم انهایی که من تا به امروز بر پرده نقره ای میدیدم بهداد و باران عزیز نبودند.به هر حال ان کوثری و بهدادی که من تا چندی پیش میدیدم بسیار حرفه ای تر از حال بودند.هنوز هم معتقدم بازی پولاد کیمیایی عزیز بهتر از حامد بهداد بود. اما مهناز افشار و باران کوثری بنده نگفتم که مهناز افشار از کوثری بهتر بود یا بالعکس.گفتم استاد کیمیایی از مهناز افشار بازی خوبی گرفت کاری که اقای لطیفی عزیز نتوانستند در مورد باران کوثری انجام دهند.

برای شخصی مثل من که از طرفداران باران کوثریست پسرفت باران بسیار ملموس بود به خصوص که چند ماه قبل

بازی زیبای باران کوثری را در خون بازی مشاهده و از حرفه ای بودنش در این فیلم تقدیر کردم.باران کوثری بازیگر با استعدادی است و تا به حال بازی های خوبی انجام داده اما اقای لطیفی قدر این استعداد را ندانست و ان را به هدر داد.

ولی مهناز افشار نازنین بازیگریست که کارگردان باید هدایتش کند و اگر کارگردان وظیفه خود را به درستی انجام دهد شاهد بازی زیبایش خواهیم بود مثل فیلم های سالاد فصل اتش بس و...و همان طور که قبلا گفتم استاد کیمیایی وظیفه خود را به درستی انجام داد.

در مورد قیصر و گوزن ها باید بدانید که مدت زمانی طولانی از ساختشان گذشته اما جوان امروز ما این فیلم ها را می شناسد و بعضا دوستشان دارد چون شعار دروغ نیست چون قصد ندارد با چند حرف زیبا او را خام کند و بسیاری دلایل دیگر اما بنده فکر نمیکنم تا بیست و چند سال بعد کسی روز سوم را به خاطر بیاورد و یا به خاطر خوش ساخت بودنش فیلم های ان روز اقای لطیفی را ضعیف بشمارد و یا کسی از پوریا پورسرخ و دیگر بازیگران این فیلم تقلید کند...

بله دوست عزیز بسیاری از بازیگران امروز ما از بهروز وثوقی تقلید می کنند فقط کافیست کمی دقت کنید ان وقت متوجه می شوید.

و باید بگویم که طی چند سال اخیر سلایق مردم به کلی تغییر کرده البته نه تغییر مثبت بلکه منفی و ان هم به این دلیل است که هر تازه واردی خود را کارگردان می نامد و شروع به ساخت فیلم میکند و در نتیجه فیلم های قوی مظلوم واقع میشوند.مخاطب ما دوست ندارد بعد از اتمام فیلم فکر کند با فیلم درگیر شود بلکه می پسندد در پایان فیلم همه چیز معلوم باشد و عاقبت تمام شخصیت های فیلم در پنج دقیقه اخر ان مشخص شود.مخاطب ایرانی سالیان درازیست که با تفکر قهر کرده و در حقیقت از ان نفرت دارد.

سهيل
دوشنبه 12 شهريور 1386 - 13:34
-6
موافقم مخالفم
 

نازنين خانم من با نظر شما اصلاً موافق نيستم و همچنان رئيس را بهتر از روز سوم مي دانم اما از آنجا كه يك ضرب المثل فارسي ميگه ميخ آهنين نرود در سنگ ديگر پاسخ نظر شما را نمي دهم شما با فيلم رئيس كيميايي صفا كنيد و ما هم با روز سوم محمد حسين لطيفي

والسلام

نازنین
سه‌شنبه 13 شهريور 1386 - 18:52
-3
موافقم مخالفم
 

بنده هم همچنان بر نظر خود پافشاری میکنم.

اقای محترم مودب باشید.

خ د ا ن گ ه د ا ر...

سهیل
سه‌شنبه 13 شهريور 1386 - 21:25
4
موافقم مخالفم
 

ببخشید در نظر بالا ناخواسته یک اشتباه رخ داده است و آن هم این است که من همچنان معتقدم روز سوم را بهتر از رئیس می دانم با عرض پوزش از عزیزان و مراجعه کنندگان به این سایت

شیما
پنجشنبه 22 شهريور 1386 - 14:1
-2
موافقم مخالفم
 

من یکی از طرفداران روز سوم بودم و فکر می کردم این فیلم معرکه است(چه اشتباهی)..............اما بعد از مدتی نقدی بر روز سوم خواندم که دیدم باز تر شد تا مثل بعضی ها کورکورانه از روز سوم دفاع نکنم

از همه عزیزانی که این بالا دارند دعوا میکنند خواهشی دارم:

به وبلاگ bazi-behdad.blogfa.com

مراجعه کنید و نقد درست و حسابی روز سوم را بخوانید نه نقدی مثل این درپیت.......

حسين
شنبه 24 شهريور 1386 - 17:50
0
موافقم مخالفم
 

واقعا تا به كي.يعني نميتونيم عصبانيت خودمون رو بدون فحش دادن به ديگران ابراز كنيم.اين مطالب رو كه خوندم تازه فهميدم كساني كه دم از سينما ميزنند هم چقدر ميتونن بي منطق باشن.عزيزي كه اونجوري به خودت جرات ميدي اونجوري به كيميايي توهين كني.تو از سينما چي ميدوني.چميدوني كه قيصر چه موجي رو تو سينماي اواخر ده چهل ايجاد كرد؟چميدوني كه همين لطيفي شايد يه روزي ميخواست يه امضا از وثوق و كيميايي داشته باشه.خب ممكنه بگي چه ربطي داره؟سهيل خان ضعف هاي گوزن ها چي بود؟كيميايي رو من خيلي خوب ميشناسم مطمئن باش به زودي راه خودش تو سينماي امروز پيدا ميكنه.اما در مورد پولاد و حامد بهداد بايد بگم حامد بهداد به نظر خيلي ها بهتر بازي كرد از پولاد.(پولاد تو اين فيلم ضعيف تر ازاعتراض ضاهر شد درست مثل سربازان جمعه.


شنبه 24 شهريور 1386 - 17:55
2
موافقم مخالفم
 

در مورد سكانس هاي گفته شده در روز سوم واقعا بعضي هاش هندي بازيه وخيلي بهتر ميتونست بهش پرداخت شه.يه جاهاش در مورد برزو ارجمند و مهدي صبايي واقعا اغراق آميزه.به هرحال اصلا چيزي به اسم نقد سازنده وجود نداره .وقتي نقد ميكني بايد بي رحم ترين راه رو پيش بگيري.همين.

محمد
يکشنبه 25 شهريور 1386 - 18:20
-2
موافقم مخالفم
 

متاسفم.......خیلی زیاد

سهيل
دوشنبه 26 شهريور 1386 - 10:3
-5
موافقم مخالفم
 

حسين عزيز حرف من هم همين است كه آقاي مسعود خان كيميايي هنوز در دهه 40 و 50 سير مي كند و فيلمهايي كه مي سازد هنوز در همان حال و هوا است من در اين كه كيميايي يكي از كارگردانهاي خوب سينماي ايران بوده است شكي ندارم ساختن گوزنها و قيصر در دهه 40 و 50 واقعاً شاهكار بود ولي سينماي ايران بعد از انقلاب حركت رو به جلوي زيادي كرده بعد از پيروزي انقلاب كارگردانهاي جديدي وارد عرصه سينما شدند كه با ساختن فيلمهاي خوب سينماي ايران را به جهانيان شناساندند اما اين مسعود خان كيميايي يا دلش نخواست و يا نتوانست كه از حال و هواي دهه 40 و 50 بيرون بيايد و فيلمهايي با همان مضمون را بعد از پيروزي انقلاب ساخت . ولي ديگر حال و هواي سينماي ايران تغيير كرده است فيلم هايي مانند قيصر و گوزنها تو همان دهه 40 و 50 تاثير گذار بودند و امروزه ديگر كسي فيلمهايي مانند آنها را حتي در وي سي دي و دي وي دي تو خونه خودش هم نگاه نميكنه چه برسه به اينكه به خاطرش پول بده بره سينما

به نظر من مسعود كيميايي تا به قول شما راهش را در سينماي امروز پيدا نكرده بهتره فيلم نسازه

حسين
سه‌شنبه 27 شهريور 1386 - 0:50
2
موافقم مخالفم
 

نه داداش سهيل.اين جوري نگو.پس سرب كيميايي رو نديدي.سلطان هم زياد بد نبود.در ضمن اگه تو خوشت نمياد نگو بقيه هم همين جورين.هنوز بچه هارو ميبينم كه ديالوگاي قيصر وسلطان و گوزن ها رو حفظ ميكنن.فيلم كيميايي يعني ديالوگ.تو يه بار ديگه رييس رو ببين.اونجا كه داريوش ارجمند رو به دوربين حرف ميزنه شخصيت هاي فيلماي قبليشو با اين فيلم جديد مقايسه كن .اون داره راهشو پيدا ميكنه.اشكال از توي مخاطبهكه بدون اينكه رو يه آدم وقت بزاري روش مطالعه كني سعي داري هي بكوبيش.شمام لازم نيست تعيين تكليف كني كي فيلم بسازه كي نسازه.

pegah
سه‌شنبه 27 شهريور 1386 - 12:34
-3
موافقم مخالفم
 

آنهای که از سیمرغ گرفتن روز سوم ناراحتندبگن واقعا" چه فیلمی استحقاق چنین جایزه ای رو داشت. سنتوری و خون بازی رو هم به خدا الکی بزرگش کردن.اینقدرا هم بزرگ نبودن. روز سوم در حد فیلمهای سینمای جنگ عالی بود.ببخشید که دیگه فیلمی درباره ی اعتیاد نبود تا به اون جایزه بدن.

نقد هم با صرفه نظر از بعضی بی انصافی ها خوب بود.

بازی حامد انصافا" خوب بود(شاید بی نقص نبود ولی در اون شرایط فکر نمی کنم هیچ بازیگری از اون بهتر می توانست بازی کند.)

taraneh
شنبه 10 آذر 1386 - 20:28
-2
موافقم مخالفم
 

vay man filmo taze didam einke hamash taghlid az filme Fanaa bood ke sale pish porforooshtarin filme hend shode bood ke!!!!

taze oon ghashangtar az ein bood

too oon baz adam delesh be hale pesare misooze vali too ein hich hessi be adam dast nemide!

صورتي
يکشنبه 2 دي 1386 - 14:54
-1
موافقم مخالفم
 

بدنبوديكم عكس هارابيشتركنيد

ثمینسلیمانپور
دوشنبه 3 دي 1386 - 21:30
0
موافقم مخالفم
 

عکسهایمحمدرضاگلزاررابیشترکنید

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.960808992386 seconds.